Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases dalībai olimpiskajā atlasē piešķirs vairāk nekā 400 tūkstošus eiro

Agris Suveizda

Latvijas izlases dalībai olimpiskajā atlasē piešķirs vairāk nekā 400 tūkstošus eiro
Artūrs Šilovs, Latvijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis un Rūdolfs Balcers. Foto: IIHF

LETA. Latvijas Hokeja federācijai (LHF) plānots piešķirt 441 592 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanos un dalību 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvijā 2024. gadā.

To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais un saskaņošanai iesniegtais Ministru kabineta rīkojuma projekts. Plānots, ka nauda tiks piešķirta no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". LHF ir iesniegusi Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) finanšu pieprasījumu, kurā norāda, ka saskaņā ar ministrijas 6.februāra lēmumu LHF tika piešķirti valsts budžeta līdzekļi 303 391 eiro apmērā visu hokeja izlašu sagatavošanai un dalībai augstākā līmeņa sacensībās.

LHF jauniešu, junioru un Latvijas vīriešu un sieviešu hokeja nacionālo izlašu 2024. gada revidēti izdevumi ir paredzēti 1 767 223 eiro apmērā. Starpība starp LHF pieprasītajiem un IZM 2024. gadam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem hokeja valstsvienību finansiālai nodrošināšanai, gatavojoties un piedaloties augstākā līmeņa sacensībās, ir būtiska, norāda federācija.

IZM ieskatā Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanās process un dalība 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā ir uzskatāma par valstiski īpaši nozīmīgu pasākumu, tādēļ līdzekļu piešķiršana minētam mērķim no "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem" ir atbilstoša tiesiskajam regulējumam. Tāpat IZM norāda, ka LHF ir valstiski nozīmīga sporta organizācija, kas nodrošina tai kā atzītajai sporta federācijai Sporta likumā noteikto uzdevumu izpildi.

25. un 26. augustā Latvija "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes spēles pret Dāniju, bet olimpisko atlasi sāks 29. augustā pret Slovēniju, dienu vēlāk tiksies ar Ukrainu un 1. septembrī cīnīsies pret Franciju. Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies grupas uzvarētāja – līdzīgi kā abos pārējos miniturnīros (Slovākija, Kazahstāna, Austrija, Ungārija, kā arī Dānija, Norvēģija, Lielbritānija, Japāna). Olimpisko spēļu provizorisko dalībnieču rindās gan joprojām figurē arī Krievija, par kuru lēmuma vēl nav. Viena olimpiskā grupa jau ir skaidra - Kanāda, Zviedrija, Šveice un Somija. B grupā Somijai, Vācijai, Čehijai pievienosies pēc ranga vājākā kvalifikācijas veiksminiece, bet divas stiprākās ielozētas pie Krievijas un ASV.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs: cehoslovāks
Slēpts komentārs: dalef1

  -1 [+] [-]

, 2024-08-23 12:48, pirms mēneša
laba shēma - noīrē arēnu, pusi pirmā stāva sektora neizliec tirdzniecībā, bet izdali ielūgumos politiķiem un draugiem. un tad paprasi no valsts starpību nosegt - un šie jau nosegs, jo paši na haļavu varēs aiziet uz spēlēm.

     [+] [-]

, 2024-08-23 13:01, pirms mēneša
safitho rakstīja: laba shēma - noīrē arēnu, pusi pirmā stāva sektora neizliec tirdzniecībā, bet izdali ielūgumos politiķiem un draugiem. un tad paprasi no valsts starpību nosegt - un šie jau nosegs, jo paši na haļavu varēs aiziet uz spēlēm.
Tik traki nav. Viens sektors parasti ir fanu organizācijam un vēl 1-2 atbalstītājiem. Īsti par pusi arēnas 1.stāva to nosaukt nevar. Drīzāk ir jautājums, kāpēc ar 3 izpārdotām spēlēm nevar vairāk nofinansēt 3 dienu turnīru, par ko protams ceļo visādas nelietīgas baumas, jo tāme jau nav publiska.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-23 14:07, pirms mēneša
cehoslovāks rakstīja: Vēl joprojām iedomājos par to rakstu, kad Norvēģija atteicās no kāda hokeja turnīra rīkošanas nepietiekamu līdzekļu dēļ.

Vai hokejs arī nav liekams ar bobsleju vienā groziņā? Mierīgi varētu dzīvot bez, ne?
Nē, bez hokeja dzīvot nevar

  -1 [+] [-]

, 2024-08-23 15:29, pirms mēneša
Varbūt kāds zin, kādus čempionātus un kvalifikācijas rīkosim nājamgad? Būtu labs materiāls žurnālistikai, kurā savilkt potenciāli plānoto valsts ieguldījumu pret plānoto budžetu treneru algām un sporta skolām.

