Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Šodien bez labākajiem...

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šodien bez labākajiem...
Jānis Sprukts kļuva par vienīgo vārtu autoru
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F-64

Šodien Rīgas ''Dinamo'' hokejisti Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) viesos piedzīvoja zaudējumu ar 1:8, atzīstot Sanktpēterburgas SKA pārākumu. Kā jau ierasts, arī šoreiz vētījām rīdzinieku iespēto, taču šoreiz - nedaudz savādākā formātā. Vienkārši nebija spēlētāju, kas izceltos uz kopējā fona...

Šodienas spēle pret SKA atšķīrās no iepriekšējām - nedz saturīgas spēles kaut vienas trešdaļas garumā, nedz punktu turnīra tabulā, nedz labākā spēlētāja. Šodienas spēlē pieci no astoņiem vārtiem tika zaudēti mazākumā, kas tad arī kļuva par zaudējuma galveno iemeslu. Tā kā šodien nebija labāko, turklāt visa komanda nospēlēja puslīdz vienādi: iztiksim bez atsevišķiem novērtējumiem, vērtējot visus spēlētājus kopumā. Tā kā gan aizsargi, gan uzbrucēji un vārtsargi tikuši pie divām zvaigznēm, arī ''Dinamo'' nopelnījis divas zvaigznes. Jāpiebilst, ka šodien hokejisti spēlēja bez emocijām - uzvarējatā spēlē SKA hokejisti tika slānīti, bet šodien par Ozoliņš, neraksturīgi sev, nepārmija vārdus ar tiesnešiem.

Vārtsargi **
Pagājušajā mačā par varoni kļuva Edgars Masaļskis, praktiski vienatnē nodrošinot ''Dinamo'' uzvaru pār Maskavas ''dinamiešiem [Tiesa, bez uzbrucēju veikuma pat Masaļska lieliskā spēle būtu vienāda ar nulli]. Šodien ielaida katru trešo pretinieka metienu, taču vainu uz viņa pleciem novelt nevarētu - nesaskatīju, ka būtu katastrofāli kļūdījies. Neglāba, taču arī nekļūdījās. Šajā mačā ar Martinu Pruseku apmainījās lomām - šoreiz maču uzsāka Edgars, pēcāk dodot vietu Prusekam. Tiesa, ir viena atšķirība - Pruseks neglāba tā, kā to darīja Masaļskis iepriekšējā mačā, tomēr ielaida vairs tikai katru piekto SKA hokejistu metienu. Tas gan jānoveļ uz pretinieku spēku taupīšanu mača nogalē.

Aizsargi **
Šodienas spēlē aizsardzības virknējumos tika veiktas divas izmaiņas - piespiedu atpūta tika dota aizsargu pārim Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks, iespēju uzspēlēt dodot brāļiem Krišjānim un Jēkabam Rēdlihiem. Pārējos pāros izmaiņas nenotika, Sandim Ozoliņam spēlējot kopā ar Oļegu Sorokinu, kā arī Guntim Galviņam ar Rodrigo Laviņu. Jāsaka, ka pie pirmajiem vārtiem vainojams bija Jēkabs Rēdlihs - piemirsis, ka no noraidīto soliņa laukumā dosies SKA hokejists, Ješka devās uzbrukumā, tāpēc pēcāk nācās skriet, ko kājas nes. Nepaguva patraucēt Čajanekam izdarīt metienu no neērtās puses, atklājot rezultātu. Atradās laukumā, kad tika zaudēti divi vārti, taču otrie tika zaudēti mazākumā. Krišjānis laukumā bija laikā, kad tika zaudēti trīs vārti, taču divi no tiem - mazākumā.

Šoreiz vislielāko spēles laiku bija izpelnījies Oļegs Sorokins, nedaudz apsteidzot Sandi Ozoliņa - viņi arī vienīgie aizsargi, kas maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Sandis vairākkārt nospēlēja taktiski gudri, pretiniekiem neļaujot turpināt uzbrukumu, savukārt Sorokins bija aktīvs uzbrukumu organizētājs, bieži izdarot labu pirmo piespēli, taču partneri iespējas neprata izmantot. Laukumā bija, kad tika zaudēti divi vārti - abi mazākumā. Kopumā ar kļūdām acīs nekrita, taču neizcēlās arī labā nozīmē, tāpēc, kā teiktu kāds politiķis, - nasing spešal.

