Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacs nebeidz spēli sirds aritmijas dēļ

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pujacs nebeidz spēli sirds aritmijas dēļ
Georgijs Pujacs
Foto: www.hclada.ru

Latvijas hokeja izlases aizsargs Georgijs Pujacs vakar Toljati "Lada" sastāvā nav pabeidzis KHL maču ar Maskavas "Spartak", jo cīņas laikā hokejistam atklājušās veselības problēmas.

Kā pēc mača atklāja "Lada" galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs, Latvijas hokejistam atklājusies sirds aritmija, tāpēc komanda nolēmusi neriskēt, un pēc pirmā pārtraukuma Pujacs laukumā vairs nedevās.

Pujacs šajā mačā atklāja rezultātu, desmitajā minūtē realizējot vairākumu, taču viņa komanda spēlē piedzīvoja zaudējumu 3:5. Jāpiebilst, ka aizsargam tie bija jau piektie vārti KHL čempionātā.

Izmantotie resursi
khl.ru

1 2 69 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2008-10-21 11:29, pirms 16 gadiem
Labi, ka nebeidz spēli.

 +54 [+] [-]

, 2008-10-21 11:31, pirms 16 gadiem
murgs... "profesionālie" treneri bērnu dienās "lieliski" paveikuši savu darbu...

 +27 [+] [-]

, 2008-10-21 11:31, pirms 16 gadiem
Tas gan nav labi...

 +21 [+] [-]

, 2008-10-21 11:31, pirms 16 gadiem
uj traki gan, cerams, ka tas nav kkas galigi nopietns

 +68 [+] [-]

, 2008-10-21 11:32, pirms 16 gadiem
shermulji noskreeja,kad virsrakstu izlasiiju...

 +10 [+] [-]

, 2008-10-21 11:33, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: Labi, ka nebeidz spēli.
Kas tur labs, ka nebeidza spēli? Un starp citu - viņš spēli beidza, tikai ātrāk par pārējiem komandas biedriem...

Labi, ka viņš beidza spēli laicīgi! Pretējā gadījumā... Nu, paši saprotat, pat negribu to rakstīt...

  +2 [+] [-]

, 2008-10-21 11:34, pirms 16 gadiem
gan jau ka būs labi-lai atvelk nedaudz elpu!

  +8 [+] [-]

, 2008-10-21 11:35, pirms 16 gadiem
Cerams, ka viss būs labi!

 +29 [+] [-]

, 2008-10-21 11:36, pirms 16 gadiem
viedoklis rakstīja: murgs... "profesionālie" treneri bērnu dienās "lieliski" paveikuši savu darbu...
A varbūt vainīgs Vorobjovs ar savām slodzēm, nevis bērnu treneris!?

Krievijā vēl arvien mēdz izvēlēties neproduktīvas treniņu metodes. Piemēram, tukša skriešana pa mežu nodarbina krietni vien mazāk muskuļu kā tāda pati skriešana ar nūjām rokā vai vēl labāk - peldēšana. Kāpēc jāliek sportistiem katru dienu skriet 25 km, ja tā vietā var likt stundu bez apstājas peldēt. Rezultāts - tiks trenēti visi muskuļi, nevis tikai noteiktas muskuļu grupas, treniņš būs ātrāks, līdz ar to arī atjaunošanās procesam būs vairāk laika...

 +21 [+] [-]

, 2008-10-21 11:36, pirms 16 gadiem
Cik es saprotu tad aritmija ir neritmiska sirds darbība, bet cēloņi tai var būt visdažādākie. Pujacam tagad tiks veiktas veselības pārbaudes? Pamaz informācijas rakstā.

  +6 [+] [-]

, 2008-10-21 11:37, pirms 16 gadiem
Tādi raksti biedē...bet nu, viss būs labi.!

     [+] [-]

, 2008-10-21 11:39, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Kas tur labs, ka nebeidza spēli? Un starp citu - viņš spēli beidza, tikai ātrāk par pārējiem komandas biedriem...

