Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Startējis Eiropā lielākais jauniešu hokeja turnīrs “Riga Hockey Cup”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Startējis Eiropā lielākais jauniešu hokeja turnīrs “Riga Hockey Cup”
RHC 2023, foto: Mārtiņš Aiše

Eiropā lielākais bērnu un jauniešu hokeja turnīrs “Riga Hockey Cup” šogad Rīgā pulcēs 207 komandas no 19 valstīm, tostarp, gandrīz visas hokeja skolas Latvijā un vairākas Eiropā zināmas jauniešu komandas, piemēram, zviedru “AIK” un “Top Speed Hockey”. Trīs vecuma grupu komandām turnīrā būs īpaši liela konkurence – U11 ar 30 komandām, U13 ar 32 komandām un U15 ar 30 komandām.

No 31. marta līdz 2. aprīlim sacentīsies U12AAA un U12AA komandas, no 7. aprīļa līdz 10. aprīlim U13 un U15 komandas, no 14. aprīļa līdz 16. aprīlim U14AAA un U14AA komandas, no 21. aprīļa līdz 23. aprīlim U9, U11 un U16 komandas un visbeidzot no 28. aprīļa līdz 30. aprīlim U10 un U18 komandas. Spēles norisināsies Inbox ledus hallē, Volvo ledus hallē, Mogo ledus hallē, Akropolē, Ozolnieku ledus hallē, Jelgavas ledus hallē, Mārupes ledus hallē un Ogres ledus hallē.

Turnīra līdzdibinātājs Angelo Bomius: “Laipni lūdzam “Riga Hockey Cup” 2023! Mums ir bijuši smagi gadi ar Covid-19 un karu. Pagājušajā gadā turnīrs atgriezās ar 183 komandām, taču mums trūka daudz turnīra pastāvīgo dalībnieku. Šogad uzņemsim 207 komandas. Somijas komandas ir atgriezušās, pirmo reizi mums būs komanda no Slovēnijas un komanda no Kazahstānas. Mēs lepojamies ar tik daudzām komandām un ceram uz lielisku hokeju piecu nedēļu garumā, jaunu draugu un kontaktu iegūšanu un, galvenokārt, brīnišķīgu laiku Rīgā, kur radīt hokeja atmiņas uz mūžu.”
Šī gada turnīrs uzņēmis apjomus ne tikai ar vērienīgo komandu un dalībvalstu skaitu, bet arī ar piesaistītajiem sponsoriem. Jau esošajiem, piemēram, “AirBaltic” un “EHR”, šogad pievienojies sporta preču lielražotājs “Bauer” un Latvijā ikvienam hokejistam zināmais sporta preču veikals “Hokeja Pasaule”.

“Riga Hockey Cup” ģenerālmenedžeris Jānis Jansons komentē uzsākto sadarbību: “Kā lielākais bērnu un jauniešu hokeja turnīrs Eiropā vēlamies tiekties vēl augstāk, kļūt vēl lielāki un spēcīgāki. Tādu izvēlējāmies arī mūsu jauno saukli, – “We Rule The Game” jeb mēs pārvaldām spēli! Līdz ar to, mēs tiecamies uz sadarbību ar partneriem, kuri ir pierādījuši sevi ar savu pakalpojumu vai produktu kvalitāti, pieredzi un panākumiem. Mēs esam gandarīti, ka varam sadarboties ar partneriem, ar kuriem mums ir līdzīgas vērtības. Līdzīgi kā “Bauer”, arī mēs meklējam iespējas un tiecamies uz to, lai attīstītu jauniešu hokeju un piedāvātu jauniešiem iespēju spēlēt, attīstīties un iesāktu ceļu Rīgā, lai tālāk tas vestu uz NHL. Paldies visām 207 komandām, treneriem, komandu menedžeriem un vecākiem par lielisko atsaucību un ierašanos Rīgā! Lai iespaidiem un panākumiem bagāts turnīrs! Lai uzvar labākais!”

“”Hokeja Pasaule” veikali lepojas ar iespēju atbalstīt lielāko bērnu un jauniešu hokeja turnīru Eiropā, sadarbībā ar nozīmīgāko hokeja inventāra ražotāju “Bauer”. Šogad entuziasma pilni speram pirmos soļus, lai turpmākajos gados “Hokeja Pasaule” vēl plašāk, sadarbībā ar “Bauer”, varētu atbalstīt mūsu jauniešus ar kvalitatīvu “Bauer” inventāru nozīmīgākajos hokeja turnīros,” par sadarbību izsakās Hokeja Pasaule.

Tāpat sponsoru sarakstam pievienojies sporta preču ražotājs “Hockey Revolution” un dzeramā ūdens ražotājs “Zaķumuiža”. Pēc pēdējā aizvadītā turnīra vasarā, “Riga Hockey Cup” mainīja arī savu vizuālo identitāti, kura, kā vēstīts turnīra soctīklos, ir vēl modernāka, košāka un spēcīgāka kā iepriekš, – tāpat kā turnīra dalībnieki. Oficiālo turnīra atribūtiku šogad ražos Latvijā lielākais sporta preču veikals “Sportland”.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Aigara Kalvīša uzruna jaunajiem hokejistiem: “Esam ļoti priecīgi uzņemt sešpadsmito “Riga Hockey Cup” turnīru. “Riga Hockey Cup” atkal ir lielākais jauniešu hokeja turnīrs Eiropā. Šogad turnīrā piedalīsies 207 komandas no 19 dažādām valstīm. Mēs ar to ļoti lepojamies! LHF ir pagodināta un izsaka lielu pateicību turnīra organizatoriem. “Riga Hockey Cup” turnīra organizatori dara lielisku darbu. Hokeja spēlēšana pēc Covid-19 krīzes ir īpašs un nozīmīgs solis bērnu un jauniešu hokeja tālākajā attīstībā. LHF vārdā vēlos apsveikt visus dalībniekus, komandas un novēlēt aizraujošas sacensības!”

Turnīra norisei aktīvi ik dienas varēs sekot līdzi turnīra “Instagram” un “Facebook” lapās, kā arī mājaslapā Riga Hockey Cup
Rīga, 31.03.2023.

Informāciju sagatavoja: Megija Neimane, RHC mārketinga menedžere
Saziņai: +371 27592344, megija.neimane@rhc.lv