Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase turpinās gatavoties PČ un mēģinās revanšēties poļiem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Latvijas izlase turpinās gatavoties PČ un mēģinās revanšēties poļiem
Oskars Lapinskis (nr. 37) vakar guva Latvijas izlases pirmos vārtus. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Otro pārbaudes spēli, gatavojoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam Rīgā, šodien aizvadīs Latvijas hokeja izlase. Harija Vītoliņa vadītā komanda lūkos revanšēties Polijas izlasei par vakar piedzīvoto zaudējumu (3:5). Mača tiešraide no “Daugavas” stadiona ledus halles 17:00 “tv3.lv” mājaslapā.

• Nacionālajai hokeja izlasei tā bija pirmā pārbaudes spēle, uzsākot gatavošanās ciklu pasaules čempionātam. Spēlē “Daugavas” ledus hallē, kas tika atklāta pavisam īsi pirms 2021. gada čempionāta Rīgā, piedzīvots zaudējums Polijai ar 3:5.

• Polijas izlasei latvieši nebija piekāpušies kopš 1938. gada. Pasaules čempionāta elites divīzijā gan poļi iepriekšējoreiz spēlējuši vien 2002. gadā. Slovāku speciālista Roberta Kalabera vadītā komanda gatavojas pasaules čempionātam 1A divīzijā, kas 29. aprīlī sāksies Anglijā, Notingemā. Pērn Polijas izlase uzvarēja 1B divīzijas turnīrā.

• Mačā vakardien vārtus Latvijas izlases labā guva Šveicē spēlējošie uzbrucēji Oskars Lapinskis un Rihards Melnalksnis, kā arī Čehijā sezonu pavadījušais aizsargs Jānis Jaks. Divas rezultatīvas piespēles Zviedrijas “Allsvenskan” līgas uzbrucēja Georga Golovkova rēķinā.

• Latviešu vārtos 25 no 30 metieniem atvairīja HS “Rīga” vārtsargs Aksels Ozols, kuram tā bija debija pieaugušo valstsvienībā. Ozolam svarīgākais turnīrs gan vēl priekšā – vārtsargs ar U18 izlasi gatavosies pasaules junioru čempionātam Šveicē, kur 20. aprīlī aizvadīs pirmo maču pret ASV.

• Tāpat pirmoreiz nacionālās izlases kreklu mugurā vilka jaunākais no brāļiem Bukartiem – Rodžers, bijušais U20 izlases kapteinis Ralfs Bergmanis, kā arī “Zemgale/LLU” uzbrucējs Rainers Rullers.

• 18 gadus vecais hokejists pievienojies izlases nometnei dienu pēc kluba triumfa “Optibet” hokeja līgas čempionātā. Rullers iepriekš izskanējušajās prognozēs minēts kā viens no potenciāliem NHL drafta kandidātiem, un iepriekš pārstāvējis gan U18, gan U20 izlases.

• Bez divām spēlēm pret Poliju Latvijas hokeja izlasei gaidāmas vēl piecas spēles. 22. un 23. aprīlī izlase viesosies pie Lielbritānijas, bet 28. un 29. aprīlī ‘’Arēnā Rīga’’ uzņems Šveici. Gatavošanās tiks noslēgta 4. maijā pret Dāniju.

• Harija Vītoliņa vadītā komanda 2023. gada pasaules čempionāta apakšgrupas spēles aizvadīs Rīgā. Tā spēlēs vienā grupā kopā ar Kanādu, Čehiju, Šveici, Kazahstānu, Slovākiju, Slovēniju un Norvēģiju. Pirmā spēle gaidāma 12. maijā pret Kanādu.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Poliju

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsIvars PunnenovsLausanne (Šveice)
Aksels OzolsHS Rīga
Mariuss Bajaruns-GalejsZemgale/LLU
AizsargsJānis JaksLitvinov (Čehija)
Kristaps ZīleLitvinov (Čehija)
Ralfs FreibergsLitvinov (Čehija)
Kristofers BindulisČeske Budejovice (Čehija)
Patriks OzolsDukla Trenčin (Slovākija)
Arvils BergmanisAlaska-Fairbanks (NCAA)
Roberts MamčicsNove Zamky (Slovākija)
Ralfs BergmanisVermont (NCAA)
Uvis BalinskisLiberec (Čehija)
UzbrucējsKaspars DaugaviņšRoosters (Vācija)
Oskars BatņaJukurit (Somija)
Filips BuncisNitra (Slovākija)
Miks IndrašisWild Wings (Vācija)
Renārs KrastenbergsAIK (Zviedrija-2)
Mārtiņš DzierkalsČeske Budejovice (Čehija)
Ronalds ĶēniņšLausanne (Šveice)
Georgs GolovkovsSodertalje (Zviedrija-2)
Haralds EgleLangenthal (Šveice-2)
Oskars LapinskisTigers (Šveice)
Rihards MelnalksnisGCK Lions (Šveice-2)
Rodžers BukartsGCK Lions-U20 (Šveice-U20)
Rainers RullersZemgale/LLU (OHL/Somija-2)

