Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Smirnovs: "Ar septiņiem cilvēkiem mēs nevienu neapspēlēsim"

Smirnovs: "Ar septiņiem cilvēkiem mēs nevienu neapspēlēsim"
Latvijas U-18 izlases treneris (spēlētāju vidū) Igors Smirnovs
Foto: http://u18worlds2017.iihf.com/

Pēc pasaules U-18 čempionāta Latvijas valstsvienība atstāja elites divīzīju, piedzīvojot zaudējumus sešās no septiņām spēlēm. Sarunā ar Sportacentrs.com savās pārdomās par notiekošo dalījās izlases galvenais treneris Igors Smirnovs.

"Domāju, ka mums bija visas iespējas ieņemt devīto vietu (un palikt elitē). Cīnīties ar pirmā astoņnieka komandām neesam gatavi - viņi vienmēr tur galvu augšā, viņiem ir labāka fiziskā un tehniski-taktiskā sagatavotība, tas ir cits meistarības līmenis gan individuāli, gan kā komandai. Pret Baltkrieviju gan sanāca līdzīga cīņa, kurā zaudējām vienu no trīs centra uzbrucējiem Ralfu Vjateru. Neizdevās labi nospēlēt vairākumā. Otro maču aizvadījām ļoti labi un uzvarējām 3:2, bet trešajā spēlē pieļāvām bērnišķīgas kļūdas, arī baltkrievi saspēlējās labāk.

Puiši negaidīja, ka pretinieku komandas būs tik stipras. Februārī aizvadījām pārbaudes turnīru, kur nospēlējām tikai trīs mačus - pret Dāniju, Norvēģiju un Baltkrieviju. Pasaules čempionātā uzreiz bija citi ātrumi. Tomēr katrā spēlē izveidojām vismaz četrus-piecus simtprocentīgos momentus, kur varējām iemest. Te jau ir meistarības jautājums.

Sagatavošanas posmā divas maiņas trenējām uz vairākumu, bet izmantot skaitlisko pārsvaru izdevās tikai divās spēlēs pret Baltkrieviju, grupu turnīrā nekas nesanāca. Pretinieki bija meistarīgāki, visi spēlēja ar galvu, katrs hokejists zināja, kas un kam jādara. Čempionātam gatavojamies vien astoņas dienas, bet "pilnā komplektā" ar visiem ārzemniekiem pat mazāk - piecas dienas. ASV, Kanāda, tie paši baltkrievi - viņi ar savu U-18 komandu spēlē vietējā čempionātā, mums (hokeja skolas "Rīga" komandai Latvijas Virslīgā, aut.) MHL hokejisti, izņemot Ģēģeri un Bērziņu, pievienojās pēc Jaunā gada. Ārzemnieki spēlē trešajās un ceturtajās līgās, kur ar galvu neviens nedomā, vien skrien.

Traumu dēļ komandai nevarēja palīdzēt divi malējie uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Sandis Drāznieks. Tomēr manā skatījumā galvenā problēma ir tāda, ka elites divīzijas līmenī ir gatavi spēlēt tikai divi no astoņiem izlases aizsargiem. Arī vietējais junioru čempionāts nav tik stiprs. Ja vēl komanda visu sezonu spēlētu kopā, plus mīnus trīs maiņas, tad sniegums varētu būt labāks. MHL viņi praktiski dzīvo autobusā. Mums Virslīgā gājis labāk, bet tie spēlētāji nav izlases līderi un spēlē trešajā ceturtajā maiņā.

Pirmais periods mačā pret Kanādu bija labs, bet tad sākās kļūdas un noraidījumi, kas mūs iegāza. Pret Šveici spēlējām otro spēli divās dienās, kamēr pretiniekiem tā bija pirmā spēle turnīrā. No sava dēla (Deniss Smirnovs spēlē Ženēvas "Servette" U-20 komandā) zinu - šveiciešiem bijis uzstādījums, ka galvenā spēle turnīrā būs tieši pret Latviju. Mačs pret Šveici parādīja, ka mēs neesam tik spēcīgi, ka bijām domājuši pirms tām - neteikšu par visiem, bet kāda trešdaļa no puišiem bija domās, ka viņi ir baigi labi hokejisti, kuri visu prot, bet tad nācās saskarties ar situāciju, kad tu neko nevari izdarīt laukumā.

