Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Cīņasspars un pašatdeve parādīja labo atmosfēru komandā"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābols: "Cīņasspars un pašatdeve parādīja labo atmosfēru komandā"
Artis Ābols. Foto: LHF

Boba Hārtlija posteni pie Latvijas izlases stūres "Deutschland Cup" izcīņā aizstājušais Jelgavas "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols portālam "Sportacentrs.com" atklāja, ka Latvijas valstsvienībā pārbaudes turnīra gaitā valdīja ļoti laba gaisotne, kā arī komanda savu sniegumu uzlaboja no spēles uz spēli.

"Protams, šādos laikos uzvara jebkādā turnīrā ir nozīmīga. Turklāt uz Vāciju neatbraucām labākajā sastāvā, bet spēlējām pret ļoti spēcīgu pretinieku. Vienmēr ir patīkami uzvarēt, to nevar noliegt. Arī ģērbtuvē pēc spēles valdīja pacilātības sajūta. Mums liela daļa hokejistu bija no "Optibet" līgas, un lielākajai daļai šāda līmeņa spēles bija pirmo reizi. Ģērbtuvē bija vienotība, to šodien parādījām arī laukumā. Cīņasspars un pašatdeve, ko puiši šajā mačā demonstrēja, parādīja labo atmosfēru komandā," izteicās Ābols.

Viņš piebilda: "Man pašam kādu laiku nav bijusi iespēja iegūt kausu, tā kā man jau pašam par šo uzvaru ir prieks. Tas pats arī spēlētājiem, kaut arī turnīrs nenorisinājās ierastajā formā. Bet tik un tā Vācijas izlasei bija ļoti spēcīgs sastāvs. Prieks, ka spējām viņus uzvarēt. Galvenais, ka mēs savu sniegumu uzlabojām no spēles uz spēli. Var jau teikt, ka Vācijas pirmajai izlasei un U-23 komandai nebija spēļu prakses, bet vienalga. Jā, pirmo spēli uzvarējām, bet tur bija vairāk haoss, taču vakardienas mačs [zaudējums ar 0:2 - aut. piez.] man patika krietni labāk. Spēles kvalitāte bija, bet pietrūka vārtu. Tāpēc, protams, ir liels prieks, ka šodien spējām gūt vārtus un uzvarēt."

"No vakardienas sapratām, ka jāmēģina apturēt Vācijas ātrie uzbrukumi. Lai arī tāpat viņu mūs iespieda, ar pašaizliedzību mēs kompensējām paviršības vidus zonā. Savukārt par uzbrukumu puišiem jau norādījām, ka, ja tiekam pie ripas dziļumā, tā ir uzreiz jāatspēlē uz vārtiem. Ja cilvēki skrien virsū, ripa ir jādabū aiz vārtiem brīvajā zonā. Tā arī izdevās otro vārtu gadījumā - Razgals no Krastenberga dabūja ripu, izbrauca vārtu priekšā un iemeta. Mēs runājām par vairākām detaļām, un bija daudz video no vakardienas spēles. Ja uzvarējām, tad jau laikam palīdzēja."

Latvijas izlasi trenējušais speciālists komentēja trīs spēļu aizvadīšanu trīs dienu laikā: "Ja vakar mazāk iespringām un spēlēja visi, tad šodien jau domājām par uzvaru. Trešo periodu praktiski nospēlējām ar pieciem aizsargiem."

""Olimp" trijnieks izskatījās labi. Viņiem bija zināma priekšrocība, jo šosezon daudz spēlējuši kopā, taču mači nav bijuši tādā līmenī kā šajā turnīrā. Atzīstamu sniegumu parādīja visa komanda, negribu izcelt nevienu konkrēti. Visi bija šeit, un neatbrauca vienkārši atpūsties. Komandā bija laba atmosfēra. Ja pozicionāli vai meistarības ziņā kaut kur zaudējām, tad ar pašaizliedzību to atguvām. Tas parāda, ka izlasē bija vienotība un liela vēlme uzvarēt. Piemēram, Kārlis Čukste spēra platu soli uz priekšu. Viņam ir sadziedāts daudz slavas dziesmu, bet viņam ir tikai 23 gadi un īsti pieaugušo hokeju vēl nav spēlējis. Tagad ir "Optibet" līga un izlase, ar katru maču viņš izskatījās arvien solīdāk. Viņam ir liels potenciāls. Cerams, ka pēc iespējas ātrāk Čukste ieies savā ritmā, lai varētu šo potenciālu realizēt. Arī vārtsargi nospēlēja labi. Artūrs varbūt sāka nepārliecinoši, bet iegāja spēlē un nospēlēja ļoti labi. Vakar redzējām, ka arī vārtsargs Rūdolfs Lazdiņš labi nospēlēja. Prieks ir par visiem," Ābols komentēja atsevišķu hokejistu parādīto sniegumu šajā turnīrā.

