Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Izskata grozījumus sporta likumā, kas liegs dalību pasākumos Krievijā un Baltkrievijā

Emils Ozerinskis

Izskata grozījumus sporta likumā, kas liegs dalību pasākumos Krievijā un Baltkrievijā
"Dināmo Rīga" talismans. Foto: Raimonds Volonts

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus Sporta likumā, kas aizliegs Latvijā reģistrētiem spēlētājiem vai komandām piedalīties sporta sacensībās Krievijā un Baltkrievijā, aģentūru LETA informējusi Izglītības un Zinātnes ministres Anitas Muižnieces padomniece komunikācijas jomā Marta Mackeviča.

Grozījums paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām, neatkarīgi no to juridiskā statusa, piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un nacionālo kausu izcīņās, kā arī komandu sporta spēļu starptautiskajās līgās, kurās vairāk nekā puse dalībnieku ir komandas no Krievijas vai Baltkrievijas.

Likumprojekts paredz, ka Latvijas Nacionālās sporta padomes locekļa amatu, kā arī atzītās sporta federācijas izpildinstitūcijas vadītāja amatu nedrīkstēs ieņemt personas, kuras ir citu valstu drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki, kā arī personas, kuras bijušas PSRS, Latvijas PSR valsts drošības dienesta, izlūkdienesta vai pretizlūkošanas dienesta štata darbinieki.

Aizliegums neattieksies uz personām, kas bijušas tikai PSRS vai attiecīgo Latvijas PSR Valsts drošības komitejas plānošanas un finanšu, administratīvi saimnieciskās struktūrvienības darbinieki.

Jau iepriekš Muižniece uzsvērusi, ka nav pieļaujams, ka personas, kuras darbojušās bijušajos drošības dienestos ieņem amatus atzītās sporta federācijās, kas pilda valsts deleģētos uzdevumus. Tieši bijušo drošības dienestu darbinieku darbība šādās institūcijās var mazināt uzticēšanos demokrātiskām institūcijām.

"Krievijas militārā agresija un plaša mēroga iebrukums Ukrainā ir rupjš Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpums un pieprasa steidzamus risinājumus, tostarp pārtraukt Latvijas sporta komandu dalību Krievijā un Baltkrievijā organizētās sporta sacensībās, it īpaši nacionālajos čempionātos," norāda Saeimas deputāts, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš.

Minētie grozījumi nepieļauj arī tādu personu nokļūšanu Latvijas Nacionālā sporta padomes locekļa amatā, kuri nav lojāli Latvijas valstij, tās Satversmei, un kuri savas iegūtās pilnvaras varētu izmantot valsts drošības apdraudēšanai. Pēc likumprojekta izskatīšanas Saeimas atbildīgajā komisijā un apstiprināšanas Saeimā paredzēts, ka grozījumi stātos spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 69 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2022-03-17 17:27, pirms 2 gadiem
Savickijs brīvs no tenisa federācijas vadīšanas! 😁 varēs turpināt laizīt puķinam.

  +6 [+] [-]

, 2022-03-17 19:02, pirms 2 gadiem
Calvin rakstīja: Savickijs brīvs no tenisa federācijas vadīšanas! 😁 varēs turpināt laizīt puķinam.
to putina paklāju deportēt uz rus robežu, lai brien uz maskavu un guļ pie putina gultas! tas mēsla gabals ir reāls kremļa propagandas atlieka Latvijas teritorijā
Slēpts komentārs: Skudriniekss

     [+] [-]

, 2022-03-17 19:23, pirms 2 gadiem
Man interesē, mazais buky gadījumā vēl nav Vladivostokā?
Slēpts komentārs: vii
Slēpts komentārs: Skudriniekss
Slēpts komentārs: vii
Slēpts komentārs: vii

  +6 [+] [-]

