Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase gūst četrus vārtus un uzvar baltkrievus

Arvis Cimermanis
Arvis Cimermanis

Latvijas izlase gūst četrus vārtus un uzvar baltkrievus
Mārtiņš Cipulis guva pirmos vārtus
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šodien Latvijas hokeja izlase "Arēnā Rīga" ar rezultātu 4:1 pārspēja Baltkrieviju, tādā veidā izcīnot pirmo uzvaru sešos mačos. Mūsu komandas labā vārtus guva Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Juris Štāls un Georgijs Pujacs.

Šodienas spēlē abu komandu treneri vārtos sūtīja jaunus vārtsargus. Mūsējiem Māra Jučera vietā Kristers Gudļevskis, bet baltkrieviem Stepana Gorjačevska vietā Dmitrijs Miļčakovs. Arī spēlētāju virknējumos bija pārmaiņas, no kurām vispamanāmākā bija Mārtiņa Cipuļa iecelšana Mika Indraša vietā kopā ar Lauri Dārziņu un Jāni Spruktu. Jau spēles pirmajā minūtē noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju saņēma Agris Saviels, kā rezultātā baltkrievi vairākumā spēja izveidot bīstamu momentu, kad pēc Jaroslava Masļeņņikova metiena ripa trāpīja pa mūsu komandas vārtu stabu.

Trešdaļas vidusdaļā pēc mūsējo aktivitātes uzbrukuma zonā izdevās nopelnīt skaitlisko vairākumu, kad par pretinieka bloķēšanu tika noraidīts Pāvels Černoks. Vairākumā mūsējiem izdevās labi izvietoties pretinieku zonā, tomēr neko ļoti bīstamu divās minūtēs izveidot neizdevās. Kas neizdevās vairākumā, tas pēc neilga brīža izdevās vienādos sastāvos. Jānis Sprukts uzbraukuma zonā uzvarēja iemetienu, pēc kura pie ripas tika Lauris Dārziņš, kurš vispirms centās mest pa vārtiem, bet pēc tam atdeva lielisku piespēli uz tukšiem vārtiem Mārtiņam Cipulim, kurš bija nekļūdīgs, panākot 1:0 Latvijas izlases labā un pārtraucot 145 minūtes un 40 sekundes ilgušo sauso sēriju.

Trešdaļas turpinājumā mūsējiem bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, kad par pretinieka grūšanu tika noraidīts pieredzējušais baltkrievu hokejists Konstantīns Koļcovs. Vairākumā mūsu hokejistiem neko ievērības cienīgu izveidot neizdevās. Trešdaļas pēdējās minūtes mūsējie aktivizējās, kā rezultātā Mikam Indrašim bija lieliska iespēja pārspēt Miļčakovu, tomēr prasmīgāks šajā situācija bija vārtsargs. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar minimālu mūsu izlases pārsvaru – 1:0.

Otrā trešdaļa iesākās ar skaistu Konstantīna Koļcova solo gājienu, taču viņa metiens lidoja garām vārtiem. Kopumā spēles pirmajā daļā mūsu hokejisti izskatījās daudz labāk uz vakardienas bālā snieguma fona. Trešdaļas sestajā minūtē noraidījumu nopelnīja Artjoms Demkovs un mūsu komandai bija nepieciešamas tikai dažas sekundes, lai panāktu 2:0. Lieliski pretinieku vārtu priekšā nospēlēja Jānis Sprukts, apspēlējot Miļčakovu. Interesanti, ka tajā brīdī tika fiksēts aizturētais sods, kā rezultātā Latvijas izlase turpināja spēlēt vairākumā. Šim baltkrievu noraidījumam sekoja vēl viens, kā rezultātā mūsējiem bija iespēja spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā 67 sekundes, tomēr šādu izdevību izmantot neizdevās.

Latvijas hokeja izlasei priecāties nesanāca ilgi, jo jau pēc neilga brīža baltkrievi vienus vārtus atguva. Precīzs bija Artjoms Kislijs, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas pēc Andreja Stasa metiena, panākot 1:2. Ne pārāk veiksmīgi šajā situācija nospēlēja Māris Jass, pēc kura neprecīzās piespēles radās šis vārtu gūšanas moments. Jau pēc nepilnām divām minūtēm Aleksejs Širokovs un Juris Štāls izgāja divatā pret vienu baltkrievu aizsargu un panāca 3:1 Latvijas izlase labā. Širokovs atdeva lielisku piespēli Štālam, kurš no vārtu priekšas bija nekļūdīgs.

Nepilnas septiņas minūtes līdz trešdaļas beigām pēc Georgija Pujaca noraidījuma palikām mazākumā, taču baltkrievi neko bīstamu mūsu aizsardzības zonā neizveidoja. Pēc brīža Georgijs Pujacs iznākot no noraidīto spēlētāju soliņa pamanījās aizskriet pretuzbrukumā, kur ar lielisku pauzi apspēlēja baltkrievu aizsargu, tomēr Miļčakovu pārspēt neizdevās. Pus minūti pirms trešdaļas beigām lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Dārziņš, kurš apspēlēja savu pretspēlētāju un atdeva lielisku piespēli Spruktam, kurš no vārtu priekšas Miļčakovu pārspēt nespēja, taču nopelnīja mūsu izlasei skaitlisko vairākumu. Otrā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 3:1 mūsu izlase labā.