"Primārais spēlētājiem bija tikt pie spēļu prakses. Atbraucām šeit ar uzdevumu tikt pie trim, ne divām spēlēm. Tas arī izdevās. Paveicām pat vēl vairāk - izcīnījām kausu! Priecē tas, ka bija vienotība un arī spēle. Varētu teikt, ka rezultāts bija sekundārs, bet jebkur, aizvadot pat treniņspēli, gribi uzvarēt. Redzējām to, ko gribējām redzēt, bet tas, ka šī varētu būt kāda ceļamaize pasaules čempionātam, ir par skaļu teikts. Domāju, vairākiem tagad ir stimuls strādāt tālāk, jo pret tik spēcīgu pretinieku kā Vācija nospēlējām divus cienīgus mačus," treneris noslēdza.

Kā zināms, tad Latvijas valstsvienība prestižā turnīra trofeju ieguva pirmoreiz vēsturē, šovakar finālspēlē Vācijas lielo izlasi pieveicot ar 3:2 pagarinājumā. Divus vārtus latviešu labā guva Frenks Razgals.

  +6 [+] [-]

, 2020-11-08 21:41, pirms 3 gadiem
Šķiet, ka visu trīs spēļu garumā tieši OHL spēlētāji atstāja vislabāko iespaidu.
Cerams, ka LHF turpinās tradīciju iespēlēt arī izlases tālākās rezerves, tajā skaitā OHL spēlētājus. Šķiet Lipmana laikos šādas trešās izlases mums nemaz nebija?

  +7 [+] [-]

, 2020-11-08 21:49, pirms 3 gadiem
Patiess prieks par šiem puišiem! Jā, it kā nenozīmīgs turnīrs, bet uzvara un izcīnītais kauss bez šaubām ir sagādājis prieku Latvijas izlases faniem un ne tikai viņiem vien šajos mums visiem grūtajos laikos. MALAČI!

  +4 [+] [-]

, 2020-11-08 22:38, pirms 3 gadiem
Turnīra koprezultāts ir apbrīnas vērts, sanāk tā ka gluži kā varoņi. Būtu interesanti uzzināt Vācijas preses atsauksmes/ viedokli. Artis ir labs treneris un Bobs to zin !

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 00:45, pirms 3 gadiem
Labs!

  +3 [+] [-]

, 2020-11-09 11:30, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Šķiet, ka visu trīs spēļu garumā tieši OHL spēlētāji atstāja vislabāko iespaidu.
Tas ir mūžīgais stāsts par to, ka spēlēt vienmēr ir derīgāk nekā tikai trenēties. Nu vajag to spēļu praksi.
Ja tie čaļi, kas tagad ir bezdarbnieki, arī būtu spēlējuši kādā OHL klubā, pavisam noteikti viņi rādītu labāku sniegumu. OK, varbūt ir atsevišķi gadījumi (kā Karsums), kad veselību labāk pietaupīt, bet kopumā tomēr spēlēt vajag - kaut vai uz laiku OHL.

     [+] [-]

, 2020-11-09 15:23, pirms 3 gadiem
zzk rakstīja: Tas ir mūžīgais stāsts par to, ka spēlēt vienmēr ir derīgāk nekā tikai trenēties. Nu vajag to spēļu praksi.
Ja tie čaļi, kas tagad ir bezdarbnieki, arī būtu spēlējuši kādā OHL klubā, pavisam noteikti viņi rādītu labāku sniegumu. OK, varbūt ir atsevišķi gadījumi (kā Karsums), kad veselību labāk pietaupīt, bet kopumā tomēr spēlēt vajag - kaut vai uz laiku OHL.
hokeja tirgus ir diezgan īpatnējs. loģikas maz.