Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvija pret čehiem ielaiž astoņus vārtus un universiādē ieņem 8.vietu

Agris Suveizda

Latvija pret čehiem ielaiž astoņus vārtus un universiādē ieņem 8.vietu
Ēriks Miļuns
Foto: Mārtiņš Aiše

Itālijas pilsētā Trentīno notiekošajā pasaules ziemas universiādē Latvijas hokeja izlase cīņā par septīto vietu atzina Čehijas pārākumu – 1:8. Savukārt šorttrekists Jēkabs Saulītis 1000 metru distancē nepārvarēja pirmo priekšskrējienu kārtu.

Latvijas hokeja izlase pirmos vārtus ielaida jau sestajā minūtē, kad izcēlās Ondržejs Peška (0:1). Otrās trešdaļas otrajā pusē Latvija sešarpus minūšu laikā ielaida vēl trīs vārtus (0:4), bet jau trešās trešdaļas 26.sekundē Rostislavs Vaneks panāca 5:0.

Pēc piecām minūtēm čehi starpību palielināja līdz sešām ripām, savukārt pēc 12 sekundēm Artūrs Birstiņš Latvijai guva goda vārtus (1:6). Līdz pamatlaika beigām Jakubs Babka un Vīts Mika guva pa vēl vieniem vārtiem un pielika Latvijas sagrāvei punktu – 8:1.

Citās spēlēs piekto vietu izcīnīja Slovākija, kas ar rezultātu 4:2 pieveica mājinieci Itāliju. Savukārt par pirmo finālisti kļuva Kanāda, kas ar 2:1 apspēlēja Krieviju. Otrajā pusfinālā šobrīd Kazahstāna ir vadībā pret ASV – 3:0. Tikmēr par dāmu turnīra čempionēm kļuva kanādietes, kas ar 5:0 uzvarēja Krieviju.

Latvijas hokeja izlase turnīru sāka ar neveiksmi pret Itāliju (2:4), tad atņēma punktu ASV (2:3) un, visbeidzot, ar uzvaru pret Zviedriju (5:2) nodrošināja iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Tajā Latvija gan pārliecinoši atzina Kazahstānas pārākumu (1:6). Pusfinālā cīņā par 5.-8. vietu Latvija vēlreiz zaudēja Itālijai (1:4).

Savukārt šorttreka sacensībās jau pēc pirmā priekšskrējiena 1000 metru distancē izstājās Jēkabs Saulītis (viena minūte un 30.429 sekundes), kurš savā priekšskrējienā ieņēma trešo vietu.

Latvijas studentu hokeja izlase universiādē

Vārtsargi:
Henrijs Ančs (Prizma/Rīga),
Uldis Čalpa (Kurbads).

Aizsargi:
Krists Apsītis (Prizma/Rīga),
Ansis Brikainis (Prizma/Rīga),
Jānis Bullītis (Zemgale/LLU),
Viesturs Cimermanis (Zemgale/LLU),
Kārlis Kalvītis (Ozolnieki/Monarch),
Kristaps Kuplais (Ozolnieki/Monarch);
Livars Lāns (Prizma/Rīga),
Pauls Zvirbulis (Kurbads).

Uzbrucēji:
Artūrs Āboliņš (Zemgale/LLU),
Artūrs Batraks (Zemgale/LLU),
Jānis Bērziņš (Kurbads),
Artūrs Birstiņš (Kurbads),
Kārlis Brants (Prizma/Rīga),
Elvis Egle (Prizma/Pārdaugava U20),
Kristaps Legzdiņš (Kurbads),
Miks Komuls (Zemgale/LLU),
Edgars Lipsbergs (Ozolnieki/Monarch),
Ralfs Melders (Prizma/Rīga),
Artjoms Ogorodņikovs (Zemgale/LLU).

Latvijas studentu hokeja izlase Trentīno nokomplektēta no pašmāju virslīgas spēlētājiem. Galvenais treneris ir Ēriks Miļuns, bet par komandas kapteini ievēlēts Edgars Lipsbergs.

Izmantotie resursi:
www. universiadetrentino.org

     [+] [-]

, 2013-12-20 23:27, pirms 11 gadiem
Ēriks taču tagad bez ūsām
SC atpaliek!
https://www.facebook.com/photo.php?...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-21 00:52, pirms 11 gadiem
sporta_barenis rakstīja: Čaļi pēc play-off reāli sastresojās, uzzinot, ka turnīrā var izcīnīt augstāko vietu Latvijas hokeja vēsturē. Nebūtu te Volx kladzinājis apkārt, čaļiem būtu mierīgas galvas un gan jau 6.vietu mierīgi būtu paņēmuši. Eh...
8.vieta ir labi priekš pirmā turnīra.
Reāli plaeiofos varēja tik itāļus paņemt, pārējie bija pārliecinoši labāki, pat bez Volx kladzināšanas...