Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Martins Laviņš un Kristaps Skrastiņš – vienā maiņā gan koledžā, gan Latvijas izlasē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Martins Laviņš un Kristaps Skrastiņš – vienā maiņā gan koledžā, gan Latvijas izlasē
No kreisās: Kristaps Skrastiņš, Martins Laviņš. Foto: UNH Men's Hockey

Ceturtdien un piektdien pirmās pārbaudes spēles, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs Latvijas valstsvienība. Galvenā trenera Harija Vītoliņa rīcībā no treniņnometnes pirmās dienas ir seši Ziemeļamerikas studenti. Martins Laviņš un Kristaps Skrastiņš ir ne tikai komandas biedri – viņi sezonu pavadījuši vienā maiņā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzbrucēji stāstīja par sezonu, saspringto mācību procesu un vēlmi ielauzties Latvijas izlasē.

20 gadus vecajam Martinam Laviņam aiz muguras debija NCAA līmenī, kamēr pusotru gadu vecākais Kristaps Skrastiņš pārstāvēja Ņūhempšīras Universitāti arī pērn. Ja pirms gada komanda ielaida par 31 vārtiem vairāk nekā iemeta un piedzīvoja 13 neuzvarētu spēļu virkni, tad šī sezona skolai, kas atrodas pusstundas brauciena attālumā no Atlantijas okeāna un stundas attālumā no Bostonas, bijusi labākā pēdējo desmit gadu laikā.

"Pirms gada mūsu līderi laukumā nebija līderi ārpus laukuma. Bija ceturtā kursa studenti, kuri nemaz nerunāja ar jaunajiem, komanda bija ļoti sašķelta. Kad pirms šīs sezonas ienāca pirmais kurss, arī Martins, uzreiz visa komanda satuvinājās. Kopā ejam ēst, katru dienu vismaz viens no viņiem nāk ciemos uz mūsu māju. Kopība veido komandas kultūru un palīdz iet uz mērķi," stāstīja Skrastiņš. Pirmo sezonu NCAA viņš noslēdza ar sešiem punktiem 26 spēlēs, bet šajā sezonā 35 mačos pieci vārti un 12 punkti.

"Treneris kā pirmgadniekam daudz uzticējās. Izdevās savākt arī punktus. Ļoti liela loma bija mazākumā. Vairākumā nespēlēju, bet cerams, ka nākamajā sezonā atvēlēs vietu. Abi latvieši bijām vienā maiņā, un parasti mūs lika tieši pret pretinieku spēcīgāko maiņu. Komandā spēlējām svarīgu lomu," teica Laviņš. Centra uzbrucējam 35 spēlēs pieci vārti un 14 punkti.

Latviešu uzbrucēju pārstāvētā Ņūhempšīras Universitāte pretendēja uz dalību NCAA izslēgšanas turnīrā, kurā piedalās tikai 16 labākās no 64 studentu komandām. Dārgi maksāja tieši pirms Jaunā gada piedzīvotais zaudējums pret ASV Militāro akadēmiju, un Laviņa un Skrastiņa pārstāvētā skola sezonu pabeidza 17. vietā. NCAA izslēgšanas turnīrā no latviešiem piedalījās tikai Dans Ločmelis, zaudējot pirmajā kārtā.

"Koledžās spēlē citā stilā nekā profesionālajā hokejā. NHL sezona sastāv no 82 spēlēm, un katra spēle nav tik ļoti no svara. Mums sezonā ir mazliet virs 30 spēlēm. Katrai var būt tik liela nozīme. Katru nedēļu ir tikai divas spēles. Laukumā atstāj visu, jo pēc tam varēsi atpūsties un gatavoties nākamajām divām spēlēm," specifiku analizēja Skrastiņš.

Martins Laviņš Latvijas izlases nometnes pirmajā treniņā. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Sezonas izskaņā Ņūhempšīra spēlēja gan pret Ločmeli, uzvaras dalot uz pusēm, gan pret Bostonas koledžu, kas izlikta ar pirmo numuru un ir galvenā favorīte cīņā par titulu. Bostonā notikumus diktē Vils Smits, Katers Gotjē un Raiens Lenards – uzbrucēji, kas janvāra ievadā palīdzēja ASV U20 izlasei triumfēt pasaules čempionātā. NHL draftā viszemāk no viņiem izvēlēts Lenards – ar astoto numuru. Skrastiņam un Laviņam tika dots uzdevums apturēt pretinieku līderus.

