Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Arī Dīķis atgriežas Latvijas čempionātā un pievienojas "Zemgalei"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī Dīķis atgriežas Latvijas čempionātā un pievienojas "Zemgalei"
Edgars Dīķis. Foto: albatrosbrest.com

"Optibet" hokeja līgas vicečempione "Zemgale/LLU" paziņojusi par savu otro papildinājumu aizsardzības līnijā. Komandai pievienojies iepriekšējās četras sezonas Francijā spēlējušais Edgars Dīķis.

Edgars Dīķi uz Franciju pirmoreiz pārcēlās 2014. gada decembrī, pievienojoties Brestas komandai, kurā aizvadīja pusotru sezonu. Pēcāk viņš devās uz Poliju, bet pēc vienas prombūtnes sezonas atgriezās Francijā. Vispirms aizsargs pavadīja vienu sezonu Strasbūras komandā, kas spēlēja Francijas augstākajā līgā, bet pēc tam trīs gadus spēlēja Francijas otrajā līgā, pēdējos divus no tiem – atkal Brestā.

Tagad 29 gadus vecais Dīķis pieņēmis lēmumu par atgriešanos Latvijas čempionātā un pievienojies pagājušās sezonas sudraba medaļniecei "Zemgalei/LLU". Arta Ābola vadītā komanda bija labākā regulārajā sezonā, tomēr finālā nācās atzīt "Olimp/Venta 2002" pārākumu. Lielu lomu spēlēja savainojumi, no ierindas izkrītot Aleksandram Galkinam, Rustamam Begovam un regulārā čempionāta MVP Kirilam Tambijevam.

Dīķis savulaik spēlējis Latvijas U18 un U20 izlasēs, kā arī bijis HK "Rīga" kapteinis. Ārzemēs viņš guvis pieredzi arī Zviedrijā (junioros) un Somijā (pēc spēka otrajā līgā).

Pirms divām dienām "Zemgale" paziņoja par Ņikitas Koļesņikova pievienošanos. Viņš pagājušajā sezonā kļuva par Ukrainas čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.hkzemgale.lv/no-francij...