Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ak, "Ak Bars"...

Juris Miņins
Juris Miņins

Ak, "Ak Bars"...
Zinetula Biļaļetdinovs var sākt zīmēt jaunas shēmas
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Sovakar Kontinentālās hokeja līgas finālsērijas ceturtajā spēlē izlīdzinājumu septiņu maču duelī panāca Balašihas "HK MVD", kuri ar 2:1 pārspēja mājniekus, Kazaņas "Ak Bars", līdz ar to vēl vienu hokeja maču šajā sezonā varēs redzēt gan Balašihā, gan Kazaņā.

Pēc vakardienas "Ak Bars" zaudējuma jau rakstīju, ka Kazaņas komandai spēlēšana mājās, kā jau tas pierādījās "playoff" maču laikā, sagādā lielas problēmas. Šodien tas tika parādīts vēl uzskatāmāk. Ja vajadzētu raksturot šī vakara maču, tad to varētu izdarīt šādi: "HK MVD" neļāva spēlēt, bet "AK Bars" arī nevarēja paspēlēt.

Kazaņas komanda, pretēji vakardienas mačam, kurā viņu neveiksmi varēja norakstīt uz veiksmes rēķina, rādīja ļoti haotisku spēli, bez vienotas idejas un "piepildījuma". Atskaitot vienu momentu otrajā periodā, nebija redzama "AK Bars" dominantā uzbrukuma spēle. Protams, tas, ka šīsdienas spēlē nevarēja piedalīties komandas kapteinis Aleksejs Morozovs, nospēlēja izšķirošu lomu,jo Iļjam Ņikuļinam ar jaunajiem pienākumiem vēl jāaprod, tāpēc, ka viens ir ieņemt "pagaidu vietnieka" lomu (pašlaik jau zināms, ka Morozovam sezona ir beigusies), otrs - būt komandas iedvesmotājam un līderim visu sezonu. Tieši līdera viņiem šovakar katastrofāli pietrūka. Līdera, kurš var "sapurināt" komandu arī pēc neveiksmīgākām epizodēm.
Vēl vēlētos atzīmēt Kazaņas vārtsarga Petri Vehanena spēli. Ja līdz šim somu leģionārs rādīja labu spēli un radīja par sevi pārliecināta vārtsarga "auru", tad šajos mačos viņš, no malas vērojot viņa darbības, izskatījās nervozāks, brīžiem zaudēdams pārliecību par sevi. Ja tas turpināsies arī tālāk, tad "barsiem" var būt lielas problēmas.

Ja pievēršas Latvijas hokeja pārstāvju Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Balašihas "HK MVD", tad neko jaunu viņi neparādīja un iemesli kāpēc viņi uzvarēja ir tie paši, kas vakardienas spēlē ( Blogs: MVP – MVD! ) – disciplīna, koncentrācija un darbs. Kā vēsta krievu paruna – Uzcītība un darbs visu paveiks. Tieši tas ir "miliču" šī spēles modeļa sauklis un līnija, kuru viņi arī iztur līdz galam. Vakar rakstīju arī par to, ka viesu komandai, pēc pirmās sērijas uzvaras vajadzētu izmantot parādību, ko sauc par "momentum". Vai viņiem tas izdevās? Ja vērtē to no piemaskavas kluba reāliju puses, jā pilnīgi. Tika turpināta cīņa, pretiniekam netika dota vaļa spēlēt savu spēli, kas beigu beigās pārauga par "barsu" uzvarētāju (šīs dienas spēles) pārliecības zaudēšanu.
Arī Maskavas piepilsētas kluba rindā vēlētos izcelt vārtsargu - Maiklu Gārnetu. Viņa loma šajā komandā ir, iespējams, daudz lielāka nekā tas izskatās no malas. Tā kā "HK MVD" spēlē tādu vairāk uz aizsardzību balstītu hokeju var likties, ka Gārnets paveic savu darbu un tikai, taču, ja pavēro uzmanīgāk, var redzēt, ka, kā jau Ziemeļamerikas vārtsargiem tas ir raksturīgs, daudzas epizodes viņš "nolasa" kā tikko pretinieki par tām ir iedomājušies, tādējādi izjaucot tos vēl pirms momenti ir radušies.

Runājot par epizodi mača izskaņā, kas beidzās ar labi zināmā Meta Elisona un Iļjas Ņikuļina "kautiņu", tad zaudējums šādās epizodēs gan var nākamajos mačos dārgi maksāt. Ir sena, visiem labi zināma paruna – ja zaudē vienā sērijas spēlē, dari visu, lai pretiniekiem tiktu nosūtīts "mesidžs" par "elli" nākamajā tikšanās reizē. "AK Bars" to izdarīja lieliski. Un pat ne tikai ar šo epizodi, bet arī ar visu mača izskaņu, kur viņi atkal kļuva par "ļauno komandu", izpildot spēka paņēmienus un visā visumā spēlējot asi.

