Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Rīgas "Dinamo" šosezon OHL nespēlēs

Rīgas "Dinamo" šosezon OHL nespēlēs
"Dinamo Rīga" spēlētāji. Foto: Ruslans Antropovs/HK "Zemgale"

"Optibet" Hokeja līgā noslēdzies nākamās sezonas pieteikumu iesniegšanas termiņš, un LHF gatavošanos nākamajai sezonai turpina, vairs nerēķinoties ar Rīgas "Dinamo" komandas iespējamo dalību šajā turnīrā, portālam Sportacentrs.com norādīja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs. Taču gaidāma "Kurbada" atgriešanās un Igaunijas "Panter" pievienošanās.

Rīgas "Dinamo", kas ilgu laiku bija Latvijas populārākā sporta komanda, pēc vairākiem gadiem KHL bija spiesta no okupantu līgas izstāties pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā iepriekšējā gada februārī. Rīgas "Dinamo" jau ar pavisam citu spēlētāju sastāvu un pavisam cita līmeņa finansiālo rocību septembrī debitēja vietējā līgā, kur regulārajā sezonā ieņēma trešo vietu, ar lielām pūlēm ceturtdaļfinālā pārspēja Kauņas komandu un pēc tam pusfinālā cieta lielu sakāvi pret topošo čempioni "Zemgali".

Par Rīgas "Dinamo" finansiālajām problēmām un iekšējām nedienām tika vēstīts jau pēc sezonas beigām. Par kluba nākotni netrūka jautājumu, un šodien LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs mūsu portālam norādīja, ka LHF vairs nenoskaņojas iespējamībai, ka Rīgas "Dinamo" varētu šosezon startēt OHL.

"Šobrīd turpinām gatavošanos jaunajai sezonai, vairs nerēķinoties ar Rīgas "Dinamo" dalību tajā," paskaidroja Pļāvējs. Vakardien, 28. jūnijā, noslēdzās pieteikumu iesniegšanas termiņš dalībai OHL, un Rīgas "Dinamo" savu pieteikumu nav iesniegusi.

Jau iepriekš bija skaidrs, ka vietējā līmeņa augstākajā līgā nespēlēs Daugavpils komanda, tāpat arī neatgriezīsies Liepājas komanda, taču jau ilgāku laiku tika runāts par "Kurbada" atgriešanos Latvijas līgā. Pirms nedēļas LHF ģenerālsekretārs intervijā Latvijas Radio atklāja, ka panākta mutiska vienošanās ar "Kurbadu".

"Šajā ziņā viss pa vecam," sacīja Pļāvējs. "Piebildīšu gan, ka cenšamies izvairīties no liekas birokrātijas un par dalību OHL ar klubiem uzturam aktīvus kontaktus. Domājams, ka pilnam nākamās sezonas dalībnieku sastāvam, izspēles kārtībai un citām niansēm vajadzētu būt skaidri zināmām nākamās nedēļas beigās."

Attiecīgi, ja nu nenotiks nekādi pēdējā brīža pārsteigumi, tad OHL nākamajā sezonā būs divas izmaiņas - Rīgas "Dinamo" vietā nāks "Kurbads", kamēr Daugavpils komandas vietā būs Igaunijas "Panter", Tallinas komanda. Otro sezonu aizvadīs visās tās pašas trīs Lietuvas komandas, kas spēlēja jau iepriekš - "Kaunas", Elektrēnu "Energija" un Viļņas "Hockey Punks".