Labi, ka viņš beidza spēli laicīgi! Pretējā gadījumā... Nu, paši saprotat, pat negribu to rakstīt...
jā, precīzāk formulēts - labi, ka spēli laicīgi beidza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-10-21 11:41, pirms 16 gadiem
Aritmija (sirds nostreiko) var būt arī uz pohām, piemēram - slodze par lielu tam galvenajam muskulim un aiziet šķībi. nesaku, ka tā ir šajā gadījumā, bet patiesībā ceru, ka nav kas dziļāks, senāks un sliktāks.

Turies, vecīt!@

  +7 [+] [-]

, 2008-10-21 11:52, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: A varbūt vainīgs Vorobjovs ar savām slodzēm, nevis bērnu treneris!?

Krievijā vēl arvien mēdz izvēlēties neproduktīvas treniņu metodes. Piemēram, tukša skriešana pa mežu nodarbina krietni vien mazāk muskuļu kā tāda pati skriešana ar nūjām rokā vai vēl labāk - peldēšana. Kāpēc jāliek sportistiem katru dienu skriet 25 km, ja tā vietā var likt stundu bez apstājas peldēt. Rezultāts - tiks trenēti visi muskuļi, nevis tikai noteiktas muskuļu grupas, treniņš būs ātrāks, līdz ar to arī atjaunošanās procesam būs vairāk laika...
Negribētos viss piekrist par to skriešanu-peldēšanu. Katrā sporta veidā ir tikiai tam specifiskas kustības, un tieši tāpēc tiek piemeklētas treniņmetodes lai nodarbinātu attiecīgo muskuļu grupu un pats galvenais lai "neizsistu ekstremitāšu kustības" no pareiza virziena Krievijā savu laik tika izstrādātas ideālas/paraug treniņmetodes tieši hokeja lauciņā, kuras pārņēma aizokeāna speci un citur pasaulē. Cita lieta ir slodzes, un ar tām krievi grēko uz nebēdu. Tāda ir viņu uztvere iet hard way, caur upuriem, liela nācija lielas (nesamērīgas) prasības, un viņi to var atļauties. Ļoti ceru ka šī jaunā spēlētāja nāve kaut kā radikāli ietekmēs šo "slimo" lauciņu treniņmetodikā un galvenais moš izkustinās šo pa lielam pohuismu pret homo sapiens vārdā sportists.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-21 11:52, pirms 16 gadiem
Cik Latvijā ir profesionālu trenneru, kuri ir ne tikai ar nojausmu, bet arī apmācīti un zin, cik lielu slodzi katrā vecumā var kraut pusaudzim?

Labi, ka laicīgi beidza!

  +8 [+] [-]

, 2008-10-21 11:53, pirms 16 gadiem
nu kaut kas traks, man tikko dēlam aizliedza uz nenoteiktu laiku spēlēt basi, tieši sirds aritmijas dēļ, bet viņam ir tikai 12 gadu, bet ārsts saka, ka tas ir normāli, jo puika pārāk ātri augot.

Pēdējā laikā diezgan aktuāla tēma ir par sirds aritmiju, laikam jau kaut kas nav ar to trenniņu specifiku kārtībā.

Novēlu Georgijam ātrāk tikt uz kājām

  +4 [+] [-]

, 2008-10-21 11:57, pirms 16 gadiem
Что случилось с Пуяцем?

- У него аритмия.

Šis fragments no pēc spēles intervijas ar Vorabjovu ir vienīgā informācija, ko es atradu KHL mājas lapā. Tiešām nav vairāk nekādu ziņu?

  +3 [+] [-]

, 2008-10-21 12:07, pirms 16 gadiem
sirds aritmija var buut arii iedzimta, kaa arii jau buut ieprieksh bet aktivizeeties veelaak, taa ka nebuutu pareizi visu uzreiz novelt uz treninju metodeem, bet pagaidiit liidz aarstu sleedzienam.

