Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Krikunovs uzskata, ka Latvijai zaudēja tiesnešu dēļ

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tiešraide: Krikunovs uzskata, ka Latvijai zaudēja tiesnešu dēļ
Pēc Latvijas hokejistu panākuma laukumā dodas valsts karogs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien Rīgā noslēgsies olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, kurā tiks noskaidrota viena izlase, kura nākamā gada ievadā dosies uz Soču olimpiādi. Šobrīd vislabākajā pozīcijā atrodas Latvijas valstsvienība - mačā pret Franciju, kas sāksies pulksten 17:00, jānopelna vismaz viens punkts, un varam meklēt viesnīcu, kurā mitināties. Dienas pirmajā mačā Kazahstāna spēkosies ar pastarīti Lielbritāniju, kas lūkos beidzot iepriecināt kuplo atbalstītāju pulku.

19:25 Braucam uz Soču olimpiādi!!! Par spīti neveiksmei ar 2:3 pagarinājumā pret Franciju, mūsējiem pietika ar vienu punktu! Latvijai ceturtās olimpiskās spēles pēc kārtas!

16:45 Latvijas izlases spēles teksta tiešraide lasāma šeit.

16:40 Iesildīšanās ir beigusies. Pēdējās sarunas ģērbtuvē, noskaņošanās, un jau pēc 20 minūtēm Latvija sāks izšķirošo spēli - pret Franciju.

16:34 Teds Nolans pārsteigumus netaisa un arī trešajā mačā turnīrā sastāvs palicis nemainīgs.

16:30 Līdz Latvijas valstsvienības izšķirošajai spēlei vēl pusstunda.

15:47 Jaunumi no sociālā tīkla Twitter:
@Dzannijs: "#Sportacentrs Šodien nevajag nekādu matemātiku vienkārši jauzvar un miers."
@MarkussZ1: "Šodien pret Franciju jāpaņem 3 punkti,drošs paliek drošs. ;) #Sportacentrs"
@MarkussZ1: "Latvija 4:2 Francija (Dārziņš,Bārtulis,Indrašis,Karsums) Labākais-Masaļskis. #Sportacentrs"
@KlavsPetersons: "Manuprāt Latvijas izlase tiek novērtēta parāk zemu,jo ar Frančiem mums parasti diezgan labi ir gājis. #Sportacentrs"
@Nikuciits: "Buus gruuta speele, bet cereesim uz uzvaru! #sportacentrs"
@Matiiss15: "Jāņem, bez variantiem! Latvija 4:2 Francija #Sochi2014 #Sportacentrs #GoLatvia"
@kSpars: "Pie pilnas arēnas uzvara neizpaliks, kāds 5:2 rezultatā. Vārtos būs 4 ripas un viens ''ripulis''. #Sportacentrs"
@SaraujLatvija: "Ceram uz tik pat parliecinošu uzvāru, ka pret britiem! Sarauj! #Sportacentrs"
@MParpucis: "Šodien svarīga spēle mums vajag tikai uzvaru #hokejs #sportacentrs"

15:39 Tikmēr Lielbritānijas izlases galvenais treneris Tonijs Hends sacīja, ka turnīrs bijusi laba iespēja mācīties gan pašam, gan spēlētājiem. Tāpat viņš atklāja, ka vislabākās komandas ir Latvija un Kazahstāna, kas ir līmeni augstāk nekā Francija.

15:38 Pēcspēles preses konferencē Kazahstānas izlases galvenais treneris Vladimirs Krikunovs atklāja, ka viens no iemesliem, kāpēc viņa komanda piekāpusies latviešiem, bijuši tiesneši. Proti, par uzbrukumu galvas rajonā (visticamāk, domāta epizode, kad Ronalds Ķēniņš izrēķinājās ar kazahu kapteini) neesot iedots noraidījums. Uz jautājumu, vai Krikunovs domā, ka Kazahstāna būtu realizējusi iespēju, viņš atbildēja pārliecinoši: "Es tā nedomāju. Tas ir fakts!"