Slēpts komentārs: oxa
, 2023-06-29 20:05, pirms 11 mēnešiem
Ja Kurbads atgriežas, tad turnīram būs atkal cits smeķis. Varēs taisīt Rīgas derbijus ar Mogo. Vienīgi jautājums, ko iesāks Zemgales otrās komandas un RD spēlētāji? Jauna komanda nav radīta, kur spēlēt nopietnā līmenī. Daugavpils spēlētāji gan jau zipās zemākā līgā.
Slēpts komentārs: oxa
, 2023-06-29 20:16, pirms 11 mēnešiem
oxa rakstīja: Kas ir "okupantu līga"?!
ohl- okupantu hokeja līga
, 2023-06-29 20:19, pirms 11 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Vienīgi jautājums, ko iesāks Zemgales otrās komandas un RD spēlētāji? Jauna komanda nav radīta, kur spēlēt nopietnā līmenī. Daugavpils spēlētāji gan jau zipās zemākā līgā.
Stulbs jaautājums - daži no spēlētājiem, kas spēlēja Mestis jau ir prom, gan jau vēl dosies prom. Tad spēlēs tie, kas paliks - īpaši daudz lieko tur nebūs.
A par RD vispār nav vēerts uztraukties - labākie spēlēs OHL komandās, daļa no tiem, kas sezonu beidza RD, nebija pat OHL līmeņa spēlētāji.
, 2023-06-29 20:20, pirms 11 mēnešiem
Kāpēc hokejā nevar uztaisīt normālu vietējo čempionātu kā citos sporta veidos?
, 2023-06-29 20:25, pirms 11 mēnešiem
san4ito rakstīja: Kāpēc hokejā nevar uztaisīt normālu vietējo čempionātu kā citos sporta veidos?
dārgs sporta veids... vietējā līga ārkārtīgi nepopulāra... (pateicoties LHF destruktīvai darbībai vismaz pēdējos 20 gadus; arī klubi ļoti maz ko dara lai popularizētu savas spēles)
, 2023-06-29 20:35, pirms 11 mēnešiem
Dinamo pārņēma Olimpu , nu un tagad ko ?
, 2023-06-29 20:41, pirms 11 mēnešiem
Abrags rakstīja: dārgs sporta veids... vietējā līga ārkārtīgi nepopulāra... (pateicoties LHF destruktīvai darbībai vismaz pēdējos 20 gadus; arī klubi ļoti maz ko dara lai popularizētu savas spēles)
kas, tad citur tiek popularizēts? basketbolā vefs, ventiņi un nedaudz valmiera? mošk var šīs abas līgas kopā samaukt, kur puse laukuma ledū un otra parketā. nav vel mūsējie ieskrējušies, takšto beidziet čīkstēt, joptvai.
, 2023-06-29 20:43, pirms 11 mēnešiem
zigizigi rakstīja: Dinamo pārņēma Olimpu , nu un tagad ko ?
nebija jau ko pārņemt... ne viņiem bij halle, ne klubs
, 2023-06-29 20:45, pirms 11 mēnešiem
pizdjux rakstīja: kas, tad citur tiek popularizēts? basketbolā vefs, ventiņi un nedaudz valmiera? mošk var šīs abas līgas kopā samaukt, kur puse laukuma ledū un otra parketā. nav vel mūsējie ieskrējušies, takšto beidziet čīkstēt, joptvai.
Moš, neesi pamanījis, taču gan LFF, gan LBS vietējā čempja popularizēšanai dara krietni vairāk nekā LHF. LHF nespēj pat savu mājaslapu normāli uzturēt.
, 2023-06-29 20:51, pirms 11 mēnešiem
oxa rakstīja: Ko Kalvītis saka?!
Viņš sponsorēs Rīgas Dinamo vai nē?!
Kas, viņš nav patriots?!
viņš ir "garants "
, 2023-06-29 20:54, pirms 11 mēnešiem
zigizigi rakstīja: Dinamo pārņēma Olimpu , nu un tagad ko ?
vienkārši Ventu sajauca ar Limpopo
, 2023-06-29 21:24, pirms 11 mēnešiem
Tad beidzot ir miers
, 2023-06-29 21:28, pirms 11 mēnešiem
Abrags rakstīja: Moš, neesi pamanījis, taču gan LFF, gan LBS vietējā čempja popularizēšanai dara krietni vairāk nekā LHF. LHF nespēj pat savu mājaslapu normāli uzturēt.
tik ļoti, ka skatītāji sajūsmā lauž krēslus apmeklējot tās spēles?
, 2023-06-29 21:33, pirms 11 mēnešiem
pizdjux rakstīja: tik ļoti, ka skatītāji sajūsmā lauž krēslus apmeklējot tās spēles?
salīdzini skatītāju skaitu spēlēs... OHL pilnas tribīnes (cik nu tirliņhalles to atļauj) bija tikai finālsērijā. Pārējā laikā bija totāla bēdu ieleja...
, 2023-06-29 22:07, pirms 11 mēnešiem
Pļāvējam derētu kāds "sell me this pen" kurss, lai kaut kas sāktu šūpoties uz labo pusi.
, 2023-06-29 22:22, pirms 11 mēnešiem
OHL attīrās! Vēl Kurbads, ceru būs atpakaļ!
, 2023-06-29 22:23, pirms 11 mēnešiem
tautas valodā runājot pļāvēja spēle šobrīd atļauj nokoļīt tikai trijniekus un četriniekus, šajā gadījumā lietuvas un igaunijas komandas... par nopietnākiem panākumiem es uzskatītu teiksim vienoties ar IZM, ka sponsoriem ir izdevīgi atbalstīt LČ komandas, kas komandām ļautu piesaistīt visu latvijas leģionu eiropas oberlīgās, kas uzreiz padarītu LČ kā produktu daudz garšīgāku.
, 2023-06-29 22:28, pirms 11 mēnešiem
cehoslovāks rakstīja: Pļāvējam derētu kāds "sell me this pen" kurss, lai kaut kas sāktu šūpoties uz labo pusi.
Šāds klubs bija baigi vajadzīgs? Jau no pirmā mēneša nemaksā algas, kas apsolītas, bardaks ar treneriem, sezonas gaitā vairāki mači ar toto smaku un play off mauc ar 3 maiņām no kurām puse ir spēlētāji, kas ir pašvaki pat uz OHL fona?
, 2023-06-29 22:32, pirms 11 mēnešiem
cehoslovāks rakstīja: tautas valodā runājot pļāvēja spēle šobrīd atļauj nokoļīt tikai trijniekus un četriniekus, šajā gadījumā lietuvas un igaunijas komandas... par nopietnākiem panākumiem es uzskatītu teiksim vienoties ar IZM, ka sponsoriem ir izdevīgi atbalstīt LČ komandas, kas komandām ļautu piesaistīt visu latvijas leģionu eiropas oberlīgās, kas uzreiz padarītu LČ kā produktu daudz garšīgāku.
Agrāk bija izdevīgāka nodokļu politika un vai tad "otrais ešalons" baigi skrēja uz mājām? Nē. Tad tāpat izvēlējās Dāniju, Franciju, zviedru 3.-4. līgu, kazahus, Angliju utt.