  -3 [+] [-]

, 2008-10-21 12:07, pirms 16 gadiem
Cerams nebūs nekas nopietns un to aritmiju var izārstēt...

     [+] [-]

, 2008-10-21 12:11, pirms 16 gadiem
Galvenais, lai dakteri viņu tagad kārtīgi izmeklē un atrod vainu. Ceru, ka tas nav nekas nopietnāks par vnk pārslodzi un pēc kārtīgas atpūtas Pujacs atkal būs zirgā.

Turies Georgij.

  +3 [+] [-]

, 2008-10-21 12:11, pirms 16 gadiem
Pūra trokīs rakstīja: Negribētos viss piekrist par to skriešanu-peldēšanu. Katrā sporta veidā ir tikiai tam specifiskas kustības, un tieši tāpēc tiek piemeklētas treniņmetodes lai nodarbinātu attiecīgo muskuļu grupu un pats galvenais lai "neizsistu ekstremitāšu kustības" no pareiza virziena Krievijā savu laik tika izstrādātas ideālas/paraug treniņmetodes tieši hokeja lauciņā, kuras pārņēma aizokeāna speci un citur pasaulē. Cita lieta ir slodzes, un ar tām krievi grēko uz nebēdu. Tāda ir viņu uztvere iet hard way, caur upuriem, liela nācija lielas (nesamērīgas) prasības, un viņi to var atļauties. Ļoti ceru ka šī jaunā spēlētāja nāve kaut kā radikāli ietekmēs šo "slimo" lauciņu treniņmetodikā un galvenais moš izkustinās šo pa lielam pohuismu pret homo sapiens vārdā sportists.
Labs kontrarguments! Bet piekrītu tikai daļēji... Tev taisnība, ka lielā mērā vainīgas ir nesamērīgi lielās slodzes (tieši to es arī biju domājis Vorobjova sakarā, ja uzmanīgi palasīsi iepriekš minēto), bet es neparko nepieņemšu ideju par to, ka Krievijā redz tika izstrādāta "ideālā" treniņu metode, kamēr tu vai kāds cits to man nepaskaidros un nepierādīs, kāpēc tieši tā ir tik ideāla. Tikpat labi es varētu pavēstīt, ka zemeslode ir čemodāna formā un neko neargumentēt, un pieprasīt no visiem pārējiem, lai tie man piekrīt... Tā tas vis nenotiek...

Katram vingrinājumam ir savs mērķis. Ja nekļūdos (ak, labojiet mani, jel, lūdzu, ja kļūdos), tad skriešanas mērķis ir izturības trenēšana. Tad, lūk, tieši izturības uzlabošanai ir arī produktīvāki vingrinājumi, kaut vai tā pati peldēšana. Minēji par ekstremitāšu nodarbinātību... Skrienot rokas nesaņem pat ne desmitdaļu tik lielu slodzi kā peldot, bet hokejistiem roku nodarbinātība ir ne mazāk svarīga par kāju darbību. Nemaz nerunājot par plaukstām, kuras atsevišķos peldēšanas stilos tiek gan masētas (notiek relaksācija un atbrīvošanās, uzlabojas cilvēka spēja kontrolēt mazaktīvos muskuļus), gan arī "pumpētas". Tāds ir mans viedoklis. Ja ir apgāžams AR ARGUMENTIEM, tad tiešām labprāt tos uzklausīšu.

  -4 [+] [-]

, 2008-10-21 12:22, pirms 16 gadiem
Nu, ja skatās patiesībai acīs, tad vis reālāk, ka Pujacs ir beidzis savu karjeru

  +3 [+] [-]

