Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" pārbaudes spēlē uzvar Polijas komandu "Gdansk"

Ints Megnis
Ints Megnis

"Kurbads" pārbaudes spēlē uzvar Polijas komandu "Gdansk"
"Kurbads" aizstāv vārtus spēlē pret "Gdansk". Foto: HK "Kurbads"

Latvijas hokeja vicečempione "Kurbads", uzsākot noslēdzošo sagatavošanās ciklu pirms jaunās sezonas, trešdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 4:2 pieveica Polijas komandu "Gdansk".

Kā vēsta vienība, pirms mača bijis maz informācijas par pretinieku spēku, tomēr lielais krievu un čehu spēlētāju īpatsvars licis domāt, ka pretinieki uzspiedīs savu spēles ritējumu. Tāpēc "Kurbads" maču iesāka gana piesardzīgi, tomēr ātri spēja iegūt iniciatīvu un krietni biežāk apdraudēt pretinieku vārtus. Netrūka arī vairākas iespējas atklāt mača rezultātu skaitliskajā vairākumā. Kad viena vīra pārsvars bija beidzies, pirmos vārtus mačā gūst Lauris Bajaruns, no asa leņķa pārspējot Polijas komandas vārtsargu. Uz Ulda Čalpas sargātajiem vārtiem tiek piespriests soda metiens, tomēr šajā divcīņā pārāks bija vārtsargs.

Otrajā periodā poļi ātri spēja izlīdzināt rezultātu pēc "Kurbada" kļūmes aizsardzībā, tomēr atlikušajā perioda daļā noteikumus laukumā diktēja mājinieki, vērpjot uzbrukuma kombinācijas pretinieku zonā. Spiediena vainagojas ar panākumiem – vispirms Bajaruns no vārtu priekšas iemeta savu otro ripu spēlē, bet perioda beigu sekundēs Aleksandrs Galkins pēc pacietīgas izspēles lielajā skaitliskajā vairākumā dubultoja "Kurbada" pārsvaru.

Intriga mačā tiek atgriezta trešā perioda vidusdaļā, kad Josefs Viteks samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr "Kurbads" turpināja kontrolēt spēli un neļāva poļiem izvērsties. Mačam punkts tiek pielikts divas minūtes pirms spēles beigām, kad skaitlisko vairākumu ar skaistu metienu, neapturot ripu, realizēja Sandis Zolmanis.

Rīt plkst. 19:00 abas komandas tiksies atkārtoti, bet jaunā "Optibet" Virslīgas sezona startēs 7. septembrī ar pagājušās sezonas fināla atkārtojumu starp "Kurbadu" un "Mogo".

Pārbaudes spēļu ciklā "Kurbads" divreiz zaudēja vienai no spēcīgākajām Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandām Sanktpēterburgas "SKA-Neva", bet pēc tam dalīja uzvaras uz pusēm ar Baltkrievijas vienību "Lida".

Izmantotie resursi:
Example Domain