Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

LHF oficiāli lūdz Baltkrievijas skaidrojumu un nosoda Baskova iespējamo rīcību

Agris Suveizda

LHF oficiāli lūdz Baltkrievijas skaidrojumu un nosoda Baskova iespējamo rīcību
Aigars Kalvītis (pa labi). Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Latvijas Hokeja federācija savā mājaslapā publicējusi organizācijas prezidenta Aigara Kalvīša parakstītu vēstuli, kas nosūtīta Baltkrievijas Hokeja federācijai, lūdzot skaidrojumu par masu medijos izplatītajām ziņām par Baltkrievijas federācijas prezidenta Dmitrija Baskova iespējamo dalību represijās pret Baltkrievijas iedzīvotājiem.

"Kopš 2017. gada, kad IIHF Kongresā tika lemts, ka 2021. gada IIHF pasaules čempionās hokejā notiks Rīgā un Minskā, Latvijas Hokeja federācija (LHF), kā atbildīgā institūcija turnīra organizēšanai Latvijā, savu darbību un publisko komunikāciju ir orientējusi uz rezultātu, kas ļautu sekmīgi sagatavoties šī turnīra uzņemšanai.

Kopīgi gatavojoties 2021. gada pasaules čempionāta sarīkošanai Minskā un Rīgā, kopš augusta mēneša esam saskārušies ar situāciju, kad papildus izaicinājumiem, kuri saistīti ar Covid-19, darbu traucē notikumi Baltkrievijā. Latvijas Hokeja federācija visu laiku ir nelokāmi uzskatījusi un ar darbiem pierādījusi, ka neskatoties uz nu jau trīs mēnešus ilgajiem notikumiem kaimiņvalstī, mūsu draudzīgās un lietišķās attiecības ar Baltkrievijas Hokeja federāciju ir ļāvušas turpināt darbu arī šajos, visnotaļ sarežģītajos, apstākļos.

Taču pēdējo nedēļu notikumi ir tieši saistīti ar Jums, mūsu partneri - Baltkrievijas Hokeja federāciju un tās vadību. Mēs nevaram ignorēt gan masu informācijas līdzekļos pieejamo informāciju un materiālus, gan arī nepietiekami skaidroto notikumu attīstību no Jūsu puses.

Uzskatām, ka notikumi tiešā veidā apdraud un negatīvi ietekmē gan pašas Baltkrievijas Hokeja federācijas reputāciju, gan ir arī nopietns drauds sporta veida - hokeja - reputācijai.

Mums - Latvijas Hokeja Federācijai - ir svarīgas tādas morālās un ētiskās vērtības kā godīgums, savstarpējā cieņa, profesionālā ētika un augsta atbildības sajūta pret mūsu federāciju biedriem, sponsoriem un visu sabiedrību. Mūsu federācijas biedri ir klubi, halles un sporta organizācijas, kurās hokeja prasmes un iemaņas apgūst bērni, jaunieši un arī profesionāli sportisti. Viena no pamatvērtībām, ko cienām un godājam, ir cilvēka veselība un, protams, dzīvības vērtība.

2019. gada 15. februārī Latvijas Hokeja federācija un Baltkrievijas Hokeja federācija noslēdza savstarpēju līgumu par kopīgu 2021.gada IIHF pasaules čempionāta rīkošanu. Lai arī, jau atbilstoši iepriekš minētajam, abu federāciju sadarbība čempionāta organizēšanas jomā ir bijusi sekmīga, pēdējā laika notikumi Baltkrievijā rada gan tiešus, gan netiešus šķēršļus sadarbības turpināšanai un pienācīgai līguma izpildei, un tie būtu iespējami drīz jānovērš.

Piemēram, 2019. gada 15. februārī noslēgtais līgums paredz abu tā pušu apņemšanos čempionāta sarīkošanā ievērot visus spēkā esošos likumus, noteikumus un IIHF prasības. Par nepārprotamu un abām pusēm saistošu šajā sakarā ir atzīstams IIHF izstrādātais Uzvedības kodekss (Code of Conduct), kas paredz, ka tas ir piemērojams attiecībā uz jebkādu rīcību, kas negatīvi ietekmē hokeja integritāti un reputāciju, tajā skaitā, jo īpaši attiecībā uz rīcību, kas ir prettiesiska, amorāla vai neētiska.

