Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš pēc zaudējuma Lielbritānijā: "Kvantitāte nepārauga kvalitātē"

Agris Suveizda

Vītoliņš pēc zaudējuma Lielbritānijā: "Kvantitāte nepārauga kvalitātē"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Latvijas vīriešu hokeja izlase gatavošanos Rīgā gaidāmajam pasaules čempionātam turpināja ar atspēlēšanos pamatlaikā un zaudējumu papildlaikā Lielbritānijai (2:3), kas drīzumā uzņems IA divīzijas turnīru. Latvijas Hokeja federācija pēc spēles piedāvā komentārus ar galveno treneri Hariju Vītoliņu un uzbrucēju Oskaru Batņu. Šovakar otra spēle sāksies plkst. 19.30 pēc Latvijas laika.

"Pirmkārt, gribu pateikt paldies atbraukušajiem Latvijas faniem. Bija pilna halle un jutāmies kā mājās – bija patīkami spēlēt, ka sagatavošanās posmā bija pilnas tribīnes un daudzi tevi atbalsta," teica Harijs Vītoliņš. "Papildlaikā diemžēl zaudējām. Gribējām paeksperimentēt – Slovākijā tas izgāja cauri, šeit ielaidām tukšos. Tas ir sagatavošanās posms, jāizmēģina visi varianti – vai varam nospēlēt ar tukšiem vārtiem, kādi secinājumi jāizdara.

Kopsummā – puiši cīnījās, bija pietiekami daudz momentu, lai uzvarētu. Pašlaik, kā redzam, kvalitāte mazliet klibo. Vairākuma izspēles bija – vajadzētu vairāk iemest vairākumā. Darbs turpinās. No puišu puses bija redzama degsme, gribēšana spēlēt, un spēle bija saspringta – arī skatītāji visu laiku atbalstīja un dzina uz priekšu."

Vītoliņam tika vaicāts, kādēļ otrajā un trešajā trešdaļā pārsvaru [visā spēlē metieni 43:24 – A.S.] neizdevās pārvērst vārtu guvumos: "Vai nu bija neprecīza pēdējā piespēle, vai arī pēdējais metiens bija vārtsargam vēderā. Kvantitāte bija, taču tā nepārauga kvalitātē – pie tā ir jāpiestrādā. Grūti teikt, kas iepriecināja. Bija labi momenti, vietām bija laba ripas turēšana. Labi, ka pie 1:2 spējām atrast pareizo risinājumu un, noņemot vārtsargu, iemetām vārtus – nenolaidām rokas un spēlējām līdz galam. Bija cīņasspars, vietām spēlējām ļoti pašaizliedzīgi. Vienmēr gribas uzvarēt, bet tas ir gatavošanās posms. Izmaiņas otrajā spēlē būs, bet pāragri teikt – vēl apdomāsim. Visi trīs nespēlējušie [Bukarts, Dzierkals, Zīle] noteikti spēlēs."

Lielo kvantitāti un nepietiekamo kvalitāti uzsvēra arī Somijas "Jukurit" uzbrucējs Oskars Batņa: "Divējādas sajūtas – izveidojām daudz momentu, bet pietrūka realizācijas, pie kuras vēl jāpiestrādā. Labi ir tas, ka galotnē spējām izvilkt spēli un parādījām raksturu. Protams, gribētos šādās spēlēs uzvarēt, bet pagarinājumā gājām uz risku. Pietrūka pēdējās piespēles – nebija uz pašas nūjas, līdz ar to nesanāca metiens un nebija arī vārtu. Lielbritānija spēlē ātru, agresīvu hokeju, pieturas pie savas sistēmas, presingo, neļauj mums izpausties un spēlē aktīvi. Pret tādu komandu spēlēt nav viegli. Mums bija savas lielās izdevības – šādās spēlēs ir jāprot tās izmantot. Kas mani iepriecināja? Tas, ka deva spēlēt (smejas). Mani iepriecina uzvaras! Ja neuzvarējām, tad ļoti priecīgs neesmu."

Pārbaudes spēles

DatumsPilsētaPretinieceRez.
07.04.RīgaPolija3:5
08.04.RīgaPolija2:0
22.04.NotingemaLielbritānija2:3 P
23.04.KoventriLielbritānija
28.04.RīgaŠveice
29.04.RīgaŠveice
04.05.viesosDānija

  +6 [+] [-]

, 2023-04-23 10:34, pirms gada
To sauc par meistarības neesamību, nespēju gūt vārtus. Tā ir mūsu izlses slimība jau daudz gadus. Ar to atšķirās augstas klases hokejisti no zemas klases hokejistiem, ar meistarību izmantot izdevības

     [+] [-]

, 2023-04-23 10:51, pirms gada
Vai ir maz jēga nervus bendēt ar šo mājas čempi? Es neredzu nevienu iemeslu kādēļ mums spīdētu pat 1/4 fināls, ļoti gribas kļūdīties bet man jau gandrīz 30 gadus gribas kļūdīties bet nesanāk, izlase vienmēr skaisti zaudē un viss.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-23 11:14, pirms gada
gircc rakstīja: To sauc par meistarības neesamību, nespēju gūt vārtus. Tā ir mūsu izlses slimība jau daudz gadus. Ar to atšķirās augstas klases hokejisti no zemas klases hokejistiem, ar meistarību izmantot izdevības
kad vel Herbis mauca, jaunie bija Daugava un tie gadi, tad pie tādām iespējām arī vecie pagrauza ledu un spēja izraut vārtus. tagad tiešām tā vairs nav. ja spēle norakta, tad āmen. bet labi, pārbaudes spēles ir cita lieta, arī pret britiem vai poļiem var paākstīties. cerams tik, ka čempī to nemēģinās darīt.

     [+] [-]

, 2023-04-23 11:14, pirms gada
var jau vel pusspēlē Lauri uz ģērbtuvēm aizsūtīt, lai velk slidas.
Slēpts komentārs: Gayropa

     [+] [-]

, 2023-04-23 12:44, pirms gada
Kas viņiem tur uzvalki krievu krāsās??? Kalvītis galīgi ofigel vai tās bija Harija Harisoviča vēlmes?

     [+] [-]

, 2023-04-23 13:08, pirms gada
ok, problēma atrasta, kas būs otrajā spēlē pret UK?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-23 14:35, pirms gada
Lexxx rakstīja: ok, problēma atrasta, kas būs otrajā spēlē pret UK?
Vispār jau pārsvars ripas kontrolē un ātrumā arī bija, bet pārāk daudz brāķa, no kā pretiniekiem tika dotas pārāk daudz iespējas.

     [+] [-]

, 2023-04-23 16:11, pirms gada
gircc rakstīja: To sauc par meistarības neesamību, nespēju gūt vārtus. Tā ir mūsu izlses slimība jau daudz gadus. Ar to atšķirās augstas klases hokejisti no zemas klases hokejistiem, ar meistarību izmantot izdevības
Piekrītu, mūsu spēlētājiem to neiemācīs jebkāds treneris, pat ne mūsu barvedis.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-23 19:44, pirms gada
Tik un tā viņam būs jāatkāpjas pēc LV izlidošanas no A grupas

     [+] [-]

, 2023-04-24 11:38, pirms gada
Kvantitāte/kvalitāte drīzāk būtu attiecināma uz treneriem…