Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" pēc pirmās uzvaras finālā, "Mogo" pēc trešās

"Kurbads" pēc pirmās uzvaras finālā, "Mogo" pēc trešās
Toms Hartmanis un Elviss Želubovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Vidzemes ledus hallē tiks aizvadīta trešā Latvijas hokeja virslīgas finālspēle, kurā "Kurbads" uzņems "Mogo", sērijā ar rezultātu 2:0 vadībā ir viesi. Mača sākums plkst. 19:40, tiešraide LTV7 kanālā sāksies desmit minūtes ātrāk – plkst. 19:30.

Vēl nav iemeslu teikt, ka situācija ir kritiska, lai gan "Kurbadu" no ceturtās pēc kārtas katastrofas valsts čempionātos šķir divi zaudējumi. Pagājušās sezonas finālā ogrēnieši nonāca līdzīgā stāvoklī, kad rezultāts fināla sērijā ar "Liepāju" kļuvis 1:3. Toreiz Pētera Ostošova vadītā komanda spēja saņemties, izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas un panākt neizšķirtu, tomēr septītajā spēlē tika piedzīvots zaudējums un komanda palika ar sudraba medaļām.

Gan pirmajā, gan otrajā spēlē tieši "Kurbada" hokejisti atklāja spēles rezultātu, abos gadījumos to izdarīja Toms Harmanis. Otrajā cīņā līdz pat trešās trešdaļas beigām saglabājās minimāls ogrēniešu pārsvars, tomēr spēles 58. minūtē Rūdolfs Prūsis rezultātu izlīdzināja, bet pēcspēles metienu sērijā Andrejs Smirnovs atnesa "Mogo" otro uzvaru.

Šis Latvijas hokeja čempionāta reglamenta punkts izraisīja diskusijas par to, vai tiešam zelta medaļu ieguvēju jānoskaidro ar pēcspēles metienu palīdzību? Pie vārda tika arī abu komandu galvenie treneri, uzvarētāju un zaudētāju viedokļi atšķiras. Oļegs Sorokins atzīmēja, ka varētu spēlēt kaut vai līdz rītam, bet šobrīd reglaments ir tāds, kāds ir, turklāt, ne tikai Latvijā izslēgšanas spēlēs uzvarētājus noskaidro bullīšos. Pēteris Ostošovs pauda neapmierinātību ar to, ka tieši finālā tiek nozīmēti pēcspēles metieni, bet precizēja, ka agrākās "play-off" posmos tās būtu pieļaujams.

Lai vai kā, bet "Kurbadam" šobrīd ir aktuālākās problēmas, nekā reglaments, ko fināla laikā tik un tā nav iespējams mainīt. Komandai vajadzīga uzvara, jo ja pretinieki nonāks viena panākuma attālumā līdz zeltam, tad atspēlēt tādu deficītu būs grūti, gandrīz neiespējami.

Pēteris Ostošovs, hokeja kluba "Kurbads" galvenais treneris: "Divas spēles ir izlaistas no rokām, pagaidām nesanāc novest cīņu līdz uzvarai. Rokas neesam nolaiduši, cīnīsimies līdz beigām. Arī kausa finālā un dažās regulārā čempionāta spēlēs ar "Mogo" izvirzījāmies vadībā, bet tad zaudējam. Viss ir galvās, bet grūti pateikt, vai tas ir koncentrēšanās trūkums, vai neticība sev.

Mājas cīņās svarīgs būs ne tikai līdzjutēju faktors, bet arī tas, ka Vidzemes ledus halle ir mūsu arēna, kur viss ir ikdienišķs un pierasts. Sērijas ritms ir tāds, ka īpaši atpūsties nesanāc, tomēr vakar (26. martā) bija brīvdiena, šodien treniņš, rīt spēle."

"Mogo" jutās komfortabli un pārliecinoši pēc divām uzvarām, kas iegūtas atspēlējoties gan no 0:1, gan no 1:2. Arī regulārajā čempionātā Rīgas komanda pieveica ogrēniešus četras reizes no piecām, bet ieskaitot kausa finālu – piecas no sešām. Trīs trofejas "Mogo" jau atņēma saviem pretiniekiem, sezonā 2014./2015 uzvarot Latvijas čempionātā, bet 2016. un 2017. gada februārī izcīnot uzvaras Latvijas kausa finālā.

