Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Golubovičs pēc U18 dāmu izlases spēlēm Polijā: "Skaidrs, ka līmeņu atšķirība bija milzīga"

Rolands Eliņš

Golubovičs pēc U18 dāmu izlases spēlēm Polijā: "Skaidrs, ka līmeņu atšķirība bija milzīga"
Foto: LHF

Latvijas U18 sieviešu izlase aizvadījusi vēsturiskās pirmās starptautiskās spēles, izbraukumā tiekoties ar Polijas U18 sieviešu izlasi, kura atrodas divus līmeņus augstāk par mūsu komandu Pasaules čempionātu divīziju iedalījumā. Abās spēlēs diemžēl nācās piekāpties pretiniekiem ar rezultātu 0:9. Latvijas sieviešu izlases un arī U18 sieviešu izlases galvenais treneris Miks Golubovičs intervijā LHF pastāstīja par aizvadītajām spēlēm, gūto pieredzi un plāniem.

"Polijā mūs uzņēma ļoti labi, tā ir patīkama pilsēta (Jastšembezdroja) un arī ledus halle, kurā, starp citu, savas spēles aizvada arī Māra Jasa pārstāvētā komanda, kas šogad kļuva par Polijas čempioniem. Jāsaka, ka gan poļi, gan mēs bijām ieinteresēti aizvadīt šādas savstarpējās spēles, jo abām komandām tika atcelti attiecīgo divīziju pasaules čempionāti," sacīja Golubovičs.

"Pirmajā spēlē mūsu meitenes bija mazliet uztraukušās, sevišķi tās, kurām šī bija pirmā pieredze starptautiskās spēlēs, bet mēs ar treneriem centāmies novirzīt šo uztraukumu, ka nav jāpievērš uzmanība rezultātam un visam apkārt notiekošajam, bet gan jākoncentrējas uz katru mazo uzdevumu, kuri tika izrunāti pirms spēles. Pirmajā spēlē bija daudz rupjas kļūdas un tas arī atspoguļojās rezultātā, lai gan visas meitenes centās.

Otrā spēle jau bija labāka un mūsu meitenes spēlēja daudz mierīgāk, atbilstoši pirms spēles video sapulcē izrunātajam. Jāteic gan, ka spēle tika salauzta, jo polietes bija daudz labākā fiziskajā kondīcijā - jau otrā perioda vidū notika lūzums, kurā īsā laikā ielaidām četrus vārtus un spēle tika mazliet izlaista no rokām. Trešajā periodā devām iespēju spēlēt jaunajai vārtsardzei (Nikola Seleviča) un arī komanda nedaudz saņēmās.

Mūsu komandas līderi šajās spēlēs bija komandas kapteine Karīna Šilajāne un kapteiņa asistentes Ksenija Kezika un Sabīne Kate Rubīna, kuras, jau sākot ar komandas nometni, daudz centās un palīdzēja pārējām, mazāk pieredzējušajām spēlētājām ar padomiem. Ja līderi saprot savu lomu komandā un cenšas to attaisnot, tad arī pārējā komanda pavelkās līdzi. Ņemot vērā, ka meitenes vēl ir ļoti jaunas, tad viņas ļoti labi tika galā ar šo līderu lomu, līdz ar ko veidojās arī labāka komanda.

Skaidrs, ka līmeņu atšķirība starp mums un pretiniekiem bija iespaidīga un acīmredzama, taču, ja skatāmies uz tiem uzdevumiem, kurus mēs devām meitenēm, tad viss bija kārtībā un tagad vienkārši jāiet uz priekšu.

Mēs ar Polijas pusi jau runājām, ka varētu turpināt sadarbību un pie iespējas aizvadīt turnīrus un savstarpējās spēles gan pie mums, gan pie viņiem. Pieļauju, ka augustā, pirms nākošās sezonas, mūsu komandai varētu norisināties nometne, kā tas notika arī iepriekšējo gadu.

Protams, ka ļoti labi un atzīstami ir arī tas, ka ir atsācies Latvijas sieviešu čempionāts. Cik esmu paspējis redzēt pirmās spēles, tad jāsaka, ka pamazām līmenis Latvijas sieviešu hokejā turpina celties un priecē, ka komandas neierodas uz spēlēm, lai tikai paspēlētu hokeju, bet notiek speciāla gatavošanās un ir mērķis parādīt pēc iespējas labāku sniegumu. Tas ir tas progresa pamats."

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6838/mgol...