15:33 Portāls Sportacentrs.com vēlējās pēc mača aprunāties ar vienu no Kazahstānas izlases līderiem - naturalizēto kanādiešu aizsargu Kevinu Dalmenu. Tomēr viņš no sarunas atteicās. Jāpiemin, ka Latvijas hokejisti turnīra laikā dzīvo viesnīcā, kamēr Dalmens pa Rīgu pārvietojas brīvsolī no Kazahstānas valstsvienības un dzīvo kopā ar ģimeni.

15:10 Dienas pirmā spēle noslēgusies. Kazahstāna sagrauj Lielbritāniju - 6:0! Līdz Latvijas un Francijas valstsvienību spēlei atlikušas mazāk par divām stundām.

15:03 Kad Lielbritānijai lielajā vairākumā palikušas 35 sekundes, pretinieku vārtu priekšā tiek nopelnīts noraidījums. Britu spēlētājam pēc cīņas neiztur nervi un viņš no muguras iesit ar nūju pa kājām.

15:00 Vēl jāspēlē piecas minūtes. Lielbritānija tiek pie 1:57 minūtes ilga lielā vairākuma.

14:59 Kazahstānai pretuzbrukums trijatā pret vienu aizsargu. Mēģinājums izspēlēt līdz metienam tukšos vārtos beidzās ar neprecīzu piespēli.

14:52 Kazahi mazākumā aizskrien pretuzbrukumā, bet atkal uzdevumu augstumos ir Lielbritānijas izlases vārtsargs. Par spīti ielaistajiem sešiem vārtiem, labāka spēlētāja britiem šodien nav.

14:50 Tagad vairākums Lielbritānijai. Pārkāpums izprovocēts pretuzbrukumā.

14:46 Lielbritānijai noraidījums par klupināšanu savā aizsardzības zonā.

14:43 Lielbritānijas aizsardzība ir zem jebkuras kritikas. Vārtu priekšā tiek aizmirsti uzreiz divi pretspēlētāji. Tomēr uzdevumu augstumos atkal ir vārtsargs Bens Bounss, ripu efektīgi tverot cimdā un izpelnoties arī Kazahstānas līdzjutēju aplausus.

14:39 Konstantīns Puškarjovs bija ļoti tuvu, lai panāktu arī 7:0 Kazahstānas valstsvienības labā, tomēr Lielbritānijas izlasi pēdējā brīdī izglāba vārtsargs. Pārējie briti izskatās pagalam saguruši, lai gan epizodiski izdodas izveidot momentus arī sāncenšu zonā.

14:36 Sākusies beidzamā trešdaļa spēlē starp Kazahstānu un Lielbritāniju. Pēc 40 minūtēm rezultāts ir 6:0 kazahu labā.

14:21 Pēc divām trešdaļām rezultāts ir 6:0 Kazahstānas valstsvienības labā.

14:20 Kazahstānai mazākumā vēl viens bīstams pretuzbrukums divatā pret vienu aizsargu, bet šoreiz piespēle izrādās neprecīza.

14:17 Kazahstānai vēl viens noraidījums, tādējādi Lielbritānijai 46 sekundes lielajā vairākumā. Briti sāka ar pārmetienu un aizmuguri, bet pabeidza ar metienu no distances.

14:14 Pirmo reizi turnīrā spara vairs nepietika arī Lielbritānijas līdzjutējiem. Taču pirmais Kazahstānas noraidījums tika uzņemts ar pamatīgām ovācijām, un vairākumā Lielbritānijas izlasei atkal bija atbalsts tribīnēs. Viss gan beidzās ar kazahu vārtiem mazākumā - kārtējo izgājienu vienatnē pret vārtsargu ar plaukstas metienu viegli realizēja Viktors Aleksandrovs. 6:0 Kazahstānas labā.

14:00 Beidzot kāds bīstams moments arī pie Vitālija Jeremejeva sargātajiem Kazahstānas vārtiem. Lielbritānijas hokejisti sagriež virpuli, izdara bīstamus metienus un... ielaiž pretuzbrukumā. 5:0 panāk Iļja Soļarevs, kuram pēc teicamas piespēles bija tikai jātrāpa pustukšos vārtos.