"Ir ļoti daudz komandas, kas spēlē ne īpaši tehnisku hokeju, galvenokārt izmantojot sistēmas un ātrumu. Bet tad ir Bostonas koledža, un tur saskaries ar citu hokeju," teica Skrastiņš. Lai gan abās spēlēs zaudēts (3:5 un 0:1), Laviņš uzskata, ka tieši viņi spēlējuši labāk. "Mums bija vairāk metienu un momentu, tikai – viņiem ir vārtsargs, kurš pavisam noteikti spēlēs NHL."

"Spēlēt kopā ar Kristapu ir ļoti vienkārši. Laukumā bieži neredzi, kas notiek aiz muguras vai kas darās priekšā. Ja partneris uzkliedz un pasaka priekšā, kur atrodas, tas ļoti palīdz. Kristaps laukumā ļoti daudz runā un saka priekšā. Un arī cīnās. Abi kopā cīnāmies, un tad notiek labas lietas. Pirms iemetiena varam parunāties latviski, un pretiniekiem nav ne jausmas, ko mēs sakām. Ir arī asāki vārdi, bet tas pieder pie lietas," pasmaidīja Laviņš.

Pat ja gadās pacelt balsi, tas nav personisks aizvainojums, piebalsoja Skrastiņš. "Varbūt tās nav patīkamākās lietas, ko dzirdēt, bet reizēm par savu sniegumu vajag dzirdēt arī slikto. Ir bijis tā, ka Martins uz mani kliedz, bet es saku: nu, nāc un iedod buču," smējās Skrastiņš, attēlojot draudzīgu apskāvienu.

"Laukumā viens otru lieliski saprotam. Esam uzauguši pie vieniem un tiem pašiem treneriem, pie vienām un tām pašām sistēmām. Viņa tētis gadu vai divus bija mans treneris. Saprotam, ko no otra var sagaidīt," norādīja Skrastiņš.

Latvieši Amerikā. Foto: Foto: UNH Men's Hockey

Gatavojoties pārbaudes spēlēm pret Austriju, kas bez skatītāju klātbūtnes tiks aizvadītas ceturtdien un piektdien, Ņūhempšīras Universitātes studenti slidoja vienā virknējumā. Blakus viņiem – 21 gadu vecais Fēlikss Gavars, kuram aiz muguras otrā sezona NCAA. Latvijas izlases pieredzējušākie jau vīpsnā – iznāks studenti un austriešiem parādīs tornādo.

Simboliski, ka Skrastiņam tuvākais eksāmens būs tieši kursā, ko sauc par laikapstākļu elementiem. Nav tik viegli, cik izklausās, nopūšas uzbrucējs. Pēc tam gaida grāmatvedības eksāmens, kas padodas vieglāk. "Šovakar lekcija būs no 23:00 līdz 2:00. Būs interesanti," pēc otrdienas treniņa ar Amerikas studentu dzīvi iepazīstināja Skrastiņš, kurš studē biznesa novirzienā.

Vēl skarbāks grafiks ir pirmā kursa studentam Laviņam – pēc pirmdienas treniņa nācās skriet uz antropoloģijas eksāmenu, kuru izdevās nokārtot ar 96% precizitāti, bet pēc otrdienas treniņa gaidīja jau nākamais eksāmens. Mācības viņiem noslēgsies maija vidū – kad jau būs startējis pasaules čempionāts.

Kristaps Skrastiņš un Fēlikss Gavars. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

"Teikšu atklāti – es gaidīju uzaicinājumu uz izlasi. Protams, ļoti patīkami. Kopš sāku spēlēt hokeju, Latvijas izlase vienmēr bijis viens no maniem mērķiem. Patīkami atrasties šeit un trenēties kopā ar visiem puišiem. Tas ir ļoti liels pagodinājums," teica Martins, kuru gaida debija valstsvienībā. Savukārt viņa tēvam Rodrigo pieder Latvijas izlases rekords – 226 spēles.

