Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Baldonieks: "Neviens nav teicis "nē" izlasei..."

Jānis Celmiņš

Baldonieks: "Neviens nav teicis "nē" izlasei..."
Māris Baldonieks sarunā ar izlases galveno treneri Tedu Nolanu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien nosaukts Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts. Tajā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās. Tāpat ir neskaidrības arī par pieredzējušo Herbertu Vasiļjevu, kurš juridiski Latvijas izlasē spēlēt var, taču šobrīd spēlētājs galīgo „jā” vai „nē” izlasei nav teicis. Jāatgādina, ka viņam kabatā tagad ir arī Vācijas pase.

Oficiāli treniņus izlase uzsāks 2. aprīlī, taču jau no nākamās pirmdienas izlases kandidātiem, kuri to vēlēsies, tiks dota iespēja trenēties uz ledus, Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. „Treniņnometne sāksies 2. aprīlī. Dažs labs izteicis vēlēšanos nākt paslidot, taču šobrīd nevaru nosaukt to hokejistu uzvārdus, kas būs uz ledus. Iespējams, kāds atnāks pacilāt svarus, kāds cits paslidos, kāds vienkārši atnāks iedzert kafiju un aprunāties,” lēš Baldonieks.

Izlases ģenerālmenedžeris cer, ka izlases treniņiem varēs pievienoties Māris Bičevskis, kurš šobrīd ir savainots, bet ir atrodams kandidātu vidū. „Ārsti nekad pilnīgi precīzus atveseļošanās laikus nosaukt nevar. Dzīvosim, redzēsim! Jā, žēl par savainojumu, taču tāds ir hokejs. Es pats ļoti gribētu redzēt viņu treniņos, tieši tāpat kā Andri Džeriņu,” situāciju skaidro Baldonieks.

Baldonieks vēlreiz ieviesa skaidrību arī situācijā par un ap Herbertu Vasiļjevu. "Viņš drīkst spēlēt izlasē. Piesakot komandu pasaules čempionātam, IIHF neinteresē, cik pases konkrētajam spēlētājam ir kabatā. Vasiļjevs visu mūžu ir spēlējis Latvijas izlasē un viņam ir mūsu valsts hokeja pilsonība. Ar Latvijas pasi kabatā un pieteikumu uz galda viņš var pārstāvēt Latviju,” strikts Baldonieks. Par viņa reālo spēlēšanu izlasē gan ģenerālmenedžeris tik drošs nav. „Vai viņš šogad spēlēs izlasē, pagaidām nevaru pateikt. Herbertam šobrīd ir pārdomu periods un jāsaprot, ka viņam jau ir 36 gadi. Izvēle jāizdara viņam pašam, taču šo situāciju var ietekmēt arī dažādi Vācijas funkcionāri. Šis jautājums noteikti vēl ir atklāts,” skaidro Baldonieks.

Vaicāts, vai visi kandidātu sarakstā atrodamie spēlētāji devuši savu piekrišanu spēlēt izlasē, izlases ģenerālmenedžeris atbild: „„Dinamo” cilvēki teikuši, ka ir ar mieru spēlēt izlasē. Protams, izskan jautājumi par apdrošināšanām. Tas viss tiek kārtots un visi būs apdrošināti. Nekad neviens nav palicis bez apdrošināšanas - tā ir nedaudz uzpūsta tēma. Teikšu tā – neviens nav teicis „nē” izlasei.”