Masu medijos izplatītā informācija un pieejamie materiāli par Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētāja Dmitrija Baskova iespējamo piedalīšanos represijās pret Baltkrievijas iedzīvotājiem ir nepārprotami neatbilstoša vispārzināmiem morāles un ētikas principiem, un tā nevar tikt ne pieņemta, ne attaisnota. Par šādu rīcību, neatkarīgi no tās juridiskā novērtējuma saskaņā ar Baltkrievijas likumiem, atbilstoši IIHF Uzvedības kodeksam (Code of Conduct) personai ir piemērojama disciplinārā atbildība.

Lai arī mēs apzināmies, ka atbilstoši IIHF Uzvedības kodeksa (Code of Conduct) noteikumiem tajā paredzētā atbildība ir individuāla un personiska un Baltkrievijas Hokeja federācija nevar būt atbildīga pār tās priekšsēdētāja Dmitrija Baskova rīcību, tomēr, kā jau minēts, šie fakti būtiski negatīvi ietekmē IIHF, Baltkrievijas un Latvijas Hokeja federāciju un visa starptautiskā hokeja labo slavu.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, ar šo paziņojumu vēršamies pie Jums, Baltkrievijas Hokeja Federācijas, lai lūgtu skaidrojumu notikušajiem incidentiem un satraucošajai informācijai, kas tieši saistīta ar Baltkrievijas Hokeja federācijas vadības līdzdalību tajos. Vēlamies saprast, kādā veidā Jūs, kā mūsu kolēģi, plānojat atjaunot iepriekšējo uzticību un lietišķās attiecības, kā arī pasargāt hokeja, kā sporta veida, kuru pārstāvam, reputāciju.

Ar cieņu,
Aigars Kalvītis
Biedrība “Latvijas Hokeja federācija”, Prezidents."

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6741/lhf-...

 +10 [+] [-]

, 2020-11-23 18:56, pirms 3 gadiem

Fantastiski!
Baskovs tagad atbildēs, ka ir apmelots, un neko sliktu nav darījis, un Kalvītis varēs teikt-es taču teicu, ka Baskovs ir labs cilvēks.

 +11 [+] [-]

, 2020-11-23 19:11, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja:
Fantastiski!
Baskovs tagad atbildēs, ka ir apmelots, un neko sliktu nav darījis, un Kalvītis varēs teikt-es taču teicu, ka Baskovs ir labs cilvēks.
Tā varētu būt,bet jau tas ir liels sasniegums,ka LHF ir uzdrošinajusies rakstīt tādu vēstuli un vēl prasīt paskaidrojumus.Jautājums tikai viens.Kas uz šo vēstuli atbildēs?Baskovs,kurš ir Baltkrievijas hokeja federācijas prezidents.Tīra mūsu acu aizmālēšana.

  +6 [+] [-]

, 2020-11-23 19:11, pirms 3 gadiem
Labs žests lai zivi apēstu un uzsēstos uz kaut kā, bet tagad jau ir skaidrs, ka čempionātu Baltkrievijā sarīkot nav iespējams. Un nebūs iespējams tuvākos 3-4 gadus.

  +5 [+] [-]

, 2020-11-23 19:16, pirms 3 gadiem
Baskova atbilde: es tur nabiju, vini melo, mans- labs, žive hokkei

  +6 [+] [-]

, 2020-11-23 20:04, pirms 3 gadiem
Опознано большинство участников банды Эйсмонт-Баскова https://charter97.org/ru/news/2020/...

  +5 [+] [-]

, 2020-11-23 20:04, pirms 3 gadiem
Расшифровка переговоров бандитов из окружения Лукашенко https://charter97.org/ru/news/2020/...

  +6 [+] [-]

, 2020-11-23 20:11, pirms 3 gadiem
riktīgi pajoļi!

ja gribēja sūtīt vēstuli, tad tekstam vajadzēja būt, ka pārtraucam jebkāda veida sadarbību ar belaru hokeja pederāciju, kamēr pie varas ūsainais un viņa suņi valda hokeja pederācijā!

ģinamo minsk melnajā sarakstā ielikt vēl ārlietu ministram

  +6 [+] [-]

, 2020-11-23 20:28, pirms 3 gadiem
LHFs vnk cenšas "saglabāt seju", nekādas nozīmes šim papīram nav. Tāpat lems IIHF. Un protams valdība var nokanselēt, neba federācija tur ko noteiks.

kā ta franks vēl nav iesmirdējis?

  +2 [+] [-]

, 2020-11-23 20:41, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: kā ta franks vēl nav iesmirdējis?
ar jaunu niku jāgaida

  -1 [+] [-]

, 2020-11-23 20:59, pirms 3 gadiem
Ja Kalvîtim bûtu vïra dûśa varéja paprasît kãpéc uz galda diktatora karogs nevis nacionãlais balti sarkanais baltais?!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 21:09, pirms 3 gadiem
Par šo vēstuli saku Kalvītim paldies. Pat negaidīju. Par to jau ziņo baltkrievu portāls: https://charter97.org/ru/news/2020/...