"Varbūt negaidīju uzaicinājumu, bet tas bija mans mērķis. Kad pēc pagājušās sezonas runāju ar skolas treneriem, tad nospraudu mērķus universitātē, bet viens no maniem lielajiem mērķiem bija spēlēšana Latvijas izlasē. Tagad esmu kandidātos, un tā ir iespēja sevi pierādīt. Negribu samierināties tikai ar debiju," pauda 22 gadus vecais Skrastiņš.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 09:05, pirms 4 nedēļām
Laikam tikai Latvijā 22 gadu vecumā tu esi jaunais,jo tas ir vecums ,kad jāmauc piemēram ASV izlasē uz PČ brauc tieši šāda vecuma un jaunāki.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-03 09:39, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Laikam tikai Latvijā 22 gadu vecumā tu esi jaunais,jo tas ir vecums ,kad jāmauc piemēram ASV izlasē uz PČ brauc tieši šāda vecuma un jaunāki.
Ne jau velti Latvija sporta terminoloģijā ir jēdziens "mūžīgi perspektīvais".

P.S. To nekādā gadījumā neattiecinu uz šiem čaļiem.

     [+] [-]

, 2024-04-03 09:46, pirms 4 nedēļām
Kur mums kāds 16-17 gadīgs supertalants, šie visi ir bagātnieku bērni, kas ir viduvējības hokejā. Veins Greckis 21 gada vecumā meta 92 ripas sezonā NHL

  +4 [+] [-]

, 2024-04-03 10:25, pirms 4 nedēļām
Blugers šo ceļu izgāja un viss izdevās. Lai arī citiem letiņiem izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 10:52, pirms 4 nedēļām
Kad vecie pie siles tiek, jaunie stāv un skatās 😂 Visu cieņu džekiem par centību, bet neticu ka fizuha pavilks Vītoliņa uzstādījumus

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 10:59, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Laikam tikai Latvijā 22 gadu vecumā tu esi jaunais,jo tas ir vecums ,kad jāmauc piemēram ASV izlasē uz PČ brauc tieši šāda vecuma un jaunāki.
Bļugers arī debitēja kā jauns un perspektīvs 22 gados.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 11:15, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Laikam tikai Latvijā 22 gadu vecumā tu esi jaunais,jo tas ir vecums ,kad jāmauc piemēram ASV izlasē uz PČ brauc tieši šāda vecuma un jaunāki.
Nevajadzētu salīdzināt ASV un Latviju. Atlases apjoms un iespējas tikt. Mēs priecājamies, kad mums ir 5 NHL džeki no kuriem 2 ir izteikti rezervisti. Amerikāņi no NHL varētu savākt 5-6 izlases bez piepūles + AHL, Eiropas to līgas, NCAA un labakie no junioru līgām. Mums tādu iespēju nav. Protams, ka tie "mūžīgi perspektīvie" uz kuriem gaida, kad tad beidzot atvērsies ir smieklīgi, taču pēdējos gados tas lēnām zūd. Vairs nav izlases kandidāti +- 30 čaļi. Un, diemžēl, tā sanāk - ja mēs ar savu resursu gribam izspiest labākās iespējamās vietas, nevaram atļauties psukomandu uztaisīt no 20 gadīgiem džekiem - mums vienkārši nav tik daudz jau gatavu hokejistu.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 11:59, pirms 4 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Nevajadzētu salīdzināt ASV un Latviju. Atlases apjoms un iespējas tikt. Mēs priecājamies, kad mums ir 5 NHL džeki no kuriem 2 ir izteikti rezervisti. Amerikāņi no NHL varētu savākt 5-6 izlases bez piepūles + AHL, Eiropas to līgas, NCAA un labakie no junioru līgām. Mums tādu iespēju nav. Protams, ka tie "mūžīgi perspektīvie" uz kuriem gaida, kad tad beidzot atvērsies ir smieklīgi, taču pēdējos gados tas lēnām zūd. Vairs nav izlases kandidāti +- 30 čaļi. Un, diemžēl, tā sanāk - ja mēs ar savu resursu gribam izspiest labākās iespējamās vietas, nevaram atļauties psukomandu uztaisīt no 20 gadīgiem džekiem - mums vienkārši nav tik daudz jau gatavu hokejistu.
Visu cieņu piemēram Ķēniņam,bet ņemot vērā viņa beidzamā laika sniegumu uzskatu ,ka viņa vietā jāspēlē kādam jaunajam.Savādāksanāks kā Tralmakam kurš iespējams debitēs PČ 27 gadu vecumā.Kad viņu intervēja kluba īpašnieks Jāgrs ,tad viņš bija ļoti pārsteigts ,kad Tralmaks viņam atbildēja ,ka nav pārstāvējis Latvijas izlasi PČ.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 12:48, pirms 4 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Nevajadzētu salīdzināt ASV un Latviju. Atlases apjoms un iespējas tikt. Mēs priecājamies, kad mums ir 5 NHL džeki no kuriem 2 ir izteikti rezervisti. Amerikāņi no NHL varētu savākt 5-6 izlases bez piepūles + AHL, Eiropas to līgas, NCAA un labakie no junioru līgām. Mums tādu iespēju nav. Protams, ka tie "mūžīgi perspektīvie" uz kuriem gaida, kad tad beidzot atvērsies ir smieklīgi, taču pēdējos gados tas lēnām zūd. Vairs nav izlases kandidāti +- 30 čaļi. Un, diemžēl, tā sanāk - ja mēs ar savu resursu gribam izspiest labākās iespējamās vietas, nevaram atļauties psukomandu uztaisīt no 20 gadīgiem džekiem - mums vienkārši nav tik daudz jau gatavu hokejistu.
Vispār jau pie mums par jaunajiem sauc izlases debitantus. 94tā gada Bļugers 2017. bija jaunais blakus tā paša izlaiduma gada veterānam Girgensonam

