Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Lauris Dārziņš: "Vienā spēlē varam uzvarēt arī Detroitu"

Kristaps Zālītis

Lauris Dārziņš: "Vienā spēlē varam uzvarēt arī Detroitu"
Lauris Dārziņš. Foto: LTV Sports

Otrdienas vakarā kārtējā „Sporta studijā” LTV 7 ciemojās Rīgas „Dinamo” un Latvijas izlases hokejists Lauris Dārziņš. Viņš atzina, ka pie lielajām slodzēm KHL līgā mūsu hokejisti jau pieraduši un ar visiem var cīnīties, pat līderiem.

Pavisam drīz Rīgā sāksies Vankūveras olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kur Latvijas izlases kodolu veidos tieši „Dinamo” hokejisti. Lauris Dārziņš :” Vēl gan nāks daži klāt no Eiropas, tie, kas spēlēja arī iepriekšējā čempionātā. Par Mārtiņu Karsumu nevaru neko precīzāk pateikt, pēdējā laikā ar viņu nav bijušas sarunas par iespējamo ierašanos. Es zinu tik, cik raksta presē, bet ja Mārtiņš tiešām būs, tas nāks par labu izlasei, viņš jau arī pasaules čempionātā iepriekš apostīja gaisu Ar Mārtiņu esmu spēlējis kopā kopš mazotnes.”

Runājot par KHL un atlikušajām desmit spēlēm pamatturnīrā, Dārziņš teica, ka neesot tāda konkrēta mērķa pašlaik – galvenais tikt play- off un tad jau redzēs, ar visiem var spēlēt. ” Tāpat jau arī tajās pēdējās spēlēs cīnīsimies, ja būsim iekšā. Uzreiz jau negribētos tikai uz Ufu trāpīt. „Salavat Julajev” ir galvas tiesu pārāka komanda, kad viņi mūs iespiež zonā, jāvelk laukā kompass, lai savējos spēlētājus atrastu. Ar visiem var spēlēt un visus var vinnēt, bet Ufa gan ir spēcīgāka. Ar to pašu „Lokomotiv” esam vinnējuši trīs spēles no četrām, bet tabulā gan labāk finišēt augstāk.”

Skatītāji jautāja, kad tad mūsu vietējo hokejistu triecienmaiņa beidzot sāks mest iekšā vārtus KHL līgā, uz to Lauris atbildēja, ka ir bijušas jau arī veiksmīgākas spēles, it īpaši izbraukumā, ko skatītāji varbūt nav redzējuši. „Te jau ir pavisam cits ātrums, lielāks spēks jāpatērē, lai vispār tiktu metiena pozīcijā un kad tas notiek., tad jau rokas arī ir pagurušas. Tiesa, tāpat arī ir vārtsargiem un arī viņi dažkārt vairs nekā nespēj.”

Treneris Jūliuss Šuplers arī neuzstājot uz maiņas izjaukšanu un puišiem uzticoties, to slovāku speciālists izteica arī intervijā „Sporta studijā”.

Daudzus interesēja arī jautājums, kādēļ tomēr esot tik maza spēlētāju rotācija no Rīgas „Dinamo” uz „Rīgu 2000.” Spēlētāji jau visu laiku gatavi iziet laukumā un spēlēt, bet ir arī treneris, kas atbild par punktiem tabulā un tādēļ kāds vienmēr būs apvainots. Mēs spēlējam, mums pavaicās un var saprast arī treneri.”

Lauris Dārziņš teica, ka Šuplers savos uzskatos esot diezgan konservatīvs un liekot spēlēt kolektīvi, citādi zaudējot ripu var uzreiz zaudēt arī vārtus. „Tagadējais hokejs jau tomēr ļoti atšķiras no agrākā ātrumā. Ja agrāk daudzi aizsargi pat visai slikti slidoja, tad tagad visi ir labi šajā elementā, apspēlēt arvien grūtāk.”

Hokejists arī pateicās mūsu līdzjutējiem, kuru atbalsts ļoti palīdzot spēlēt. Ne tikai brīžos, kad komanda gūst vārtus, bet arī tad, kad zaudē. Tāpat katrs uzbrukums tiek attiecīgi novērtēts. Skatītāji vēlējās dzirdēt, kādēļ rīdzinieki tik maz vārtus gūst vairākumā, agrāk „Dinamo” komanda tieši ar to bija ļoti slavena. „Tagad jau hokejs ir ļoti mainījies, treneris jau arī liek izdarīt divas trīs piespēles un tad mest uz vārtiem, bet pretinieki neļauj izspēlēt ripu, tādēļ daudz nākas ripu laist gar apmalēm. Jebkurā komandā pie vairākuma izspēles strādā, bet tagad jau katrā trešajā reizē vairs neiznāk iemest, ja ir kādi 20 procenti, tad ir labi.”

Lauris tika lūgts atbildēt arī uz jautājumu, kāpēc KHL līgā ir tik daudz čehu un slovāku hokejistu, bet maz somu un zviedru. „Viņiem jau savās mājās arī labi, spēcīgas līgas, sakārtota sistēma. KHL savukārt daudz čehu treneru, valoda barjeras arī nav, tādēļ daudzi čehi brauc spēlēt uz šejieni.”

