Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Hokeja izlase šaurā lokā ieslidojas pirms oficiālajiem treniņiem

Jānis Celmiņš

Hokeja izlase šaurā lokā ieslidojas pirms oficiālajiem treniņiem
Māris Baldonieks sarunā ar izlases galveno treneri Tedu Nolanu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Hokeja izlases kandidātiem šodien tika dota iespēja, pēc brīvprātības principa, aizvadīt pirmo treniņu, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā. „Inbox.lv” halles ledu šodien grieza septiņi izlases potenciālie spēlētāji.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Hokeja federācija izplatīja to hokejistu uzvārdus, kuri gatavosies pavasarī gaidāmajam pasaules čempionātam Helsinkos un Stokholmā. Tiem, kuriem sezona jau ir beigusies, „Inbox.lv” ledus hallē šodien tika dota pirmā iespēja aizvadīt vieglu ledus koptreniņu. Šo iespēju izmantoja septiņi spēlētāji – Rīgas dinamieši Ģirts Ankipāns, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons, Gints Meija, Kristaps Sotnieks un vārtsargs Māris Jučers, kā arī no Somijas pārbraukušais Roberts Jekimovs. Trenažieru zālē darbojās Andris Džeriņš, bet pie laukuma apmales bija manāms arī Edgars Masaļskis, kurš uz ledus būšot trešdien, kad LHF izlases kandidātiem garantē otro iespēju slidot.

Treniņu vadīja izlases galvenais treneris Teds Nolans, bet aktīvi treniņprocesā iesaistījās arī abi viņa palīgi Artis Ābols un Viktors Ignatjevs. Abiem jau šovakar Piņķos paredzēta Latvijas Atklātā čempionāta trešā pusfināla sērijas spēle „Ozolnieki/MONARCH” komandas rindās.

Darba netrūkst arī izlases ģenerālmenedžerim Mārim Baldoniekam, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka šobrīd dienaskārtībā spēlētāju apdrošināšanas jautājumu risināšana. Medicīniskā apdrošināšana visiem būs sakārtota līdz 2. aprīlim, kad izlasei paredzēts pirmais oficiālais treniņš, sola Baldonieks. „Prieks šodien uz ledus redzēt mūsu pieredzējušos – Ģirtu Ankipānu un Rodrigo Laviņu. Tas vēlreiz apliecina viņu vēlmi spēlēt izlasē,” pauda Baldonieks, piebilstot, ka viņam nepatīk dzirdētais par Lauri Dārziņu, kurš iepriekš esot paudis, ka vēlas spēlēt izlasē. „Varam saprast arī Lauri, tāds ir hokejs,” pauda izlases ģenerālmenedžeris. Tāpat problēmas ar pagājušajā pavasarī izoperēto ceļgalu esot Mārtiņam Karsumam, taču lielāka skaidrība par abu dalību izlasē būs nedaudz vēlāk.

Tāpat Baldonieks atklāja, ka 6. un 7. aprīlī paredzētajās „Euro Hockey Challenge” turnīra spēlēs Latvijas izlase, visticamāk, vēl nebūs labākajā sastāvā. Tieši pēc šiem mačiem no izlases kandidātu saraksta varētu tikt svītroti pāris uzvārdi. Jau trešdien un ceturtdien izlases kandidāti aizvadīs vēl divus brīvos treniņus un Baldonieks paredz, ka šajos treniņos spēlētāju skaits uz ledus varētu būt nedaudz kuplāks.

Pasaules čempionātā katra komanda varēs pieteikt 25 spēlētājus (22 laukuma spēlētāji un 3 vārtsargi). Agrāk pirms pasaules čempionāta sākuma varēja pieteikt 23 spēlētājus (20+3).