Ar treneriem visu laiku likām uzsvaru uz to, ka spēlējot hokeju ir jādomā ar galvu. Pirms pasaules čempionāta nedaudz pastrādāju ar Bobu Hārtliju, kurš sniedza dažus padomus, bet paša galvenā atziņa, kas attiecās gandrīz uz visiem Latvijas hokejistiem - mēs nerunājam laukumā. To prasījām arī no U-18 izlases spēlētājiem - lai tik runā, būs vieglāk spēlēt. Daudzi momenti pie mūsu vārtiem tika izveidoti tikai tāpēc, ka spēlētāji nesarunājās savā starpā. Otrajā spēlē pret baltkrieviem puiši ieklausījās un sākuši runāt, kas uzreiz deva rezultātu. Bet trešajā cīņā viss atkal bija pa vecam.

Vēl viena nianse - mēs vienmēr gribam izspēlēt līdz tukšiem vārtiem, bet pretinieki paradīja, kā jāspēlē tādā līmenī - daudz jāmet un jāiet cīņā par atlēkušo ripu. Tas, kas sanāc Latvijas Virslīgā, nesanāks pasaules čempionātā, jo tiklīdz tu esi ar ripu, tev uzreiz skrien virsū, lai to atņemtu.

Atpaliekam meistarībā un fiziskajā sagatavotībā, bet astoņu dienu laikā to visu nav iespējams uztrenēt. Viņiem jau ir 17-18 gadi, bet daži joprojām slikti slido, neko tādu neredzēju pretinieku komandās. Visbeidzot, Niklāvs Rauza tikai pēc Jaunā gada kļuvis par pamatvārtsargu savā komandā, bet sezonas pirmo daļu bijis bez prakses.

Pēc turnīra teicu puišiem, ka priekšā ir smags darbs, ja viņi vēlās spēlēt hokeju kā profesionāļi. Jau esmu teicis par diviem aizsargiem, bet kopumā tikai kādi septiņi spēlētāji - divi aizsargi, četri uzbrucēji un plus mīnuss viens vārtsargs atbilst šīm līmenim. Skaidrs, ka ar septiņiem cilvēkiem mēs nevienu neapspēlēsim, bet izņemot hokejistus ar traumām - šīs esot bijis spēcīgākais sastāvs uz doto brīdi. Izlasē nebija neviena blatņika, bet biju ievērojis vienu nepatīkamu lietu – daži spēlētāji beiguši cīnīties līdzko iekļuvuši izlasē, uz čempionātu viņi devušies praktiski kā tūristi. Nu nedrīkst tā būt, kad pārstāv savu dzimteni, savu valsti."

     [+] [-]

, 2017-04-25 17:59, pirms 7 gadiem
Lai nākamais treneris mācas no kļūdām. Pundurzaķi neder šādam līmenim.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 18:02, pirms 7 gadiem
...MHL viņi praktiski dzīvo autobusā. ...

Te arī atbilde, kāpēc mums NEVAJAG komandu iekš MHL

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 18:06, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: Lai nākamais treneris mācas no kļūdām. Pundurzaķi neder šādam līmenim.
nu, objektīvi jau mums tas 1999.g. ir vājāks kā, piemēram, 1979.
Un no kļūdām ir jāmācās arī federācijai - arī viņu gana liela atbildība ir par šo rezultātu. Ceru, ka K&K to paši atzīs... (bet laikam muļķīgi)

  +5 [+] [-]

, 2017-04-25 18:24, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: ...MHL viņi praktiski dzīvo autobusā. ...

Te arī atbilde, kāpēc mums NEVAJAG komandu iekš MHL
Bet vai tad krieviem nav līdzīgi? Domāju, ka ne tur ir vaina, bet pamatos, kas jau ielikti pirms U18 līmeņa. Tehnika un atlētisms - abas lietas izteikti pietrūka. Ja kājas tev nevelk vai nēesi pārliecināts, ka spēsi apstrādāt ripu, tad galva būs lejā nevis skatiens vērts laukumā uz nākamo darbību.
MHL jau arī nav domāts U18, bet vairāk U20 vismaz man tā liekas?

     [+] [-]

, 2017-04-25 18:25, pirms 7 gadiem
Treneris ir neprofesionāls, tāpēc arī nevarēja sagatavot un mobilizēt komandu.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 18:27, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Bet vai tad krieviem nav līdzīgi? Domāju, ka ne tur ir vaina, bet pamatos, kas jau ielikti pirms U18 līmeņa. Tehnika un atlētisms - abas lietas izteikti pietrūka. Ja kājas tev nevelk vai nēesi pārliecināts, ka spēsi apstrādāt ripu, tad galva būs lejā nevis skatiens vērts laukumā uz nākamo darbību.
ir līdzīgi. Tāpēc jau, piemēram, krievu U18 izlasei pēdējos 6 gados U18 PČ ir vien 2 bronzas...