Pirmais, kas ir jādara LHF un pamatā pašiem klubiem - jāstrādā ar skatītāju, lai skatītājs grib nākt uz tribīnēm. Līmenis švaks, nav naudas, labiem vietējiem, leģiem? Tad mācies no ārzemēm - taisi to pasākumu tādu, lai interesē arī tiem, kas nav hardcore hokeja fani, kas vienkārši grib brīvajā laikā atpūsties. Reklāma, iespējas atnākt ģimenēm ar maziem bērniem - bērnu rotaļlaukums, kāds animators, pārtraukumu šovs, darbs ar soc tīkliem, kaut simboliska kafejnīca.
Tas maksā naudu, protams, taču ne tuvu tik daudz, kā viena daļa iedomājās. Un darot pareizi, tas nes atdevi - vairāk skatītāju. Vairak skatītāju = vairāk piķa. Vairāk piķa = stabilitāte un opcijas iegādāties puskapeiku labākus spēlētājus. Stabilitāte un labāki spēlētāji rada lielāku sportisku interesi un atkal vairāk skatītāju.
, 2023-06-29 22:32, pirms 11 mēnešiem
als rakstīja: OHL attīrās! Vēl Kurbads, ceru būs atpakaļ!
Būs, būs.
, 2023-06-29 22:58, pirms 11 mēnešiem
als rakstīja: OHL attīrās! Vēl Kurbads, ceru būs atpakaļ!
Jā, drīz varēs pilnībā slēgt ciet.
, 2023-06-29 23:07, pirms 11 mēnešiem
Abrags rakstīja: Moš, neesi pamanījis, taču gan LFF, gan LBS vietējā čempja popularizēšanai dara krietni vairāk nekā LHF. LHF nespēj pat savu mājaslapu normāli uzturēt.
Ieteiktu paskatīties cik tieši ir LHF ieguldījums un cik komandas reāli iegulda čempionāta attīstībā, normālā kārtībā komandas vismaz daļēji finansē visu čempi, neskaitot savus izdevumus, bet pēc iepriekšējiem nolikumiem saprotu ka mūsu OHL komandu ieguldījums ir mazāk kā dažā labā amatieru līgā - 700€
LHF pamatā ir jābūt bērnu sportam, nevis večus pus-profesionāļus uzturēt, tādēļ šeit arī lieli jautājumi klubiem
, 2023-06-29 23:09, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Agrāk bija izdevīgāka nodokļu politika un vai tad "otrais ešalons" baigi skrēja uz mājām? Nē. Tad tāpat izvēlējās Dāniju, Franciju, zviedru 3.-4. līgu, kazahus, Angliju utt.
Pirmais, kas ir jādara LHF un pamatā pašiem klubiem - jāstrādā ar skatītāju, lai skatītājs grib nākt uz tribīnēm. Līmenis švaks, nav naudas, labiem vietējiem, leģiem? Tad mācies no ārzemēm - taisi to pasākumu tādu, lai interesē arī tiem, kas nav hardcore hokeja fani, kas vienkārši grib brīvajā laikā atpūsties. Reklāma, iespējas atnākt ģimenēm ar maziem bērniem - bērnu rotaļlaukums, kāds animators, pārtraukumu šovs, darbs ar soc tīkliem, kaut simboliska kafejnīca.
Tas maksā naudu, protams, taču ne tuvu tik daudz, kā viena daļa iedomājās. Un darot pareizi, tas nes atdevi - vairāk skatītāju. Vairak skatītāju = vairāk piķa. Vairāk piķa = stabilitāte un opcijas iegādāties puskapeiku labākus spēlētājus. Stabilitāte un labāki spēlētāji rada lielāku sportisku interesi un atkal vairāk skatītāju.
Šeit viss uzskaitītais ir tīrākā klubu atbildība, ne jau LHF ar saviem cik tur 6-10 darbiniekiem jāizdara, par katru klubu.
, 2023-06-29 23:13, pirms 11 mēnešiem
hewlet rakstīja: Ieteiktu paskatīties cik tieši ir LHF ieguldījums un cik komandas reāli iegulda čempionāta attīstībā, normālā kārtībā komandas vismaz daļēji finansē visu čempi, neskaitot savus izdevumus, bet pēc iepriekšējiem nolikumiem saprotu ka mūsu OHL komandu ieguldījums ir mazāk kā dažā labā amatieru līgā - 700€
LHF pamatā ir jābūt bērnu sportam, nevis večus pus-profesionāļus uzturēt, tādēļ šeit arī lieli jautājumi klubiem
bļin, es neprasu, lai LHF piķi klubiem dāvātu!!!
Mājaslapā vismaz informāciju laikus varētu atjaunot! Tas būtu daudz prasīt no LHF? Ja mēnesi (pat ne mēnesi, dažas nedēļas!) pirms izlases (lielās izlases!) pārbaudes spēlēm LHF māajas lapā ir nulle informācija par spēeļu datumiem/laikiem (tā bija šopavasar bija pirms pirmajām spēlēm) , tad sorry, federācija ir slaisti!
, 2023-06-29 23:21, pirms 11 mēnešiem
Mums tāds Dinamo nav vajadzīgs.
, 2023-06-29 23:21, pirms 11 mēnešiem
hewlet rakstīja: Šeit viss uzskaitītais ir tīrākā klubu atbildība, ne jau LHF ar saviem cik tur 6-10 darbiniekiem jāizdara, par katru klubu.
LHF ir jādara sava daļa - līgas reklāma. Menedžments, arī reklāma soc. tīklos, reklamai var piesaistīt sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, intervijas ar pašiem OHL dalībniekiem, darbs ar medijiem, sakārtota mājaslapa, atbilstošs reglaments bez caurumiem (lai neatkārtojas Mareņgeitas), teorijā arī, kāds finansiālais atbalsts klubiem caur balvām par noteiktu vietu čempionātā. Tas ir tas, kas būtu jādara LHF, lai kopā ar to ko pirmīt rakstīju par klubu pienākumiem reklāmas ziņā OHL varētu padarīt par simpātisku, labi pārdodamu produktu, neskatoties uz to, ka līmenis nav augsts.
, 2023-06-29 23:26, pirms 11 mēnešiem
hewlet rakstīja: Šeit viss uzskaitītais ir tīrākā klubu atbildība, ne jau LHF ar saviem cik tur 6-10 darbiniekiem jāizdara, par katru klubu.
Par to cik ļoti aktīvi strādā LHF
Šobrīd LHF valde darbojas šādā sastāvā:
(pilnvaru termiņš no 2020. gada 30. jūnija līdz 2024. gada 30. jūnijam)
• Valdes priekšsēdētājs, prezidents Aigars Kalvītis;
• Valdes loceklis, viceprezidents Viesturs Koziols;
• Valdes loceklis Oskars Mors;
• Valdes loceklis Valentīns Bļugers;
• Valdes loceklis Edgars Buncis;
• Valdes loceklis Māris Martinsons.