13:58 Ilgi nav jāgaida arī līdz ceturtajiem Kazahstānas vārtiem. Lielbritānijas hokejisti zaudē kārtējo divcīņu pie apmales, un seko aizsarga Alekseja Ļitviņenko netraucēts metiens no vidējas distances. Spēcīgi raidītā ripa atsitās pret tālo vārtu stabiņu un atrada ceļu Lielbritānijas vārtos - 4:0.

13:52 Lielā vairākuma realizēšanai Kazahstānai bija nepieciešamas tikai deviņas sekundes. Ripu no vārtu priekšas iebakstīja Talgats Žailaulovs, beidzot panākot 3:0, kas bija pelnīts jau sen.

13:51 Vairākumā labs moments arī Dmitrijam Uperam, tomēr Lielbritāniju glābj vārtsargs. Pirms tam gan bija pārkāpums, tādēļ Kazahstānai minūte un 19 sekundes lielajā vairākumā.

13:47 Kazahstānai vēl viena izcila iespēja palielināt pārsvaru, bet Konstantīns Puškarjovs otrās trešdaļas pašā ievadā nespēja realizēt izgājienu vienatnē pret vārtsargu.

13:29 Kazahstānas un Lielbritānijas spēlē noslēgusies pirmā trešdaļa. Kā jau to varēja gaidīt, kazahi atrodas vadībā - 2:0. Pirmos vārtus viņi guva jau 30. sekundē, izceļoties Romānam Starčenko. Pārsvars tika dubultots pēc nepilnām divām minūtēm, ar metienu no vidējas distances izceļoties Konstantīnam Romanovam. Ripa ielidoja Lielbritānijas vārtu augšējā stūrī. Britiem momenti galvenokārt radās, tiekot pie atlēkušajām ripām. Pēdējā minūtē pēc kanādiešu aizsarga Kevina Dalmena uzmetiena no zilās līnijas Kazahstāna bija tuvu 3:0, tomēr ripa atsitās pret vārtu stabiņu un nokrita vārtsarga laukumā.

12:00 Līdz Latvijas izšķirošajai spēlei vēl piecas stundas. Līdz Kazahstānas un Lielbritānijas mačam - viena stunda.

11:32 Arī šodien sociālajā tīklā Twitter varat izteikt domas par Latvijas valstsvienības gaidāmo cīņu. Galvenais - ziņai pievienojiet "#Sportacentrs".

11:30 Tikmēr līdz dienas pirmajai spēlei starp Kazahstānu un Lielbritāniju palikusi pusotra stunda. Britus negaida viegla cīņa - kazahi ir saniknoti, turklāt viņiem svarīga būs arī vārtu attiecība.

11:25 Pirmajā mačā Francijas vārtos neveiksmīgi darbojās Kristobāls Iē, ielaižot divus vārtus pēc metieniem no šaura leņķa. Pret Lielbritāniju vārtu drošība bija Fabrisa Lanrī rokās, un viņš palīdzēja nosargāt panākumu. Redzēsim, kāds būs Francijas treneru plāns šoreiz.

11:23 Francijas valstsvienībā ir trīs spēlētāji, kuri aizvadītajos mačos izcēlušies ar diviem (vārti un piespēle) punktiem: aizsargs Baptists Amārs un uzbrucēji Saša Treijs un Pjērs Eduārs Belmārs.

11:22 "Pretinieku un vidus zonā viss ir kārtībā, vienīgi jāuzlabo spēle savā zonā. Šajā aspektā vēl ir, pie kā piestrādāt," portālam Sportacentrs.com atklāja treneris Ēriks Miļuns. Redzēsim, kā palīdzējusi viena brīvdiena.

11:21 Priecīga vēsts arī Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Tedam Nolanam. "Esmu lepns par to, kā komanda darbojās un cīnījās. Bet vēl vairāk esmu lepns par pilno arēnu - hokejs tiek spēlēts tieši šādām spēlēm," pēc spēles pret Kazahstānu teica Nolans. Arī šovakar "Arēnā Rīga" solās būt lieliska atmosfēra, jo sēdvietas uz maču tirdzniecībā vairs nav pieejamas.

11:19 "Spēle bija emocijām pārbagāta. Tādā mačā ir jācīnās par katru laukuma centimetru, nedrīkst atdot nevienu divcīņu, un, ja ir iespēja, tad jādod iekšā," pēc nervozā panākuma sacīja Roberts Jekimovs. Arī šodien laukumā jādodas ar tādu noskaņojumu.