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 13:01, pirms 4 nedēļām
huy rakstīja: Vispār jau pie mums par jaunajiem sauc izlases debitantus. 94tā gada Bļugers 2017. bija jaunais blakus tā paša izlaiduma gada veterānam Girgensonam
Ne obligāti. Tie paši Džeriņš, Meija, Bukarts bija jaunie kā minimums līdz 25 gadiem. Pie mums jaunie ir gan izlases debitanti, gan mazāk dzirdētie tiem, kas hokejam neseko ikdienā.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 13:03, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Visu cieņu piemēram Ķēniņam,bet ņemot vērā viņa beidzamā laika sniegumu uzskatu ,ka viņa vietā jāspēlē kādam jaunajam.Savādāksanāks kā Tralmakam kurš iespējams debitēs PČ 27 gadu vecumā.Kad viņu intervēja kluba īpašnieks Jāgrs ,tad viņš bija ļoti pārsteigts ,kad Tralmaks viņam atbildēja ,ka nav pārstāvējis Latvijas izlasi PČ.
Jāspēlē ir tiem, kas uz pč laiku būs labākie. Ja Ķēņiņš uz nometnes beigu laiku būs labāks par konkurentiem - kāpēc, lai viņš nespēlētu? Un to pašu var teikt par kādu jauno. Ja viņš ir labāks par vecajiem - lai spēlē, ideāli, ka jaunie izkonkurē. Bet ja vecie kraķi ir labāki - nav pamata piespiedu maiņai.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 13:09, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Visu cieņu piemēram Ķēniņam,bet ņemot vērā viņa beidzamā laika sniegumu uzskatu ,ka viņa vietā jāspēlē kādam jaunajam.Savādāksanāks kā Tralmakam kurš iespējams debitēs PČ 27 gadu vecumā.Kad viņu intervēja kluba īpašnieks Jāgrs ,tad viņš bija ļoti pārsteigts ,kad Tralmaks viņam atbildēja ,ka nav pārstāvējis Latvijas izlasi PČ.
tralmaks bija nometnēs, bet neko neparādīja, tāpēc arī nespēlēja

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 13:34, pirms 4 nedēļām
coffijs rakstīja: Visu cieņu piemēram Ķēniņam,bet ņemot vērā viņa beidzamā laika sniegumu uzskatu ,ka viņa vietā jāspēlē kādam jaunajam.Savādāksanāks kā Tralmakam kurš iespējams debitēs PČ 27 gadu vecumā.Kad viņu intervēja kluba īpašnieks Jāgrs ,tad viņš bija ļoti pārsteigts ,kad Tralmaks viņam atbildēja ,ka nav pārstāvējis Latvijas izlasi PČ.
1. Kāds tur pārsteigums, ka šogad tikai debitēs, tajā gadā, kad viņam bija laba sezona un Bobs viņu pasauca no NCAA neko īpašu viņš tajās 2 pārbaudes spēlēs neparādīja (pie tam ar tīri ok partneriem).