Trešo trešdaļu iesākām skaitliskajā vairākumā, kurā izdevās ilgstoši uzturēties baltkrievu aizsardzības zonā, taču metienu pa vārtiem praktiski nebija. Pēc mūsu vairākuma sekoja Māra Jasa noraidījums, kā rezultātā palikām mazākumā. Baltkrieviem vairākumā bija laba iespēja gūt vārtus, taču Artjoms Demkovs no vārtu priekšas nespēja pārspēt Kristeru Gudļevski. Arī turpinājumā viesi aktīvi uzbruka, bet mūsējo darbība aizsardzībā bija gana veiksmīga un mazākums tika izturēts.

Pēc neilga brīža par sitienu pretiniekam ar celi uz divām minūtēm tika noraidīts Ralfs Freibergs, taču arī šoreiz aizsardzībā darbojāmies veiksmīgi. Arī turpinājumā spēlējām nedisciplinēti, jo neilgi pēc Freiberga atgriešanās laukumā pie divu minūšu noraidījuma par klupināšanu tika Kristaps Sotnieks. Baltkrieviem bija laba iespēja vienus vārtus atgūt, tomēr lielisks mūsu izlases vārtos bija Kristers Gudļevskis, kā rezultātā baltkrievi neizmantoja nu jau kārtējo skaitlisko vairākumu pēdējā trešdaļā. Mača beigas aktīvāk aizvadīja baltkrievi, izveidojot vairākus bīstamus momentus pie mūsu izlase vārtiem, taču nevainojams atkal bija Gudļevskis. Pēdējās sekundēs mūsu hokejisti iespieda baltkrievus savā aizsardzības zonā, ka rezultātā izdevās gūt vārtus trīs sekundes līdz pamatlaika beigām. Vārtus ar spēcīgu metienu no zilās līnijas guva Georgijs Pujacs, uzstādot spēles gala rezultātu 4:1.

Latvijas hokeja izlasei, gatavojoties pasaules čempionātam, šī bija pirmā uzvara sešos mačos. Pēdējo pārbaudes spēli pirms čempionāta Helsinkos mūsējie aizvadīs 28. aprīlī, izbraukumā tiekoties ar Francijas izlasi.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pret Baltkrieviju 20.04.2013.

Vārtsargi:Kristers Gudļevskis, Māris Jučers(abi Rīgas Dinamo);

Aizsargi: Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis (abi Rīgas Dinamo), Māris Jass (Scorpions, DEL), Georgijs Pujacs (Omskas Avangard), Agris Saviels (Kompanion, Ukraina), Jānis Andersons (Kompanion, Ukraina), Ralfs Freibergs (Bowling Green State Univ.);

Uzbrucēji: Miks Indrašis , Andris Džeriņš , Gints Meija , Vitālijs Pavlovs (visi Rīgas Dinamo), Lauris Dārziņš (Kazaņas Ak Bars), Jānis Sprukts (Maslavas CSKA), Mārtiņš Cipulis (Prāgas Lev), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Juris Štāls (HK SKP Poprad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Roberts Jekimovs (Ilves, Somija).

Euro Hockey Challenge, 20. aprīlis, Rīga

Latvija - Baltkrievija 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Vārti: 11:35 Cipulis (Dārziņš, Sprukts) 1:0, 25:59 Sprukts (Cipulis, Dārziņš, vair.) 2:0, 29:35 Kislijs (Stass, Jefimenko) 2:1, 31:13 Štāls (Širokovs) 3:1, 59:57 Pujacs (Freibergs, Cipulis) 4:1
Soda minūtes: 10:12
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis – Dmitrijs Miļčakovs

Pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
3. aprīlis18.30Čehija - LatvijaJindričkovhradeca4:3
4. aprīlis19.15Čehija - LatvijaJindričkovhradeca1:0
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija„Arēna Rīga”1:2
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija„Arēna Rīga”0:6
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija„Arēna Rīga”0:3
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija„Arēna Rīga”4:1
28. aprīlis17.00Francija - LatvijaRuāna
1 2 3 4 121 komentārs

 +41 [+] [-]

, 2013-04-20 19:12, pirms 11 gadiem
ES ĻOTI CERU, ka Gudļevskis turpinās progresēt, un būs stabils izlases vārtusargs. Masaļskis jaunāks nepaliek, un aiz viņa pagaidām izskatās tā, kā izskatās... Nebūtu slikti iekārtoties kādā skandināvu klubā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2013-04-20 19:13, pirms 11 gadiem
jo tuvāk čempim, jo labāka spēle.
malači!

