Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasē novembra pauzē spēlēs seši bronzas medaļnieki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlasē novembra pauzē spēlēs seši bronzas medaļnieki
Kristiāns Rubīns. Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlase 9. un 10. novembrī Rīgā, "Daugavas" ledus hallē, aizvadīs pārbaudes spēles pret Franciju. Valstsvienības ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis atklājis, ka ierindā būs seši pavasara bronzas medaļnieki.

"Mūsu primārais mērķis šajos IIHF pārtraukumos ir izvērtēt hokejistus, kuri ikdienā nav bijuši valstsvienības rindās pasaules čempionātos. Tas mums palīdzēs saprast, kuri no hokejistiem ir spēruši soli tuvāk izlases kodolam. Protams, nevajadzētu arī aizmirst par mūsu pamatsastāva hokejistiem. Tāpēc novembrī Latvijā būs arī pārstāvji no bronzas izlases – Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Roberts Mamčics un Ivars Punnenovs," stāstīja Rūdolfs Kalvītis.

"Kā valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš minēja vienā no pēdējām intervijām, vēlamies lielāku lomu uzticēt Batņam, kurš teicami iesācis jauno sezonu. Dzierkals šosezon spēlē Zviedrijas Hokeja līgā. Cerams, ka šis pārtraukums Mārtiņam palīdzēs restartēties, iegūt lielāku pārliecību par savām spējām. Rubīns vairākus gadus atradās Ziemeļamerikā un Latvijas izlasē spēlējis tikai pasaules čempionātu laikā. Kristiāns pēc ilgāka laika novembrī varēs spēlēt savu skatītāju un ģimenes priekšā. Rubīna, Zīles un Mamčica dalība šajā starptautiskajā logā ir domāta, lai viņi varētu uzņemties līdera lomu un rādīt piemēru jaunākajiem aizsargiem. Tas arī dos iespēju treneriem pieredzējušos aizsargus izmēģināt dažādākās spēles situācijās," norādīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris.

"Pārstāvēt savu valsti ir liels gods, un hokejisti to saprot. Ar nepacietību gaidām novembra pauzi, kur spēkosimies ar Francijas izlasi. Tā būs mūsu tiešā konkurente arī pasaules čempionātā Ostravā, iespējams, arī olimpiskajā kvalifikācijā. Tas nozīmē, ka frančiem jāierāda vieta jau šajā novembrī – pirmajos izlases mačos sezonā. Ir svarīgi, lai hokejisti saprot, ko treneri no viņiem vēlas, un izpilda taktisko plānu. Spēlētājiem jau novembrī būs jāparāda savas labākās kvalitātes, lai viņi tiktu izsaukti uz izlases nometni pavasarī," atzīmēja Kalvītis.

Decembra pārtraukumā Latvijas izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles Slovākijā, turnīrā bez mājiniekiem piedaloties arī Norvēģijai. Ģenerālmenedžeris pauda, ka tad valstsvienības sastāvs būs pietuvināts pasaules čempionātam.

Pavasarī paredzētas astoņas pārbaudes spēles – pa divām pret Austriju, Somiju, Šveici un Norvēģiju. Tikai pret šveiciešiem spēles paredzētas viesos.

Sākotnēji bija plānots, ka novembra pārtraukumā Liepājā norisināsies turnīrs starp Latviju, Dāniju un Norvēģiju. Taču sāncenšu komandas problēmu dēļ nevarēs ierasties Latvijā, un izdevās vienoties ar Franciju par diviem mačiem Rīgā. "Arēna Rīga" nebija pieejama, tādēļ spēles norisināsies "Daugavas" ledus hallē, kas pavasara pasaules čempionātā kalpoja kā treniņu halle.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7481/latv...

  +1 [+] [-]

, 2023-10-26 12:45, pirms 11 mēnešiem
Ir kādas ziņas par u20 sastāvu? Norvēģi raksta, ka 6 novembrī spēlēs ar Latviju turnīrā Dānijā

  -1 [+] [-]

, 2023-10-26 14:52, pirms 11 mēnešiem
Karsumu, Meiju, Zabusovu neparbaudis?

     [+] [-]

, 2023-10-26 17:39, pirms 11 mēnešiem
Bostonas fans kopš 22.O6.23 rakstīja: Karsumu, Meiju, Zabusovu neparbaudis?
Karsumu & Meiju. Ko tieši tur vēl gribi redzēt?

     [+] [-]

, 2023-10-26 18:14, pirms 11 mēnešiem
yourbro rakstīja: Karsumu & Meiju. Ko tieši tur vēl gribi redzēt?
Nav jēga atbildēt trollim...Nerunājot par to, ka Karsiks un Meija galīgi nav jāpārbauda, vēl jau trollēns acīmredzami aizmirsa, ka abi džeki pateica, ka izlasē karjeru beiguši un atšķirībā no Daugaviņa ne reizi nav devuši, kaut mazāko signālu, ka varētu pārdomāt.

     [+] [-]

, 2023-10-26 18:39, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Nav jēga atbildēt trollim...Nerunājot par to, ka Karsiks un Meija galīgi nav jāpārbauda, vēl jau trollēns acīmredzami aizmirsa, ka abi džeki pateica, ka izlasē karjeru beiguši un atšķirībā no Daugaviņa ne reizi nav devuši, kaut mazāko signālu, ka varētu pārdomāt.
Tu labak uzmanies puisit