Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Riekstiņš: "Jāpauž skaidra nostāja, ka Latvija nerīkos čempionātu kopā ar diktatoru"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Riekstiņš: "Jāpauž skaidra nostāja, ka Latvija nerīkos čempionātu kopā ar diktatoru"
Sandris Riekstiņš. Foto: LFF

Latvijas Republikas Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš paudis pārliecību, ka Latvija nedrīkst kopā ar Baltkrieviju rīkot 2021. gada pasaules čempionātu hokejā. Pēc viņa domām, premjerministram Krišjānim Kariņam skaidri jāpauž nostāja, ka Latvija nerīkos turnīru kopā ar diktatoru.

Sandis Riekstiņš uzskata, ka hokeja čempionāts ar Baltkrieviju kopā nav jārīko. “Šis ir vērtību jautājums. Kā var iedomāties rīkot hokeja čempionātu, ja mēs Baltkrievijas diktatoru, Baltkrievijas Hokeja federācijas vadītāju un citas atbildīgās personas esam iekļāvuši melnajā sarakstā?”

Viņš pauž, ka, vērtējot šī brīža situāciju Baltkrievijā un to, kā tiek risināta esošā situācija, tik nozīmīga sporta notikuma rīkošana kopā ar Baltkrieviju nedrīkst tikt pieļauta. “Šī ir kārtējā reize, kad tiek aktualizēts jautājums, vai sportu var saistīt ar politiku? Var un vajag,” uzsver Riekstiņš, sakot, ka tie nav savstarpēji nodalāmi jautājumi.

Ņemot vērā, ka arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir paudusi nostāju, sakot, ka Latvijai rīkot čempionātu kopā ar Baltkrieviju nevajag, Riekstiņš stingri uzskata, ka arī premjerministram šobrīd vajadzētu atgādināt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) vadītājam Renē Fāzelam par federācijas misiju un lomu pasaulē.

Līdztekus hokeja attīstības veicināšanai tā aizstāv arī tādas vērtības kā diskriminācijas izskaušanu un godīgu pārvaldību. “Mēs zinām, kura ir tā valsts, kas šobrīd nosaka toni Baltkrievijā, un to, ka Baltkrievijas varasiestādes turpina apspiest un pazemot savu tautu, kas iestājusies pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un sacēlusies pret pastāvošo režīmu,” atklāti saka Riekstiņš.

Viņaprāt, pamatoti šobrīd ir vaicāt, kādēļ pretēji SOK noteiktajām sankcijām IIHF Fāzela personā tik ļoti aizstāv čempionāta rīkošanu Latvijai kopā ar Baltkrieviju? “Es skaidri zinu, ka Latvija būs gatava hokeja čempionātam! Mums ir tam nepieciešamā infrastruktūra. Esam pierādījuši, ka varam noorganizēt augsta līmeņa starptautiskas sacensības arī Covid-19 apstākļos. Laika nav daudz un jārīkojas tagad!” pauž deputāts.

Viņš redz, ka premjerministram šobrīd jāpauž skaidra nostāja par Latvijas pozīciju – rīkot čempionātu pašiem, darīt to kopā ar kādu citu valsti vai vispār citā valstī, tomēr redzējumam ir jābūt un tam ir jābūt tagad. Latvijas hokeja izlase ir daļa no valsts un tai pašai nav tiesību lemt par, piemēram, spēļu aizvadīšanu Baltkrievijā, ja pasaules čempionāta organizēšana tiktu uz to pārcelta.

“Kad Latvija cīnījās par neatkarības atgūšanu, tad mums bija svarīgi saņemt atbalstu no citām valstīm, un to arī saņēmām. Tagad ir mūsu kārta paust savu atbalstu baltkrievu tautai ne tikai politiski, bet arī sportā,” norāda deputāts.

Riekstiņš uzsvēra: “Kariņam jāpauž skaidra nostāja, nevis jāsūta zemgalda vēstules. Vai mēs vieni, vai kopā ar citu valsti, vai vispār citā valstī. Latvijas hokeja izlase ir valsts sastāvdaļa un nevar darīt, kā paši grib, te es domāju spēlēšanu Baltkrievijā, ja visu atdod baltkrieviem.”

Informāciju sagatavoja:
JKP Preses dienests

Slēpts komentārs: Guru no geto
Slēpts komentārs: darbagalds

  +4 [+] [-]

, 2020-12-16 17:31, pirms 3 gadiem
Varat nomierināties, 17 decembrī CAS nobanos RUS uz 4 gadiem no sporta un tad reāli zobārstam paliks tikai Latvijas variants.

  +9 [+] [-]

, 2020-12-16 17:36, pirms 3 gadiem
Oho, sportacentrā arī "saldo krievu pakaļu mīļi"!!! Baltkrievijā čempis nebūs, piekrītu Rirkstiņam. Mēs esam par labām attiecībām ar kaimiņu tautām, nevis atsevišķām prostitūtām un dažiem noziedzniekiem pie varas.

  +7 [+] [-]

, 2020-12-16 17:38, pirms 3 gadiem
Guru no geto rakstīja: Šitiem plūmjaušies vēljoprojām nav skaidrs, cik neizdevīgi ir uzturēt briesmīgas attiecības ar kaimiņiem...
Vienu diktatoru un viņa kļiķi nevajag jaukt ar visu baltkrievu tautu.

