Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Galkins atgriežas Francijas otrajā līgā

Galkins atgriežas Francijas otrajā līgā
Aleksandrs Galkins
Foto: Francis Larrede

Francijas pirmās divīzijas jeb otrās spēcīgākās līgas klubs "Neuilly-sur-Marne" pavēstīja par 31 gadu vecā latviešu aizsarga Aleksandra Galkina pievienošanos komandai.

"Brīdinājums par ierašanos. Šis ir dienas paziņojums. Aleksandrs Galkins ierodas Marnes krastā. Garš, uzbrūkošs, ārzemnieks no Latvijas, kurš būs viens no Bizonu aizsardzības balstiem jau no sākuma," līguma parakstīšanu "Facebook" lapā pavēstīja klubs no Francijas.

Daugavpilī dzimušais aizsargs Latvijas augstākajā līgā ir aizvadījis 116 spēles un sakrājis 86 (27+59) punktus, lielāko daļu karjeras pavadot "Kurbadā", kur Aleksandram izdevās izcīnīt divas zelta godalgas. Aizvadītajā sezonā Galkins spēlēja Latvijas čempionātā, pārstāvot Arta Ābola trenēto "Zemgali/LLU", kas kļuva par regulārās sezonas uzvarētāju, bet piedzīvoja zaudējumu finālā. Pieredzējušais aizsargs aizsargs 31 spēlē guva 6 vārtus un sakrāja 32 punktus. Izslēgšanas spēlēs Galkins piedalījās tikai trīs spēlēs, sezonu noslēdzot ar vienu piespēli.

Karjeras laikā 31 gadu vecais aizsargs ir uzspēlējis Baltkrievijā, Krievijā, Francijā un Polijā. Galkins pievienojoties "Neuilly-sur-Marne" kļūst par piekto latviešu hokejistu, kurš nākamsezon spēlēs Francijas otrajā pēc spēka līgā. Bez Galkina nākamsezon tajā līgā spēlēs Aleksandrs Visockis ("Dunkerque"), Deniss Baškatovs ("Epinal"), Rūdolfs Maslovskis ("Marseille") un Bruno Zabis ("Mont-Blanc"). Kluba pastāvēšanas vēsturē Galkins būs ceturtais Latvijas pārstāvis. Iepriekš komandu ir pārstāvējuši tādi spēlētāji kā Kirils Galoha, Edgars Dīķis un Sergejs Ļouškins.

Šajā starpsezonā Latvijas čempionātu pametusi virkne vadošo spēlētāju. No regulārās sezonas uzvarētājas "Zemgales"/LLU prom devušies arī Frenks Razgals (Polija), Ričards Bernhards (Zviedrija-3), Rustams Begovs (Vācija-3) un Aleksandrs Visockis (Francija-2), bet Liepāju pametuši Artūrs Mickevičs (Francija), Artūrs Salija (Slovākija), Kārlis Ozoliņš (Slovākija) un Bruno Zabis (Francija-2), kurš tika atbrīvots jau martā.

Izmantotie avoti:
https://www.facebook.com/hcnm93/pos...