Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Arī Pekinā būs taksometri – hokeja izlases drīkstēs līdzi vest sešus rezervistus

Agris Suveizda

Arī Pekinā būs taksometri – hokeja izlases drīkstēs līdzi vest sešus rezervistus
Gints Meija. Foto:AFP/Scanpix

Starptautiskā Ledus hokeja federācija nolēmusi pandēmijas dēļ ļaut izlasēm uz olimpiskajām spēlēm vest arī sešus rezervistus, atklājis TSN žurnālists Darens Drēgers.

Hokeja izlasēm olimpiskajam turnīram jāpiesaka galīgie sastāvi 25 spēlētāju apmērā, tomēr uz Pekinu līdzi varēs ņemt arī sešus rezervistus, kuri būs tiesīgi piedalīties turnīrā, ja kāds no pamatsastāva iedzīvosies savainojumā vai inficēsies ar Covid-19. Drēgers norāda, ka šie rezerves sastāvi darbosies līdzīgi kā tā sauktie taksometra sastāvi Nacionālajā hokeja līgā.

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš šajā pēcpusdienā paziņoja 25 spēlētāju sastāvu, atzīstot, ka to dara tikai oficiālas prasības dēļ, jo dažādu apstākļu dēļ pašlaik nav iespējams paredzēt, kuri spēlētāji patiešām izlidos uz Pekinu. Rokas lūzuma dēļ ārpus sastāva palika aizsargs Kristaps Sotnieks, bet vārtsargu trio tika nosaukts Ivars Punnenovs, kurš pirms dažām dienām iedzīvojās savainojumā. Viņa medicīnisko pārbaužu rezultāti gaidāmi šovakar.

Vītoliņš atklāja, ka jau tagad izlases treniņiem ir piesaistīti rezervisti, kuri vajadzības gadījumā varētu būt gatavi aizlāpīt sastāvā radušos robus. Šis piecinieks ir aizsargi Roberts Mamčics un Nauris Sējējs, kā arī uzbrucēji Gints Meija, Daniels Bērziņš un Toms Andersons. Paplašinātajā kandidātu sarakstā vārtsargu līnijā figurēja arī šajā gadsimtā dzimušie Ēriks Vītols un Rūdolfs Lazdiņš. Jāatzīmē, ka Toma Andersona pirms nedēļas nosauktajā 31 spēlētāja sarakstā nebija.

Latvija olimpisko spēļu grupu turnīru sāks 10. februārī pret Zviedriju, dienu vēlāk tiksies ar Somiju, bet 13. februārī spēlēs pret Slovākiju. Pirms tam 5. un 7. februārī Pekinā paredzētas pārbaudes spēles pret krieviem un dāņiem.

     [+] [-]

, 2022-01-24 18:45, pirms 2 gadiem
Būtu gribējies redzēt Mareni sastāvā.

     [+] [-]

, 2022-01-24 18:47, pirms 2 gadiem
Būba rakstīja: Būtu gribējies redzēt Mareni sastāvā.
Ja nav Dinamo, tad ne kā?

     [+] [-]

, 2022-01-24 18:51, pirms 2 gadiem
naudas jautājums
nez vai mūsējie 6 vedīs sēdēt viesnīcā

     [+] [-]

, 2022-01-24 19:01, pirms 2 gadiem
Nu šeit 100% būs Meija, kātad bez viņa, kurš mums ta būlīšus metīs

     [+] [-]

, 2022-01-24 19:02, pirms 2 gadiem
Sējējs - parodija

     [+] [-]

, 2022-01-24 19:22, pirms 2 gadiem
hewlet rakstīja: Sējējs - parodija
Ir jau mums visādi binduļi, siksnas un vairāki jansoni
Bet tie harim nav interesanti