  +5 [+] [-]

, 2020-11-23 21:17, pirms 3 gadiem
Tas baskovelis tāds pats kā ūsainais kolhoznieks. Neko jēdzīgu nevar izshēmot un aiz visatļautības vazājas pa pagalmiem un omoniešu aizsegā klapē cilvēkus. Reāls priduraks.
Foto nav baskovēns. Viņa brūte ir eismontjuha, kura cienot Massandras vinārus. Arī kolhozniece, bet ar shēmošanas spējām.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-23 21:49, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Tas baskovelis tāds pats kā ūsainais kolhoznieks. Neko jēdzīgu nevar izshēmot un aiz visatļautības vazājas pa pagalmiem un omoniešu aizsegā klapē cilvēkus. Reāls priduraks.
Foto nav baskovēns. Viņa brūte ir eismontjuha, kura cienot Massandras vinārus. Arī kolhozniece, bet ar shēmošanas spējām.
ko Tu i sastrādājis ka vārnu noķēri?

  -1 [+] [-]

, 2020-11-23 22:01, pirms 3 gadiem
Jācenšas savas domas izpaust precīzi. Jauno laiku stilā. Runā 30min.un nepasaki neko Teicieni ar asām šķautnēm lai paliek koheja laukumā. Starptautiski atzītā sporta portālā jāievēro piesardzīgs optimisms!

  -1 [+] [-]

, 2020-11-23 22:24, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Jācenšas savas domas izpaust precīzi. Jauno laiku stilā. Runā 30min.un nepasaki neko Teicieni ar asām šķautnēm lai paliek koheja laukumā. Starptautiski atzītā sporta portālā jāievēro piesardzīgs optimisms!
Nav glīti, ja veterānus aiztiek

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 22:36, pirms 3 gadiem
Belaram čempis nespīd. Vai mums spīd ar visiem vella covidiem, to redzēsim! Žēl, ka nebūs iespēja uzlabot 0:11 rādītājus sīknaudā un kedās. Kopā ar belariem varētu pārspēt iepriekšējo sasniegumu. Janka Sprukts jātur gatavībā teikt runu!

     [+] [-]

, 2020-11-23 23:32, pirms 3 gadiem
Te viens pipars pastāsta no nesalkanā redzējuma.
https://www.youtube.com/watch?v=MrM...

  +2 [+] [-]

, 2020-11-24 00:04, pirms 3 gadiem
Baskova 2. vēstule: Manam ir transleiteris, mēs uzspēlēt HK Bastion Miнsk, ir uzbrucējs- mans uzbrukt. Man patīk Nakts līga ledū, gan pagalmā. Patīk, kā spēlēt Oļimp un Yunost, mums ir AES, kāpec nepērk elektrīb- total kapec. Gorilka- labs, Grodno slikts. Ielikt man baltajā saraxt. Proše.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2020-11-24 01:09, pirms 3 gadiem
Neesi tepat kaut kāds ieinteresēts seskuvācele? Ne tu, nah, frankos bijis un ne tu krustojumu kontrolē. Par 0.33 Exportu gan jau ar esi sairsis Abidna.

  -2 [+] [-]

, 2020-11-24 01:15, pirms 3 gadiem
Šitiem sporta centra studentiem drīkst būt viedoklis par čempi! Nu, Fošberjiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-11-24 02:14, pirms 3 gadiem
Lai viņi tur tusē, bet šeit nav jābūt kopīgām štellēm ar gandoniem
baskovels ir baigais varonis tur, bet šeit viņam jābūt musaram!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-24 05:17, pirms 3 gadiem
Neiespringstot detaljaas, nu nebuus tas PC Minskaa.
Pat ja Baskovam buus transleiteris.

P.S. Gorilka ta labs, tik nu no kurienes?

  -1 [+] [-]

, 2020-11-24 05:22, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Lai viņi tur tusē, bet šeit nav jābūt kopīgām štellēm ar gandoniem
baskovels ir baigais varonis tur, bet šeit viņam jābūt musaram!
Neattaisnojot atsaldenjus, bet nu... gaaja cilveeks pieraadiit savu ticiibu (lemesi) kungam, traapiijaas vienaa mazliet atsaldeetaaka kompaanijaa.

Protams, abi gaaja "iekaartot lietas Minskaa", nevajag to noliegt, bet nu ne jau vinjsh gaaja nosist tur cilveekus.

