Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Rihards Bukarts: "Spēlēju mūsdienīgu hokeju, kas interesants arī Amerikas tirgum"

Rolands Eliņš

Rihards Bukarts: "Spēlēju mūsdienīgu hokeju, kas interesants arī Amerikas tirgum"
Rihards Bukarts. Foto: IIHF

Latvijas izlases hokejists Rihards Bukarts plašā intervijā portāla Sportacentrs.com galvenajam redaktoram Jānim Celmiņam sīkāk iztirzāja arī savu pašreizējo situāciju Eiropas hokeja tirgū, norādot, ka uzskata, ka varētu būt interesants arī Ziemeļamerikas hokeja komandām. Taču viņš arī atzīmēja, ka par spīti ļoti rezultatīvajam sniegumam PČ tāpat vēl ne par ko nevar justies droši un ārzemju komandu interese var ātri apsīkt.

"Beidzot esmu nonācis tajā vecumā, kurā esmu Eiropas un Ziemeļamerikas klubiem interesants," intervijā sacīja 27 gadus vecais Rihards Bukarts. "Tas ir īstais hokejista vecums, jo līdz tam visi vēl nedaudz "raustās". Iedomājies, tev ir iespēja ņemt 22 gadus vecu hokejistu, it kā labu un derīgu, bet tu tomēr nevari zināt, kā viss izvērtīsies. Bet šis ir īstais vecums, kas tiek ņemts vērā kopā ar manu statistiku."

Aicināts paraksturot sevi savas stiprās puses, ar kurām varētu piesaistīt interesi hokejistu tirgū, Bukarts nosauca labu slidojumu, tehniskās īpašības un labu metienu: "Domāju, ka spēlēju mūsdienīgu hokeju, kas ir interesants arī Ziemeļamerikas tirgum. Tendence par lielajiem spēlētājiem ir pamazām beigusies, man liekas. Protams, vēl redzēsim, kas notiks. Bet nu piemēru var redzēt arī iepriekšējo divu gadu laikā, kad izlasē pie Harija Vītoliņa OS kvalifikācijā biju tīrs ceturtās maiņas uzbrucējs un vienkārši darīju savu darbu, nespēlējot vairākumā, bet, kad man deva iespēju, tad varēju būt arī tas spēlētājs, kurš maina spēles ritējumu un ir komandas līderis."

Bukarts karjeras sākumā aizvadīja trīs sezonas Kanādas junioru hokejā, pēc 2016./17. gadā spēlējot AHL un ECHL, kam sekoja atgriešanās Eiropā, savā CV ierakstos Čehijas un Vācijas augstākās līgas, kā arī divas sezonas KHL.

Bukarts pasaules čempionātu, kurā Latvija ieguva bronzas medaļas, pabeidza ar jaunu valstsvienības rekordu (11 punkti) un kā turnīra ceturtais rezultatīvākais spēlētājs. Pēc sezonas Austrijā šobrīd viņš ir brīvā aģenta statusā, taču Bukarts atklāja, ka šobrīd izjūt lielāku interesi no klubiem nekā parasti.

"Kustība it kā ir lielāka nekā parasti, bet es arī negribu uz to īpaši ieciklēties," viņš teica. "Interese var būt vienu brīdi un tad otrā brīdī vairs nebūt. Tirgū tomēr ir nežēlīgi daudz hokejistu, un priekšroku tāpat dod kanādiešiem, amerikāņiem, zviedriem, čehiem utt., un tad tikai skatās, kurš tad mums ir nākamais latvietis sarakstā bez līguma. Te arī jāatceras, ka, piemēram, Rūdolfs Balcers arī ir bez līguma, tāpat Miks Indrašis. Spēlētāju daudz, bet tas tirgus nemaz nav tik liels."

"Bet šobrīd pieprasījums ir - visādi aģenti zvanās, zinu, ka maniem bijušajiem treneriem zvana un vaicā, kāds es esmu cilvēks," teica Bukarts. "Interese gan bija liela arī pagājušajā gadā, taču toreiz viss ievilkās, tāpēc šobrīd vēl neskriešu notikumiem pa priekšu."

Bukarts intervijā arī uzsvēra, ka pasaules čempionāts jau ilgus gadus nav tāda lieta, ar ko vien var nopelnīt jaunu līgumu: "Nav vairs 1997. vai 2000. gads, kad tur brauca tīri parādīt sevi un dabūt līgumu. Tagad taču viss pieejams "Eliteprospects", gandrīz katru spēli var ierakstā noskatīties. Sev gan es no PČ redzu plusu, ka es ļoti rezultatīvi nospēlēju tieši "play-off" mačos, kuros pieveicām pasaules elites komandas. To redzu kā savu trumpi, ar ko varu ieinteresēt lielos klubus."

Bukarts gan arī atzina, ka viņam ļoti patikusi iepriekšējā sezona Klāgenfurtē, pārstāvot EC-KAC komandu, kuras rindās viņš 28 mačos guva 25 punktus. Viņš norādīja, ka treneris ieteicis spert nākamo soli uz augšu un ka viņš jūtoties gatavs šim solim, taču šobrīd par savu nākotni patiešām vēl nezina. "Dzīvosim, redzēsim," teica PČ bronzas medaļas īpašnieks.

  -4 [+] [-]

, 2023-06-07 14:53, pirms 11 mēnešiem
😂 27 gados interesants Z-amerikā? Alpu līgā vai DEL varēs kapāt par celtnieka algu😂

  +1 [+] [-]

, 2023-06-07 16:10, pirms 11 mēnešiem
gircc rakstīja: 😂 27 gados interesants Z-amerikā? Alpu līgā vai DEL varēs kapāt par celtnieka algu😂
PA hoķi tu rubī gandrīz tikpat daudz cik Guņa Pastēte

  +1 [+] [-]

, 2023-06-07 16:15, pirms 11 mēnešiem
gircc rakstīja: 😂 27 gados interesants Z-amerikā? Alpu līgā vai DEL varēs kapāt par celtnieka algu😂
teica ka par 50 - 60k negribot spēlēt (kanādieši gan esot)
droši vien cer uz 100k, kas ir laba celtnieka (ar haltūrām) alga

     [+] [-]

, 2023-06-07 17:52, pirms 11 mēnešiem
drīzāk jāskatās CZE vai DEL virzienā

     [+] [-]

, 2023-06-07 18:17, pirms 11 mēnešiem
SHL vai AHL būtu laba vieta!

     [+] [-]

, 2023-06-07 21:21, pirms 11 mēnešiem
gircc rakstīja: 😂 27 gados interesants Z-amerikā? Alpu līgā vai DEL varēs kapāt par celtnieka algu😂
Salīdzināji DEL aar Alpu līgu... var redzēt, ka esi īstens hokeja eksperts!