Kas tālāk? Divi mači, viens Balašihā, viens Kazaņā. Ja Znaroka un Vītoliņa padotie grib uzvarēt sērijā, tad mājas spēle viņiem ir jāņem "bez variantiem". Ja nē – tad "Ak Bars" parādās vienreizēja iespēja septiņas spēles šajā sērija, tomēr, nespēlēt.

Slēpts komentārs: kokodžambo

  -2 [+] [-]

, 2010-04-20 21:12, pirms 14 gadiem
Kaut gan šogad tik slikti nemaz neiet.

     [+] [-]

, 2010-04-20 21:12, pirms 14 gadiem
nu slikti ka ta!!! bet jacer ka turpinajuma iespelesies bez kapteinja!!!

  +5 [+] [-]

, 2010-04-20 21:16, pirms 14 gadiem
kokodžambo rakstīja: Kad nākošgad "Barsos" spēlēs Marcels Hossa viņiem ies vēl sliktāk kā šogad.
Ej glet, rit uz skolu jaiet
ka, kaut ko tadu stulbu var uzrakstit
Es piemeram uzskatu ka Ak Bars si ir veiksmiga sezona!
Un par Hossu, vispar bez komentariem........................

  -2 [+] [-]

, 2010-04-20 21:44, pirms 14 gadiem
Šodien Ak Bars parādija, kā ar pašpārliecinātību var izrakt sev bedri. Respektīvi, nu tā bedre jau ir izrakstā pāri ceļiem. Otra lieta - Morozova un Radulova saspēle (tās trūkums) pavisam jūtami ietekmē visas komandas spējas. Bez savie lideriem komanda klibo.

Ķecerīga doma - Znarokam Latvijas hokejisti ir pa inteliģentu? (lasi - pārāk daudz domā? ).

  +1 [+] [-]

, 2010-04-20 21:49, pirms 14 gadiem
Labs raksts. Ņikuļins laukumā ņēmās klupdams, krizdams - lēcienā izvilka ripu no tukšiem vārtiem + beigās vēl izprovocēja Elisonu uz kautiņu. Domāju, ka ar C pienākumu un komandas iedvesmošanu viņš tika galā teicami. Morozova radošā izdoma pietrūka vairākumā, jo tieši šādā veidā viņš savāc lielāko daļu savu punktu šajā PO.

     [+] [-]

, 2010-04-20 22:06, pirms 14 gadiem
Vispār jau malači Ak Bars! Pirmajā sezonā paņēma Gagarinu, tagad ir finālā, un varbūt arī vinnēs kausu! Man šī komanda liekas ļoti ļoti laba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-21 00:42, pirms 14 gadiem
Dainis un Matiss rakstīja: Atshkiriba no iepriekseja autora murga,seit viss ir uzrakstits pa lietu.
Atradies vērtētājs . Lūdzu nomaini savu stulbo avataru, nav ko te propogandēt pedera...ju. Hetero...... nezin kāpēc to nedara, tikai jūs zilie to cenšaties uzsvērt un izcelt

  -3 [+] [-]

, 2010-04-21 02:12, pirms 14 gadiem
līdz ar to vēl vienu hokeja maču šajā sezonā varēs redzēt gan Balašihā, gan Kazaņā
Nu, nu.. ja MVD abas mājas spēles vinnē, tad kas spēlēs Kazaņā?

  +2 [+] [-]

, 2010-04-21 07:41, pirms 14 gadiem
TV PACK rakstīja: Nu, nu.. ja MVD abas mājas spēles vinnē, tad kas spēlēs Kazaņā?
Nākamās spēles (pēc norises vietas) - Balašiha, Kazaņa, Balašiha (ja vajadzēs).

     [+] [-]

, 2010-04-21 09:54, pirms 14 gadiem
Zips rakstīja: Šodien Ak Bars parādija, kā ar pašpārliecinātību var izrakt sev bedri. Respektīvi, nu tā bedre jau ir izrakstā pāri ceļiem. Otra lieta - Morozova un Radulova saspēle (tās trūkums) pavisam jūtami ietekmē visas komandas spējas. Bez savie lideriem komanda klibo.

Ķecerīga doma - Znarokam Latvijas hokejisti ir pa inteliģentu? (lasi - pārāk daudz domā? ).
Kāda Morozova un Radulova saspēle??? Moška Radulovs spēle Salavata???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-21 14:07, pirms 14 gadiem
Makten labs raxts, pa pirmo, rulezzz!!!