Tāpat Baldonieks atklāj, ka fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis nav pēdējais treneru korpusa papildinājums. Vaicāts vai izlasē būs arī video treneris, LHF pārstāvis atbild apstiprinoši. „Būs! Ir plānā, ka šos pienākumus veiks Kārlis Zirnis, kurš strādā Nešvilas „Predators” sistēmā. Viņš mums ļoti palīdzēja jau pasaules U-20 čempionātā,” atklāj Baldonieks.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-21 17:20, pirms 12 gadiem
ka ta Mārim var nē pateikt , šamejais tak glavnijs menedžers!
Slēpts komentārs: silk182

  +3 [+] [-]

, 2012-03-21 17:36, pirms 12 gadiem
Nu Nolans teicaka runās ar Sašu un Ozo, redz ja nav ne viena ne otra, tad nav pārdomājuši.
Slēpts komentārs: Trieciens

  +4 [+] [-]

, 2012-03-21 17:39, pirms 12 gadiem
Trieciens rakstīja: Pastniek - esi pirmais un pasludini savu spriedumu !!!!! Esi kā vīrs un nemaini savu nostāju katru gadu !!!!
tu neesi gudrs.
Slēpts komentārs: 115
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 17:48, pirms 12 gadiem
Sers Gurķīts rakstīja: Tu arī
man tevis žēl

  +6 [+] [-]

, 2012-03-21 17:50, pirms 12 gadiem
Janyks rakstīja: Muštukov tu?
baidos, ka tas šoreiz bija attiecināts uz gadījumu ar Iliško februārī. Tas bija stipri cūciski.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 17:55, pirms 12 gadiem
Trieciens rakstīja: Pastniek - esi pirmais un pasludini savu spriedumu !!!!! Esi kā vīrs un nemaini savu nostāju katru gadu !!!!
Tipisks mazā, prastā tupaciņa koments
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-21 18:14, pirms 12 gadiem
zilīts ar ģeneratoru rakstīja: tie kas grib lai ari spēlē. ja ozo un ņiživijs pateica nē, tad nu nē. priekškam viņi jāpielauž?
Ja nemaldos, Ņiživijs teica jau pagājušā čempja beigās, ka nespēlēs vairs. Vai arī es ar kādu jaucu?

  -3 [+] [-]

, 2012-03-21 18:20, pirms 12 gadiem
Pag, kā tad ar Ozo un Sašu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-03-21 18:25, pirms 12 gadiem
Ko var ņemties ap OZO ir laikam cilveki kuriem neaiziet tas ka izlase vairs nekad nespeles

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 18:30, pirms 12 gadiem
Ozo jau pateica,pēc 2006 gada olimpiskajām spēlēm,ka izlasē vairs nespēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 19:25, pirms 12 gadiem
Aknas čupā rakstīja: ka ta Mārim var nē pateikt , šamejais tak glavnijs menedžers!
Nē,ko Tu!Kurš gan to uzdrošinātos jo labi apzinās,ka automātiski krītīs SC lietotāju nežēlastībā un iemantos visneiedomājamākās iesaukas uz mūžu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-03-21 20:18, pirms 12 gadiem
messibesii3 rakstīja: kur tu biji pazudis????
psihene sedeja.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 20:40, pirms 12 gadiem
Video treneris K.Zirnis laikam tas pats ,kurš spēlēja junioru izlasē vienā maiņā ar Ņikitinu un Ozolu un vienā pārbaudes turnīrā ar Znaroku kopā ļoti labi spēlēja. Diemžēl 90 un 2000 sākumā daudzi perspektīvi juniori tika nomarinēti ,jo vecā Dinamo mafija reti kuru pieņēma izlasē.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 21:37, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Video treneris K.Zirnis laikam tas pats ,kurš spēlēja junioru izlasē vienā maiņā ar Ņikitinu un Ozolu un vienā pārbaudes turnīrā ar Znaroku kopā ļoti labi spēlēja. Diemžēl 90 un 2000 sākumā daudzi perspektīvi juniori tika nomarinēti ,jo vecā Dinamo mafija reti kuru pieņēma izlasē.
Jā, tas ir tas pats Zirnis.
Grūti gan teikt, vai tieši šis bija gadījums, kad kādu speciāli nomarinēja. Viņš pats aizbrauca uz Ameriku mācīties un tur spēlēja NCAA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 23:04, pirms 12 gadiem
kasparsodins rakstīja: es uskatu ka vasiljevs nav vajadzigs izlase ir jaunie kuriem vajag ligumus tapec labak nemt jaunos lai megina nav tiem pensionariem izlase ko darit pietiek nesanaks jaunajam sogad nakosgad bus labak bet ja ir 36 gadi nav atruma ka jaunajam un saukt herbertu lai pectam ateiktos ari nav jegas lai nem jaunos
ārprāts!!! Tava latviešu valodas skolotāja vienkārši uz vietas nomirtu, ja šito savārstījumu ieraudzītu...

