Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ankipāns par darbu ar "Baltajiem vilkiem": "Tas ir tikai un vienīgi mans hobijs"

Jānis Celmiņš

Ankipāns par darbu ar "Baltajiem vilkiem": "Tas ir tikai un vienīgi mans hobijs"
Ģirts Ankipāns. Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Bijušais Rīgas “Dinamo” komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns neslēpj, ka uztur regulāru kontaktu ar šī brīža komandas vadību, taču pats darbu aktīvi nemeklē, lai gan piedāvājumi esot. Darbu ar sava drauga Rodrigo Laviņa izveidoto jauniešu komandu "Baltie vilki" viņš uzskata par savu hobiju.

Ankipāns Rīgas “Dinamo” komandu vadīja kopš 2017. gada septembra līdz pat 2019./2020. gada sezonas beigām, kad kluba vadība ar viņu un citiem treneriem sadarbību pārtrauca. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Ankipāns neslēpj, ka šobrīd nopietni darbu nemeklē, lai gan dažādi interesanti piedāvājumi esot. “Šobrīd vēlos nedaudz atpūsties. Izbaudu katru dienu, kuru varu veltīt ģimenei. Pēdējie gadi bija nervozi un ļoti aizņemti, nekam citam laika nebija. Šobrīd esmu atskārtis, ka ir cilvēki arī ārpus hokeja un komandas. Trenera darbs no cilvēka prasa ļoti daudz. Dažādi piedāvājumi bija un ir joprojām, taču šajos apstākļos es nevēlos uzņemties nopietnus izaicinājumus. Izbaudu, ka no rītiem uz terases varu mierīgi iedzert kafiju, nekur nesteidzoties, neko nedomājot un neko neplānojot,” klāsta Ankipāns.

Publiskajā telpā parādījusies informācija, ka Ankipāns kļuvis par Junioru Attīstības Hokeja līgas (JAHL) komandas “Baltie vilki” treneri, taču treneris neslēpj, ka tas drīzāks ir veids, kā uzturēt sevi formā. “Ap šo komandu esmu bijis arī iepriekš. Mēs ar Laviņu esam ļoti labi draugi, tāpēc šobrīd palīdzu ar komandas trenēšanu. Tas ir tikai un vienīgi mans hobijs, mana paša iniciatīva, tas nav algots darbs. Šādā veidā uzturu sevi tonusā. Dzīvoju netālu no Mārupes ledus halles, tāpēc esmu priecīgs iesaistīties. Ir patīkami redzēt, kā jaunieši progresē,” neslēpj bijušais Rīgas “Dinamo” galvenais treneris.

Kuluāros klīst runas, ka tieš Ankipāns bijis tas, pēc kura iniciatīvas par viņa sekotāju pie Rīgas "Dinamo" stūres kļuvis Pēteris Skudra. Vaicāts, vai uztur kontaktu ar Skudru, konsultējot viņu starpsezonu periodā, Ankipāns atbild apstiprinoši. “Mēs esam ļoti labi draugi, nekad neesmu slēpis, ka viņš arī manā trenera karjerā un izaugsmē ir spēlējis lielu lomu. Pastrādājām kopā, arī šobrīd kontaktējamies. Zinu, ka daudzi pēc Pētera apstiprināšanas amatā gaidīja, ka es būšu viens no viņa palīgiem, taču es šobrīd nevēlos par to domāt. Regulāri sazvanāmies, runājam par lietām, taču es šobrīd tiešām baudu dzīvi,” stāsta Ankipāns.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-21 14:39, pirms 4 gadiem
Baltie Vilki - labs nosaukums!
#White_Lives_Matter!

  +2 [+] [-]

, 2020-08-21 17:30, pirms 4 gadiem
Tur viņam īstā vieta bērnus trenēt nevis pieaugušos

     [+] [-]

, 2020-08-22 10:39, pirms 4 gadiem
Protams, protams, ka viņam bija piedāvājumi un pat ļoti interesanti ... "Rēzeknes lauksaimnieki" un "Mazirbes dīķsaimnieku sporta klubs" ... ir tak sevi pierādījis ko māk un ko ir sasniedzis

     [+] [-]

, 2020-08-23 08:17, pirms 4 gadiem
Kā bērnu treneris var būt ok, bet pie večiem maksimums OHL.

     [+] [-]

, 2020-08-23 10:40, pirms 4 gadiem
Trenēt bērnus no 5-7, ne vecākus ,lai nesačakarē.

     [+] [-]

, 2020-08-23 11:50, pirms 4 gadiem
Pieaugušos sačakarēt ir grūtāk. Juniori var sačakarēt sev karjeru. Labāk, lai beidz visu laiku ap RD iestrādi bakstīties un teikt es jau neko man te hobijs. Ja ar kāju pa pēcpusi āra, tad ārā. Tak redzams, ka grib iebakstīties atpakaļ un neticu, ka šam kādi piedāvājumi un hobijs, un atpūta. Tā nenotiek!