Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases fane: "Mēs jebkuru Eiropas pilsētu varam nokrāsot sarkanbaltsarkanu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas izlases fane: "Mēs jebkuru Eiropas pilsētu varam nokrāsot sarkanbaltsarkanu"
Latvijas hokeja izlases līdzjutēja. Foto: IIHF

Latvijas hokeja līdzjutēji pārdzīvo, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad nebija iespējas doties uz pasaules čempionātu - par to tika vēstīts LTV1 raidījumā "Panorāma". Hokeja pavasara trakums notika katru gadu kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem, bet šoreiz nācās iztikt ar virtuālu turnīru. Latvijas hokeja līdzjutējas tagad sniedz emocionāli piesātinātus komentārus.

Latvijas hokeja izlases līdzjutēja Dace Slavinska par hokeja pavasara trakumu: "Tā ir tā kā jauna elpa. Kad viss jau ir apriebies un krīt uz nerviem, gaidi sezonas beigas un atvaļinājumu, bet tad aizbrauc uz hokeju un dzīvo citu dzīvi. Tad ir tas - var runāt par patriotismu, bet var tajā arī dzīvot. Un tur tu tajā dzīvo. Tas sarkanbaltsarkanais nav uzspēlēts, himna nav uzspēlēta. Ja mēs esam vinnējuši, tad raudi himnas laikā - no sākuma līdz beigām. Un esi vienkārši laimīgs. Mēs jebkuru Eiropas pilsētu varam nokrāsot sarkanbaltsarkanu! Jebkuru! Panāc pretī! Visi zina, ka letiņi nāk. Un es esmu daļa no tiem "letiņi nāk"."

Arī mūsu izlases līdzjutēja Ieva Nadziņa pārdzīvo par šogad nenotikušo pasaules čempionātu: "Tas ir tāds caurums sirdī un var just, ka kaut kas trūkst. Ir tas ikgadējais rituāls, tie kopā būšanas un patriotisma svētki, kur parādās latviešu slēptākās emocijas. Par mums jau saka, ka latvieši ir tādi klusi, viņi nav komunikabli un tā. Kad mēs kopā esam par savu izlasi, par savējiem kā siena, mūsos parādās Lāčplēša spēks, balss un viss kopā."

Kā jau ziņots, reālā pasaules čempionāta vietā risinājās virtuālais, kur Latvijas izlase uzvarēja visās 10 spēlēs un izcīnīja pirmo vietu.

.

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums"Panorāma"

     [+] [-]

, 2020-05-25 09:09, pirms 4 gadiem
Mēs varam jebkuru Eiropas pilsētu nokrāsot sarkanbaltsarkanu, bet nevaram vienu 9.maiju vienu pieminekli tā nokrāsot?

     [+] [-]

, 2020-05-25 12:13, pirms 4 gadiem
Varam varam bet Latvijas čempionātos praktiski visos sporta veidos fanu nav.

     [+] [-]

, 2020-05-25 13:00, pirms 4 gadiem
m. scofield rakstīja: Mēs varam jebkuru Eiropas pilsētu nokrāsot sarkanbaltsarkanu, bet nevaram vienu 9.maiju vienu pieminekli tā nokrāsot?
Labākais ko var tur izdarīt ir vispār nepievērst tam fallam uzmanību. Ne ziņās pieminēt, ne vispār par to runāt. Maskavas interese pāries, ja nedos iemeslu tur tos tukšos salmus kult. Tie jau tik meklē lietas kur latvieši pavelkās un tad piemet vēl naudiņu lai viss gruzd tālāk.