Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Mērķis: labot kļūdas un revanšēties vāciešiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mērķis: labot kļūdas un revanšēties vāciešiem
Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēdējās trīs minūtēs divus vārtus atspēlējusī, tomēr zaudējumu piedzīvojusī Latvijas izlase vēlreiz tiksies ar Vācijas valstsvienību. Vārtos Elvis Merzļikins. Sākums 17:00, tiešraide LTV7.

Latvijas izlases sastāvs

Elvis Merzļikins (Edgars Masaļskis); Guntis Galviņš - Renārs Demiters, Kristaps Sotnieks - Kristiāns Rubīns, Jānis Andersons - Maksims Širokovs, Edgars Siksna; Kaspars Daugaviņš - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts, Miks Indrašis - Gints Meija - Miķelis Rēdlihs, Vitālijs Pavlovs - Artūrs Ozoliņš - Gunārs Skvorcovs, Nikolajs Jeļisejevs - Māris Bičevskis - Edgars Kulda, Kaspars Saulietis.

Latvijas izlases hokejisti vakar aizvadīja aktīvas pirmās desmit minūtes, taču tehniskā brāķa un kļūdu dēļ zaudēja daudz spēka. Tas ļāva vāciešiem vairākas reizes iespiest laukuma saimniekus aizsardzības zonā, un pirmās trešdaļas noslēgumā Vācijas valstsvienība 33 sekunžu laikā guva divus vārtus. Gunārs Skvorcovs vairākumā sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet arī otrajā trešdaļā aina bija līdzīga - minūtes un 15 sekunžu laikā rezultāts kļuva 1:4.

Galvenais treneris Leonīds Beresņevs pēcspēles preses konferencē norādīja, ka par vārtsarga nomaiņu nav domājis ne mirkli, jo visas ripas ielaistas pēc rupjām kļūdām aizsardzībā, nevis Edgara Masaļska vainas dēļ. Mūsējie bieži nesadalīja spēlētājus vārtu priekšā, un tas noveda pie bīstamu momentu virknes. Tikmēr uzbrukumā vien retumis padevās situācijas saasināšana.

Trīs minūtes pirms beigām pirmais pamodās Rodrigo Ābols, kurš izlauzās pa kreiso malu, tika līdz vārtu priekšai, pēc pirmā metiena savāca atlēkušo ripu un ievadīja atspēlēšanās mēģinājumu. Latvijas izlase izdarīja ievērojamu spiedienu, nomainīja vārtsargu pret sesto spēlētāju, un rezultātu tas deva astoņas sekundes pirms noslēguma - Roberts Bukarts meta bez ripas apturēšanas, un tā trāpīja vārtu priekšā dežūrējošajam Andrim Džeriņam, kurš aizvadīja 100. spēli Latvijas izlasē. Tādējādi zaudējums ar 3:4.

Pretiniekiem labi izskatījās pirmā maiņa, kuras centrā spēlēja 20 gadus vecais uzbrucējs Leons Draizaitls no Nacionālās hokeja līgas kluba Edmontonas "Oilers". Pirmajā pilnvērtīgajā sezonā viņš izcēlās ar 19 vārtiem un 51 punktu, kļūstot par otro rezultatīvāko spēlētāju komandā. Raženais hokejists sezonu sāka ar septiņiem punktiem pirmajos trīs mačos.

Ar divām piespēlēm Vācijas izlases uzvaru kaldināja otrās maiņas centra uzbrucējs Fēlikss Šics, kurš pagājušajā vasarā pievienojās Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo", 11 spēlēs sakrājot vienus vārtus un vienu piespēli, līdz tika atbrīvots. Pēcāk viņš pievienojās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un zviedru klubam "Rogle".

Vakar laukumā neredzējām 23 gadus veco malējo uzbrucēju Tobiasu Rīderu no Arizonas "Coyotes", kurš piedalījies pēdējos divos pasaules čempionātos. Sezonu Nacionālajā hokeja līgā viņš pabeidza ar 14 vārtiem un 23 piespēlēm, uzlabojot pērn sasniegtos rādītājus - 13+8. Arī Rīderu draftējusi Edmontonas "Oilers", taču ceturtajā kārtā, nevis ar trešo numuru kā Draizaitlu.

