Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Jakam punkts, "Severstal" pārspēj "Dynamo", Čeļabinska kļūst par KHL līderi

Jakam punkts, "Severstal" pārspēj "Dynamo", Čeļabinska kļūst par KHL līderi
Jānis Jaks. Foto: HC Sochi

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ar rezultatīvu piespēli izcēlies Latvijas valstsvienības aizsargs Jānis Jaks, kurš neglāba "Sochi" komandu no zaudējuma ar 3:4 savā laukumā pret Podoļskas "Vityaz".

• 26 gadus vecais Jaks rezultatīvi asistēja "Sochi" trešajā vārtu guvumā, mājiniekiem tobrīd panākot rezultātu 3:3. Šosezon 16 (6+10) punktus nopelnījušais hokejists uz ledus pavadīto 19 minūšu un 52 sekunžu laikā arī izpelnījās divu minūšu sodu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

VIDEO: Jaks pārsteidz Ševčenko apskatā par Soču klubu

• Podoļskas kluba rindās ar "hat-trick" izcēlās bijušais Soču vienības uzbrucējs Stepans Starkovs. "Sochi" un "Vityaz" no "play-off" zonas atpaliek jau par 11 punktu tiesu.

• Rietumu konferences kopvērtējuma augšgala komandu cīņā Čerepovecas "Severstal" pirmajā periodā piecarpus minūšu intervālā ieguva 3:0 pārsvaru, pēcāk ar 4:2 sakaujot Maskavas "Dynamo". Maskaviešiem pārtrūka trīs uzvaru sērija, zviedram Oskaram Linberjam gūstot divus vārtus.

Boba Hārtlija trenētajai Omskas "Avangard" nebija gan ar izdarītiem 47 metieniem pa vārtiem - šodien piedzīvota neveiksme ar 1:3 pret jauno līgas līdervienību Čeļabinskas "Traktor". Izcilu sniegumu "Traktor" vārtos demonstrēja čehs Romāns Vils, kurš arī nopelnīja rezultatīvu piespēli.

• Tēmu Turunena vārtu guvums un rezultatīva piespēle, kā arī zviedra Anderša Lindbaka 25 neitralizētie metieni sekmēja Helsinku "Jokerit" uzvaru ar 3:2 viesos pār KHL grandu Maskavas CSKA. Somijas galvaspilsētas klubs armijniekus apsteidza turnīra tabulā - "Jokerit" ar 60 punktiem Rietumos ir trešā, kamēr CSKA ar 58 punktiem - ceturtā.

KHL spēles 30. decembrī

KomandasRezultāts
Avangard - Traktor1:3
Severstal - Dynamo M4:2
Torpedo - Dinamo R1:2
CSKA - Jokerit2:3
Sochi - Vityaz3:4

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/


, 2021-12-31 13:24, pirms 2 gadiem
Kas tas par nepareizu rezultātu Torpedo-Dinamo R. 1;2 ,Pareizi jābūt 3;4OT. Lai veicas Jaunajā gadā!...
, 2022-01-01 00:08, pirms 2 gadiem
Jaks mazliet pārstedz......
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.