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti 2012. gada Pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Jugra, Krievija), Māris Jučers (Dinamo Rīga), Mārtiņš Raitums (Beybaris, Kazahstāna), Ervīns Muštukovs (Odense, Dānija), Jānis Kalniņš (Liepājas Metalurgs), Kristers Gudļevskis (HK Rīga);

Aizsargi: Guntis Galviņš (Dinamo Rīga), Krišjānis Rēdlihs (Dinamo Rīga), Jēkabs Rēdlihs (Dinamo Rīga), Oskars Cibuļskis (Dinamo Rīga), Kristaps Sotnieks (Dinamo Rīga), Rodrigo Laviņš (Dinamo Rīga), Arvīds Reķis (Dinamo Rīga), Jānis Andersons (Dinamo Rīga), Mārtiņš Jakovļevs (HK Rīga), Mārtiņš Porejs (HK Rīga) , Georgijs Pujacs (Avangard, Krievija), Māris Jass (Slovan, Slovākija), Aleksandrs Jerofejevs (Slovan, Slovākija), Artūrs Kulda (Ice Caps, AHL), Oskars Bārtulis (Phantoms, AHL) Atvars Tribuncovs (Gomeļ, Baltkrievija);

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums (Dinamo Rīga), Jānis Sprukts (Dinamo Rīga), Miķelis Rēdlihs (Dinamo Rīga), Māris Bičevskis (Dinamo Rīga), Roberts Bukarts (Dinamo Rīga), Gints Meija(Dinamo Rīga), Mārtiņš Cipulis (Dinamo Rīga), Andris Džeriņš (Dinamo Rīga), Juris Štāls (Dinamo Rīga), Ģirts Ankipāns (Dinamo Rīga), Juris Upītis (HK Rīga), Miks Indrašis (HK Rīga), Gunārs Skvorcovs (Liepājas Metalurgs), Artūrs Mickevičs (Liepājas Metalurgs), Lauris Dārziņš (Ak Bars, Krievija), Armands Bērziņš (Junostj, Baltkrievija), Kaspars Saulietis (Neman, Baltkrievija), Aleksejs Širokovs (Kazzinc-Torpedo, Kazahstāna), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Herberts Vasiļjevs (Pinguine, Vācija), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Raitis Ivanāns (Heat, AHL), Zemgus Girgensons (Fighting Saints, USHL), Kaspars Daugaviņš (Senators, NHL), Kristiāns Pelšs (Oil Kings, WHL), Toms Hartmanis (Fife Flyers, Lielbritānija).

1 2 59 komentāri

 +33 [+] [-]

, 2012-03-26 12:12, pirms 12 gadiem
Nu Lauri un Karsiku izlasei vajag tas ir pilnigi skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-03-26 12:17, pirms 12 gadiem
es uzskatu ka vajag veselus un spelet griboshus, tie kuri neveelas tapat nospelees sliktaas nekaa tie kas veelaas. otraam kaartam mees jau nezinam visus pazemes akmenjus kas notiek izlasee, tas pats baldonieks atkal gm. karteejaas lipmana afeeras .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-03-26 12:46, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: Lauris sadauzijis pauri! ka saubas vai speles vai ne bet par Karsumu nugan ir neskaidriba! PAGAJUSA PAVASARA CELGALA TRAUMA! kas tas vel par joku? kaut kada INTERESANTA un SAVDABIGA ta trauma! kadam medicinas profesoram spid OFIGENNAJA DISERTACIJA,varbut pat uz NOBELA PREMIJU vilktu! trauma,kura netrauce spelet visu sezonu KHL, bet sak dot par sevi zinat tikai uz pasaules 4empionatiem!
Nekā smieklīga. Ar tādām traumām, kas rada neērtības sajūtu spēlē sezonā ļoti daudz sportistu un attiecīgi starpsezonā viņas tiek ārstētas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ilgvars Roze

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:02, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: un tu uzskati,ka pasaules 4empionati ir STARPSEZONA ? mana uzskata,katram sevi cienosam hokejistam, P4 ir jabut SEZONAS KULMINACIJAI! lai arste vasara!
Pirmkārt, es atbildēju uz to "kāda interesanta trauma".
Otrkārt, pasaules čempis ir starpsezona. Starpsezona klubu sezonai, kurā hokejisti pelna naudu.
Treškārt, tas ko tu uzskati kas ir prestižs un kas nav ir tikai tavi uzskati. Es, protams, arī gribu lai izlasē spēlē visi labākie, bet galvā nevienam no kandidātiem ielīst nevar un katrs tāpēc pats izlems, kas ir prioritāte - savest kārtībā veselību tagad vai vēlāk vadoties no pašsajūtām, ārsta, ģimenes, kluba ieteikumiem nu utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-03-26 13:07, pirms 12 gadiem
Malacis Laviņs, kaut arī veterāns, bet nečīkst par "atsvaidzinātām" traumām. Žēl, ka viņš tā tika nolikts fanu starpā, kaut arī viens-otrs, iespējams, to būtu pelnījuši vairāk. Runājot par to visu ir jāatceras, ka KHL ir līga, kur nauda dominē pār sportiskajām ambīcijām (atšķirībā no NHL). Un jo vairak mūsējo tur spēlēs, jo vairāk būs atteikumu ar visādiem interesantiem pamatojumiem. Kādā vidē sportists aug, tāds viņš arī kļūst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: cicerons123456