  +4 [+] [-]

, 2017-04-25 18:29, pirms 7 gadiem
irsis rakstīja: Treneris ir neprofesionāls, tāpēc arī nevarēja sagatavot un mobilizēt komandu.
nebija jau kad gatavot, ja IIHF izlašu paužu laikā federācija nevar savākt uz nometni labākos Eiropā spēlējošos, tad federācija arī nav profesionāla...

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 18:40, pirms 7 gadiem
Ar treneriem visu laiku likām uzsvaru uz to, ka spēlējot hokeju ir jādomā ar galvu. Pirms pasaules čempionāta nedaudz pastrādāju ar Bobu Hārtliju, kurš sniedza dažus padomus, bet paša galvenā atziņa, kas attiecās gandrīz uz visiem Latvijas hokejistiem - mēs nerunājam laukumā.

Ja tāda ir izlases trenera atziņa, kas tomēr ir aisberga virspuse, kāda ir sistēmas zemūdens daļa..

  +5 [+] [-]

, 2017-04-25 20:28, pirms 7 gadiem
Nožēlojams ir tāds treneris, kurš pazemo savus spēlētājus un nesaskata ne mazāko savu vainu. Ne jau puiši nebija gatavi tādam līmenim, bet galvenais treneris, kurš nekad nav vadījis komandu augstākā līmenī un jau iepriekš lielīgi paziņo, ka spēlēs vismaz ceturtdaļ finālā un pēc zaudējuma atļaujas lidostā paziņot, ka arī nākamajā gadā grib atkal vadīt izlasi. Puiši jau uz laukuma nestāvēja, bet darīja ko treneris saka un cīnījās. Tie ir mūsu zēni, kas centās. Smirnovs ir zaudējis visu cieņu.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 21:32, pirms 7 gadiem
ledusvīrs rakstīja: Nožēlojams ir tāds treneris, kurš pazemo savus spēlētājus un nesaskata ne mazāko savu vainu. Ne jau puiši nebija gatavi tādam līmenim, bet galvenais treneris, kurš nekad nav vadījis komandu augstākā līmenī un jau iepriekš lielīgi paziņo, ka spēlēs vismaz ceturtdaļ finālā un pēc zaudējuma atļaujas lidostā paziņot, ka arī nākamajā gadā grib atkal vadīt izlasi. Puiši jau uz laukuma nestāvēja, bet darīja ko treneris saka un cīnījās. Tie ir mūsu zēni, kas centās. Smirnovs ir zaudējis visu cieņu.
sava daļa taisnības ir. klausījos runu lidostā un arī biju pārsteigts par tekstiem no pēdējās vietas trenera.

  +7 [+] [-]

, 2017-04-25 21:48, pirms 7 gadiem
Smirnovs pareizi runā. Skarbi, bet patiesi. Puikas LV līmenī jūtās kā baigie sueprstāri, bet nav ne talants, ne smagi ieguldīts darbs, kas atbilstu elites līmenim. Patīkami, ka treneris nebaidās to pateikt skaļi. Jā, kādam tas nepatiks, bet dažiem kadriem labāk aplauzties pēc iespējas ātrāk. Treneris nevar nedēļas laikā iemācīt 70% izlases spēlēt elites cienīgu hokeju. Nedzīvosim ilūzijās. Nav mums tik lieli talanti. Baltkrieviem jau arī nav, bet acīmredzami viņu attieksme bija nopietnāka. Vienīgi ar smagu darbu puiši var ielauzties profesionālajā hokejā.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 21:57, pirms 7 gadiem
Fandarms rakstīja: Smirnovs pareizi runā. Skarbi, bet patiesi. Puikas LV līmenī jūtās kā baigie sueprstāri, bet nav ne talants, ne smagi ieguldīts darbs, kas atbilstu elites līmenim. Patīkami, ka treneris nebaidās to pateikt skaļi. Jā, kādam tas nepatiks, bet dažiem kadriem labāk aplauzties pēc iespējas ātrāk. Treneris nevar nedēļas laikā iemācīt 70% izlases spēlēt elites cienīgu hokeju. Nedzīvosim ilūzijās. Nav mums tik lieli talanti. Baltkrieviem jau arī nav, bet acīmredzami viņu attieksme bija nopietnāka. Vienīgi ar smagu darbu puiši var ielauzties profesionālajā hokejā.
...izlasē viena daļa (un ne jau vien pāris) bija no paša Smirnova trenētās HS Rīga...

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 21:58, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: sava daļa taisnības ir. klausījos runu lidostā un arī biju pārsteigts par tekstiem no pēdējās vietas trenera.
ko viņš labu tai runā teica?

