Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai fanu boikots palīdzēs uzvarēt?

Jānis Celmiņš

Viedoklis: Vai fanu boikots palīdzēs uzvarēt?
Rīgas "Dinamo" fani
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Piedāvājam portāla Sportacentrs.com lietotāja Dark_Side viedokli par iespējamo Rīgas "Dinamo" spēles/spēļu daļu boikotu komandas audzināšanas nolūkos.

Jau ilgāku laiku klīst runas par Rīgas "Dinamo" spēles/spēļu daļu boikotu komandas audzināšanas nolūkos no komandas atbalstītāju puses. Tāpat ir zināms, ka Minskā būs krietni mazāk mūsējo atbalstītāju kā pērn. Vai šādas akcijas ir nepieciešamas?

Manuprāt, viennozīmīgi jā. Visā pasaulē jebkurā sporta veidā komandas ilgstošu neveiksmju gadījumā kaut kas tiek mainīts. Vai nu tiek patriekts kāds no komandas, kas jauc gaisu, vai mainīts treneris, kam jāvada kolektīvs vai ģenerālmenedžeris, kas šo komandu ir veidojis. Kaut skatoties uz šo sezonu, KHL ir jau ap desmit komandām, kur ir veiktas treneru maiņas. Pie kam tas noticis jau pie pāris zaudējumu sērijas, nevis šādas kāda ir mums pašreiz. Citur pietiek ar vienu neveiksmi pret pastarīti, lai treneri "izsauktu uz paklāja" pie kluba vadības.

Visa informācija, kas ir izskanējusi masu medijos, ka komandas vadība nespēs atrast līdzvērtīgu aizstājēju Juliusam Šupleram liek domāt, ka nevis tā tiešām ir, bet, ka Šuplera darba līgums kluba vadībai ir ļoti neizdevīgs. Lasi – nav naudas jaunam un zinošam trenerim, jo ir jāmaksā lielas kompensācijas pie atlaišanas.

Tāpēc vienīgais kas atliek, ir nevis gaidīt vadības maiņu, kas, ja mani pieņēmumi izrādīsies pareizi, nenotiks, jo Rīgas "Dinamo" cūciņa tika sasista pie Petrovicka iegādes, bet gan likt pašiem spēlētājiem caur nevaru divas reizes ātrāk skriet un visu savu sirdi atstāt laukumā. Pietiktu ar vienu pusperiodu - periodu, lai spēlētāji saprastu ko nozīmē spēlēt klusumā nevis ierastajā gaisotnē, kur emocijas un dažreiz fanātiskais atbalsts liek justies tā it kā mums tiešām būtu sestais laukuma spēlētājs. Lai saprastu to, ka ir jāsakārto sevi.

Jā mums vairs nav sagrāvju, kā bija pirmajā sezonā – 0:7, 0:6, u.t.t., bet varbūt tieši tā arī trūkst? Trūkst tā, ka spēlētāji paši sevi motivē laukumā spēlēt ar divkāršu atdevi, lai netiktu piedzīvota vēl viena sagrāve un pazemojums? Tagad ir savādāk – no sākuma 0:3, tad skaista spēle līdz 4:3, beigās zaudējums, spēles sākumā ir 0:5, tad sāk spēlēt un 3:5... Uz papīra viss tik traki neizskatās, bet acīmredzami - visa problēma ir TIKAI un TIKAI galvās – pārliecības trūkums. Tāpēc ir jārada psiholoģiskais lūzums un ja to nespēj komanda viena, mums tai ir jāpalīdz!

Ja skatāmies globāli, Rīgas "Dinamo" ir emocionāls projekts. Mazajai Latvijai nav pa spēkam uzturēt šāda līmeņa (tagad es domāju materiālā ziņā) komandu. Komandas budžets izskatās (ja skatās uz algu līgumiem) sastādīts divām sezonām un šī ir otrā. Ja pirmā sezona var tikt uzskatīta par izdevušos, tad šo noteikti par tādu nevar nosaukt. Vai naudas devēji arī trešajā sezonā locīs miljonus, lai komanda kultos pa pēdējo vietu? Domāju, ka nē. Un tad diemžēl durvis būs ciet uz augstākā līmeņa hokeju visas sezonas garumā... un ka tik ne uz visiem laikiem....

Vai mēs gribam hokeju tikai 2 nedēļas pavasarī un reizi 4 gados ziemā ja paveicas? Tāpēc palīdzēsim komandai kā varam. Atceramies, arī pēriens reizēm ļoti lieti noder!

Jūtu, ka šodien mūsējie uzvarēs ar divu vārtu pārsvaru, uz tikšanos Arēnā Rīga!

1 2 3 4 118 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2009-10-30 12:00, pirms 14 gadiem
Viedokļu birums....

 +37 [+] [-]

, 2009-10-30 12:03, pirms 14 gadiem
Diskutabls jautājums vai tāda komandas pamešana ir efektīva...futbolistiem pietika ar vienu plakātu lai sapurinātu komandu. Visvieglāk ir spārdīt gulošo un tagad cik saprotu savai guļošajai komandai gatavs iespert viņas fanuklubs. Varbūt pamostas, bet varbut tas sitiens apdulina vēl vairāk..

  +6 [+] [-]

, 2009-10-30 12:03, pirms 14 gadiem
Nekaadaa gadiijumaa nepaliidzees,muljkjiiga ideja.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-30 12:03, pirms 14 gadiem
Sakarīgs viedoklis!

 +46 [+] [-]

, 2009-10-30 12:04, pirms 14 gadiem
Īstam fanam ir jādomā un jārīkojas kā laulībā-priekos un bēdās, līdz nāve mūs šķirs! Nav variantu! Par DINAMO

  +6 [+] [-]

, 2009-10-30 12:04, pirms 14 gadiem
Ja arī Dinamo uzvarēs šovakar, tas nebūt nebūs tā "fanu" kluba nopelns. kaut gan viņi ta gribētu domat!
Ceram uz Dinamo uzvaru un pajāt to "fanu" klubu, atbalsts hallē tā pat būs.

 +19 [+] [-]

, 2009-10-30 12:05, pirms 14 gadiem
Fani un komentētāji ir idoti.
Sākot ar RD topikiem ik pēc dažām stundām (uzmanības trūkums ? )
Beidzot ar šādām nožēlojamām idejām ? Ko gribat lai komanda to redzot vispār salūzt ?
Ko jūs gribat panākt ? lai komanda sāk uzvarēt ? nu neuzvarēs, jo beidzot mēs esam tur kur esam, nevis gribam uzlēkt augstāk par savu palaisto pirdienu.
Fani iegādājušies dārgus abonamentus, tagad trīc, jo redziet nav jau patīkami lielu naudu maksāt par zaudējumu skatīšanos !

Tā turpiniet ! Būtu bez plikas bungu dauzīšanas izdomājuši kko pavisam vienreizēju un interesantu, lai komanda apmulstu no sajūsmas un parādītu savu labāko komandu pret šādu komandu, kas būs šodien pretī !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-30 12:06, pirms 14 gadiem
Nu par Minsku gan drusku kļūdies pagājušogad bija 2 autobusi šogad izskatās ka arī būs divi drusku mazāk cilvēku būs, bet es domāju Minskas operas publiku (stipri līdžiga tai kas bija Liepājas KHL spēle) pārbļausim bez problēmām

  +5 [+] [-]

, 2009-10-30 12:08, pirms 14 gadiem
Nu protams šadi spelejot skatitaji arena vairak nepaliks,bet jaatbalsta ir sava komanda.Un šada mums ir tikai viena

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 12:09, pirms 14 gadiem
Kuru tad lai te nosauc par fanu, ja tādas glupības nākt prātā!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2009-10-30 12:12, pirms 14 gadiem
Bet tas tak riktīgi stulbi izskatīsies. Džeki pēc himnām aiztīsies projām, tad otrā perioda sākumā atgriezīsies un bļaus Dinamo, Dinamo. Ja jau pagriž muguru,tad,lai tinās. Kādi tur nahren fani? Labākajā gadījumā faneļi. Nu bet ja ir tādi kā tas "principā" džeks un gudrā blondīne no msporta studijas,tad ko var vēlēties? Man,personīgi, pēc tam būtu kauns spēlētājie acīs skatīties.

 +11 [+] [-]

, 2009-10-30 12:14, pirms 14 gadiem
viņi principā varētu principā nenākt principā vispār principā uz principā spēli

  +4 [+] [-]

, 2009-10-30 12:14, pirms 14 gadiem
Vismaz Arēna Rīga priekā sit plaukstas. Veselu pusstundu fani pumpēs aliņu un ēdīs čipsus un hotdogus Papildus ienākumi

  +8 [+] [-]

, 2009-10-30 12:15, pirms 14 gadiem
Uzskatu, ka daudz efektīvāk būtu vairāki plakāti vai viens liels pa visu sektoru ar kaut vai to pašu veco uzrakstu, kas bija futbolā - "Nav cīņas, nav atbalsta". Var arī kādus speciālus saukļus par šo tēmu izdomāt. Bet uzskatu, ka aiziešana no sektora vajadzīgo efektu nedos. Drīzāk otrādāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-30 12:16, pirms 14 gadiem
Uzvarēt nepalīdzēs, toties fanu attieksmi pret komandas bezzobaino mūžīgo spēles sākumu parādīs.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 12:17, pirms 14 gadiem
Varējām labāk novētēt to Dinamo, kas mums ir
Nebūtu mums tā, tagad tiešām, skatītos un liktu biksēs par to, ka BAČā varbūt musējie kultos pa vidu ar Mamanoviem sastāvā, bet tas tā..
šadu FANU ricību neatbalstu un nesaprotu, bet tas tā, nerausta nemaz, es, tomēr, skatīšos un izbaudīšu to hokeju ko mums dod.

 +12 [+] [-]

, 2009-10-30 12:19, pirms 14 gadiem
Akcija manuprat ir mulkiga, jo patreiz komandai cinassparu nevar parmest ka sezonas sakuma kaut vai pret to pasu Maskavas Dinamo pirmaja spele.
Par "mazo Latviju" un komandas nepavilksanu vispar ierecu. Es saprotu, ka krize utt. patreiz, bet teikt, ka viena valsts (kaut ari mazina), bet nevar pavilkt KHL klubu, lai ari Krievija to var pavilkt pilsetas, kas nebut nav ar baigakajiem "biezajiem" uznemumiem pilnas (seit es nerunaju protams par Peterburgu, Maskavu utt.)

  +3 [+] [-]

, 2009-10-30 12:19, pirms 14 gadiem
Dynamic rakstīja: varētu padomāt, ka Dinamo vēl ir kaut kas, ko zaudēt.. Atbalstu fanus.. pēdējā vieta visā līgā nav komandai atbilstoša..
Neviens neapstrīd ka ir problēmas un tabulu esmu redzējis, es nenosodu akcijas, diskusija ir par veidu.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 12:21, pirms 14 gadiem
NeooNs rakstīja: Kā tu iedomājies to "protestu" ?
Es neticu, ka pilna, vai vismaz puse arēnas spēs pilnīgi klusi sēdēt. Troksnis vienalga būs, komanda nemaz nesajutīs protestu
Vidējie sektori mierīgi... savukārt pārējiem es arī ieteiktu tomēr vienu periodu pasēdet klusumā te ir problēma galvās, jo spēlēt viņi var tikai kādēļ tā spēlēšana ir jāsāk no rezultāta 3:0.

Arī saukāšanos par kangariem, nodevējiem ir lieka futbola līdzjutēji ir demonstratīvi uzgriezuši laukumam muguru, izsvilpuši... un ne jau LV glory hunters kuri regulāri vazajās uz basketbolu, bet gan cilvēki kas no sporta saprot kaut ko vairāk nekā vnk statistikas aiļu nocitēšana.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-30 12:21, pirms 14 gadiem
tas boikots parādīs tikai to, kuri tiešām ir īsti fani un kuri diemžēl ir lielie fani līdz brīdim, kad komandai labi iet, bet kad neveicas, tad gāž virsū visus iespējamos sūdus.

     [+] [-]

, 2009-10-30 12:22, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: Fani un komentētāji ir idoti.
Sākot ar RD topikiem ik pēc dažām stundām (uzmanības trūkums ? )
Beidzot ar šādām nožēlojamām idejām ? Ko gribat lai komanda to redzot vispār salūzt ?
Ko jūs gribat panākt ? lai komanda sāk uzvarēt ? nu neuzvarēs, jo beidzot mēs esam tur kur esam, nevis gribam uzlēkt augstāk par savu palaisto pirdienu.
Fani iegādājušies dārgus abonamentus, tagad trīc, jo redziet nav jau patīkami lielu naudu maksāt par zaudējumu skatīšanos !

Tā turpiniet ! Būtu bez plikas bungu dauzīšanas izdomājuši kko pavisam vienreizēju un interesantu, lai komanda apmulstu no sajūsmas un parādītu savu labāko komandu pret šādu komandu, kas būs šodien pretī !
Tiešā, tiešām.. piekrītu pa visiem 100.
Bet nu kkas tāds jau ir visos sporta veidos, sākot no Ernesta un Andra, beidzot ar Basketbolu, Hokeju utt. Izlutināti, nekad nenovertēs, to kas mums mazai, lai neteiktu vairāk valstij ir, bet da labi, lai jau...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-30 12:29, pirms 14 gadiem
... audzināt vajag, tas tiesa... šovakar beidzot jāaiziet uz spēli - neesmu šosezon vēl bijis... parasti ,kad aizeju, tad pēc tam nedēļu balss ir ciet no savējo atbalstīšanas...
šeit jau tādi viedoklīši klīst ,ka rodas iespaids -dinamo fani vēl sāks savās rindās cits citu " audzināt" - nez vai ir vajadzīgs kautiņš?! -tad toč būs bardaks un dinamo vadība dabūs pa pakaļu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-30 12:32, pirms 14 gadiem
Un kapec "fanu klubs" nevar noorganizet tiksanos ar Dinamo vadibu, lai sanemtu atbildes kas notiek ar Dinamo? Kas tiek domats, lai situaciju mainitu? Ak ja, jums jau laikam nav neviena, kas varetu normalus jautajumus uzdot. Vieni principa teiceji, blondines un alus suceji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-10-30 12:33, pirms 14 gadiem
Tu savu viedokli vari sev vienā vietā iespraust autor

  -3 [+] [-]

, 2009-10-30 12:33, pirms 14 gadiem
RD vairs nekas nevar palīdzēt-diemžēl!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 118 komentāri