11:16 Atgriežoties pie sirmo matu tematikas, Jura Štāla (divās spēlēs vārti un piespēle) komentārs pēc spēles pret Kazahstānu: "Par cik sirmiem matiem man ir vairāk? [Smejas] Kaut man būtu blondi mati, tad būtu grūtāk pamanīt. Zināju, ka spēle pret Kazahstānu, tāpat kā mačs pret Franciju, būs pilna emocijām, jo tāds ir hokejs. Ļoti priecājos, ka kopā ar sirmajiem matiem man ir pozitīvs noskaņojums []Smejas]."

11:10 Interesanti, ka spēlē starp Latviju un Franciju var gadīties ļoti savdabīga situācija: ja rezultāts būs 3:2, 1:0 vai 2:1 Francijas labā, bet Kazahstāna pirms tam Lielbritāniju būs uzvarējusi ar vismaz piecu vārtu pārsvaru, gan mūsējiem, gan frančiem, lai tiktu uz olimpiādi, būs nepieciešami vēl vieni vārti. Tādējādi abu komandu treneri vienlaicīgi varētu nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju! Tomēr cerēsim, ka šovakar līdzjutēju un arī hokejistu nervu šūnas tiks pataupītas un sirmo matu skaits nepalielināsies.

11:04 Kādu iespaidu līdzšinējos mačos atstājusi Francijas valstsvienība? Salīdzinot ar Latviju, komanda ir no cita (zemāka) līmeņa, tomēr galvenais, lai mūsējiem nepiezogas pašpārliecinātība, jo franči ir gatavi iekost - uzvara ar divu vārtu pārsvaru viņiem nodrošinās lidmašīnas biļetes uz Sočiem. Tāpat frančiem derēs arī 4:3 un uzvaras ar lielāku rezultātu

11:01 Kādas sekas uz Latvijas izlases pārstāvjiem atstās trešā spēle četru dienu laikā, redzēsim vakarā. Teds Nolans šorīt atcēla mūsējo treniņu, ļaujot sakrāt spēkus galvenajai turnīra cīņai.

10:50 Runājot par izredzēm kvalificēties olimpiādei, tad tās vislielākās, protams, ir mūsējiem, kuri uzvaras svinējuši abās spēlēs. Lai varētu būt droši par ceļazīmi uz Sočiem, Latvijas hokejistiem pret frančiem jāizcīna vismaz viens punkts. Protams, tā ir minimālā programma, un galveno treneri Tedu Nolanu apmierinās tikai trešā uzvara pēc kārtas.

10:43 Sveiciens visiem turnīra pēdējā dienā, kuru 13:00 ar maču ievadīs Kazahstānas un Lielbritānijas valstsvienības. Latvieši laukumā dosies četras stundas vēlāk, spēkojoties ar Francijas izlasi, kas divos mačos tikusi pie viena panākuma, tomēr joprojām saglabā izredzes kvalificēties Sočiem.

1 2 3 4 5 157 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2013-02-10 12:04, pirms 11 gadiem
Pag, varžēdājiem der 1:0 un 2:1? Vai tad nav tā, ka šie rezultāti der kazahiem? Frančiem, savukārt, 4:3, 5:4, utt. Laikam...

  +3 [+] [-]

, 2013-02-10 12:07, pirms 11 gadiem
"12:00 Līdz Latvijas izšķirošajai spēlei vēl trīs stundas. Līdz Kazahstānas un Lielbritānijas mačam - viena stunda." - Līdz Latvijas izšķirošajai spēlei vēl piecas stundas.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-10 12:07, pirms 11 gadiem
12:00 Līdz Latvijas izšķirošajai spēlei vēl trīs stundas. Līdz Kazahstānas un Lielbritānijas mačam - viena stunda ?!?! spele vaitad nav piecos?

  +3 [+] [-]

, 2013-02-10 12:11, pirms 11 gadiem
12:00 Līdz Latvijas izšķirošajai spēlei vēl trīs stundas. Līdz Kazahstānas un Lielbritānijas mačam - viena stunda. ????????????????????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-10 12:15, pirms 11 gadiem
neticas, ka kazahi uzvares ar 5 vartu parsvaru.. ja Lielbritanija parak daudz nenoraidisies, tad bus siivi. mums jarada savs hokejs, un viss bus ok. visi uz arenu.

