Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

"Daugavas" stadiona ledus hallei vēl nav izsniegta būvatļauja

Agris Suveizda

"Daugavas" stadiona ledus hallei vēl nav izsniegta būvatļauja
Guntis Zālītis. Foto: Juris Bērziņs - Soms

2021.gada pasaules čempionātam hokejā vīriešiem paredzētās hokeja treniņu ledus halles būvniecībai vēl nav izsniegta būvatļauja, aģentūrai LETA atzina Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" direktors Guntis Zālītis.

Zālītis skaidroja, ka ledus halles projektēšana pamatā ir beigusies un šobrīd gaida, kad izsniegs būvatļauju. Zālītis uzsvēra, ka tas nekādā veidā neapdraud potenciālo hokeja čempionāta norisi, ja, protams, tas netiks atcelts citu apsvērumu dēļ. Kā ziņots, 2021.gada Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem plānots no 7.maija līdz 23.maijam Rīgā un Minskā. Rīgā norisināsies 30 spēles, uz kurām plānots pulcināt ap 175 000 līdzjutēju, kā arī vairāk nekā 200 žurnālistu no vietējiem un starptautiskajiem medijiem. Čempionāta ietvaros Rīgā norisināsies grupu turnīrs un divas ceturtdaļfināla spēles.

Kā vēstīts, Daugavas stadiona ledus halles projektēšanas iepirkumā uzvarējusi personu grupa "ARMS", kuru veido SIA "ARMS Group" un igauņu uzņēmums "OÜ RTS Infraehitus". Gadījumā, ja projektētājs un būvnieks "ARMS" neiekļausies līgumā noteiktajā termiņā vai neizpildīs darbus kvalitatīvi, tiks piemērotas līgumā atrunātas sankcijas. Komentējot šīs bažas, Zālītis iepriekš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka visus paredzētos objektus izdosies uzbūvēt laikus."Pirmais iepirkums noslēdzās bez rezultāta, jo pieteicās tikai viens neatbilstošs pretendents. Nedaudz samazinājām prasības, tāpēc tagad visam vajadzētu būt kārtībā. Kopējās halles būvniecības izmaksas ir 10,5 miljoni eiro. Gala projektēšanas un būvniecības process ilgs 18 mēnešus," iepriekš skaidroja Zālītis.

Starp LHF un Baltkrievijas pusi februārī tika parakstīts sadarbības līgums par 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu. Tas paredz, ka vienas apakšgrupas komandas sacentīsies Rīgā, bet otras spēlēs Minskā. Izslēgšanas mači un cīņas par medaļām notiks Baltkrievijā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2020-03-24 13:02, pirms 4 gadiem
Kautkā pārāk optimistiski vińi skatās uz celtniecības tempiem šajā situācijā
Te tomēr nav China

     [+] [-]

, 2020-03-24 21:14, pirms 4 gadiem
Lai tak pārceļ Šveici uz to gadu un Latviju+BLR uz 2022. Viss taču ir ārkārtas situācijas dēļ. Punkti līgumos vairs nav akmenī kalti. T.i. ir kalti akmenī līdz brīdim, kad abas puses vienojas par pārcelšanu, tās pašas ārkārtas situācijas dēļ.
Tāpēc jau izsludina ārkārtas situācijas, lai varētu diskutēt/pārvērtēt un arī mainīt līguma nosacījumus.