Valdes locekļu kandidāti
• Oļegs Sorokins;
• Armands Šteinbergs;
• Aivars Zeltiņš.

No LHF mājaslapas. Cik gan atceros oficiāli sen nekāda sakara Koziolam ar LHF nav, Pļāvējs nevienā vārdā nav pieminēts.
https://lhf.lv/lv/par_lhf - lasot šo ir sajūta, ka raksts nav atjaunots 3-4 gadus. Tā ir sevi cienoša organizācija?
Tas pats arīšeit https://lhf.lv/lv/lhf_valde
, 2023-06-29 23:37, pirms 11 mēnešiem
Kurbada attieksme un piegājiens ohl būs liels pienesums - halle, piramīda, kārtīgs fanu klubs, aktivitātes skatītājiem spēlu laikā. Un, starp citu, arī Tallinas Pantèras māk sevi pasniegt un strādāt ar saviem līdzjutējiem. Tad vēl Zemgale. Viss pārējais ohl ir mistkaste un noname, bez domājošiem saimniekiem, faniem, sppnsoriem, marketinga un pat nerunājot par kādu meistarību
, 2023-06-29 23:38, pirms 11 mēnešiem
sprāgoņa nosprāga pavisam
, 2023-06-29 23:40, pirms 11 mēnešiem
Abrags rakstīja: bļin, es neprasu, lai LHF piķi klubiem dāvātu!!!
Mājaslapā vismaz informāciju laikus varētu atjaunot! Tas būtu daudz prasīt no LHF? Ja mēnesi (pat ne mēnesi, dažas nedēļas!) pirms izlases (lielās izlases!) pārbaudes spēlēm LHF māajas lapā ir nulle informācija par spēeļu datumiem/laikiem (tā bija šopavasar bija pirms pirmajām spēlēm) , tad sorry, federācija ir slaisti!
Kā tev liekas cik izmaksā apsēdināt papildus cilvēku lai mājaslapu uztur? Es šaubos ka LHF atkal jāiegulda savi līdzekļi, ja klubi grib uzlabojumus lai iegulda no savas puses un būs mārketinga līdzekļi visai līgai, nevis naudi kas izlasēm un bērniem jānotriec
, 2023-06-29 23:40, pirms 11 mēnešiem
À, sorry, vēl leišu panki normāli mārketē
, 2023-06-29 23:42, pirms 11 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Par to cik ļoti aktīvi strādā LHF
Šobrīd LHF valde darbojas šādā sastāvā:
(pilnvaru termiņš no 2020. gada 30. jūnija līdz 2024. gada 30. jūnijam)
• Valdes priekšsēdētājs, prezidents Aigars Kalvītis;
• Valdes loceklis, viceprezidents Viesturs Koziols;
• Valdes loceklis Oskars Mors;
• Valdes loceklis Valentīns Bļugers;
• Valdes loceklis Edgars Buncis;
• Valdes loceklis Māris Martinsons.

