Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Kurbada" kapteinis Ozoliņš: "Bija brīdis, kad pateicām: nav jārunā, ir jādara"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kurbada" kapteinis Ozoliņš: "Bija brīdis, kad pateicām: nav jārunā, ir jādara"
Artūrs Ozoliņš. Foto: HK Kurbads

Cīņu par "Optibet" hokeja līgas (OHL) titulu turpina četras labākās komandas. "Kurbadam" atgriežoties cīņā par Latvijas zeltu, komandu papildināja vairāki pieredzējušie spēlētāji, un par kapteini kļuva Artūrs Ozoliņš. Pusfinālā jāspēlē pret viņa bijušo komandu "Mogo"/LSPA. "Kurbada" pirmās maiņas centrs sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka viņam gaidāmais duelis gan nesolās būt īpaši principiāls.

Regulārās sezonas divas labākās komandas – "Zemgale"/LBTU un "Mogo"/LSPA – nopelnīja automātisku ceļazīmi uz pusfinālu, kamēr trešo vietu ieguvušajam "Kurbadam" vajadzēja aizvadīt ceturtdaļfināla sēriju. Ar 3-0 pārspēta turnīra jaunākā komanda HS "Rīga", tomēr sērija nebija viegla. Noslēdzošajā mačā Artūrs Ozoliņš uzvaras vārtus guva minūti un 13 sekundes līdz beigām, vairākumā pielabojot Aleksandra Galkina metienu.

"Viņi bija sagatavojušies. Jau vairākus gadus spēlē pēc savas sistēmas, tā ir atstrādāta," pauda Ozoliņš, kurš trīs playoff spēlēs guva trīs vārtus un pievienoja divas piespēles. "Talantīgi čaļi, tehniski, labi slido. Protams, pietrūkst pieredzes un aukstasinības, vēl nesanāk atrisināt svarīgas situācijas. Bet – viņiem viss vēl ir priekšā. 17 gados nekādi nebūsi ar pieredzi. Izaugsme vēl sekos. Labi, ka iedeva mums kārtīgu cīņu."

"Kurbada" galvenais spēks bija pirmais virknējums – Ozoliņš kopā ar gadu jaunāko Robertu Jekimovu (trīs spēlēs 1+5) un Aleksandru Novikovu (2+0), kurš, tāpat kā kapteinis, komandu papildināja starpsezonā. Ozoliņš jau kopš Latvijas U18 izlases un pat vēl agrāk spēlējis kopā ar Jekimovu, kurš bija galvenais pārejas iniciators.

"Viņš man piezvanīja, un tālāk sarunas notika ar [galveno treneri Tomu] Bluku," teica Ozoliņš, kurš pagājušajā sezonā bija "Mogo" rezultatīvākais spēlētājs izslēgšanas cīņās. Sarunas sākušās vasaras pirmajā pusē. "Nekādas izmaiņas īsti neplānoju. "Kurbads" piedāvāja pirmais, "Mogo" novilcinājās. Pāris dienās vienojāmies, neviens nekaulējās."

"Ik pa laikam viens otram sūtām video no U20 izlases, no pasaules čempionāta Rīgā, kur atdevu viņam piespēli uz tukšiem vārtiem. Jāprasa, kāpēc viņš man nevar tā atdot!?" par ilgajām attiecībām un spēlēšanu kopā ar Jekimovu smaidīja Ozoliņš. 2007. gada decembrī Latvijas juniori izšķirošajā spēlē pieveica baltkrievus un tikai otro reizi vēsturē nopelnīja ceļazīmi uz elites divīziju. Komandas rezultatīvākais spēlētājs bija Kaspars Daugaviņš (2+8), kuram sekoja Jekimovs (3+5), kamēr Ozoliņš iekrāja trīs vārtus un trīs piespēles.

"Komandā attieksme ir ļoti laba. Patīk, ka ir omulīga halle, ka uz mājas spēlēm sanāk skatītāji. Infrastruktūra ir sakārtota – liela ģērbtuve, laba trenažieru zāle. "Mogo" ar zāli bija kā bija," vērtēja Ozoliņš. Tomēr pievienošanās citai komandai nāca ar saviem izaicinājumiem – sezonas pirmajos piecos mačos centra uzbrucējs atzīmējās tikai ar vienu rezultatīvu piespēli.