Par labāko līdzšinējo spēli Lauris Dārziņš nosauca uzvaru Ziemassvētkos pret Omskas „Avangard”, tāpat pret „Lokomotiv” gājis ļoti labi. Svarīga bijusi arī pati pirmā spēle KHL turnīrā un pirmā uzvara. „Vispār spēles jau it tik neprognozējamas, ka visādi var notikt. Mēs varbūt arī vienā spēlē varētu vinnēt Detroitu, bet pēc tam zaudēt Rīgai 2000. Ja cilvēki kārtīgi trenējas, viss ir iespējams. Man jau gribas domāt, ka mēs uzvarēsim KHL turnīrā. Protams, Ufa ir ļoti laba, visas četras maiņas spēcīgas. Kad viņi iespiež zonā, tad jāņem ugunsdzēšamais aparāts un jādzēš ugunsgrēks aizsardzībā”

L.Dārziņš vēl sacīja, ka nesaskatot lielu atšķirību J.Šuplera un Oļega Znaroka treneru stilā. Šuplers arī respektējot izlases intereses, tādēļ saglabā vairākas vietējo spēlētāju maiņas. „Vispār jau šī ir tā labākā vieta, kur pašam spēlēt. Protams, katram spēlētajam gribētos, lai viņa CV ierakstā būtu kāda NHL komanda vai kaut vai Maskavas „Dinamo”, bet visādi citādi ko labāku grūti vēlēties.”

Attiecības komandā arī esot ļoti labas- sākumā leģionāri vairāk tā kā turējušies savā starpā kopā, tad visi vairāk iepazinuši viens otru un daži jau tagad ar latviešiem vairāk tusējot nekā ar savējiem. Runājot par faniem – visur jau nesot tik traki kā Čelabinskā. Kad Maskavas „Dinamo” atbrauca ar daudziem faniem, viņi tikuši ļoti labi uzņemti Rīgā un tāpat noticis arī vēlāk Maskavā.

 +16 [+] [-]

, 2009-01-29 00:20, pirms 16 gadiem
Apsveicu Lauri dzimšanas dienā, šodien labu dāvanu pats sev pasniedza!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-01-29 00:25, pirms 16 gadiem
Pēc ieilgušās bezvārtu sērijas,jubilāra izpildījumā,šodienas vārti atnāca kā lietus pēc ilgstoša sausuma!Paldies par spēli jubilār!!!

 +10 [+] [-]

, 2009-01-29 00:27, pirms 16 gadiem
Lauri!
Sveiciens Tev dzimšanas dienā!
Nevar būt, ka Tu labāk gribētu Maskavas Dinamo spēlēt?!
Rīga, tas ir īpaši - īpaši patīkami mums un Jums, īpaši pretīgi pretiniekiem!!!
Lai veicas, Tu būsi līderis Rīgā!!!

  +3 [+] [-]

, 2009-01-29 00:55, pirms 16 gadiem
Apsveicu ar uzvaru un dzimšanas dienu, lai uzvaras seko arī nakamajas speles un protams varti

P.s Bet eSportam, lai atgriž iepriekšejo dizainu šis galigi garām, nav parskatāms.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-29 01:31, pirms 16 gadiem
Raidījumu neredzēju, bet labie epiteti Laurim par kompasu un ugunsdzēsējiem Prieks par vakardienas RD uzvaru, kas izcīnīta skaistā spēlē, un ceru uz to labāko pret CSKA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-29 02:06, pirms 16 gadiem
hokeja_specs rakstīja: jaseko modei... tev tachu nepatiktu staigat kaut kadaa 90-to stilaa... si ir jauna interneta lapu mode, japierod tik...
kaa http://www.tv.com/
bļāviens, es vēl pie tā "vecā" stila nepieradu, bet te atkal jauns, tas jau bes.ī. Galvenais, ka pieradīsim un ir jau lietas, kas tagad ir labāk, piemēram - foruma ziņas parādās pirmajā lapā un pārskatāmās kalendārs, taču dizains un, kur, kas atrodas, gan pagaidām ir jānovērtē, kā vāji.

Atvainojos par offtopic.

Laurim novēlu veiksmi turpmākajā karjerā, jāmet tikai ripas vairāk iekšā. Tā jau ļoti smuki spēlē un labi momenti tiek izveidoti, jāmet iekšā. Bet tā jau malači, jo sezonas sākums bija tiešām bēdīgs - punktus guva tikai ārzemnieki, tagad situācija mainās un man par to ir patiess prieks. Var just, ka visi mūsējie, kas spēlē RD ir progresējuši, nu varbūt vienīgi - Sorokins, Tribuncovs, Laviņš un Naumovs, ne, jo viņiem jau tāpat bija augsts līmenis.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-29 02:51, pirms 16 gadiem
Lauris sodien tiesaam ljoti atziistami nospeeleeja - bija arii divas labas piespeeles kuras attieciigi redlihs un berzins neizmantoja, bet nu 1+1 dzimsanas dienaa ir drosvien ljoti pat patiikami - turklaat pie saveejo uzvaras! Apsveicu gan ar to, gan ar to! un abaas sfeeraas - taa turpinaat!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-29 12:36, pirms 16 gadiem
Uzreiz jau negribētos tikai uz Ufu trāpīt. „Salavat Julajev” ir galvas tiesu pārāka komanda, kad viņi mūs iespiež zonā, jāvelk laukā kompass, lai savējos spēlētājus atrastu.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-29 15:28, pirms 16 gadiem
vai tad ar Lokomatīvi nav divas uzvaras un divi zaudējumi Lauri? Rīgā zaudējums 2:3 un viesos ar 1:6 ja nemaldos, kur Jašina maiņa gandrīz visus golus saorganizēja, takā trīs uzvaras četrās spēlēs mums nekādīgi nevar būt!

     [+] [-]

, 2009-01-29 17:16, pirms 16 gadiem
Dārziņam vel jautāja par leģionāru naturalizāciju .Kāpēc neuzrakstija šeit ?

     [+] [-]

, 2009-01-30 14:13, pirms 16 gadiem
Guevara rakstīja: Dārziņam vel jautāja par leģionāru naturalizāciju .Kāpēc neuzrakstija šeit ?
taapeec, ka tas ir stulbs jautaajums!