 +16 [+] [-]

, 2013-04-20 19:13, pirms 11 gadiem
Tad beidzot tā turpināt

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 19:14, pirms 11 gadiem
peecha85 rakstīja: ES ĻOTI CERU, ka Gudļevskis turpinās progresēt, un būs stabils izlases vārtusargs. Masaļskis jaunāks nepaliek, un aiz viņa pagaidām izskatās tā, kā izskatās... Nebūtu slikti iekārtoties kādā skandināvu klubā.
Nu nez, zviedriem jau pašiem pietiek vietējo kadru, vēl dāņi, norveģi jāpabaro, tur reāli ir grūti tikt, jābūt lielam talantam.

 +29 [+] [-]

, 2013-04-20 19:15, pirms 11 gadiem
Ļoti iepriecināja šodienas spēle!! Kristers malacis !

  +5 [+] [-]

, 2013-04-20 19:15, pirms 11 gadiem
būs labi, tik jācer un jāgrib !!
Turāās

  +7 [+] [-]

, 2013-04-20 19:15, pirms 11 gadiem
nu tad beidzot arī iemeta solīdi
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2013-04-20 19:16, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: A kā tagad skaitās, ja baltkrievi vakar uzvarēja ar 3:0 , šodien 4:1 Latvija, kurš īsti tiek uz Sočiem ?
neizdevies joks

     [+] [-]

, 2013-04-20 19:16, pirms 11 gadiem
jau labaka spele. gudlevskis aiznemies kiveri no telquista?
p.s. dinamo jaunatne macas no leisiem ka graut igaunus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-04-20 19:17, pirms 11 gadiem
kaa Gudlevskis kastee taa ir varianti
Cipa arii malacis - 3 punkti

  +4 [+] [-]

, 2013-04-20 19:17, pirms 11 gadiem
Šodien jau bija kombināciju hokejs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-20 19:17, pirms 11 gadiem
Ļoti laba spēle,man patika Tagad tik jāsaliek franči,un tad uz PČ ar noskaņojumu uzvarēt visās spēlēs

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 19:17, pirms 11 gadiem
Silversss rakstīja: Šodien jau bija kombināciju hokejs
Tāpēc jau būs auzas PČ ar šādu hokeju, šodien izdevās, rīt kas būs?

     [+] [-]

, 2013-04-20 19:18, pirms 11 gadiem
Parādija raksturu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-20 19:19, pirms 11 gadiem
varētu arī kādā spēlē bullīšus iemēģināt

  +5 [+] [-]

, 2013-04-20 19:19, pirms 11 gadiem
Vakardienas pamuļķi, kuri saskatīja LV zaudējumā kaut kādu likumsakarību, cerams, šodien tik pat ''objektīvi'' pagaudos par mirstošo Baltkrievijas hokeju.

  +6 [+] [-]

, 2013-04-20 19:19, pirms 11 gadiem
Ļoti simpatizēja arī Gudļevska spēle,katrā gadījumā pirmais aiz Masaļska,noteikti!

  +5 [+] [-]

, 2013-04-20 19:19, pirms 11 gadiem
Tie kas te rakstīja par B grupām tagad laikam jau domā par medaļām.

     [+] [-]

, 2013-04-20 19:20, pirms 11 gadiem
ir ok

  +3 [+] [-]

, 2013-04-20 19:20, pirms 11 gadiem
Nolans, Irbe, Kūlens... bet kas tas ceturtais čalis uz soliņa bija??

  +4 [+] [-]

, 2013-04-20 19:20, pirms 11 gadiem
v3_karstgalvis rakstīja: ak nepamaniju, Djinamo pat nevienas piespeles nav!
te jau no Dinamo kāda viena maiņa tik ir plus vēl otrais un trešais numurs vārtos

  +6 [+] [-]

, 2013-04-20 19:20, pirms 11 gadiem
Vo, šādas spēles ļauj mums pozitīvāk lūkoties uz iespējamo veikumu PČ.
Freibergs, pie bortiem pašvaks, spēka spēlē arī, bet nūjas darbības, kā arī spēles lasīšanā atkal spēcīgs, tādēļ jau laikam viņam ir to daudzo piespēļu savos klubos bijis! Ir kur progresēt, bet aizsargs interesants!

     [+] [-]

, 2013-04-20 19:21, pirms 11 gadiem
Nav vārtos Zāģis, ir varianti.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 19:21, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: jo tuvāk čempim, jo labāka spēle.
malači!
Vakardienas spēli tu uzskati par labu?

  +4 [+] [-]

, 2013-04-20 19:21, pirms 11 gadiem
NHL_Hokejists rakstīja: Nolans, Irbe, Kūlens... bet kas tas ceturtais čalis uz soliņa bija??
Kārlis Zirnis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-20 19:22, pirms 11 gadiem
Gudlevskis Freibergs super malaci un 1maina ari!

     [+] [-]

, 2013-04-20 19:23, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: A kā tagad skaitās, ja baltkrievi vakar uzvarēja ar 3:0 , šodien 4:1 Latvija, kurš īsti tiek uz Sočiem ?
Mēs, jo viesos iemetām vairāk vārtus!
1 2 3 4 121 komentārs