, 2008-10-21 12:24, pirms 16 gadiem
realskex rakstīja: Nu, ja skatās patiesībai acīs, tad vis reālāk, ka Pujacs ir beidzis savu karjeru
Tas vēl nav zināms, jāgaida pārbaužu rezultāti. Aritmija vairāk ir simptoms (cik es saprotu) nevis slimība. Kad tiks noskaidoti aritmijas cēloņi, kas var būt ļoti dažādi, tad arī būs skaidrs, kas notiks ar Pujacu.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-21 12:26, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Labs kontrarguments! Bet piekrītu tikai daļēji... Tev taisnība, ka lielā mērā vainīgas ir nesamērīgi lielās slodzes (tieši to es arī biju domājis Vorobjova sakarā, ja uzmanīgi palasīsi iepriekš minēto), bet es neparko nepieņemšu ideju par to, ka Krievijā redz tika izstrādāta "ideālā" treniņu metode, kamēr tu vai kāds cits to man nepaskaidros un nepierādīs, kāpēc tieši tā ir tik ideāla. Tikpat labi es varētu pavēstīt, ka zemeslode ir čemodāna formā un neko neargumentēt, un pieprasīt no visiem pārējiem, lai tie man piekrīt... Tā tas vis nenotiek...

Katram vingrinājumam ir savs mērķis. Ja nekļūdos (ak, labojiet mani, jel, lūdzu, ja kļūdos), tad skriešanas mērķis ir izturības trenēšana. Tad, lūk, tieši izturības uzlabošanai ir arī produktīvāki vingrinājumi, kaut vai tā pati peldēšana. Minēji par ekstremitāšu nodarbinātību... Skrienot rokas nesaņem pat ne desmitdaļu tik lielu slodzi kā peldot, bet hokejistiem roku nodarbinātība ir ne mazāk svarīga par kāju darbību. Nemaz nerunājot par plaukstām, kuras atsevišķos peldēšanas stilos tiek gan masētas (notiek relaksācija un atbrīvošanās, uzlabojas cilvēka spēja kontrolēt mazaktīvos muskuļus), gan arī "pumpētas". Tāds ir mans viedoklis. Ja ir apgāžams AR ARGUMENTIEM, tad tiešām labprāt tos uzklausīšu.
Negribu aizvainot newienu. bet šķiet tu esi tālāk no hokeja nekā tew liekas. Skriešana darbina wisas mazās kaju muskuļu grupas pec tam gurnu muskulus un ta wel te war saukt un saukt. Bet nedoma ka ar skriešanu beidzas wiens hokejs. Aizej kaut wia uz Youtube.com ieraxti hokckey training wai hockey skils un tt. lai tew butu wismaz kaut neliesl priekšstats par to wisu, un tew wienkarši mute atkārsies.TĀ bus tikai wiena daļa no hokeja neredzamās puses. Tāpēc ja pac neesi bijis hokeja SISTĒMĀ iekšā, newajadzetu gudri spriedelēt, tas citādi wnk ir smiklīgi.

  +2 [+] [-]

, 2008-10-21 12:28, pirms 16 gadiem
Slodzes jau zēniem pamatīgas. Kamēr jauni tikmēr spiež pēdējo sulu ārā. Tāds ir pro sports

     [+] [-]