2. Nav vairāk 1996.-2009. kad katrs kurš spēlēja daudz maz normālā līgā bija relatīvi drošs izlases spēlētājs PČ. Tagad kandidātu loks tomēr ir stipri plašāks.

3. Ja savukārt runājam par izlases debitantiem 19-20 gadu vecumā, tad bija mums Veinbergs, pirms gada Ločmelis. Skaidrs, ka reāli šajā vecumā par vietu izlasē reāli var cīnīties centra pozīcijā spēlējošie (jo tur mums ir deficīts). Ja Mateiko būtu brīvs gan jau viņš arī tagad spēlētu šīs spēles, Gustavam Ozoliņam arī NAHL sezona turpinās. Ja paskatās perspektīvā, ja Bērzkalns tiešām nākamsezon tiks USHL tad viņš varētu pretendēt uz relatīvi agru (bet tā ir drusku zīlēšana kafijas biezumos) debiju izlasē, bet nu USHL sezona arī nebeidzās martā, kas visiem Ziemeļamerikā spēlējošajiem jaunajiem apgrūtina visu šo pasākumu.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 13:44, pirms 4 nedēļām
huy rakstīja: Vispār jau pie mums par jaunajiem sauc izlases debitantus. 94tā gada Bļugers 2017. bija jaunais blakus tā paša izlaiduma gada veterānam Girgensonam
Nu 2010. vai 2011. visi pieprasīja, lai jauno Štālu (82.gads) no RD ņem izlasē

Bet kopumā ar zināšanām pat vidusmēra faniem ir švaki un īsti neviens nejūtas atbildīgs par tās druvas kopšanu starp hokeja pavasariem. Tikai pēc tam pirmās pārbaudes spēles pēc bronzas jārīko Daugavā, jo Arēnu nespēj piepildīt.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 14:28, pirms 4 nedēļām
Edgars rakstīja: Nu 2010. vai 2011. visi pieprasīja, lai jauno Štālu (82.gads) no RD ņem izlasē

Bet kopumā ar zināšanām pat vidusmēra faniem ir švaki un īsti neviens nejūtas atbildīgs par tās druvas kopšanu starp hokeja pavasariem. Tikai pēc tam pirmās pārbaudes spēles pēc bronzas jārīko Daugavā, jo Arēnu nespēj piepildīt.
Nekas nepārspēs pēc Dinamo pirmās sezonas jautājumus, kad taisīja fanu intervijas - a, kur ir Hossa un Elisons?

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 14:36, pirms 4 nedēļām
Lai ''miedziņa''un Duļevskas dēliņam izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 15:19, pirms 4 nedēļām
Edgars rakstīja: 1. Kāds tur pārsteigums, ka šogad tikai debitēs, tajā gadā, kad viņam bija laba sezona un Bobs viņu pasauca no NCAA neko īpašu viņš tajās 2 pārbaudes spēlēs neparādīja (pie tam ar tīri ok partneriem).
Vienā spēlē biju klātienē, viņš tur pāris epizodēs nevajadzīgi nopanikoja + pakāsa samērā drošu ripu savā zonā. Vēl toreiz izskanēja bauma, ka kaut kas no ZA ģērbuvē jau sācis mētāt zvaigzni, es gan nezinu kurš bet daudz viņu tobrīd izlasē nebija....
Bet reāli forši ka čalis ir atradis sevi TOP hokejā, patīkams pārsteigums!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 15:24, pirms 4 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Ne obligāti. Tie paši Džeriņš, Meija, Bukarts bija jaunie kā minimums līdz 25 gadiem. Pie mums jaunie ir gan izlases debitanti, gan mazāk dzirdētie tiem, kas hokejam neseko ikdienā.
Bukarts ilgi pēc junioriem bija otrā plāna aktieris/rezervists, vins ar pildīja jauniņā lomu izlasē un ģinamā. Par Meiju un Džeru var piekrist, lai gan tos par jaunajiem nosauca TV, komentāros tauta tā netupīja