"Kamēr mēs iespēlējāmies, kamēr piemeklēja partnerus… Pagāja laiks, bet pēc tam labi aizgāja," teica Ozoliņš, kurš regulāro sezonu pabeidza ar 41 punktu 32 spēlēs, būdams trešais rezultatīvākais komandā – aiz Artūra Mickeviča un Aleksandra Novikova. Par kapteini viņš kļuvis, pie galda apsēžoties treneriem un komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem.

Sezonas vidus "Kurbadam" iezīmēja melno svītru, desmit spēlēs piedzīvojot septiņus zaudējumus. Divreiz tika zaudēts "Prizmai", neveiksmes piedzīvotas arī pret HS "Rīga", Tallinas "Panter" un pat "Kaunas City", kas palika aiz playoff strīpas. Taču regulārā sezona tika noslēgta ar deviņām uzvarām pēc kārtas, un sērija sākās ar sauso uzvaru 4:0 mājās pret "Mogo". Ozoliņš izcēlās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

"Nebija tā, ka kaut ko mainījām. Process palika tieši tāds pats – gan uz ledus, gan fiziskajā sagatavotībā. Pēc zaudējumiem sākās problēmas ar pārliecību. Sēdējām, runājām, un nonācām līdz brīdim, kad pateicām: vairs nav, ko runāt, ir jādara, jo viss jau ir izrunāts, viss ir apskatīts no visām pusēm. Komanda apvienojās, vienam rodas pārliecība, un tad tā pārnesas uz nākamo," teica Ozoliņš. "Mogo" ir vienīgais pretinieks, pret kuru viņš šosezon divas reizes guvis divus vārtus.

Arī "Kurbada" galvenais treneris Toms Bluks nav kautrējies vai vairījies atzīt, ka OHL sniedz jaunas mācības un secinājumus arī treneriem, kuri pagājušajā sezonā aizstūrēja komandu līdz Igaunijas zelta medaļām. Ozoliņš, kurš iepriekšējās sezonās sastrādājies ar Ģirtu Ankipānu un Arti Ābolu, Blukam veltīja labus vārdus.

"Treniņu process mani apmierina. Viss ir saplānots, un ir interesanti, ir salikti akcenti. Jā, arī viņi aug – pirmais gads jaunā līmenī, un gadījušies gan klupieni, gan kritieni. Galvenais ir mācīties, un tā ir laba pieredze," stāstīja pieredzējušais centrs. Viņš norādīja, ka komanda visu sezonu cītīgi strādājusi trenažieru zālē, bet pirms playoff samazinātas slodzes, lai iegūtu svaigumu.

Regulārās sezonas laikā "Kurbads" aizvada vairāk nekā stundu ilgus treniņus uz ledus un vēl stundu pavada trenažieru zālē. Dienā pirms spēles slodzes tiek samazinātas, bet diena pēc spēles ir brīva.

"Kamēr process sagādā baudu, tikmēr spēlēšu. Ar veselību problēmu nav, tāpēc varu turpināt. Kamēr katru dienu ej uz ģērbtuvēm ar pozitīvām emocijām, nevis sajūtu, ka kāds ir piespiedis, tikmēr spēlēšu. Vēl gūstu gandarījumu," norādīja 35 gadus vecais Ozoliņš. Viņš 2007. gadā devās uz Kanādu, turpinājumā spēlējis vēl četrās valstīs, bet 2021. gadā pieņēma lēmumu atgriezties mājās un karjerai likt punktu Latvijas čempionātā.

Pusfināls starp "Kurbadu" un "Mogo"'/LSPA sāksies trešdien, 13. martā, pulksten 19:15. Tiešraide portālā Sportacentrs.com. "Nedomāju, ka man tas būs īpaši principiāls duelis. Ja aizej prom ar blīkšķi, tad ar dusmām vari zīmēt labus principus. Man tā nebija. Domāju, ka būs interesants hokejs. Labs hokejs," prognozēja Ozoliņš. Regulārajā sezonā "Mogo" uzvarēja trijos no četriem dueļiem, taču divas no šīm uzvarām tika izcīnītas pagarinājumā un bullīšos.

     [+] [-]

, 2024-03-12 09:21, pirms 2 mēnešiem
jo runāt un domāt ir apgrūtinoši.

     [+] [-]

, 2024-03-12 11:41, pirms 2 mēnešiem
Šogad Mogo > Zemgale