Tam, ka nosita, attaisnojuma nav. Tam, kursh nosita - nu tieshi taapat. Nu tagad lai pats arii dabuu par to, ka neiejaucaas.

  -2 [+] [-]

, 2020-11-24 09:58, pirms 3 gadiem
Skaidrs ir viens, ka mūsu pamuļķi izskatās, ka būs pamatīgi iegrābušies ar šo nākamā gada čempi un pat, ja viņš viss notiks Latvijā, tad nesīs tikai un vienīgi zaudējumus un mīnusus(arī finansiāli), jo tur nevarēs iet skatītāji t.i nebūs organizātoriem viņu galveno ieņēmumu - ieņēmumu no biļetēm, kas arī parasti organizatoriem veido viņu pamata ieņēmumus t.i. ieņēmumu faktiski nebūs no vārda "vispār" būs tikai izdevumi, jo IIHF savu piķi tāpat ievāks no TV translācijām un stipri šaubos vai gribēs ar viņu dalīties arī ar LHF vai Bunci. Līdz ar to ko mēs redzam uz papīra tagad ir tas ka IIHF tupa būs atraduši loxus, kas šiem to čempi aizvadīs par savu (nodokļu maksātāju naudu) kamēr IIHF tāpat varēs iegrābt vismaz klaut kādu piķi par TV translācijām. Smuki, ko lai vēl saka... bez loxa i žizņ ploha!

  +2 [+] [-]

, 2020-11-24 10:36, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Skaidrs ir viens, ka mūsu pamuļķi izskatās, ka būs pamatīgi iegrābušies ar šo nākamā gada čempi un pat, ja viņš viss notiks Latvijā, tad nesīs tikai un vienīgi zaudējumus un mīnusus(arī finansiāli), jo tur nevarēs iet skatītāji t.i nebūs organizātoriem viņu galveno ieņēmumu - ieņēmumu no biļetēm, kas arī parasti organizatoriem veido viņu pamata ieņēmumus t.i. ieņēmumu faktiski nebūs no vārda "vispār" būs tikai izdevumi, jo IIHF savu piķi tāpat ievāks no TV translācijām un stipri šaubos vai gribēs ar viņu dalīties arī ar LHF vai Bunci. Līdz ar to ko mēs redzam uz papīra tagad ir tas ka IIHF tupa būs atraduši loxus, kas šiem to čempi aizvadīs par savu (nodokļu maksātāju naudu) kamēr IIHF tāpat varēs iegrābt vismaz klaut kādu piķi par TV translācijām. Smuki, ko lai vēl saka... bez loxa i žizņ ploha!
da labi, Tu jau pirms dažiem gadiem zināji ka būs kovids un ūsaiņa cilvēksišanas? Nu šo jau nevar pārmest LHFam ka tā iegriezās. Optimālais variants - PČ uztaisas Arēnas + Elektrum burbulī ja ir kovids, un ar IIHF vienojas par izmaksām. Ja nav kovids tad abās hallēs blakus un notiek viens liels hokeja festivāls, visu to skanstes rajonu var uztaisīt par vienu lielu bāru, kur pa vidam dauža šaibu divās hallēs Visiem tiem augsceltnēs dzīvojošajiem gan jāpaņem atvaļinājums uz to laiku un jātinās uz laukiem

     [+] [-]

, 2020-11-24 16:58, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: da labi, Tu jau pirms dažiem gadiem zināji ka būs kovids un ūsaiņa cilvēksišanas? Nu šo jau nevar pārmest LHFam ka tā iegriezās. Optimālais variants - PČ uztaisas Arēnas + Elektrum burbulī ja ir kovids, un ar IIHF vienojas par izmaksām. Ja nav kovids tad abās hallēs blakus un notiek viens liels hokeja festivāls, visu to skanstes rajonu var uztaisīt par vienu lielu bāru, kur pa vidam dauža šaibu divās hallēs Visiem tiem augsceltnēs dzīvojošajiem gan jāpaņem atvaļinājums uz to laiku un jātinās uz laukiem
Ja kovid otrais vilnis turpināsies arī pavasarī un visdrīzākais arī ta turpināsies vismaz līdz vasarai(man īsti nav ticības tām it kā jau iztrādātajām vakcīnām un tam, ka no viņam būs kāds jūtams labums kovida mazināšanā tas vairāk izskatās pēc tāda placebo), tad domāju labākais variants būtu PČ kā sugu atcelt nevis tur ākstīties ar spēlēšanu bez skatītājiem.