Valdes locekļu kandidāti
• Oļegs Sorokins;
• Armands Šteinbergs;
• Aivars Zeltiņš.

No LHF mājaslapas. Cik gan atceros oficiāli sen nekāda sakara Koziolam ar LHF nav, Pļāvējs nevienā vārdā nav pieminēts.
https://lhf.lv/lv/par_lhf - lasot šo ir sajūta, ka raksts nav atjaunots 3-4 gadus. Tā ir sevi cienoša organizācija?
Tas pats arīšeit https://lhf.lv/lv/lhf_valde
Šeit tu ļoti labi parādi ka neizproti kā vispār lietas strādā, kas ir Valde un kas ir administratīvā daļa. Ja nezini, tad nesaki ka nav pareizi. Koziols nav vairs LHF algotā amatā, bet valdi nekad nav pametis
, 2023-06-29 23:44, pirms 11 mēnešiem
adrock rakstīja: Kurbada attieksme un piegājiens ohl būs liels pienesums - halle, piramīda, kārtīgs fanu klubs, aktivitātes skatītājiem spēlu laikā. Un, starp citu, arī Tallinas Pantèras māk sevi pasniegt un strādāt ar saviem līdzjutējiem. Tad vēl Zemgale. Viss pārējais ohl ir mistkaste un noname, bez domājošiem saimniekiem, faniem, sppnsoriem, marketinga un pat nerunājot par kādu meistarību
Un šeit ļoti labi var redzēt, ka tikai klubi var attīstīt savu mārketingu un popularitāti, bet ja Prizmas Ērikonkulim viss vienmēr ir slikti un katrs cents lieki iztērēts katastrofa, tad ko mēs gribam?

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.