Vāciešu vārtus sargāja un par labāko spēlētāju tika atzīts Tīmo Pīlmeiers, bet rezervē palika Matiass Nīderbergers, un tas ļauj spriest, ka tieši viņam tiks uzticēta ripu ķeršana. "Dusseldorfer EG" rindās viņš šosezon aizvadīja 42 mačus un nodemonstrēja lielisku sniegumu, vidēji ielaižot 2,27 ripas un atvairot 93,0% sāncenšu metienu.

Vācijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Andreass Jenike (Thomas Sabo Ice Tigers), Matiass Nīderbergers (Düsseldorfer EG) un Tīmo Pīlmeiers (ERC Ingolstadt).
Aizsargi: Deniss Reils (Adler Mannheim), Benedikts Brikners (Wild Wings Schwenningen), Benedikts Kols (ERC Ingolstadt), Bernhards Ebners (Düsseldorfer EG), Nikolajs Gočs (Adler Mannheim), Torstens Ankerts (Kölner Haie), Sinans Akdags (Adler Mannheim), Marcels Brants (Düsseldorfer EG), Konstantīns Brauns (Eisbären Berlin) un Morics Millers (Kölner Haie).
Uzbrucēji: Tobiass Rīders (Arizona Coyotes), Jeroms Flāke (Hamburg Freezers), Brūkss Maceks (Iserlohn Roosters), Markuss Kinks (Adler Mannheim), Simons Danners (Wild Wings Schwenningen), Nikolass Krēmers (Hamburg Freezers), Leons Draizaitls (Edmonton Oilers), Patriks Reimers (Thomas Sabo Ice Tigers), Kristofs Ulmans (Adler Mannheim), Patriks Hāgers (Kölner Haie), Fēlikss Šics (Rögle BK), Marcels Gočs (Adler Mannheim), Leondards Pfederls (Thomas Sabo Ice Tigers), Filips Gogula (Kölner Haie) un Marcels Nebelss (Eisbären Berlin).

Latvijas izlases pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
07.04.2016.20:30Dānija – Latvija(Dānija/ Olborga)4:6
09.04.2016.16:00Dānija – Latvija(Dānija/ Odense)3:4
14.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēnā Rīga)1:3
15.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēna Rīga)3:2 PM
22.04.2016.19:30Latvija – Vācija(Arēna Rīga)3:4
23.04.2016.17:00Latvija – Vācija(Arēna Rīga)
29.04.2016.20:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Ženēva)
30.04.2016.18:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Neišatele)
1 2 42 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2016-04-23 10:21, pirms 8 gadiem
Bij labi, ka vakar friči pasniedza labas organizācijas privātstundu mūsējiem
Cerams, ka tā tiks uzņemta ar vērtīgiem secinājumiem nevis ar matu plēšanu
Ja nebūtu vakardienas pliķis Latvijas izlasei pa vienu vietu tad mēs turpinātu aizgūtnēm eiforijā kliegt cik kolosāla pašatdeve un raksturs ir mūsu izlasei
... a moš labāk būtu ieraudzīt kādi milzīgi robi Latvijas izlasei ir spēles organizācijā un disciplīnā
Vairākums - ZERO !!!
Spēle savā zonā - BARDAKS !!!

     [+] [-]

, 2016-04-23 10:35, pirms 8 gadiem
semerjaks rakstīja: Bij labi, ka vakar friči pasniedza labas organizācijas privātstundu mūsējiem
Cerams, ka tā tiks uzņemta ar vērtīgiem secinājumiem nevis ar matu plēšanu
Ja nebūtu vakardienas pliķis Latvijas izlasei pa vienu vietu tad mēs turpinātu aizgūtnēm eiforijā kliegt cik kolosāla pašatdeve un raksturs ir mūsu izlasei
... a moš labāk būtu ieraudzīt kādi milzīgi robi Latvijas izlasei ir spēles organizācijā un disciplīnā
Vairākums - ZERO !!!
Spēle savā zonā - BARDAKS !!!
Nevaru nepiekrist!
Bet ja uz to lietu paskatas no citas puses, pedejas minutes jau bija ok. Ja butu vel laika, varbut izrautu ari 4:4 pamatlaika. Bet nu ir ta, ka ir - sodien jauna spele, kura jacensas nospelet organizetak un saliedetak gan aizsardziba, gan uzbrukuma. Turklat japatur prata, ka vaciesi bus musu galvenais un nopietnakais pretinieks septembri OS kvalifikacija.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 10:47, pirms 8 gadiem
Off-topic-Kirovs turpina izcelties. Kirova pilnmēness nr. 2 | LA

