Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Par sieviešu hokeja izlases galveno treneri apstiprināts soms Hannu Saintula

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Par sieviešu hokeja izlases galveno treneri apstiprināts soms Hannu Saintula
Hannu Saintula. Foto: Leijonat.fi

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde par Latvijas sieviešu nacionālās hokeja izlases galveno treneri apstiprinājusi 65 gadus veco Somijas speciālistu Hannu Saintulu.

Savu trenera karjeru Saintula sāka 1997. gadā, trenējot junioru komandas no Somijas pilsētas Espo.

Saintula lielāko trenera karjeras daļu strādājis par Somijas sieviešu izlases galveno treneri, kur četras reizes kļuvis par pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju!

Tāpat 65 gadus vecais Saintula vadījis Ķīnas sieviešu valstsvienību un Somijas augstākās līgas komandas – “Espoo Blues” un “Kiekko-Espoo”.

No 2015. līdz 2021. gadam Saintula darbojies kā valstsvienības menedžeris dažādās Somijas jauniešu un junioru izlasēs.

Tāpat Saintula ilgstoši strādājis Somijas Hokeja asociācijā, darbojies valsts sporta institūcijā, komentējis hokeja spēles TV un bijis vadītājs Somijas saunas asociācijā.

Somijas treneris arī startējis trijās olimpiskajās spēlēs – Soltleiksitijā, Turīnā un Vankūverā. Saintula ir ieguvis arī vairākas individuālās balvas. 2019. gadā Saintula no Somijas sporta ministrijas saņēma augstāko apbalvojumu – “Noble Finnish Ice hockey Lion – 256”. Somijas speciālista Hannu Saintula vārdā ir nodēvēts arī apbalvojums, kuru ikgadu pasniedz labākajam Somijas sieviešu hokeja trenerim.

Latvijas sieviešu hokeja izlase nākamgad spēlēs pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā, kas 1. līdz 7. aprīlim notiks Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Mūsu dāmu izlases pretiniekos būs Īslande, Spānija, Meksika, Taivāna un Ziemeļkoreja.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7162/par-...

  +3 [+] [-]

, 2022-09-09 13:05, pirms 2 gadiem
spēcīgi, bet nu nav jau mūsu izlasei tās jaudas, lai kaut ko vairāk par patreizējo pozīciju sasniegtu.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-09 13:17, pirms 2 gadiem
manuprāt, šāviens ar lielgabalu pa zvirbuļiem - tiešām, lai uzvarētu spānietes, taivāniete, meksikānietes, ziemeļkorejietes un islandietes, ir vajadzīgs ārzemnieks??? Ar vietējo nepietiktu? Šobrīd mūsējās ir 2. divīzijas A grupā... Labi, pieņemam, mērķi ir tālāki - pecc gadauzvarēt arī 1.B divīzijā, taču tam vajadzīgas ir attiecīgi sagatavotas spēlētājas (kādu mums nav)

  +1 [+] [-]

, 2022-09-09 15:13, pirms 2 gadiem
Īslande, Spānija, Meksika, Taivāna un Ziemeļkoreja.

  +3 [+] [-]

, 2022-09-09 17:15, pirms 2 gadiem
bijis vadītājs Somijas saunas asociācijā.
varēs meiču izlasi kvalitatīvi un praktiski konsultēt saunā

     [+] [-]

, 2022-09-10 04:52, pirms 2 gadiem
Uzreiz jau brīnumu nebūs, bet šāds speciālists varētu savest kārtībā sieviešu hokeja lietas! Tikai pozitīvi!