Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Olimp" hokejistiem Jasam un Apsītim diskvalifikācijas (+video)

"Olimp" hokejistiem Jasam un Apsītim diskvalifikācijas (+video)
Foto: Guntis Lazdāns/OHL

Vakar "Optibet" hokeja līgas pusfināla sērijas mačā "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 6:0 sakāva "Olimp/Venta 2002". Spēles beigās izcēlās vairāki asumi, un Latvijas Hokeja federācija (LHF) pieņēmusi lēmumu diskvalificēt aizsargu Kristu Apsīti un uzbrucēju Kobu Jasu.

Šodien LHF Spēlētāju drošības un tiesnešu kvalitātes komisija izskatīja spēles izskaņas notikumus, vērtējot momentus laika posmā no 47:43 līdz 55:39. "Olimp/Venta 2002" uzbrucējam Kobam Jasam piespriestas 25 minūtes par pretinieka nogāšanu no aizmugures, un identisks sods ticis aizsargam Kristam Apsītim par spērienu pretiniekam. 25 minūšu sods nozīmē automātisku vienas spēles diskvalifikāciju.

Mačā gan Apsītis, gan Jass netika sodīti. Tāpat bez soda palika "Olimp/Venta 2002" spēlējošais treneris Maksims Širokovs, kuram piespriestas 5+20 soda minūtes par dūrienu ar nūjas galu.

Savukārt mainīti soda mēri vairākiem spēlētājiem, kuri nopelnīja noraidījumus. "Mogo"/LSPA vārtsargam Henrijam Ančam, kurš iesaistījās asumos, divu minūšu noraidījums par rupjību nomainīts pret 5+20 par kautiņu. Uzbrucējiem Vladimiram Mamonovam un Kirilam Tambijevam sākumā tika piešķirtas 2+2 minūtes par rupjību, bet abiem sods nomainīts pret 5+20 minūtēm par kautiņu.

5+20 saņēmušajiem hokejistiem tie bija pirmie lielie sodi sezonā, tādējādi viņi izvairījušies no diskvalifikācijas.

Regulārajā sezonā tikai septiņiem hokejistiem tika piespriestas 25 minūtes. Pieci no viņiem pārstāv "Olimp/Venta 2002". Tiesa, četri no šiem sodiem tika savākti vienā mačā.

Sērijas trešā spēle norisināsies otrdien pulksten 19:15, tiešraide TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7059/lhf-...


, 2022-03-21 15:53, pirms 2 gadiem
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
, 2022-03-21 15:57, pirms 2 gadiem
Kobas pārkāpums tik ļauni neizskatījās, bet Apsītis gan atsaldēts.
, 2022-03-21 16:47, pirms 2 gadiem
NHL sūkā siceli, bābu šovs. Vot īsti mužiki cīnās!!!
, 2022-03-21 16:48, pirms 2 gadiem
Īsti mužiki nesper ar kāju gulošiem pretiniekiem.
, 2022-03-21 17:14, pirms 2 gadiem
Apsītim prasītos vairāk kā 1 spēle.
, 2022-03-21 19:05, pirms 2 gadiem
Hokejs izslēgšanas spēlēs bez asumiem nav iedomājams, tā ir daiļslidošana, šeit vispār grūti saskatīt asumus!
, 2022-03-21 19:21, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Hokejs izslēgšanas spēlēs bez asumiem nav iedomājams, tā ir daiļslidošana, šeit vispār grūti saskatīt asumus!
Jā, spert guļošajiem nav asumi. Tā ir nesportiska rīcība. Jeb tu esi kārtīgs urļiks, kam tas liekas normaļno ?
, 2022-03-21 20:24, pirms 2 gadiem
Nu ja, viss skaidrs, lhf nolēmusi neatstāt iespēju Olimpam, nožēlojami. Varētu padomāt, ka Mogo raudātājmeitenes vispār nevainīgas.
, 2022-03-21 21:07, pirms 2 gadiem
Te mēs redzam pilnīgi neprofesionālus izgājienus, kas norok komandas izredzes un nedod nekādu labumu ... es saprotu, ka ir reizes, kad tiešām var izkauties, lai "uzvilktu" komandu utt, tas viss ir ok, bet šādas mazās tizlošanās, kur saņem vienpusējus sodus ir izgāšanās ... es teiktu, ka Olimp treneris ir vājš/nagatavs un galīgi nekontrolē komandu ...

p.s. interesanti, ka tiesneshi shos paarkaapumus nebija pamaniijushi speeles laikaa, kaa arii daudzus vinju piespriestos sodus peec tam LHF atceela un paartrakteeja par savaadaakiem ... Vai buus arii sodi pashiem tiesneshiem par nekvalitatiivu darbu ?
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
30

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Miķelis Rēdlihs. Foto: LHF
33

Izmaiņas LHF statūtos: Kalvītis varēs kandidēt vēl uz diviem amata termiņiem

Piektdien, 22. martā, Daugavas stadionā, Augšielā 1, Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) biedru kongress. Šodien kongresā veiktie labojumi LHF statūtos sniedz iespēju līdzšinējam organizācijas prezidentam Aigaram Kalvītim pārsniegt prezidenta amata termiņu.
Kristiāns Zelts (centrā). Foto: Zemgale/LBTU
24

LHF valde mīkstina Zeltam piemēroto diskvalifikāciju un noraida licences anulēšanu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien mīkstinājusi federācijas Disciplinārās komisijas iepriekš piešķirto sodu ''Zemgale''/LBTU uzbrucējam Kristiānam Zeltam, kas paredzēja 11 spēļu diskvalifikāciju. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošo informāciju ceturtdienas vēlā vakarā apstiprināja arī pats hokejists. Valdes lēmums paredz, ka laukumā hokejists varēs atgriezties jau “Optibet” Hokeja līgas (OHL) finālsērijas trešajā spēlē.