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 10:56, pirms 8 gadiem
Pēc tā la.lv raksta spriežot,izlasei galv.treneri moš nevajag,ja jau Kirovs ģērbtuvē visu var pats nokārtot

     [+] [-]

, 2016-04-23 11:04, pirms 8 gadiem
Mērķis var būt tikai viens labi nostartēt PČ ,šie sētas mači(pārbaudes spēles),mani maz interesē.

     [+] [-]

, 2016-04-23 11:12, pirms 8 gadiem
Bez pārbaudes spēlēm,tad jau uz PČ būtu jāsūta HK Liepāja,jo vismaz kaut kāda saspēle jau būtu.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 12:13, pirms 8 gadiem
mūžīgā mūsu nelaime-lai sāktu ko darīt,jāsataisa ziepes-tad redz īsto Latvijas izlasi

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 12:15, pirms 8 gadiem
Varbūt pamēģināt arī pārējiem lauzties tuvāk vārtiem kā vakar Artis, Vāciešu aizsardzību mēs neesam spējīgi salauzt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-23 12:27, pirms 8 gadiem
Pret vāciešiem ir jāspēlē vienkārši: Ātrais uzbrucējs ar ripu ieiet zonā, tad atspēlē nākošajam uzbrucējam(pats slido aiz vārtiem), kas nāk līdzi, tas atkal atspēlē aizsargam(pats slido uz vārtu priekšu un traucē redzamību), kas izdara metienu pa vārtiem(viens uzbrucējs traucē redzamību, otrs var pielabot, ja vārtsargs atsit)!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 12:32, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Ģintermuižā bezvadu internetu pieslēguši?
Kāds ir tavs uzdevums?

  +3 [+] [-]

, 2016-04-23 12:36, pirms 8 gadiem
Latvietis Jenotiņš drusku atsedzās- ''sasitīsim kā 45.gadā''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-04-23 12:42, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Piedod, es tikai salīdzināju! Nekā personīga.
Tak uzraksti vienreiz, ka Ovečkins ir labākais hokejists uz planētas un, ka KHL ir neticami augsts līmenis, un vari kratīties. Dienas minimums izpildīts.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-23 13:09, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: es atvainojos par rupjo valodu, bet tas jebjonots ir galvā pists trollis, kurš saka, ka nevajag sportu ar politiku jaukt, bet tai pašā laikā forumā pļutkinu cildināja
Nesaprotu kamdēļ daļa vispār atbild tiem jenotiem ,jakovļeviem ,pernabučiem,es jau sen viņus ignorēju .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 13:16, pirms 8 gadiem
Nav problēmu! Bronza čempī un kvarterfināls Olimpiādē! LV hokejs ir stipris! Tāpēc vien, ka ziemā salst ledus uz visām ūdenskrātuvēm.

     [+] [-]

, 2016-04-23 13:59, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Kāpēc man kautkas būtu jāraksta par Ovečkinu? Tāpat visiem skaidrs ka viņš uz doto brīdi ir labākais hokejists pasaulē,muļķim jābūt lai to nezinātu.
Otrāmkārtām,KHL ir pasaules otra spēcīgākā hokeja līga. Tas ka jums nepatīk šī līga,neko daudz neizsaka. Vienkārši esat nozombēti mazgadīgi puišeļi.
Muļķim jābūt, lai ko tādu apgalvotu. Kā labākais hokejists var būt spēlētājs ar nulle Stenlija kausiem un nulle olimpiskajiem zeltiem? Ko dod daudzie goli, ja pārstāvētā komanda neko neizcīna?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-23 14:18, pirms 8 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Muļķim jābūt, lai ko tādu apgalvotu. Kā labākais hokejists var būt spēlētājs ar nulle Stenlija kausiem un nulle olimpiskajiem zeltiem? Ko dod daudzie goli, ja pārstāvētā komanda neko neizcīna?
Par pamatu gan ieteiktu ņemt tikai karjeras sasniegumus klubā. Tā kā krieviem olimpiskais zelts, ja piedalās visa hokeja elite, ir zils sapnītis, tad nebūs godīgi Ovečkinam pārmest OS zelta trūkumu. Bet, bez Stenlija kausa zvaigznes statuss pilnvērtīgs nebūs, tur tiesa.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 14:29, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Muļķis esi tikai tu, bomār

