Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas izlases treneris: "Būtu pareizi, ja nākamgad pasaules čempionātu rīkotu Šveice"

Agris Suveizda

Baltkrievijas izlases treneris: "Būtu pareizi, ja nākamgad pasaules čempionātu rīkotu Šveice"
Mihails Zaharovs. Foto: hockey.by

Baltkrievijas hokeja izlase turpina treniņnometni, bet valstsvienības galvenais treneris Mihails Zaharovs uzskata, ka nākamgad pasaules čempionātu vajadzētu rīkot Šveicei un pārējos pasaules čempionātus, Baltkrievijai un Latvijai piešķirto ieskaitot, attiecīgi pabīdīt par gadu uz priekšu.

"Protams, esam vīlušies par pasaules čempionāta atcelšanu. Šo turnīru uzskatījām kā sagatavošanās posmu pašmāju pasaules čempionātam – gribējām pārbaudīt daudz jaunu puišu, debitantu. Rezultāts nebūtu bijis tik svarīgs, bet bijām pārliecināti, ka arī sportiskajā ziņā būtu palikuši Elitē. Taču sanāca tā, kā sanāca, neko nepadarīsi," federācijas mājaslapā citēts Zaharovs.

Zaharovam tika vaicāts par Minskā (un Rīgā) gaidāmā pasaules čempionāta iespējamo pārcelšanu uz 2022. gadu: "Jāatzīst, ka tas būtu pareizi. Šveicieši gatavojās čempionātam, ieguldīja naudu, bet notika force majeure situācija. Viņi pie tās nav vainīgi. Jāatstāj viņiem tiesības rīkot šo turnīru, nekas traks – par gadu pabīdīsimies arī mēs un pārējie. Šveicei tāds variants ir nepieciešams, un tas ir pareizs. Cik pārcelšana ir reāla? Pagaidām nevienam tādas informācijas nav, tās ir tikai žurnālistu domas un pieņēmumi. Notiks IIHF kongress, kurā funkcionāri lems par šo jautājumu, un tikai viņi to var noteikt."

Latvijas izlasei pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta bija jāaizvada Baltkrievijā, bet tās, protams, nu ir atceltas. "Divas pārbaudes spēles mums gan joprojām ir plānā. Ir nepieciešams iespēlēt virknējumus, sistēmu. Taču, iespējams, vēl kādas pārbaudes spēles [pirms olimpiskās kvalifikācijas] atradīsim augustā – ar federāciju skatāmies un plānojam, ar ko varētu spēlēt. Nav izslēgts, ka lieku spēli aizvadīsim ar tiem pašiem latviešiem. Mēģināsim atrast trīs spēles."

Baltkrievijas hokeja izlasei augusta beigās olimpiskā kvalifikācija ir paredzēta Bratislavā, kur jāspēlē pret mājinieci Slovākiju, kā arī Austriju un Poliju. Savukārt Latvijai mājās jāuzņem Francija, Itālija un Ungārija.

Izmantotie resursi:
https://hockey.by/news/intervyu/new...

     [+] [-]

, 2020-03-24 13:51, pirms 4 gadiem
Prezidenti domā savādāk!!! Ko nu?