Šoreiz kā trešais aizsargu pāris protokolā tika ierakstīti Galviņš ar Laviņu. Aizsargi ar vislabāko lietderības koeficientu šoreiz tika pie -1, lai gan atradās laukumā, kad tika gūti vienīgie vārti, tobrīd tiekot pie +1. Pēcāk SKA tikai divus vārtus guva spēlējot vienādos sastāvos, abās reizēs uz ledus esot ''Dinamo'' 2. un 13. numuram.

Uzbrucēji **
Arī šodien pirmais uzbrucēju trijnieks bija palicis nemainīgs, laukumā dodoties Ģirtam Ankipānam, Mārtiņam Karsumam un Jānim Spruktam. Tieši Sprukts kļuva par vienīgo vārtu autoru - šoreiz Jānis mazākumā gāja līdz galam, nepadodoties bez cīņas, par ko tika atalgots. Taču - šī maiņa bija laukumā arī mirklī, kad Čajaneks guva pirmos vārtus spēlē. Spēles laiks audzis progresijas veidā - Spruktam 14:58, Karsumam 12:19, Ankipānam 10:22 minūtes. Vienīgais pa vārtiem meta Sprukts, savukārt Karsumam divas soda minūtes spēles izskaņā.

Uz šodienas spēli Šuplers bija veicis izmaiņas arī uzbrukumu virknējumos - vietām samainīti tika Arnasons un Ņiživijs. Būtu dīvaini, ja Arnasons būtu kaut mazliet centies, taču ripas pieturēšana - kā vienmēr, līmenī, tāpat kā piespēles. Saša kārtējo reizi nodemonstrēja tehnisko arsenālu, taču - kad blakus nav Hosa, materiālais labums izpaliek. Vairākas reizes vienatnē tika līdz metiena pozīcijai, taču vārtu gūšana nav Ņiživija lauciņš. Jau atkal bez vārtu guvuma Marsels Hosa...

Bez izmaiņām Šuplers bija atstājis arī trešo uzbrucēju virknējumu, kas spēlē pret maskaviešiem guva divus vārtus. Šoreiz arī Karijam, Rēdliham un Dārziņam nebija veiksmīgākā spēle, tomēr tieši šodien ar aktivitāti priecēja Martins Karija - presings gan uzbrukuma zonā, gan aizsardzībā, tostarp - no centriem procentuāli labākais iemetienos. Jādomā, ka augumā mazā uzbrucēja aktivitāte nav palikusi nepamanīta arī Šupleram. Šodien laukumā netika jaunais Roberts Bukarts, gūstot vērtīgu pieredzi no rezervistu soliņa. Domāju, ka mačā pret Čerepovecas ''Severstal'', kas notiks otrdien, Bukarts laukumā izies.

P.S. Spēles beigās Šupleram labākais spēlētājs tomēr bija jānosauc. Izvēle krita uz pieredzējušāko spēlētāju un komandas kapteini Ozoliņu. Jācer, ka atzinība Sandi spārnos jauniem varoņdarbiem - pēc divām dienām viena no galvenajām spēlēm: pret tiešajiem konkurentiem Čerepovecas ''Severstal'', turklāt viesos.

Nākamajā spēlē pret ''Severstal'' rīdzinieki...

  • 60

  • 819

  • 69


  +4 [+] [-]

, 2010-01-24 22:03, pirms 14 gadiem
Uzvarēs ar 8 - 1.
Slēpts komentārs: artinho

  +5 [+] [-]

, 2010-01-24 22:06, pirms 14 gadiem
ek, pat komentēt negribas...

  +7 [+] [-]

, 2010-01-24 22:12, pirms 14 gadiem
nu jācer, ka tas bija savā ziņā paradzēts zāģis, un mūsējie vnk mazliet pietaupija sevi, saprotot, ka daudz svarīgāk būtu uzvarēt Serverstaļ, nevis sisties par punktiem ar SKA. Varbūt arī varam mazliet iemidzināt pretinieku.