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 21:58, pirms 7 gadiem
daži spēlētāji beiguši cīnīties līdzko iekļuvuši izlasē, uz čempionātu viņi devušies praktiski kā tūristi. Nu nedrīkst tā būt, kad pārstāv savu dzimteni, savu valsti.
Šis gan ir visneforšākais, ko var lasīt. Ja gribi spēlēt izlasē, saproti, ka tas ir darbs, nevis izklaide/hobijs/ceļojums. Diemžēl tas pats bija u20 izlasei Toronto ar kanādiešu prostitūtām un marihuānu. Čaļiem dzīve izdevusies, ne? Attieksmei likumsakarīgs rezultāts.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 22:04, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: ...izlasē viena daļa (un ne jau vien pāris) bija no paša Smirnova trenētās HS Rīga...
6 no 23, tostarp vārtusargs Borskovičš, kas nenospēlēja nevienu spēli. Principā 5/23

     [+] [-]

, 2017-04-25 22:14, pirms 7 gadiem
Fandarms rakstīja: 6 no 23, tostarp vārtusargs Borskovičš, kas nenospēlēja nevienu spēli. Principā 5/23
Voris, Barkāns, Vjaters, Kostjuks, Žuļevs, Builis, Opelts, tad vēl D.Bērziņš, Ģēģeris, Sičevs (spēlēja HS Rīga sastāvā play-offos).

Bez tam, Smirnovs LIELĀKO daļu no šīs izlases trenēja arī visu pērno sezonu!

     [+] [-]

, 2017-04-25 22:26, pirms 7 gadiem
Tā jau ir ar daudziem sportistiem! Savā vecuma grupā esi starp labākajiem un jau pirksti gaisā, bet reālā dzīve sākas ar LČ un šādiem U-18 čempionātiem, kur jārāda viss iespējamais + vēl jāliek klāt!
Nekādas atlaides līderiem, lai saprot, ka viss tikai priekšā!
Arī treneri ātri apvainojas, ja dzird kritiku par sevi!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-25 22:48, pirms 7 gadiem
Man patīk hokejs,vīrišķīgs sporta veids,bet lasot trenera Smirnova teikto par saviem spēlētājiem,rodas jautājums,kas uzticēja vadīt u-18 izlasi tādam mīkstmiesim? Viss viņa teiktais izskatās pēc mēģinājuma attaisnoties un novelt visu vainu uz puišiem. Viņam(Smirnovam) jau neviens neiedeva 23 spēlētājus un neteica _ej un uzvari,viņš pats viņus savāca,sezonas laikā bija gan pārbaudes spēles,gan turnīrs kur viņi zaudēja gan Dānijai,gan Austrijai cik atceros. Tā ka es domāju,ka Smirnovs noraka visu komandu un tagad ,kā gļēvulis noveļ vainu,mēģinot glābt savu ādu.Tiešām nožēloja un sportista(trenera) necienīga rīcība
p.s Latvijas Hokeja Federācija,esiet tik laipni un nelieciet Igoram Smirnovam mocīties ar Latvijas hokejistiem. Un Latvijas jaunajiem hokejistiem ātrāk aizmirst šito murgu,intensīvāk trenēties gan tehnikā,gan fiziskajā kondīcijā.
p.p.s Ceru,ka kāds no šiem puišiem,ko treneris ap...runāja izaugs par lielisku hokejistu un pastāstīs, kas tur bija par vainu,tajā neveiksmīgajā u18,2017.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 23:09, pirms 7 gadiem
raimonds_rosbers_1938256 rakstīja: p.p.s Ceru,ka kāds no šiem puišiem,ko treneris ap...runāja izaugs par lielisku hokejistu un pastāstīs, kas tur bija par vainu,tajā neveiksmīgajā u18,2017.
Nešaubos, ka kāds izaugs. Neviens jau vārdā nav saukts, vien pateikts, ka trenera ieskatā tikai septiņi spēlētāji ir bijuši gatavi šādam līmenim. Lai katrs puika pats apdomā, vai čempī bija spējīgs rādīt klasi un pats sevi ieskaitītu šajā septiņniekā.

