Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Puče: "Profesionāļa psiholoģija ir ārkārtīgi sarežģīta"

Andrejs Siliņš

Puče: "Profesionāļa psiholoģija ir ārkārtīgi sarežģīta"
Armands Puče
Foto: LTV7

Otrdienas vakarā kārtējā "Sporta studijā" LTV 7 ciemojās žurnālists Armands Puče un raidījums bija veltīts hokeja tēmai. Galvenokārt – par Raita Ivanāna gaitām NHL, tāpat tika runāts par Sandi Ozoliņu, Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlasi.

Jau pašā raidījuma sākumā A.Puče atzina, ka divi mūsu hokejisti NHL tiešam nav daudz, taču katrā paaudzē šis skaits var būt atšķirīgs. "Mums jau vairāki vēl mīņājas pie tā sliekšņa, pirmkārt es varu minēt Karsumu un Kuldu. Viņi noteikti ir ļoti tuvu NHL, Karsums jau nu noteikti."

Plašāka reportāža bija par Raiti Ivanānu, viņa spēli Losandželosas "Kings" un arī ikdienu Ziemeļamerikā. Kā smejies, Raitis pagājušonakt guvis savus pirmos vārtus šajā sezonā. Varbūt arī Losandželosai vēl tik labi neveicas, kā daudzi gribētu, taču pats hokejists atzīst: "Mums ir jauna komanda, viena no jaunākajām visā līgā, vēl vajadzīgs laiks." Par Raiti un viņa lomu "Kings" atzinīgi izteicās vairāki komandas biedri, tostarp Slovēnijas lielais talants Anže Kopitars: "Viņš tiešām ir ļoti stiprs, domāju, viens no labākajiem kaušļiem visā NHL. Tāpat progresē slidošanā un spēles elementos."

Raitis ir ieņēmis savu nišu komandā, kaut atzīst, ka gribētu vairāk spēlēt: "Visu laiku gaidu, kad tikšu laukumā, bet labāk tomēr tā būt NHL nevis AHL. Tāds ir hokejs un tāda mana loma šajā komandā." Ļoti atzinīgi Ivanāna nonākšanu NHL novērtēja raidījuma eksperts, kurš pats daudzreiz klātienē skatījies NHL spēles, par hokeju rakstījis grāmatas un veidojis arī filmu. "Ivanāns ir vārda tiešajā nozīmē ēdis zāli, pats vēl pirms gadiem četriem pļāvis zāli Amerikā un tagad ar darbu ir panācis savu. Raitis ir malacis, visu panācis ar savu darbu, atklājis savu zīmolu NHL, tāpat gana pieticīgs atalgojumā, bet savu ir panācis – spēlē NHL."

Raidījumā bija runa arī par Mārtiņu Karsumu un viņa iespējām regulāri spēlēt NHL. Puče atzina, ka Bostona šajā ziņā ir diezgan neizdevīga komanda, jo tajā savākti ļoti lieli jaunie talanti. "Katrā ziņā Karsums ir viens no vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem AHL, savukārt Bostona ir knauzeru klubs, ar naudu nemētājas. Karsums ir aktīvs spēlētājs, ļoti vērtīgs, ja nebūs savainojumu, agri vai vēlu spēlēs NHL. Pēc šīs sezonas viņam beigsies līgums, Bostona noteikti mēģinās izspēlēt Karsumu tirgū, bet šobrīd ir tā, ka "Bruins" ir ļoti laba jaunā paaudze."

Armands Puče arī apsveica Karsuma izvēli un to, ka puisis neaizgāja uz Znaroka trenēto MVD komandu. "Ir jāsaprot, ka tā aiziešana aizcirstu durvis uz NHL uz visiem laikiem. Sezonas vidū pamest komandu nav labais tonis."