Dotajā brīdī Oļega Sorokina vadītā komanda atrodas pusceļā līdz mērķim, tomēr atslābināties neviens nedomā, jo divas spēles izbraukumā atšķirsies no cīņām "Mogo" ledus hallē. Mājas sienas ne reizi vien palīdzēja "Kurbadam", turklāt, divos no pēdējiem trīs fināliem notika sešas spēles, bet iepriekšējā sezonā – septiņas.

Katrā no divām spēlēm rīdzinieki guvuši pa trīs vārtiem, ar ko pietika uzvarai, savukārt zaudēto vārtu ziņā ir vērojama tendence, ka ar katru spēli komanda ielaiž par vienu ripu vairāk – pirmajā mačā Henrijs Ančs tika pārspēts tikai vienu reizi, otrajā spēlē divas reizes.

Oļegs Sorokins, hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris: "Esmu apmierināts ar rezultātu sērijā, tomēr gribētos redzēt vairāk gūto vārtu savas komandas izpildījumā, jo momentu mums ir gana daudz, vienkārši nespējam tos realizēt, brīžiem savu padara arī koncentrēšanās trūkums. Iepriekšējās spēlēs pretinieki mūs par to sodīja un guva pirmos vārtus abās cīņas. Prieks, ka spējam pārtvert iniciatīvu un uzvarēt.

Tagad aizvadīsim divas spēles Ogrē, kurās koncentrēšanās būs pat lielāka, kā tas vienmēr ir izbraukuma mačos. Gatavojamies cīņām, bet dienā puiši strādā – tā arī ir viņu atpūta."

Spēle tiks aizvadīta Vidzemes ledus halle. Ieejas maksā ir divi eiro, un lai nestāvētu rindās pie kasēm, biļeti jau šobrīd ir iespējams iegādāties bezrindas.lv mājas lapā. Mača sākums ir plkst. 19:40, bet tie, kas netiks uz Ogri lai vērotu to klātienē, varēs sekot spēles notikumiem LTV7 translācijā, kas sāksies plkst. 19:30.

Finālsērijas spēļu grafiks

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
24/03/201719:40"Mogo" – "Kurbads""Mogo" ledus halle3:1
25/03/201716:10"Mogo" – "Kurbads""Mogo" ledus halle3:2 PSM
28/03/201719:40"Kurbads" – "Mogo"Vidzemes ledus halle
29/03/201719:40"Kurbads" – "Mogo"Vidzemes ledus halle
31/03/201719:40"Mogo" – "Kurbads""Mogo" ledus halle (ja nepiec.)
3/04/201719:40"Kurbads" – "Mogo"Vidzemes ledus halle (ja nepiec.)
5/04/201719:45"Mogo" – "Kurbads""Mogo" ledus halle (ja nepiec.)

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums

     [+] [-]

, 2017-03-28 10:47, pirms 7 gadiem
Interesants fakts: aizsargu pāris Bullītis/Lipsbergs ir bijis laukumā visos trīs Mogo ielaistos vārtos šajā finālsērijā, bet uzbrucēju trio Ziemiņš/Vilkoits/Siksnis divos Mogo ielaistos vārtos no trim...

     [+] [-]

, 2017-03-28 10:52, pirms 7 gadiem
Ja Kurbadieši grib noņemt savu lāstu, šodien oligāti jāģērē augļotājus!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-28 11:02, pirms 7 gadiem
Turpretī, Kurbada sastāvā Apsītis ir bijis laukumā četros no pieciem Kurbada ielaistajiem vārtiem šajā finālsērijā, kamēr Grundmanis bija laukumā abos Kurbada ielaistajos vārtos (kopā ar to pašu Apsīti) vienīgajā (otrajā) spēlē, kurā viņš piedalijās...

     [+] [-]

, 2017-03-28 11:04, pirms 7 gadiem
Kredītnieki čempioni! Kurbads/Ogre mūžīgi otrie!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-28 14:23, pirms 7 gadiem
Ogrei šodien nav kur atkāpties , jāņem !

  +1 [+] [-]

, 2017-03-28 16:14, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kredītnieki čempioni! Kurbads/Ogre mūžīgi otrie!
Šim žīdu augļotāju kantorim ar kredītu maz sakarak,īsts nagu maucēju kantoris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja