Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Paturēt Hosu - vai mums to vajag?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Paturēt Hosu - vai mums to vajag?
Visticamāk, nākamgad Rīgā skatīsimies uz kartonā izgrieztu Hosu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Vakar Rīgas ''Dinamo'' hokejisti oficiālā pasākumā pateicās līdzjutējiem par izrādīto uzticību visas sezonas garumā. Kādam no hokejistiem šis, visticamāk, bija pēdējais izgājiens uz ''Arēna Rīga'' ledus. Visvairāk šobrīd tiek aprunātas Marsela Hosas karjeras perspektīvas - naudīgie piedāvājumi no Krievijas, ''Dinamo'' iesaistīšanās, mēģinot paturēt slovāku uzbrucēju. Tomēr paliek atklāts jautājums - vai mums nepieciešams Hosa, ja par viņu tiek prasīta nesamērīgi augsta summa?

Kas bija Marsels Hosa, pirms ieradās Rīgā? Domāju, lielākajai daļai viņš asociējās ar vecāko brāli Marianu, kurš sasniedzis labus rezultātus NHL. Kā ir šobrīd? Visiem Marians asociējas ar jaunāko brāli Marselu, kurš, visticamāk, kravās mantas, lai pēc šās sezonas dotos kāda Krievijas kluba virzienā. Protams, ir sāpīgi šķirties no kluba rezultatīvākā spēlētāja, kas vairākas spēles izvilcis praktiski vienatnē, taču - vai ir vērts tomēr spēkoties par viņa pakalpojumiem, piedaloties vairāksolīšanā?

Runā, ka mūsu austrumu kaimiņi Marselam piedāvājot pusotru miljonu, citi dodot pat divus [Mainoties summām, mainās arī valūtas, taču krievu rubļi tie noteikti nav]. Rīgā Hosas maciņā ieripojuši aptuveni 500 000 eiro gadā, kas mūsu klubam nav maza summa, taču - vai ir vērts meklēt divas reizes vairāk, lai slovāku uzbrucēju noturētu Rīgā?

Domas, protams, dalās - citiem ''Dinamo'' un Hosa ir divas nešķiramas lietas, citi liek pretī dažādus faktus. Piemēram? Vispirms jāsaka, ka pievienošos otrajai grupai, jo šeit nerunājam par Aleksandra Ovečkina vai Sidnija Krosbija noturēšanu klubā. Izgrūst naudu rezultatīvā uzbrucēja paturēšanai nebūtu pareizi apstākļos, kad tikai dažiem komandas hokejistiem ir līgumi uz nākamo sezonu. Sākotnēji jādomā par savējo noturēšanu, kas varētu izrādīties visai grūti. Sezonas laikā strauji progresējuši jaunie uzbrucēji Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, kurus noturēt varētu būt visgrūtāk. Turklāt viņi nav vienīgie, kas uz algas čekiem vēlētos redzēt lielākas summas - līdzās nostājušies Edgars Masaļskis, Aleksandrs Ņiživijs, tāpat jādomā par komandas kapteiņa Sanda Ozoliņa paturēšanu.

Saikne Miķelis Rēdlihs - Martins Karija - Lauris Dārziņš kļuva par ''Dinamo'' lielāko spēku izslēgšanas spēlēs, tomēr šobrīd nav skaidrs, vai kāds no hokejistiem karjeru turpinās tieši Rīgā. ''Dinamo'' krietni jāpalielina atalgojums, tāpat jābūt vēlmei arī no hokejistu puses. Dārziņš un Rēdlihs savu situāciju nedaudz ''sarežģījuši'', kļūstot par tēviem. Tāpat jādomā par jaunu kontraktu, kuru piedāvāt Edgaram Masaļskim. Vārtsargs apgāza visas skeptiķu prognozes, pierādot, ka viņš var būt komandas pārliecinošs pirmais numurs visas sezonas garumā. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Kas ir miljons, kuru potenciāli varētu iztērēt slovāka paturēšanai? Par šādu summu iespējams dabūt pat divus labus hokejistus, kas varētu pavilkt mūsu komandu augšup. Divi hokejisti - katram pa pusmiljonam, kas ir Hosas šās sezonas alga. Jāpiebilst, ka ''Dinamo'', izvēloties leģionārus, vēl ne reizi nav tā īsti raidījusi lodes pēc piena - jā, bija aizsargs Lī Svets, kuram sezonas vidū pateica paldies, bija pirmajā sezonā Ronalds Petrovickis, tomēr arī šie hokejisti deva savu artavu komandas izaugsmē. Tāpat arī Tailers Arnasons - brīžiem laisks kā kaķis, tomēr, izspiežot viņu kā citronu, rezultāts varētu būt patīkamāks, nekā, piemēram, ar Hosu uzbrukumā. Tātad - rezerves nebūt nav izsmeltas, un, labi papūloties, iespējams izrakt jaunu nenoslīpēto dimantu.

Jāpiebilst, ka arī pats Hosa parasti bakstāms ar koku, lai piespiestu viņu kārtīgi nospēlēt savā laukuma pusē. Ripu vārtos viņš prot dabūt - 35+4, taču - ar kādām metodēm. Katra vairākuma laikā lielākā daļa piespēļu tiek adresētas tieši viņam, atliek dotās iespējas izmantot. Dabiski, ka agri vai vēlu, bet ripas vārtos sabirs. Kas notiek, kad viņam šādas vaļības netiek dotas, spilgti redzējām olimpiskajā hokeja turnīrā, kurā viņš kopā ar Slovākijas izlasi ieguva 4. vietu - visu spēļu laikā tikai viena rezultatīva piespēle. Marsels var būt komandas līderis, taču tad viņam jāvelta pietiekami daudz uzmanības. Vai tā notiks Ufā [Šobrīd reālākais variants, atceroties šajā sezonā izskanējušās runas, uz kurieni varētu doties Hosa, lai gan laika vēl pietiekami], nezina teikt neviens, tomēr neticu, ka viņš šajā komandā spēlētu pirmajā uzbrucēju virknējumā, kur nu vēl būtu pirmā vijole vairākumā.

Situācija ap Marselu Hosu ir komplicētāka - slovāks gatavs upurēt nelielu summu Rīgas labā, taču paspēkoties ar pašreizējiem piedāvājumiem, kādi nāk no Krievijas, diezin vai būs ''Dinamo'' spēkos - summas svārstās ap pusotru miljonu eiro. 39 vārti, kas šosezon gūti, palīdzētu jebkuram hokejistam iegūt šādu summu. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Nav Hosa tik slikts, lai mēs varētu pateikt, ka slovāku uzbrucējs mums vairs nav vajadzīgs. Tomēr skriet pakaļ ar lielu atklātni ''Marsel, paliec Rīgā'' mums nevajadzētu - priecāsimies, ja viņš izlems palikt Rīgā, neskumsim, ja viņš pateiks paldies par lielo atbalstu un dosies tālākajos karjeras pareizā ceļa meklējumos. Jāsaprot, ka Hosa nav vienīgais hokejists, kurš izraudzīsies Rīgu par atspēriena punktu nākamajām sezonām. ''Dinamo'' tikai atliek izmantot visas viņu dotās iespējas, kā tas notika ar slovāku, un meklēt nākamo talantu - uz hokeja laukuma ir iespējams stāties pretim varenajiem Krievijas hokeja flagmaņiem, bet bankas gaiteņos - ne. Tāpat rīdziniekiem ir priekšrocības - labāki sadzīviskie apstākļi, Krievijas klubi labāk izvēlas jau sevi apliecinājušu preci. Mums ir savi talanti, kuri spējīgi būt līderi ilgākā laika posmā!

Vai Rīgas ''Dinamo'' vajadzētu cīnīties par Hosu jebkādiem līdzekļiem?

  • 312

  • 1461


1 2 3 76 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2010-03-31 00:48, pirms 14 gadiem
Jautājums ir tāds, nevis vai to vajag, bet vai tas ir iespējams!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-31 00:49, pirms 14 gadiem
nu vajadzētu. Diez kas notiek viņa galvā vai viņam ir mīlestība pret šo pilsētu un visu pārējo?

  +5 [+] [-]

, 2010-03-31 00:50, pirms 14 gadiem
Dārziņa sejas izteiksme bildē. (Evil)

Mums vajag tāādu, kura, arī ir ļoti laba vārtu garšā, īstajā laikā īstajā vietā! varbūt, kāds atvērsies

  +3 [+] [-]

, 2010-03-31 00:52, pirms 14 gadiem
Ja Hossa ( tas kurš Marsels ) būtu tik vērtīgs hokeja biznesā ,tad viņš nebūtu divas sezonas pavadījis Rīgā ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-31 00:53, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Jautājums ir tāds, nevis vai to vajag, bet vai tas ir iespējams!
Kaapeec lai nebuutu iespeejams? Vien jaaliek galdaa atieciigie ljimoni un lieta dariita

 +13 [+] [-]

, 2010-03-31 00:54, pirms 14 gadiem
Jūs tak neesat normāli ar to HOSAFOBIJU... hosascentrs.com jei bogu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-03-31 00:57, pirms 14 gadiem
Ozoliņš - nav tik nabags ,lai prasītu kontrakta pieaugumu kā kluba talismans!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-31 01:09, pirms 14 gadiem
dryy rakstīja: Driiz DINAMO no valsts budzeta naudu njems!
Da lai ņem cik grib, kāda starpība kur valsts naudu iegulda Dinamo vai kkādu nākotnes gaismas piļu projektos. Vismaz varētu hallei naudu iedot, kurai vajadzētu būt ar kādām 17k vietām un būtu finansiāli izdevīga. Biļetes būtu lētākas un visiem vietas pietiktu. Man nav žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-31 01:10, pirms 14 gadiem
RD ir tik naudas cik ir-ja krievi piegriezis naudas caurulitei kraanu tad bus veel svakaak-muzigi krievi mus neuztures un kamer ir nauda jaaudzina savejie un jadod iespeja vinjiem spelet un klutt labakiem...vajag to pasu Vasilevu dabut prom no vaacijas uz RD utt pievakt izlases preci un tad aplipinat ar daziem viespeletajiem...problemas LV izlasei ir ar vartsargiem...un ari RD ir tadas problemas ka PO gandriz jaliek pavisam zali vartsargi kam tada limenja pieredze nav.Ja hossa ir gatavs spelet Riga ar par tadu pasu naudu kaa sogad +25-50% tad ir okay ja cena iet miljonos un uz augsu tad lai labak meklee citus

  +3 [+] [-]

, 2010-03-31 01:16, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Da lai ņem cik grib, kāda starpība kur valsts naudu iegulda Dinamo vai kkādu nākotnes gaismas piļu projektos. Vismaz varētu hallei naudu iedot, kurai vajadzētu būt ar kādām 17k vietām un būtu finansiāli izdevīga. Biļetes būtu lētākas un visiem vietas pietiktu. Man nav žēl.
gaismas pili cel ari par cilveku saziedotu naudu-drosi vien ari tavi vecvecaaki ir santimus ziedojusi un tur ir gan valst nuadas piesprice gan eiropas fondu piesprice......nevajag parspilet ka nu tik valsts nauda birs ieksaa ja jau RIgas satiksmei attieca valdiba 600k tad nedomaju ka vismaz nakamsezon RD dabus kaut ko no valsts ja nu vienigi bus atkal LDZ izgajiens kaa reklamas nolukaa iedot kaut ko....neaizmirsti ka nakamgad valsts budzets jamazina par 500 mil so saubos vai pat trakakkie RD fani(kas pelna ne 12 gadnieki)butu apmierinati ja piemeram vaksts iedotu 1 mil RD bet tajaa pasaa laikaa atnjemtu naudu no bernu pabalstiem,pensijam,socialajam naudinjaam utt...

  +2 [+] [-]

, 2010-03-31 01:16, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: tā kā šodien uzzināju, ka bērniem brīvlaiks, tad nebrīnos, ka Tu vēl neguli.
labi teikts...briziem liekas ka cilveki domaa ne ar to galvu

  -2 [+] [-]

, 2010-03-31 01:17, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: tā kā šodien uzzināju, ka bērniem brīvlaiks, tad nebrīnos, ka Tu vēl neguli.
Reālitāte vecīt, ar 10k arēnu ir par maz, + parēķini kāds kāposts ienāktu tikai no spēlēm... Arēna sevi atpelnītu ļoti ātri, tā kā tas ir jādara pēc iespējas ātrāk. Valsts varētu nedaudz pabalstīt ar kredītu, jo tas tikai veicinās peļņu ne tikai Dinamo, bet arī valstij. Te jau nupat aizgāja sapņošana, bet fantazētāju topikos kā te viens teica, var arī pafantazēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-31 01:21, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Reālitāte vecīt, ar 10k arēnu ir par maz, + parēķini kāds kāposts ienāktu tikai no spēlēm... Arēna sevi atpelnītu ļoti ātri, tā kā tas ir jādara pēc iespējas ātrāk. Valsts varētu nedaudz pabalstīt ar kredītu, jo tas tikai veicinās peļņu ne tikai Dinamo, bet arī valstij. Te jau nupat aizgāja sapņošana, bet fantazētāju topikos kā te viens teica, var arī pafantazēt.
ja palasiji interviju ar RD vadibu tad vinji teica optimalais variants ir 7-8k ietilpiga arena takaa nesapnjo nemaz par divciparu skaitli.un ja cels tad diez vai bus tik liela kaa Arena RIga

     [+] [-]

, 2010-03-31 01:23, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Kas ko atpelnītu, ja šosezon pa Ls 2.50 spēles apmeklēja knapi 7000 cilvēku (šosezon vidēji spēlē tika izdalīti 1000 ielūgumi)? Kas to 17000 arēnu atmaksās un aizpildīs?
Kāda starpība - 2Ls vai 2.50? 10000 skatītāju papildus iegūs?

Draugs, Tev laiks noņemt rozā brilles vai arī sagaidīt, kad skolā sāks pamatus ekonomikā mācīt.
pietam japiemin-ja RD zaudes naudu no rus vai rezultaati bus katastrofa tad ari cilveku plusma pierims un nebus taa kaa sis sezonas beigas un PO....takaa nav jegas uzcelt 17k arenu un beigas sedet pustuksaa

  -1 [+] [-]

, 2010-03-31 01:23, pirms 14 gadiem
savējie ta savējie, bet vai mums ir kāds, kas var tos uzbrukumus, vairākumus arī tā noslēgt? Reāli tikai Cipulim vēl ir labs metiens neapstādinot ripu, vairāk laikam īsti kandidātu nav. Hossas tipa spēlētāju nav daudz, un diez vai arī dabūsim kādu, kam vēnās tek tik izteikta vārtu garša!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-31 01:24, pirms 14 gadiem
mangalis rakstīja: savējie ta savējie, bet vai mums ir kāds, kas var tos uzbrukumus, vairākumus arī tā noslēgt? Reāli tikai Cipulim vēl ir labs metiens neapstādinot ripu, vairāk laikam īsti kandidātu nav. Hossas tipa spēlētāju nav daudz, un diez vai arī dabūsim kādu, kam vēnās tek tik izteikta vārtu garša!
kaa jau mineju augstak-var piesaistit Vasilevu kam ari ir gan labs metiens gan piespeles un nebus tadu naudu raavejs kaa Hossa

     [+] [-]

, 2010-03-31 01:26, pirms 14 gadiem
rainmaker rakstīja: kaa jau mineju augstak-var piesaistit Vasilevu kam ari ir gan labs metiens gan piespeles un nebus tadu naudu raavejs kaa Hossa
vasiljevs nesen(peec izlases paarbaudes speeleem) teica, ka vaacijaa vinjam patiik, ir iedziivojies un nekur citur patreiz vinjam nevelk..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-31 01:28, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Kas ko atpelnītu, ja šosezon pa Ls 2.50 spēles apmeklēja knapi 7000 cilvēku (šosezon vidēji spēlē tika izdalīti 1000 ielūgumi)? Kas to 17000 arēnu atmaksās un aizpildīs?
Kāda starpība - 2Ls vai 2.50? 10000 skatītāju papildus iegūs?

