Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts KHL: Minska pārliecinoši revanšējas "Loko", sērijā neizšķirts

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

KHL:  Minska pārliecinoši revanšējas "Loko", sērijā neizšķirts
Georgijs Pujacs
Foto: Romāns Kokšarovs, SA, f64

Otrajā Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla spēlē Minskas "Dinamo" izbraukumā Jaroslavļā ar rezultātu 4:1 apspēlēja vietējo "Lokomotiv", revanšējoties par neveiksmi pirmajā mačā un izlīdzinot rezultātu sērijā (1:1).

Jau pirmajā trešdaļā iemetot divus vārtus, bet pārējās divās pa vieniem, Minska revanšējās Rietumu konferences uzvarētājai regulārajā sezonā par zaudējumu pirmajā spēlē - 4:1. Vienīgos vārtus mājinieku labā iemeta Pavols Demitra, četras minūtes pirms spēles beigām realizējot bullīti.

Pēc skandalozā zaudējuma vakar šodien Čerepovecas "Severstal" viesos panāca izlīdzinājumu sērijā (1:1), ar rezultātu 5:2 apspēlējot "Atlant". Mājinieki meta pa vārtiem 21 reizi vairāk, taču realizācija krietni labāka padevās viesiem. Čempione Kazaņas "Ak Bars" izcīnīja minimālu uzvaru mājās pret Astanas "Barys" (1:0), atklājot rezultātu sērijā (1:0).

Vienīgā sērija, kurā jau ir 2:0 vienas komandas labā, ir starp Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Spartak". Pēterburga šovakar uzvarēja ar 4:3 pagarinājumā pēc Matiasa Veinhandla precīzā raidījuma papildlaika septītajā minūtē.

Aizvadītas pirmās Gagarina kausa spēlēs arī KHL Austrumu konferencē, un ar zaudējumu izslēgšanas mačus sākuši regulārās sezonas uzvarētāji "Avangard " spēlētāji, papildlaikā ar 1:2 piekāpjoties "Neftekhimik " komandai. Pirmajos mačos zaudējumi arī Edgara Masalska "Yugra" ( 2:4 pret "Metallurg") un Georgija Pujaca "Sibir" ( 2:5 pret "Salvat Yulaev").

Omskā laukuma saimnieki "Avangard" spēlētāji pirms pirmā Gagarina kausa mača saņēma regulārās sezonas uzvarētāju kausu, ko gan pamanījās atzīmēt ar... ielaistiem vārtiem jau mača desmitajā minūtē. Minimāls "Neftekhimik " pārsvars turējās līdz trešā perioda sākumam, kas omskiešu kapteinis Aleksejs Kalužnijs panāca 1:1. Mača likteni tomēr nācās izšķirt pagarinājumā, kas nebija sevišķi garš – piektajā minūtē Igors Pologalovs guva savus otros vārtus šajā mačā, ļaujot viesiem sēriju pret Kontinentālā kausa ieguvējiem sākt ar uzvaru. Jāpiebilst, ka Latvijas aizsargs Māris Jass šī panākuma kaldināšanā nepiedalījās.

Pujacs un "Sibir" pēc pirmās trešdaļas bija zaudētājos 0:1, tiesa varēja būt arī 0:2, bet Peters Nilsens nerealizēja soda metienu, kuru nopelnīja tieši mūsu aizsargs, neatļauti kavējot zviedra izgājienu pret vārtsargu. Otrajā periodā "Salava Yulaev " spēlētāji guva trīs vārtus, sperot visai platu soli pretī pirmajām panākumam 4:0, bet pēdējā trešdaļa bija vien formalitāšu kārtošana. Tās ievadā mājinieki panāca jau piecu vārtu pārsvaru, bet viesi spēja divas ripas atgūt, tiesa, tā vien nedaudz uzlabojot garastāvokli – 2:5. Pujacs spēli sāka starta pieciniekā un kārtējo reizi izpelnījās iespaidīgu spēles laiku. Aizsargs laukumā bija 20 minūtes un 7 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā.

"Yugra" Magņitagorskā (Edgara Masaļska vārtos nebija) gandrīz paveica varoņdarbu, jo spēja atspēlēties no nelabvēlīgā 0:2. Pēdējās trešdaļas sākumā viesi panāca 2:2, bet ar top spēku rezerves laikam jau bija galā. Perioda vidū mājinieki 42 sekunžu laikā divas reizes pārspēja Mihailu Birjukovu, faktiski nodrošinot uzvaru pirmajā mačā. Četras minūtes līdz mača beigām ripa gandrīz vēlreiz nonāca "Yugra " vārtos, tomēr šoreiz veiksme bija viesu pusē – ripa noslīdēja pa līniju, taču to nešķērsoja. Arī atlikušajā laikā rezultāts nemainījās - 4:2.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

  +9 [+] [-]

, 2011-02-24 18:19, pirms 13 gadiem
Pārsteigums par Avangard..

  +2 [+] [-]

, 2011-02-24 18:22, pirms 13 gadiem
mrs.futene rakstīja: Pārsteigums par Avangard..
Tas tiesa nu , bet varbut pirmaa macha sindroms nenoveerteeja ja sanemsies, tad deiz vai Neftihimik bus kadi varianti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-02-24 19:14, pirms 13 gadiem
Jasam nu gan neveiksme. Viņa klubs uzvarēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-02-24 20:42, pirms 13 gadiem
pēdējās sekundēs 3. periodā vienkārši neieskaitīja avangard vārtus
tādad neiemet tu, iemet tev

  -1 [+] [-]

, 2011-02-24 21:16, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Virsraksts zem katras kritikas.
Piekrītu, tādus žurnālistus, kuri šādus virsraktus ir spējīgi izgudrot, jāsūta pie Znaroka un Vītoliņa par sab atiec. spec.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-24 22:00, pirms 13 gadiem
Minska ar drusku parsteidz..serija pret loko tikusi tikpat talu,ka mes pret Maskavu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-24 23:36, pirms 13 gadiem
Nepārsteidza ne Minska ne Nizhnekamska..... tāds rezultāts bija pat ļoti paredzams.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-24 23:43, pirms 13 gadiem
Žēl ka Ska atkal uzvarēja...

  -4 [+] [-]

, 2011-02-25 00:20, pirms 13 gadiem
Yuri rakstīja: Minska un Ņeftehimik paildzina sēriju! Tas tikai priecē!
Minskai tiiraakaa haļava! Loko šos saplosiis naakamajaas speelees!

     [+] [-]

, 2011-02-25 09:14, pirms 13 gadiem
Nākamajā spēlē Spartakam iesaku paskatīties arī ko Veinhandls dara.. Stulba ironija protams!!

     [+] [-]

, 2011-02-25 10:25, pirms 13 gadiem
ingars31 rakstīja: Minskai tiiraakaa haļava! Loko šos saplosiis naakamajaas speelees!
Ja tu paskatīsies reg. sezonas spēles Minska bija samērā neērts pretinieks Loko, tā kā nav nekāds pārsteigums, ka šī sērija ievilksies