, 2008-10-21 12:35, pirms 16 gadiem
Mazais Ralfiņš rakstīja: Negribu aizvainot newienu. bet šķiet tu esi tālāk no hokeja nekā tew liekas. Skriešana darbina wisas mazās kaju muskuļu grupas pec tam gurnu muskulus un ta wel te war saukt un saukt. Bet nedoma ka ar skriešanu beidzas wiens hokejs. Aizej kaut wia uz Youtube.com ieraxti hokckey training wai hockey skils un tt. lai tew butu wismaz kaut neliesl priekšstats par to wisu, un tew wienkarši mute atkārsies.TĀ bus tikai wiena daļa no hokeja neredzamās puses. Tāpēc ja pac neesi bijis hokeja SISTĒMĀ iekšā, newajadzetu gudri spriedelēt, tas citādi wnk ir smiklīgi.
Es nesaku, ka skriešana nav vajadzīga un neko nedod... Nekad neesmu tā teicis! Es tikai saku, ka IR produktīvāki vingrinājumi. Tu man nosauci dažas muskuļu grupas, kuras tiek nodarbinātas skrienot, bet (es negribu atkārtoties un visu laiku izmantot vienu un to pašu piemēru, bet, ja reiz sāku ar vienu, tad to arī turpināšu) peldēšana nodarbina VISUS muskuļus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-21 12:46, pirms 16 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Es nesaku, ka skriešana nav vajadzīga un neko nedod... Nekad neesmu tā teicis! Es tikai saku, ka IR produktīvāki vingrinājumi. Tu man nosauci dažas muskuļu grupas, kuras tiek nodarbinātas skrienot, bet (es negribu atkārtoties un visu laiku izmantot vienu un to pašu piemēru, bet, ja reiz sāku ar vienu, tad to arī turpināšu) peldēšana nodarbina VISUS muskuļus.
Newiens naw teicis ka peldēšana ir slikta.
Malacis ka nesaproti ka pac sewi padari smieklīgu. Wisu ko waru tew pateikt ka tu esi tālu no sporta. Neskaitot esports.lv majas lapu.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-21 12:59, pirms 16 gadiem
Ar izturības treniņiem(krosiem u.t.t.) var palielināt sirds izmērus 2X, tas uzlabo asinsabgādi, tiktāl viss ir OK. Sirdi hokejisti parasti trenē vasarās, mērķis ir uzlabot muskuļu apgādi ar skābekli, lai varētu pēc tam trenēt spēku, ātrumu.

Problēma ir tur, ka bērniem sirds vēl nav izaugusi un izturības treniņi neizaugušo sirdi sačakarē.

Tāpat, ja tiem sportistiem-sprinteriem, kuriem pārsvarā ir iedzimtas ātrās muskuļu šiedras liek skriet maratonus, tad notiek tas kas notiek.

     [+] [-]

, 2008-10-21 13:00, pirms 16 gadiem
Mjaa, nejauks raksta nosaukums, bet labi, ka viss laicigi atklats (loti ceru uz to).

  +1 [+] [-]

, 2008-10-21 13:03, pirms 16 gadiem
cerams ka dzkams viss bus kartiba turpmak, nenaksies parak atri beigt profesionalo karjeru
p.s. vins ir aizsargs un jau iemetis 5 vartus, dazs labs RD uzbrucejs pat tik daudz vartus nav guvis

  -2 [+] [-]

, 2008-10-21 13:04, pirms 16 gadiem
nju slikta pieredze jau KHL ir

     [+] [-]

, 2008-10-21 13:19, pirms 16 gadiem
Hokejistiem vajag būt laukumā ātriem.
Ātrums ir tāda lieta, kas par 90% no dzimšanas jau vai nu ir vai nav, bet tiem kam tas IR tam jāļauj atklāties, lai tas notiktu ir vispirms normas robežās jāuztrenē izturība un spēks.
Vispirms, parasti vasarā papleš sirdi, tad uztrtenē spēku tā lai 10x var savu svaru pacelt un tad trenē ātrumu un visu pārējo.

  +3 [+] [-]

, 2008-10-21 13:30, pirms 16 gadiem
Man pusaudža gados arī aizliedza sportot (volejbolu spēlēju)...bet tāpat spēlēju... līdz vienā spēlē tiešām sajutos slikti un lūdzu trenerei, lai nomaina....bet šī saprot, ka uz spēles latvijas čempja 3. vieta...
stāsts ir par to, ka trenerim svarīgāks par visu ir rezultāts...un ir pilnīgi vienalga vai tas ir jauniešu, amatieru, vai profesionālas komanadas treneris....
Par Pujacu runājot...domāju, ka pie vainas ir pārslodzes....jauna līga, jauni mērķi, vairāk spēles....labi, ka atklāja...vismaz ārsti varēs novērot un sekot viņa veselībai...nedod Dievs piedzīvot vēl vienu hokeja traģēdiju...ar 2004gadu jau pietiek...tfu, tfu tfu...
1 2 69 komentāri