Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

OHL labākais vārtsargs Cimermanis paliek "Zemgalē", Birziņš dodas uz Franciju

Agris Suveizda

OHL labākais vārtsargs Cimermanis paliek "Zemgalē", Birziņš dodas uz Franciju
Rihards Cimermanis. Foto: Agris Bricis

Latvijas hokeja klubs Jelgavas "Zemgale"/LLU pavēstījis par līguma pagarināšanu ar aizvadītās regulārās sezonas labāko vārtsargu Rihardu Cimermani.

"Rihardam šī būs jau sestā sezona "Zemgales"/LLU hokeja kluba vārtos. Kluba vadība un treneri ir ārkārtīgi apmierināti ar viņa spējām attīstīt sevi, kas viņam atmaksājās pagājušā sezonā, kurā viņš tika atzīts par labāko vārtsargu "Optibet" hokeja līgā," teikts jelgavnieku mājaslapā. "Bez spēlēšanas Jelgavas klubā Rihards ir atstājis arī pamanāmu atspaidu uz Jelgavas hokeja skolas attīstību, jo strādā par treneri Jelgavas Ledus sporta skolā (JLSS) un izveidojis HK "Zemgale" vārtsargu skolu."

28 gadus vecais Cimernanis aizvadītajā sezonā piedalījās 28 spēlēs, atvairīja 93,2% metienu un ielaida vidēji 1,80 ripas. Cimermanis ar pārbaudes laika līgumu pabijis arī Rīgas "Dinamo" pieteikumā Kontinentālajā hokeja līgā, un viņš karjeras sākumā aizvadīja gandrīz 50 spēles Krievijas Jaunatnes hokeja līgas komandā HK "Rīga".

Tikmēr latviešu leģionāru Francijā papildinājis 32 gadus vecais aizsargs Ričards Birziņš, kurš pievienojies otrās līgas komandai "Dunkerque", kurā šosezon spēlēs arī bijušais jelgavnieku uzbrucējs Aleksandrs Visockis. Birziņš iepriekšējo sezonu sāka Polijā, bet pabeidza "Liepājā", Latvijas čempionātā 21 spēlē sakrājot septiņus (1+6) punktus. Birziņš savulaik jau spēlēja Francijā (augstākās līgas klubā "Nice"), un viņš ārzemēs pabijis arī ECHL līgā Ziemeļamerikā, Kazahstānā, Norvēģijā, Itālijā un Lielbritānijā.

Izmantotie resursi:
https://www.hkzemgale.lv/zemgale-ll...
https://twitter.com/CorsairesDk/sta...