  -1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:24, pirms 12 gadiem
Vajadzēt jau vajag, bet par Lauri varam pateikties debilajam Krikunovam, kurš vienkārši Lauri šosezon ir sačakarējis līdz vājprātam. Ne jau Lauris pats pārstrādājās un plecu samocīja (kā teica intervijā) - viņš strādāja fiz.sagatavotības treneru vadībā. Un sajāts viņam ir ne tikai plecs, arī kāja... ar tām slimajām Krikunova slodzēm... ne velti soms no komandas aizbēga... protams, ka neviens skaļi par to nerunā, bet visai komandai veselība pēc šīs sezonas ir totālā d****. Visi gaidīja Krikunova nomešanu, bet vadība tik ļauj viņam strādāt tālāk...

extremists rakstīja: Nu Lauri un Karsiku izlasei vajag tas ir pilnigi skaidrs.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:26, pirms 12 gadiem
un Tu tirliņ, daudz ned***, ja neko par to nezini! Sadauzījis pauri esi pats, acīmredzot jau pie dzimšanas! Tev laikam tas ir nieks, ja cilvēkam tiek norauts plecs!? Un ja ar maksimālu slodzi knapi sadziedētam liek spiest stieni...

ARAGONS rakstīja: Lauris sadauzijis pauri! ka saubas vai speles vai ne bet par Karsumu nugan ir neskaidriba! PAGAJUSA PAVASARA CELGALA TRAUMA! kas tas vel par joku? kaut kada INTERESANTA un SAVDABIGA ta trauma! kadam medicinas profesoram spid OFIGENNAJA DISERTACIJA,varbut pat uz NOBELA PREMIJU vilktu! trauma,kura netrauce spelet visu sezonu KHL, bet sak dot par sevi zinat tikai uz pasaules 4empionatiem!

     [+] [-]

, 2012-03-26 13:28, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: nesaprotu tadus ka tu,kuri dungo vienu un to pasu,proti,LAI SPELE TIE KAS TIESAM GRIB! es ari GRIBU! LIOTI GRIBU! bet vai no ta kad es spelesu,bus kads labums?
Lai spēlē labākie no tiem, kuri to grib.

  -4 [+] [-]

, 2012-03-26 13:30, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: tu mani piespied komentet ja tagad es to nedaritu,tad tas nozimetu,ka piekritu visam tavam aprakstitajam jelibam un izpildu tavu lugumu! SASAPNIOJIES! censos nekad nevienu personigi neaizvainot,bet tagad tu to esi pelnijis! PATS ZILAIS!!! ej vibratoru sev pakalia iespraud!
Vecit vibratori ir dargi, vienkarsi aiznemsos vienu no Tevis vai tavas muteres! Nelaimīgais kaku stumdītajs!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:31, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: tas diemzel ir attiecinams tikai uz mums vai tu vari iedomaties,ja kads Baltkrievs no KHL klubiem(viniu tur ir daudz) peksni paziniotu par nespelesanu izlase? Batjka viniu noraktu! es neesmu par diktaturu,bet mums ari deretu tads BATJKA! ja ne valsti,tad vismaz hokeja
Un? Vai tas ir kaut ko devis pasaules čempionātos? Ja neskaita 6 vietu Rīgā 2006 gadā, tad grozās ap to pašu otro astotnieku. Tas tikai pierāda to, ka ar varu mīļš nekļūsi. Batjka var izdomāt sankcijas kādas grib, bet labāko spēlēšana izlasē neko nenozīmē sportisko sasniegumu kontekstā, gadījumā, ja spēlētāji spēlē pret paša gribu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:44, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: tas diemzel ir attiecinams tikai uz mums vai tu vari iedomaties,ja kads Baltkrievs no KHL klubiem(viniu tur ir daudz) peksni paziniotu par nespelesanu izlase? Batjka viniu noraktu! es neesmu par diktaturu,bet mums ari deretu tads BATJKA! ja ne valsti,tad vismaz hokeja
Nesmīdini – tas Balkrievs, kas spēlē KHL klubos var pasūtīt baķku uz poda, ja ir vēlēšanās...
Man gan kaut kā atmiņā stāv, ka ik pa laikam kāds ir atteicis izlasei, tai skaitā nelaiķis Salejs, kaut kas arKosticiniem bija, precīzi nepateikšu, bet varēji droši ielikt kādu apliecinājumu, tam ka neviens nav atteicis belaru izlasei, citādi tukša tiršana... Ja globāli ņem, tad LAT izlasei arī praktiski neviens nav atteicis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 13:48, pirms 12 gadiem
Kāds nezin, kāpēc nav N.Koļesņikovs kandidātos. Kur pazudis?