  +5 [+] [-]

, 2017-04-25 23:27, pirms 7 gadiem
Pilnīgs murgs. Smirnovs šos puišus, vai vismaz lielāko daļu no viņiem trenē gandrīr 5 gadus. Šo komandu vienmēr ir veidojus ap savu dēlu, kurš šjā čempionātā vispēr neko neparādīja. Specklašu sistēma ir galīgi sevi izsmēlusi. Pilna atbildība ir jāuzņemas galvenajam trenerim.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 00:15, pirms 7 gadiem
Cik saprotu Smirnovs ir specklašu(tiek veidotas no 14 gadu vecuma) treneris kam jāsagatavo U18 izlases pamatkodols, bet reāli tur tiek kādi 5 spēlētāji un tad nāk atzińa ka braukājot pa Sanktpēterburgas čempionātu pats nav sagatavojis spēlētāju fizisko formu un ielicis pareizo tehnisko sagatavotību, ka jāskatās Hartlijam mutē kā vińš elementāras lietas stāsta.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 02:57, pirms 7 gadiem
Smirnovs pats galīgi auzās aizbraucis. Pat, ja tiešām ar atsevišķiem puišiem bijušas minētās problēmas, vai tad nejuta to agrāk, ja jau ar lielāko daļu pats visu laiku ņemas? Un, ja būtu kārtīgs treneris, tad izravētu visas nezāles no galvām laikus, vai vismaz neņemtu uz izlasi šaubīgus kadrus. Ir dažādi mehānismi, kā panākt rezultātu, bet viņam acīmredzot nav zināms pietiekami daudz, lai varētu strādāt šādā līmenī. Izteicieni to apliecina. Uzskatu, ka viņš jātriec prom no izlases ar sūdainu mietu. Vismaz lai pamācās. Nešaubos, ka mums ir labāki un piemērotāki speciālisti darbam ar U-18.

     [+] [-]

, 2017-04-26 20:21, pirms 7 gadiem
Luudzu izlasiet ko pateica U18 komandas speletajs Viktors Jasunovs(2000.g.speelee Zviedrijas AIK U18 Allsvenskan.)par komandas neciiniissanos peedeejaa speele ar BEL.Vinns iemeta arii vieniigo galu ssajaa speelee.Taakkaa nenosodiet treneri,ar rungu nevienam pa muguru sist nedriikst,bet ja speeleetaajam acis nespiid,tad ir kaa ir.Bija zeeni kas lloti centaas,bet taa ir komandas speele...

     [+] [-]

, 2017-04-27 00:20, pirms 7 gadiem
bernuhokejs rakstīja: Luudzu izlasiet ko pateica U18 komandas speletajs Viktors Jasunovs(2000.g.speelee Zviedrijas AIK U18 Allsvenskan.)par komandas neciiniissanos peedeejaa speele ar BEL.Vinns iemeta arii vieniigo galu ssajaa speelee.Taakkaa nenosodiet treneri,ar rungu nevienam pa muguru sist nedriikst,bet ja speeleetaajam acis nespiid,tad ir kaa ir.Bija zeeni kas lloti centaas,bet taa ir komandas speele...
kur var izlasīt? iemet linku

     [+] [-]

, 2017-04-27 00:33, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: ...izlasē viena daļa (un ne jau vien pāris) bija no paša Smirnova trenētās HS Rīga...
šeit es piekrītu pa visiem 100%. Smirnovs ir tas, kurš 99 trenē labu laiku. Kas attiecas uz mhl, ja nebūs šis bubulis, ko tad vainos visās nelaimēs?

     [+] [-]

, 2017-04-27 00:36, pirms 7 gadiem
Fandarms rakstīja: Smirnovs pareizi runā. Skarbi, bet patiesi. Puikas LV līmenī jūtās kā baigie sueprstāri, bet nav ne talants, ne smagi ieguldīts darbs, kas atbilstu elites līmenim. Patīkami, ka treneris nebaidās to pateikt skaļi. Jā, kādam tas nepatiks, bet dažiem kadriem labāk aplauzties pēc iespējas ātrāk. Treneris nevar nedēļas laikā iemācīt 70% izlases spēlēt elites cienīgu hokeju. Nedzīvosim ilūzijās. Nav mums tik lieli talanti. Baltkrieviem jau arī nav, bet acīmredzami viņu attieksme bija nopietnāka. Vienīgi ar smagu darbu puiši var ielauzties profesionālajā hokejā.
Viņš pats jau 99 tos superstāru sajūtu ielicis. Visu laiku tik savējos stutē, arī virslīgā. Cik džeki no šis komandas aizgājuši īsti neiespēlējoties, jo viņs savējiem, 99 dod priekšroku. Trenneris ir tas, kas taktiski izmanto esošos resursus, ja nemāk, tad nekā

     [+] [-]

, 2017-04-27 13:19, pirms 7 gadiem
Fandarmam. Tas nav links,bet Sportcentra raksata "U-18 izlase zaudee baltkrieviem un izlido no elites diviizijas" atsauksmee 1-(KNIFSS).Raksts 2017.04.23.pl.16.44.