Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Par pēdējām desmit minūtēm esmu vienkārši dusmīgs. Viņiem jākaunās!"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Par pēdējām desmit minūtēm esmu vienkārši dusmīgs. Viņiem jākaunās!"
Artis Ābols. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas U20 hokeja izlase pasaules čempionātu sākusi ar sauso zaudējumu pret mājinieci Zviedriju – 0:6. Noskaities par turnīra sākumu bija galvenais treneris Artis Ābols, kurš īpaši nodalīja problēmas mazākumā un spēles noslēdzošās desmit minūtes.

"Spēle, kas tomēr dalāma daudzos nogriežņos. Sākumā tikām pie lielā vairākuma. Negribu būt kritisks pret mūsu vairākumu – pirmā spēle, pasaules čempionāts, mājinieki, pats sākums, kad vēl neesi iegājis spēlē. Piecās minūtēs vispār neko neizveidojām. Mazākums… Mēs spēli zaudējām nevienādos sastāvos," secināja Artis Ābols.

"Pirmos trīs vārtus ielaidām mazākumā, ceturtajos bija aizturētais sods, plus Rulleram bija salūzusi nūja. Zviedri efektīvi izmantoja savas iespējas," teica Ābols. "Uzskatu, ka otrajā periodā pie 0:2 spēlējām neslikti. Bija viens moments, otrs, trešais. Pēc tam mūs izprovocē uz neattaisnojamu noraidījumu, un ielaižam trešos… Kamēr runājam, kas un ko nesadalīja, iekrīt ceturtā ripa."

"Trešo periodu sākām normāli, bet par pēdējām desmit minūtēm esmu vienkārši dusmīgs. Spēlētājiem jākaunās! Mēs palikām statistu lomā," pauda Latvijas junioru izlases galvenais treneris.

Noraidījumu, kas maksāja trešos ielaistos vārtus, nopelnīja aizsardzības līderis Niks Feņenko, pēc saķeršanās iesitot zviedram pa seju. Runājot par situāciju, Ābols ieturēja pauzi un norādīja: "Ne tāpēc viņš ir šeit."

"Visu laiku runājam – mums jābūt tuvu perfektiem, lai varētu aizķerties pret vadošajām komandām. Jākontrolē tas, ko varam kontrolēt: dumjos noraidījumus un mazākumu. Mums divas reizes nezina, kurš kuru maina. Tas ir nonsenss! Tā nedrīkst būt."

"Uz cilvēkiem ar pirkstu nerādīšu, bet tās ir sistemātiskas problēmas," par mazākumā zaudētajiem vārtiem teica Ābols. "Skaidri zināms, kurš iet ārā, kurā brīdī jāiet. Jāiet tālajam, bet – iziet tuvais. Pārtraukumā ģērbtuvēs prasu, kuram jāiet. Man atbild: tālajam. Jā… Neko, mums ir viena nakts, lai mēģinātu to izlabot."

Vēl pirms treniņnometnes sākuma Ābols spēlētājiem izsūtīja anketu, kuras ietvaros vajadzēja atbildēt uz trīs jautājumiem: tavas spēcīgākās īpašības, kā tu vislabāk vari palīdzēt komandai, un kādēļ mēs braucam uz Zviedriju? Galvenais treneris norādīja, ka pēc 0:6 zaudējuma hokejistiem atgādinājis par trīs jautājumiem.

"Tur bija skaistas atbildes. Tagad katram izdalīju savu lapu. Varbūt piemirsuši, ko tur rakstīja…"

Noslēgumā Ābols gan pauda, ka kopumā par spēli nav jākaunas – pretī nākusi komanda, kurā 20 no 23 spēlētājiem ir izvēlēti NHL draftā un 11 jau parakstījuši līgumus. "Mums nav, par ko kaunēties, bet pēdējās desmit minūtes un mazākums… Ja nesaprotam, kurš kuru maina, tad ir jautājums, ko tu šeit dari."

  +2 [+] [-]

, 2023-12-27 00:43, pirms 4 mēnešiem
Ābols uzvilcies, bet, ja neskaita pirmos vairākumus un nošļukušos degunus beigās, tad spēle bija OK.

Izspēlējot 10 reizes šo pašu spēli, vidēji mums būtu 1-2 goliņi. Momenti bija, iespējas bija, bez mazākumiem spēle būtu beigusies daudz ciešāk un interesantāk.

Galvenais mācīties no kļūdām un degunu turēt augšā. Viss būs čotka.

     [+] [-]

, 2023-12-27 06:35, pirms 4 mēnešiem
Iespējams, ka nelāgu joku izspēlēja arī pārliecinošais rezultāts pret norvēģiem un puikām galvas nedaudz sagriezās. Gan jau Arčas dusmas pamatotas

     [+] [-]

, 2023-12-27 06:58, pirms 4 mēnešiem
Vēl pievieno žurnālistu pausto par medaļu izcīnīšanu 😔
Tas ļāva puišiem degunu pacelt debesīs...

  +2 [+] [-]

, 2023-12-27 08:23, pirms 4 mēnešiem
Ar tik drausmīgu spēli var gatavoties pārspēlei par palikšanu!!!

     [+] [-]

, 2023-12-27 08:45, pirms 4 mēnešiem
beiziiters rakstīja: Iespējams, ka nelāgu joku izspēlēja arī pārliecinošais rezultāts pret norvēģiem un puikām galvas nedaudz sagriezās. Gan jau Arčas dusmas pamatotas
Šodien ar interesi gaidīšu norvēģu spēli pret čehiem.Tur būs atbilde tam,vai nu norvēģi izšāva visu pulveri pret jeņķiem vai nu šī komanda ir vērā ņemama un nebūt netaisās būt tā pastarīša vietā,kuri bez ierunām atstās augstāko divīziju.Priekš manis pārsteidzoši labi vakar norvēģi nospēlēja.Un ja būtu labāka realizācija(kopējā nelaime otrā ešelona komandām),tad jeņķiem vakar ar visu savu zvaigžņoto sastāvu būtu klājies vēl grūtāk.

     [+] [-]

, 2023-12-27 11:33, pirms 4 mēnešiem
erred rakstīja: Vēl pievieno žurnālistu pausto par medaļu izcīnīšanu 😔
Tas ļāva puišiem degunu pacelt debesīs...
Kurš normāls žurnālists kaut ,ko tādu prognozēja.Cik es lasīju ,tad pārsvarā visi rakstīja,ka galvenā spēle pret Vāciju grupas turnīrā,jo pirmajās trīs spēlēs cerības iegūt kādu punktu ir minimālas.

     [+] [-]

, 2023-12-27 12:17, pirms 4 mēnešiem
Redzēju pirmās divas trešdaļas, un kopumā man patika mūsējo spēle, izņemot divas lietas - muļķīgie noraidījumi un spēle mazākumā. Nezinu, kurš komandā ir atbildīgs par mazākumu, bet tā ir miskaste. Kurš no treneriem ir uzzīmējis to, kā mēs zviedrus sagaidījām pie zilās līnijas? To shēmu varētu nosaukt par "Welcome to our house". Par izvietojumu savā zonā nevarēs objektīvi spriest, jo, iespējams, jaunieši paši kaut ko sajauca, bet tā spēlēt mazākumā nedrīkst. Uz Gaiļezera tā spēlē, ne U20 čempī...