  -1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:51, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: musejie LABAKIE ir paraki par Baltkrievu LABAKIEM vismaz pirma un otra piecninieka aspekta ja mes varetu savakt VISUS objektivi labakos no DR,no KHL, no citam Eiropas un azidikia ligam,mes butu STABILA IIHF REITINGA ASTOTNIEKA KOMANDA!
Ja tantei būtu riteņi.... Realitāte rāda citu ainu - Vācijā 2001.gadā bija iespējams labākā izlase, kas pēc iepriekšējā gada lieliskajām spēlēm Pēterburgā radīja cerības pat uz kādu medaļu (it īpaši vēl pēc uzvaras pret ASV), bet kas no tā iznāca? Tā pat arī pēdējās trijās Olimpiādēs ir bijis iespējami labākais sastāvs, bet vieta ir +/- tā pati, kas Pasaules čempionātos.

  -4 [+] [-]

, 2012-03-26 13:54, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: musejie LABAKIE ir paraki par Baltkrievu LABAKIEM vismaz pirma un otra piecninieka aspekta ja mes varetu savakt VISUS objektivi labakos no DR,no KHL, no citam Eiropas un azidikia ligam,mes butu STABILA IIHF REITINGA ASTOTNIEKA KOMANDA!
Speciālists, ibio! Nesmīdini

Andrei Kostitsyn, Sergei Kostitsyn, Mikhail Grabovski – NHL (pie tam pietiekoši rezultatīvi)
Konstantin Koltsov, Alexei Ugarov, Alexei Kalyuzhny – KHL

Šie noteikti ir vērtīgāki uzbrucēji par mūsu 6 labākajiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-03-26 14:02, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Tagaf varet teikt paldies Kolhoza līgai, par to, ka izlase ir "pilnā" sastāvā

izskatās, ka beigu beigās, spēlēs tikai LAČ spēlētāji, par ko notekti liels prieks Vilkam
Ir jau publicēts galējais oficiālais izlases sastāvs? Kāds, atskaitot Reķi un vācu pensionārs, ir pateicis oficiālu nē izlasei? – LHF vismaz nav sniegusi nekādu oficiālu informāciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-03-26 14:06, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: kategoriski nepiekritu! spelesana jeb nespelesana NHL nav nekads kriterijs! Mikelis ar Lauri ir objektivi LABAKI par tevis nosauktajiem.es runaju OBJEKTIVI labaki.tas nenozime ka vini ir ATZITAKI tas ir dazadas lietas
Bez smaidiņiem nevar? Neredzu vispār neko smieklīgu...
Kādā ziņā Lauris ar Miķeli ir objektīvi labāki par viņiem???

  -2 [+] [-]

, 2012-03-26 14:07, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: to man grūti teikt, Šmidzi, bet esmu uzsildījis garšīgas siera pankūkas
Rēķis ir Dynamo spēlētājs, stabils aizsargs, tas pats kas Laviņš, vērtība!! bet skatos jaunie potenciāli- tie ,kas varētu vilt izlasi, dod vilka pases viens pēc otra
Kurš ir iedevis? Reķis noteikti nav zaudējums izlasei...
1 2 59 komentāri