Raidījuma ekspertam ir ļoti labi kontakti ar Sandi Ozoliņu un daudzi jautāja, vai tad mūsu titulētais hokejists tomēr vēl spēlēs NHL vai arī beigs karjeru. "Losandželosas "Kings" menedžeris Dīns Lombardi piedāvāja Sandim pirms šīs sezonas tieši tādu pašu līgumu kā savulaik Sanhosē. Ozoliņš tomēr neaizgāja, pēdējie divi gadi viņam ir bijuši trauksmaini – gan saistībā ar veselību, gan atkarības problēmām, ne vienmēr ir bijis gatavs risināt psiholoģiskās problēmas. Psiholoģiski viņam ir grūti. Es domāju, viņš pats vēl lāgā nezina, ko darīt. Pirms dažām stundām ar viņu sazvanījos un Sandis bija tikko atgriezies savās mājās Denverā no kalnu slēpošanas. Tas ir viens no līgumā aizliegtajiem veidiem NHL hokejistiem un laikam gan Ozoliņš attālinās no NHL – pēdējie gadi daudz no viņa psiholoģiski prasīja."

Puče vēl piebilda, ka Ozoliņš ir maksimālists un visu grib darīt tik labi, kā jaunībā. Turēt visur jaunajiem līdzi un šo psiholoģiju nevarot mainīt. Starp citu, Losandželosa Ozoliņam būtu ļoti piemērota komanda, tur ir daudz jauno un ar savu pieredzi Sandis varētu daudz ko palīdzēt.

Raidījuma izskaņā vēl tika runāts par Kontinentālo Hokeja līgu un Rīgas "Dinamo" lomu tajā. "KHL ietvaros Rīgas "Dinamo" ir kā rozīnīte šī vārda vislabākajā nozīmē. Organizatoriski komanda dara ļoti labu darbu, "Dinamo" piestāv šai līgai un būs tajā ilgi. "Dinamo" ir komercstruktūra, tas ir bizness, bet KHL kopumā gan nav biznesa projekts. Līgu gan veidoja NHL mārketinga speciālisti, bet kopumā Krievijā hokeju ar prātu nesaprast. Krieviem var nebūt naudas, bet hokejs būs, tās ir ambīcijas. Hokejs un futbols ir kā politika, krievu sporta galvenais ģenerālis Fetisovs taču arī ir bijušais hokejists. Krievu hokejs nebankrotēs, tās ir ambīcijas, griba pierādīt sevi un konkurēt ar NHL, kaut biznesa projekts tas nav. Krieviem jau viss ir citādāk, aiz mums Maskava, ar prātu to nesaprast."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2008-12-24 11:17, pirms 15 gadiem
Bija ļoti interesanta Sporta Studija... Žēl, ka Ozo nespēja pavilkt... būtu vēl spēlējis Kings.

  +5 [+] [-]

, 2008-12-24 11:30, pirms 15 gadiem
Sitaasi bija baigi forssais raidiijums,arrii Armands bija interesants un kompetents zzurnaalists.Paldies

 +14 [+] [-]

, 2008-12-24 11:31, pirms 15 gadiem
man jau patika Raita sieva..

 +11 [+] [-]

, 2008-12-24 11:32, pirms 15 gadiem
Nu jaa bija interesanti, bet kaut kaa pietruuka vairaak sizeti par Ivanaanu,jo biju cereeejis kad viss raidiijums buus par vinu, nu vismaz taa tas tika reklameets, tas pats bija par Biedrinu iepriekseejaa nedeelaa, vai tad tiesaam aizbraucot uz USA, nevareetu uztaisiit to video sizetu uz kaadaam 40. min, es labpraat buutu skatiijies kaadas 2 h no vietas, gan par Biedrina, gan par Ivanaana dziivi USA!!!!!!!!! Nedaudz viilies........