     [+] [-]

, 2012-03-21 23:05, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Jā, tas ir tas pats Zirnis.
Grūti gan teikt, vai tieši šis bija gadījums, kad kādu speciāli nomarinēja. Viņš pats aizbrauca uz Ameriku mācīties un tur spēlēja NCAA.
Katrā ziņā, prieks, ka izlases štābam piesaistīts jauns latviešu kadrs, bez tam ar ZAmerikas pieredzi un izglītību - varēs ļoti labi saprasties ar Tedi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-26 12:59, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: ha! dienas devu vice4empions atdzivinajies! kamer P4 notiek katru gadu,katru gadu pastav ari iespeja ja ne izkrist no elites,tad smagi nokristies kopeja IIHF reitinga tabula.pagaidam mes esma ta saucama TRESAJA GROZA,kaut gan objektivi mums butu jabut OTRAJA,tas ir no 5. lidz 8.vietai. butu jaizvirza uzdevums IEKLIUT un NOSTIPRINATIES astotnieka UZ PALIKSANU! tad katra olimpiade mums bus kabata bez kvalifikacijas turniriem tas ir viens.katru 4empionatu mums preti naks relaztivi parocigaki pretinieki,tas ir otrs. tresais,lai izpilditu sadu uzdevumu,TB. iekliut un nostipirnaties labako astotnieka,KATRU GADU ir jasavac optimals sastavs! tas ko es redzu tagad,tas ir tikai kandidatu saraksts(izskatas jau varens ) ceru,ka vismaz labakie no DR bus REALIE dalibnieki,tad tai lietai vajadzetu aiziet!
Kāds gan Tu esi gudrinieks, ko gan visi SportaCentra lasītāji bez Tevis darītu!
Ak gudrais pravieti izstāsti jel vēl kko!

     [+] [-]

, 2012-03-26 13:00, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: spelesana jeb nespelesana NHL nav nekada ABSOLUTA meistaribas meraukla tas ka NHL ir "meka" ir nekas vairak par uzpustu MITU tikpat labi var pateikt,ka labakie aktieri ir Holivuda vai labaka uzkodas vieta ir Makdonalds viss nosauktais nav "labakais"bet gan VISVAIRAK IEZOMBETAIS sabiedribai tadas pasaules hokeja legendas ka Tretjaks,Harlamovs,Firsovs NEKAD MUZA nav spelejusi NHL,ta4u tas nenozime ka tie ir ar kaut ko sudigaki par Espozito,Gretcki,Lermje...
Man liekas, ka Tevi katru dienu kkur sit! Mājās, darbā....
Jo sakarīgs cilvēks nevar uzrakstīt kko tik ļoti debīlu, vecīt Tev ir 3gadnieka viedoklis! Ak Tu mazais kaku stumdītaj!

     [+] [-]

, 2012-03-26 13:07, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Ko Tu murgo
kādā otrā grozā????
paskaties, kas mums nhlā darās - gandrīz vējš tukšs, tik daugaviņurdziņa nedaudz šļakstās

p.s.
nemuldi te daudz par vicečempioniem - katru dienu 5-15 komentus atstāju. ej dobē pamēslo zemi
Liec nu ARAGONU mierā, vins ir pārākais hokeja eksperts, drosivien cilveks ir bijis uz kadam desmit Dinamo spēlēm un tagad zin visu par visiem! ARAGON Tu esi niecība!