     [+] [-]

, 2024-04-03 15:49, pirms 4 nedēļām
huy rakstīja: Bukarts ilgi pēc junioriem bija otrā plāna aktieris/rezervists, vins ar pildīja jauniņā lomu izlasē un ģinamā. Par Meiju un Džeru var piekrist, lai gan tos par jaunajiem nosauca TV, komentāros tauta tā netupīja
Precizēšu. Ikdienas drukātāji netupīja. Tie, kas pamostās reizi gadā - tupījā un kā vēl tupīja.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 15:53, pirms 4 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Precizēšu. Ikdienas drukātāji netupīja. Tie, kas pamostās reizi gadā - tupījā un kā vēl tupīja.
es domā ka puse no "tupītājiem" to rakstīja ar sarkasmu vai lai vnk pakaitinatu

     [+] [-]

, 2024-04-03 16:08, pirms 4 nedēļām
huy rakstīja: es domā ka puse no "tupītājiem" to rakstīja ar sarkasmu vai lai vnk pakaitinatu
Iespējams. Bet es tev teikšu tā. Kā Twiterī modē ir teikt - savā burbulī, es, tomēr, redzu, ka tie, kas ikdienā par hoķi neinteresējās un par faniem paliek tikai pavasarī - tur visādi brīnumi var iznākt ārā. Tā kā pilnīgi nepārsteidz arī tas, ka ja kāds to pašu Tralmaku sauks par jauno, perspektīvo vai pamanīsies pajautāt, kur tad Lauris, Karsums utt.

     [+] [-]

, 2024-04-03 16:11, pirms 4 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Iespējams. Bet es tev teikšu tā. Kā Twiterī modē ir teikt - savā burbulī, es, tomēr, redzu, ka tie, kas ikdienā par hoķi neinteresējās un par faniem paliek tikai pavasarī - tur visādi brīnumi var iznākt ārā. Tā kā pilnīgi nepārsteidz arī tas, ka ja kāds to pašu Tralmaku sauks par jauno, perspektīvo vai pamanīsies pajautāt, kur tad Lauris, Karsums utt.
Es Tevi varu nomierināt, Tralmaku toč kāds nosauks par jauno. Un iespējams, pat ne galīgs pavasara fans, tas var būt arī kāds plaša profila sporta žurnālists, kurš komentē visu no dambretes līdz tālspļaušanai

     [+] [-]

, 2024-04-03 16:13, pirms 4 nedēļām
hz, kas rīt par spēli aiz slēgtām durvīm, ja to rādīs pa tv 6?

     [+] [-]

, 2024-04-03 16:25, pirms 4 nedēļām
huy rakstīja: Es Tevi varu nomierināt, Tralmaku toč kāds nosauks par jauno. Un iespējams, pat ne galīgs pavasara fans, tas var būt arī kāds plaša profila sporta žurnālists, kurš komentē visu no dambretes līdz tālspļaušanai
Mani tas absolūti nesatrauc, tā kā mierināt nevajag Es vairāk par to, ka "mūžīgi jaunie" vai šoks, ka "no kurienes uzradās šitas 25+ gadīgais džeks" nav nekas īpašs, bet pateicoties tam, ka auag sastāva dziļums - arī tas mazināsies, jo būs mazāk mūžīgo mēbeļu no, kuriem naivi gaida, ka izšaus.

     [+] [-]

, 2024-04-03 16:25, pirms 4 nedēļām
purva_velns rakstīja: hz, kas rīt par spēli aiz slēgtām durvīm, ja to rādīs pa tv 6?
Pērn ar poļiem bija tieši tas pats.

     [+] [-]

, 2024-04-03 16:27, pirms 4 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Pērn ar poļiem bija tieši tas pats.
mjā, apmaldījušies terminoloğijā

     [+] [-]

, 2024-04-03 17:39, pirms 4 nedēļām
geji