     [+] [-]

, 2024-08-23 16:25, pirms mēneša
Pie mums jau neviens ne par ko neatbild.Gan basketbolisti notērēja naudu,bet kvalifikācijā izgāzās,gan pludmales volejbolisti izdarīja to pašu.Tagad kārta hokejam?Cerams,ka vismaz šeit neizgāzīsies.Vajadzētu tā,ja komanda neizpilda noteiktos mēŗķus,un mērķi,protams,bija uzvaras kvalifikācijā,tad federācija kopā ar viņu darboņiem atgriež naudiņu valsts budžetā.Galvoju,tad gribētāju tērēt valsts budžeta naudu neatrastos šāviena attālumā.

     [+] [-]

, 2024-08-23 17:10, pirms mēneša
Kāpēc joprojām sarakstos krievija,ja notiek neticamais un viņus pielaiž uz OS ,tad mēs ja tiekam uz OS,tad sanāk spēlēt vienā grupā.Tad būtu interesanti ,ko darīs mūsu izlase.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-23 17:29, pirms mēneša
Misters Spirts rakstīja: Tik maz? Reāli, vajadzētu atņemt pusi finansējuma no visādiem futboliem, pērtiķboliem un bobslejiem un novirzīt īstam sportam kā hokejam! Jo proporcionāli hokejs ir daudz dārgāks. Pērtiķbolam piemēram neko daudz nevajag - uzstādi divus grozus, iedod naudu tupelēm un formām un viss. Mums jāattīsta tas kas mums padodas un tas ko tauta mīl.
Nerunā visu vārdā,kad bobslejs tika rādīts LTV7 visas tantiņas un onkuļi novados pieplaka ekrāniem futbols pats par sevi ir līderis nevelti no Latvijas čempionātiem tieši futbola virslīga ir visprofesionālākā,bet basketbolu spēlē praktiski visur Latvijā.Ja par hokeju ,tad pat no igauņiem atpaliekam piemēram pierobežas pat dažos Igaunijas ciematos ir mākslīgais ledus ar primitīviem jumtiņiem un nelielām tribīnēm tādu laukumu pilns esot Somijā,bet mums tādu nav.Mums uzlej dabīgo ledu ,kurš nostāv pāris dienas ,jo nemitīgi atkušņi,vai kā daļā Latvijas aukstumi ir retums.

  -2 [+] [-]

, 2024-08-23 17:32, pirms mēneša
coffijs rakstīja: Kāpēc joprojām sarakstos krievija,ja notiek neticamais un viņus pielaiž uz OS ,tad mēs ja tiekam uz OS,tad sanāk spēlēt vienā grupā.Tad būtu interesanti ,ko darīs mūsu izlase.
Ko darīs? Dosies laukumā un sakaus krievus! Ko darīsi Tu?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-23 17:33, pirms mēneša
Misters Spirts rakstīja: Tik maz? Reāli, vajadzētu atņemt pusi finansējuma no visādiem futboliem, pērtiķboliem un bobslejiem un novirzīt īstam sportam kā hokejam! Jo proporcionāli hokejs ir daudz dārgāks. Pērtiķbolam piemēram neko daudz nevajag - uzstādi divus grozus, iedod naudu tupelēm un formām un viss. Mums jāattīsta tas kas mums padodas un tas ko tauta mīl.
Piekrītu, hokejam vajadzētu daudz vairāk līdzekļu, bet nav vajadzības būt rupjam. Basketbols arī labs sporta veids un to arī tauta mīl.

     [+] [-]

, 2024-08-23 18:50, pirms mēneša
U-20 volejbolistiem neatradās 80 000 EUR....

  -1 [+] [-]

, 2024-08-23 18:51, pirms mēneša
Kauna nav. Mērkaķi saņēma vismaz 15!!!! reizes vairāk.

     [+] [-]

, 2024-08-23 18:57, pirms mēneša
man puikas spēlē hokeju, bet uzskatu, ka šitādu piķi izgrūst ir tāpat, kā rupmaizi mācīt ēst... mums daudzās jomās naudas tūkst, mani visvairāk uztrauc izglītība, a te šauras nišas sportam mierīgi noliek 400 pakas no mūsu nodokļiem. Un visi tie kvalifikāciju, u18, u20 un pārējie turnīri basketolos, volejbolos, hokejos un dažos pavaisam marginālos sporta veidos nepieciešami nelielam organizēšanai pietuvināto lokam - viesnīcas par 150 eur dienā, ēdināšana par 30 eiro par kompleksām pusdienām utt Ir izveidojusies "turnīru organizētāju" mafija, kas visu laiku bļauj, ka mums nepieciešami visi šie turnīri, tad uzņemās tos organizēt un pēc tam brēc, ka vajag vēl papildus naudu no valsts budžeta Pareizi bija minēts - bagātā Norvēģija laipni atsakās no šādiem naudas podā laišanas čempionātiem

     [+] [-]

, 2024-08-23 19:52, pirms mēneša
skatos bagātā valstī dzīvojam !

     [+] [-]

, 2024-08-24 01:53, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Ko darīs? Dosies laukumā un sakaus krievus! Ko darīsi Tu?
Aha, Ovečkins sametis 3 ripas Šilovam, to nabagu nomainis un Gudijs/Merzly ierīs vel 8 ripas no Malkina, Panarina, Kucerova