     [+] [-]

, 2013-02-10 12:17, pirms 11 gadiem
burbulīte rakstīja: 12:00 Līdz Latvijas izšķirošajai spēlei vēl trīs stundas. Līdz Kazahstānas un Lielbritānijas mačam - viena stunda. ????????????????????????
Es arī nesaprotu, katrā rakstā daudz kļūdas, kāds nez šoreiz iemesls? Gan jau sākuši svinēt pāragro uzvaru..

     [+] [-]

, 2013-02-10 12:22, pirms 11 gadiem
Niitty rakstīja: Es arī nesaprotu, katrā rakstā daudz kļūdas, kāds nez šoreiz iemesls? Gan jau sākuši svinēt pāragro uzvaru..
Mačs noteikti, ka ir 17:00 - vismaz mūsējiem, jo Arēnā sāk laist iekšā tikai no 16:00

     [+] [-]

, 2013-02-10 12:23, pirms 11 gadiem
Sākumā par Team GB - ja zaudē, tad ar -3. Pēc tam - uz fantastisko Arēna Rīga, lai redzētu, ka mūsējie grauž ledu. Ceru atkal pēc spēles dziedāt mūsu valsts himnu - ne tikai īso variantu un ne tikai vienu reizi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-02-10 12:37, pirms 11 gadiem
Pec speles bus kada apbalvošana vai kas ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-10 12:55, pirms 11 gadiem
Dalmens Latvijaa kruumos seez,nogaida lai veci druscin nomierinaas!!!!
Ādolfs_#9 rakstīja: Dallmens veel dziivs??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-10 12:57, pirms 11 gadiem
kur var redzēt kaz-gb, izņemot arēnu protams! Paldies

     [+] [-]

, 2013-02-10 12:57, pirms 11 gadiem
nav kads streams GB vs KAZ ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-02-10 13:00, pirms 11 gadiem
2-2...
.... un beigās asiņains kautiņš, kurā no tribīnēm iesaistas Raivis !!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-10 13:03, pirms 11 gadiem
Niitty rakstīja: Es arī nesaprotu, katrā rakstā daudz kļūdas, kāds nez šoreiz iemesls? Gan jau sākuši svinēt pāragro uzvaru..
šorīt 09-10 iestājās Ķīniešu Jaunais Gads....Melnās Čūskas Gads....par to ar drukas kļūdas.....

     [+] [-]

, 2013-02-10 13:04, pirms 11 gadiem
Nu tak iedodiet linku!!!!

     [+] [-]

, 2013-02-10 13:04, pirms 11 gadiem
streams GB vs KAZ ?

     [+] [-]

, 2013-02-10 13:04, pirms 11 gadiem
Ew ew kāds nevr iemest Kazahu un Britu spēles LIVE SCREAM linku???

  +1 [+] [-]

, 2013-02-10 13:04, pirms 11 gadiem
erred rakstīja: 2-2...
.... un beigās asiņains kautiņš, kurā no tribīnēm iesaistas Raivis !!!!!!
Kāds RAIVIS? VIDZISS?

  -1 [+] [-]

, 2013-02-10 13:05, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Dzintars??
...es jauno gadu sagaidju,,,nu protamz Raitis nevis dzintars!!!!!

     [+] [-]

, 2013-02-10 13:05, pirms 11 gadiem
kāds labs cilvēks varētu ielikt linku uz kazahu un britu speli

  +1 [+] [-]

, 2013-02-10 13:05, pirms 11 gadiem
labais cilvēk kur tu esi???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-10 13:09, pirms 11 gadiem
Kubiklv rakstīja: Kas notiek, ja Lielbritānija uzvar Kazahstānu?
Kādam piešķirs lorda titulu.

     [+] [-]

, 2013-02-10 13:11, pirms 11 gadiem
ESPN uk kaz-gb rādīs vakarā ierakstā(

     [+] [-]

, 2013-02-10 13:12, pirms 11 gadiem
jau 2-0 KAZ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 157 komentāri