Draugs, Tev laiks noņemt rozā brilles vai arī sagaidīt, kad skolā sāks pamatus ekonomikā mācīt.
Pagaidi. Uz lētajām spēlēm nenāca daudz, bet uz Izšķirošajām un spēlēm ar grandiem nāca pilna arēna un ar vietu skaitu bija kā bija. Dinamo fanu skaits tikai pieaug. Nākotnē skatoties vajag lielāku, jo arēnā var rīkot arī citus pasākumus... Ja gribam rīkot vēl kādu čempi, tad vajadzīga vienalga būtu šāda arēna.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-31 01:32, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Pagaidi. Uz lētajām spēlēm nenāca daudz, bet uz Izšķirošajām un spēlēm ar grandiem nāca pilna arēna un ar vietu skaitu bija kā bija. Dinamo fanu skaits tikai pieaug. Nākotnē skatoties vajag lielāku, jo arēnā var rīkot arī citus pasākumus... Ja gribam rīkot vēl kādu čempi, tad vajadzīga vienalga būtu šāda arēna.
un kas notiks ja RD speles sezonu svaki un nebus ne izskjirosas speles ne PO??ko tad?domaa tad arena bus pilna?tad pat 7k arenu knapi piepildis

  -3 [+] [-]

, 2010-03-31 01:37, pirms 14 gadiem
rainmaker rakstīja: pietam japiemin-ja RD zaudes naudu no rus vai rezultaati bus katastrofa tad ari cilveku plusma pierims un nebus taa kaa sis sezonas beigas un PO....takaa nav jegas uzcelt 17k arenu un beigas sedet pustuksaa
Tad Hosas fondam būs jāprasa palīdzība(10m) + Latvijas mežs(vismaz 5m.) un LMT(arī kādi vismaz) jāpiesaista, tie varētu mierīgi atmest tikpat daudz...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-31 01:38, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Pagaidi. Uz lētajām spēlēm nenāca daudz, bet uz Izšķirošajām un spēlēm ar grandiem nāca pilna arēna un ar vietu skaitu bija kā bija. Dinamo fanu skaits tikai pieaug. Nākotnē skatoties vajag lielāku, jo arēnā var rīkot arī citus pasākumus... Ja gribam rīkot vēl kādu čempi, tad vajadzīga vienalga būtu šāda arēna.
Es neteiktu, ka uz grandiem nak vairak, jo sezona sakuma uz SKA atnaca ap 5k, bet pec paris nedeļs uz Amur bija kaut kur pie 10k

Vairak no snieguma atkarigs

  -1 [+] [-]

, 2010-03-31 01:38, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: Tad Hosas fondam būs jāprasa palīdzība. Latvijas mežs un LMT jāpiesaista, tie varētu mierīgi atmest tikpat daudz...
tie ir valsts uznjemumi...tik viegli vairs neies kaa LDZ iedeva 500k par reklamu...it seviskji pirmsvelesanam neviens netaisas dot nekur jo LV ir druumie laiki un cilveki nepiedos ja iedos RD bet atnjems no bernu naudas utt utt utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-31 01:42, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: lai būvētu halli, kurā notiks vēl kas cits bez hokeja, vajag atkal 1.5x vairāk naudas, citu projektu utt. Dinamo pilnīgi noteikti iztiks bez tā, jo šī halle būs arī vieta treniņiem.
Tici man, es uz gandrīz visām Arēnas spēlēm šosezon biju - izpirktas tika pirmā ar Ufu, pēc tam bija pret Magņitku laikam, un tad jau uz PO. Ja pieņem, ka kādu gadu nāksies iztikt bez PO, pārējos gados vairāk par 2 mājas spēlem PO laikā nedabūsim, tad diez ko spoži neizskatās (gan Ufa, gan Magņitka Rīgā sezonas laikā būs vienu reizi). Un es nesaprotu, kuru teikuma daļu Tu nesaproti:
Šosezon reizēm bija pustukša (<6000 apmeklētāju) arēna ar visu to, ka biļetes maksāja 2.50Ls. Man interesē, kāds ir tas plāns Tavs varenais, kurš aizpildīs 17'000 vietu? Ar alus uzsaukšanu un bezmaksas biļeti tas diez vai izdosies - jādomā kas cits
domaju ka RD hallei vel jabut parocigaa vietaa lai var ko vispar rikot un konkuret ar Arenu Riga(iet runa par pasakumu organizesanu) ja RD halle bus Pinkjos vai Zolitudaa tad diez vai kads tur gribes kratities uz koncertu vai izstaadi utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-31 01:44, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: nu vieta, manuprāt, ir diezgan skaidri zināma - Sporta manēžas vietā, starp Molu un LIDO
diezgan neparociga del sab transporta kustibas un automasinu novietosanu vietas kaut kur tuvumaa bet nu labak tur nekaa tiesam kaut kur araa elee rataa
1 2 3 76 komentāri