  +8 [+] [-]

, 2008-12-24 11:35, pirms 15 gadiem
Man patīk Raita suns!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-12-24 11:57, pirms 15 gadiem
Manuprāt, ļoti interesants video par Raiti. Ceru, ka par Biedriņu kko vēl parādīs nākamajos raidījumos
Slēpts komentārs: chau! ataa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-24 12:23, pirms 15 gadiem
chau! ataa rakstīja: Ja jau visiem patiik tas Pucse, tad laikam viss ir O.K..Man gan vinjsh izskataas peec iedomiiga dumikja. Vinjsh gadiijumaa nav alkoholikjis?
tas ka Tev kāds nepatīk nenozīmē ka uz reiz viņš ir alkoholiķis

  +8 [+] [-]

, 2008-12-24 12:25, pirms 15 gadiem
Man gan vienmēr paticis klausīties ko Puče stāsta, atstāj iespaidu ka rubī fišku kas notiek un arī ko interesantu vienmēr pastāsta.

  +8 [+] [-]

, 2008-12-24 12:33, pirms 15 gadiem
chau! ataa rakstīja: Ja jau visiem patiik tas Pucse, tad laikam viss ir O.K..Man gan vinjsh izskataas peec iedomiiga dumikja. Vinjsh gadiijumaa nav alkoholikjis?
Vins ir viens no labakajiem sporta zurnalistiem Latvija

  +2 [+] [-]

, 2008-12-24 13:11, pirms 15 gadiem
gragox rakstīja: kad ir atkārtojums? - redzēju tik pēdējās 5 min
6dien 12:15 ..

  +1 [+] [-]

, 2008-12-24 13:16, pirms 15 gadiem
gragox rakstīja: paldies

un pēc tam uz arēnu...
es 7dien uz areenu

  +2 [+] [-]

, 2008-12-24 13:18, pirms 15 gadiem
taa tik bija "studija"! Perfekta! (iipashi par Ivanaanu), tieshaam paldies, bija loti interesanti!

     [+] [-]

, 2008-12-24 13:19, pirms 15 gadiem
Starp citu, kads nezin kur interneta var apskatiities atkartojumu?

  +2 [+] [-]

, 2008-12-24 13:33, pirms 15 gadiem
chau! ataa rakstīja: Ja jau visiem patiik tas Pucse, tad laikam viss ir O.K..Man gan vinjsh izskataas peec iedomiiga dumikja. Vinjsh gadiijumaa nav alkoholikjis?
Nu jau Tu iebrauci auzās !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-12-24 14:05, pirms 15 gadiem
....bet kopumā Krievijā hokeju ar prātu nesaprast.
....aiz mums Maskava, ar prātu to nesaprast."
------------------------
Tekstu kāds ir rediģējis?

  +2 [+] [-]

, 2008-12-24 14:05, pirms 15 gadiem
Priecīgus svētkus!

     [+] [-]

, 2008-12-24 19:33, pirms 15 gadiem
paldies par sporta studijas noorganizeeto interesanto interviju ar Ivanaanu . Veeleetos , lai arii par paareejo hokejistu gaitaam veidotu vairaak reportaazu ...

  -1 [+] [-]

, 2008-12-25 02:33, pirms 15 gadiem
Pievienojieties manai domubiedru grupai "Kontinentālā Hokeja Līga & Rīgas Dinamo" (fani) (fani) (fani)
draugiem.lv: draugiem.lv
Liels paldies visiem kas pievienosies pašai labākajai domubiedru grupai, kas veltīta mūsu superklubam (fani)

  -1 [+] [-]

, 2008-12-25 16:48, pirms 15 gadiem
Tā šis žurnālists sēdēja astē un slauca Sandi Ozoliņu, gadiem ilgi, protams pārvalda Ozo golfa laukumu, tagad cer uz Ivanānu, domāju, ka neizdosies. Vispār šis tipāžs ir glumeklis, kurš ne visai augstu kotējās žurnālistu aprindās, bieži melo un neraksta visu konkrēti par Ozoliņa gaitām Prāgā, meloja līdz pēdējam.