 +15 [+] [-]

, 2010-01-24 22:12, pirms 14 gadiem
domaaju ka Dinamieshi buus saniiknoti un vismaz 3 vai 4 rippas lidos Severstalj vaartos

un Edgars buuus atkal kaa muuris

  +4 [+] [-]

, 2010-01-24 22:17, pirms 14 gadiem
skaidrs ir viens, ār šāda līmeņa komandām varam spēlēt tikai tad kad spēlējam ar 200%. Nekas mazāks neiet cauri. Pretējā gadījumā arī ir šāds rezultāts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kristians2001

  +6 [+] [-]

, 2010-01-24 22:45, pirms 14 gadiem
galvenais, lai uzvara ir dinamiešiem un 3p. kontā

  -1 [+] [-]

, 2010-01-24 23:21, pirms 14 gadiem
Nebūs viegli tomēr. Mums ir jāņem punkti gandrīz katrā spēlē, bet mums priekšā ir vēl SKA līmeņa komandas.

  +6 [+] [-]

, 2010-01-24 23:30, pirms 14 gadiem
Šīsdienas 1:8 ir negadījums.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-24 23:32, pirms 14 gadiem
8:1.. nu nebus.. bet uzvara bus..

  -3 [+] [-]

, 2010-01-24 23:33, pirms 14 gadiem
MarkoLV rakstīja: Šīsdienas 1:8 ir negadījums.
Nekāds negadījums! Tā tam bija jānotiek! Laikam neesi spēli redzējis, un tagad pārgudri mūldi!

     [+] [-]

, 2010-01-24 23:51, pirms 14 gadiem
nasing spešal its Latvia

  +8 [+] [-]

, 2010-01-25 00:19, pirms 14 gadiem
Es saku, ka šīs spēles labākais spēlētājs bija Bukarts! Laukumā netika, līdz ar to neko norakt nevarēja!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-25 00:45, pirms 14 gadiem
losado rakstīja: skaidrs ir viens, ār šāda līmeņa komandām varam spēlēt tikai tad kad spēlējam ar 200%. Nekas mazāks neiet cauri. Pretējā gadījumā arī ir šāds rezultāts
šo sezonu mums tas ir izdevies.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-25 07:45, pirms 14 gadiem
nu redzējām PO!!

  +4 [+] [-]

, 2010-01-25 07:58, pirms 14 gadiem
labaaakais speeleetaajs bija jaanis sprukts - chalis taa kapaajaas.

     [+] [-]

, 2010-01-25 09:05, pirms 14 gadiem
Tas bija paredams zāģis. Galu galā Dinamo uzvarot Magņitku, Spartaku un Dinamo M kas joprojām paliek meistarīgāki par Dinamo R prasīja spēka ziņā uzlēkt augstāk par savu sēžamvietu.
Otrkārt, SKA ši bija pirmā spēle pēc sešām dienām. Arī bez tā SKA ir kalnrūpniecības mašīna. Rīdzeniekiem turpretī šī bija sestā spēle pēc kārtas. Un zinot ka smagais izbraukums ir tikai pusē, bet priekšā vēl ir divas ne mazāk smagas spēles no kurām viena īpaši svarīga skriešana ar galvu sienā būtu bijusi nelietderīga spēku izšķērdēšana.
Un treškārt, SKA tomēr neskatoties uz stāvokli tabulā respektē jebkuru pretinieku, īpaši to kurš pēdējās spēlēs veiksmīgi un pat fantastiski ir uzvarējis vienus no līgas līderiem.
Tam kā apliecinājums ir Čajaneka vārdi vakardien sniegtajā intervijā, ka viņi zinājā spēles gaitu un beigu rezultātu spēlei starp Rīgas un Maskavas Dinamo un izdarījuši secinājumus, ka rezultāts spēles gaitā ar -3 vārtu deficītu vēl nesalauž rīdzeniekus tāpēc viņi centušies līdz galam. Lūka arī likumsakarīgas rezultāts 1:8.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 10:27, pirms 14 gadiem
nākamajā spēlē ''Dinamo'' paņems trīs punktus!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 11:30, pirms 14 gadiem
lelde89_89 rakstīja: nākamajā spēlē ''Dinamo'' paņems trīs punktus!
No tavas mutes hokeja Dieva ausī.

     [+] [-]

, 2010-01-26 16:22, pirms 14 gadiem
Nu kālab ir jāsabojā blogs ieriktējot Sprukta bildi? Būtu azartisks spēletājs,lūdzu, bet ne jau geimeris, kas apstrādā ripu šahista ātrumā!!! Heeeeeelp!!