  -2 [+] [-]

, 2023-04-07 11:18, pirms gada
Visiem čīkstuļiem, kuri pēc pirmās pārbaudes spēles noraksta komandu, šodien jāskatās, kā izmainas komanda, kad bus atbilstoša līmeņa vsargs. Tad tagad viss bus ok ar izlasi? kā var būt tik daudz antoni par sportu te. Šis tak ir sporta portāls un kādām zināšanām jābūt.
Otra lieta, nu Harim šis tāpat ir pēdējais čempis, bet nu lai viņš visiem pierāda pretējo. Es vnk viņam neticu. Pilnīgi neko nav parādījis ar izlasi ne PČ, ne OS.

     [+] [-]

, 2023-04-07 12:24, pirms gada
Jādomā, ka poļi visu būs vakar atstājuši laukumā un mūsējie gribēs atgūt pazaudēto pašcieņu. Liktu uz diezgan stabilu uzvaru šodien

     [+] [-]

, 2023-04-07 12:33, pirms gada
Taisni vai jānovēl georga lentes bruņiniekam pirms čempionāta noķert covid(lai pārslimo viegli, bet ilgi), varbūt tad džeki varētu saņemties un parādīt ko vairāk par neizkrišanu

  -1 [+] [-]

, 2023-04-07 12:56, pirms gada
Rudiss rakstīja: Visiem čīkstuļiem, kuri pēc pirmās pārbaudes spēles noraksta komandu, šodien jāskatās, kā izmainas komanda, kad bus atbilstoša līmeņa vsargs. Tad tagad viss bus ok ar izlasi? kā var būt tik daudz antoni par sportu te. Šis tak ir sporta portāls un kādām zināšanām jābūt.
Otra lieta, nu Harim šis tāpat ir pēdējais čempis, bet nu lai viņš visiem pierāda pretējo. Es vnk viņam neticu. Pilnīgi neko nav parādījis ar izlasi ne PČ, ne OS.
ko čīksti, komanda nospēlēja cienīgi, sevišķi papildlaiku, izcīnīja niču!

     [+] [-]

, 2023-04-07 13:40, pirms gada
Šodien Punnenovs?

  +2 [+] [-]

, 2023-04-07 13:53, pirms gada
Easton77 rakstīja: Šodien Punnenovs?
Paļubomu, Georga lentes bruņinieks tak ir apkaunots , OS zelts, PČ zelts...trenerītis...ha ha ha, māk tikai Oļegam dvieli padot, tāpat, Znarka hokejs mūsdienās cauri neiet, viss,

     [+] [-]

, 2023-04-07 13:54, pirms gada
Ja godīgi Rodžeram Bukartam patlaban īsti vietas izlasē nav, ir labāki pieejami

     [+] [-]

, 2023-04-07 16:10, pirms gada
Vai vajag revanšēties??? Kaut kā ''jocīgi'' skan Polijas hokeja sakarā...

  -3 [+] [-]

, 2023-04-07 16:13, pirms gada
purva_velns rakstīja: ko čīksti, komanda nospēlēja cienīgi, sevišķi papildlaiku, izcīnīja niču!
Desmitzvaigžņu Lāčplēša trīsdesmitās pakāpes ordeni studijā...Polija tak blin!!! Ja ar kaunu pa biksēm ir dabūts,varbūt ir laiks aizdomāties,kā pareizāk pārvarēt paaudžu maiņu...M?

  -1 [+] [-]

, 2023-04-07 16:21, pirms gada
ja pat ar 100-0 uzvarēsim, tik un tā tas kaunpilna zaudējums paliks uz ilgiem gadiem atmiņā

  +1 [+] [-]

, 2023-04-07 17:01, pirms gada
roliksis40 rakstīja: ja pat ar 100-0 uzvarēsim, tik un tā tas kaunpilna zaudējums paliks uz ilgiem gadiem atmiņā
muļķības. sen jau visi ir aizmirsuši zaudējumu Japānai pilnu tribīņu priekšā tepat Rīgā

     [+] [-]

, 2023-04-07 17:01, pirms gada
Nu pazoriņš vakar tika piedzīvots, vajadzētu tā kā reabilitēties…

  -1 [+] [-]

, 2023-04-07 17:03, pirms gada
Easton77 rakstīja: Šodien Punnenovs?
Vītols

     [+] [-]

, 2023-04-12 14:55, pirms gada
LHF "meistarstiķis" - Valsts izlases pārbaudes spēļu pret Poliju translācija kaut kādos mistiskos tv3 maksas platformu portālos, un vēl "pie tukšām tribīnēm" (kuras visas bija pilnas), un vienlaicīgi Polijas Hokeja federācija smuki bez maksas, tīri normālā kvalitātē, pat ar komentētājiem translēja šīs spēles Youtube ...