     [+] [-]

, 2020-12-16 17:39, pirms 3 gadiem
Bujumbura rakstīja: Varat nomierināties, 17 decembrī CAS nobanos RUS uz 4 gadiem no sporta un tad reāli zobārstam paliks tikai Latvijas variants.
Vai tad CAS lēmuma pasludināšanu nepārcēla jau uz nākoša gada janvāra otro pusi? Ja nekļūdos, tad kaut ko par to lasīju.
Slēpts komentārs: xoweag

  +2 [+] [-]

, 2020-12-16 18:08, pirms 3 gadiem
Fāzelis drīz dabūs kasiera amatu Lidl-ā! Ja iemācīsies krievu val., tad par politideologu Belazā!

  +5 [+] [-]

, 2020-12-16 18:33, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Vai tas Riekstinsh vispaar ir Lettinsh? Peec purna izskataas, ka kaut kaads Babajs vinia muteri buutu izdraazis, kaa rezultaataa piedzima shaads te politkorektias liberastiskais mutants Lai tak liek mieraa Latvijas Hokeja izlasi, LHF un Latvijas Hokeju, speeleesim tur, kur vajadzees, nevis kur kaut kaadi churbaanu riekstini noteiks!
To noteiks krustojuma pavēlnieki?

  +2 [+] [-]

, 2020-12-16 19:00, pirms 3 gadiem
Pareizi Riekstiņš runā,ar slepkavu un teroristu,ūsaino krakaboru nedrīkst būt nekas kopīgs.

     [+] [-]

, 2020-12-16 19:10, pirms 3 gadiem
Premjeram jau nav dūšas uz neko tādu...

  +6 [+] [-]

, 2020-12-16 19:14, pirms 3 gadiem
Būtu lieliski, ja arī Latvijas izlases spēlētāji varētu vienoties un paziņot, ka nepiedalīsies čempionātā, ja tas notiks arī Baltkrievijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 19:17, pirms 3 gadiem
Un ja pārcels no Baltkrievijas uz Krieviju pie cita diktatora kurš indē savus iedzīvotājus kas ir opozīcijā tad bez problēmām rīkojam tik aukšā...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 19:34, pirms 3 gadiem
Tad jau KHL ar nav jāspēlē,tur ar tak diktators un slepkava.
Slēpts komentārs: KANDESA

  +7 [+] [-]

, 2020-12-16 20:17, pirms 3 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Būtu lieliski, ja arī Latvijas izlases spēlētāji varētu vienoties un paziņot, ka nepiedalīsies čempionātā, ja tas notiks arī Baltkrievijā.
Latvijas izlases hokejisti ir pārāk mīksti kaut kam tādam! neredzu neviena , kas varētu kaut ko tādu paziņot!

  +4 [+] [-]

, 2020-12-16 21:49, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Vai tas Riekstinsh vispaar ir Lettinsh? Peec purna izskataas, ka kaut kaads Babajs vinia muteri buutu izdraazis, kaa rezultaataa piedzima shaads te politkorektias liberastiskais mutants Lai tak liek mieraa Latvijas Hokeja izlasi, LHF un Latvijas Hokeju, speeleesim tur, kur vajadzees, nevis kur kaut kaadi churbaanu riekstini noteiks!
Babajs ar uzvārdu Riekstiņš. Cik tieši padebilam jābūt lai to izgudrotu? Nuja, tieši tik,cik vārgi apmaksātajam fermerim

  -4 [+] [-]

, 2020-12-16 22:06, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Babajs ar uzvārdu Riekstiņš. Cik tieši padebilam jābūt lai to izgudrotu? Nuja, tieši tik,cik vārgi apmaksātajam fermerim
Tak paskaties uz vinia purnu, uzreiz var pateik, ka VISMAZ viens no senchiem pie Baltaas Rases nepieder un tas visticamaak ir teevs

  -3 [+] [-]

, 2020-12-16 22:08, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Latvijas izlases hokejisti ir pārāk mīksti kaut kam tādam! neredzu neviena , kas varētu kaut ko tādu paziņot!
Daugavisnh tak teica to pasho, ko LHF iereedni, proti, Hokejs paari visam un speelees, ja vien varees un driikstees!

  -4 [+] [-]

, 2020-12-16 22:10, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Latvijas izlases hokejisti ir pārāk mīksti kaut kam tādam! neredzu neviena , kas varētu kaut ko tādu paziņot!
Nevis paaraak miiskti, bet paaraak apdaavinaati ar veselo sapraatu un smadzeneem, atshkiriibaa no SC liberastiskiem trolliem un visaadiem tur Kariniem un Riekstiniem pie varas esoshajiem

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 23:34, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Latvijas izlases hokejisti ir pārāk mīksti kaut kam tādam! neredzu neviena , kas varētu kaut ko tādu paziņot!
Taisnība! Visiem gribas silto vietu ģinamā, kur algu maksā un nekādu kvalitāti sniegumā neprasa. Tie, kas šobrīd spēlē citur, ģinamā gribēs spēlēt tad, kad citiem vairs nebūs vajadzīgi. Juris, būdams krievu pakalpiņš, ko tādu neaizmirsīs, tādēļ mūsējie spēlēs tur, kur viņiem liks.

     [+] [-]

, 2020-12-17 10:38, pirms 3 gadiem
Riekstiņam baigi cietie rieksti, šitādus ultimātus stādīt.