Vai Ovečkins iekļūtu Kanādas izlasē? JĀ
Vai Ovečkins iekļūtu Blackhawks/Kings sastāvā? JĀ

Tad ko tu te vervelē vēl trolli?

Tādas kvalitātes spēlētāju ņemtu jebkura komanda.

Gribi salīdzinam ar futbolu? CR nav PK, EČ titula, Messi arī nav PK, nav Copa

Vai tāpēc viņi sliktāki par to pašu Kakā, kam ir visi tituli?
Vēsture atceras uzvarētājus, nevis tādus, kas izkrīt pirmajās kārtās. Pēc gadiem neviens vairs neatcerēsies, cik daudz golus Ovečkins regulārajā sezonā sameta. Pareizi SakuKoivu raksta, zvaignes statuss tādā gadījumā ir nepilnvērtīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 14:39, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Ovie atcerēsies ļoooti ilgi, kamēr kkādu Jake Muzzin, kas izcīnījis divus Steenlija kapus neatcerēsies neviens

piekritīsi?
Ne jau Stenlija kauss pats par sevi ko garantē. Mēs Ovečkinu nebūt nesaucam par klavieru nesēju, kāds ir minētais Mazins. Viņš ir zvaigzne. Bet, ja Capitals kausu nedabūs, līdzās Greckim un Mario Lemjā atrasties nevarēs.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 14:41, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Ovie atcerēsies ļoooti ilgi, kamēr kkādu Jake Muzzin, kas izcīnījis divus Steenlija kapus neatcerēsies neviens

piekritīsi?
Daļēji. Es uzskatu, lai kādu nosauktu par 'labāko pasaulē", jābūt abiem, gan teicamai individuālajai statistikai gan izcīnītiem tituliem. Jo bez tituliem tiem daudzajiem goliem nav lielas nozīmes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 15:11, pirms 8 gadiem
arhivs X rakstīja: Kāpēc tad krieviem OS zelts būtu tik nereāls?
Pietrūkst klases spēlētājiem. Nākotnē varbūt pamainīsies kaut kas.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-23 15:13, pirms 8 gadiem
A pusmūža tēviņs Jenots ir tik gudrs, ka vakar stāstīja kā CCCP amatieri olimpiskajās spēlēs situši NHL profus. Teica, ka jaunībā dumjš bijis, varu piebilst tikai, ka ir labi saglabājies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 16:24, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Tiešām šeit 90% lietotāju ir bezsmadzeņu radījumi, kur tādi rodas, rodas jautājums!?
Lasu un smejos. Sanāk tā, ja neesi izcīnījis Stenlija vai Olimpisko zeltu, tad tu neesi nekas!
Idiotu bars nekas vairāk!
Tikai apskataties kādas trofejas savā NHL karjerā Ovečkins ir izcīnījis individuāli! Retais tik var par to sapņot. Viens spēlētājs tomēr nav visa komanda. Daudzi spēlētāji ar vāju statistikas rādījumu iegūst stenlija kausus, un kotad tagad sauksim viņus par leģendām?
Tas pats mūsu Bārtulis nesen bija tuvu stenlija kausam, kaut komandā viņš bija nulle!

Ovečkins ir un būs tuvākā laikā, labākais hokejists pasaulē,un man pie pakaļas, ko jūs mazgadīgie pīlknābji domājat!
Ovečkinam visu cieņu, īstens profesionālis ! - pat 1:6 zaudējumā pret CAN finālā , bija viens no tiem , kas izrādīja cieņu pretiniekam, nevis kā KHL stāri vai urla Malkins un Kovaļčuks, kuri ar nolaistu asti atstāja halli, nesagaidot čempionu apbalvošanu !
1 2 42 komentāri