, 2022-03-17 19:57, pirms 2 gadiem
Celmiņ, bļe! Kur ir tagad ir tie tavi sarunu bīdošie troļļi, ar komentāru moderēšanas iespēju? Labāk būtu pieņēmis kādu komentāru moderatoru, lai šos okupantu pitarus aizvāktu. Ja to nevari, tad - slēgt reģistrēšanās iespēju, kā tas bija agrāk
Slēpts komentārs: ilmis2

  +3 [+] [-]

, 2022-03-17 20:03, pirms 2 gadiem
vii rakstīja: demokrātija.
Klau, cirvi, ja reiz tu te esi, pastāstīsi to jūsu palātas domu gājienu - kā tas iet kopā vienlaicīgi gan dievināt Lukašenko, gan mūžīgi raudāt par demokrātijas trūkumu un gribēt absolūtu visatļautību šeit?

Teiksim, tavs tētis - agresīvais musulmanis no "Tautas varas frontes" - Lukašenko lielākais fans no vienas puses, no otras puses grib visu Latviju reizi mēnesī sadzīt Mežaparkā, lai visi kopā taisa lielo balsošanu par jebkuru jautājumu

Pašiem vispār nesaslēdzas, ka tur kaut kas neiet kopā?

     [+] [-]

, 2022-03-17 20:11, pirms 2 gadiem
ilmis2 rakstīja: Pilnīgs murgs. Gada vai pusotra laikā vadība Krievijā mainīsies uk ko tad, skries atkal mainīt likumu?
Tu vispār izlasīji ko grib tajā likumā iekļaut, vai tikai tukši bezsakarā pļūtī?!

     [+] [-]

, 2022-03-17 20:13, pirms 2 gadiem
vii rakstīja: demokrātija.
Nevajag iedomāties, ka demokrātija ir visatļautība, stulbais vateņu trolli.

     [+] [-]

, 2022-03-17 20:14, pirms 2 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Drosmīgi! Gudri! Prasmīgi!
Šādam likumam bija jābūt jau 1993.gadā. Viennozīmīgi. Vajadzēja gan arī noteikt, ka izlašu līmenī Latvija ar Krieviju vai Baltkrieviju netiekas nekad!
Nevajag jau arī pārspīlēt!
Nacionālās izlases ir pavisam cits stāsts.

  -2 [+] [-]

, 2022-03-17 20:45, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nevajag iedomāties, ka demokrātija ir visatļautība, stulbais vateņu trolli.
Pārstāj aizvainot citus kam ir savādāks viedoklis

     [+] [-]

, 2022-03-17 21:08, pirms 2 gadiem
Vot, Mareka sievai ir ritīgs krampis ! Labāk vēlu,nekā nekad tos visus čekistus ārā no aprites. Viņu laiks bija jāizbeidz jau 91.gadā, taču rumpīši,godmanīši u.c. vadījās pēc principiem,ka nauda nesmird.
Līdz šim,piemēram, Dināmo čekists ar savu ņirdzīgo ģīmi bija daždien vai galvenais personāžs SC rakstos. Bet ko te daudz rakstīt-kā vēji pūtīs,tā arī līgosies līdzi,domājot par savu pašlabumu. Jau tgd.redzam-kas ir kas un vēl daudz ko redzēsim...

  +2 [+] [-]

, 2022-03-17 21:19, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Pārstāj aizvainot citus kam ir savādāks viedoklis
Neglaimo, jo tas nav viedoklis, bet vateņu atgremota liliputa Putlera&Co propagandas naratīva.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-17 21:24, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Pārstāj aizvainot citus kam ir savādāks viedoklis
Pašreizējā situācijā ir tā-vai nu tu esi ar mums,vai neesi ar mums. Vidusceļš un laipošana,kā tas gļēvā sabiedrībā jau kādam ierasts, te nebūs!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-17 21:37, pirms 2 gadiem
striker rakstīja: Pašreizējā situācijā ir tā-vai nu tu esi ar mums,vai neesi ar mums. Vidusceļš un laipošana,kā tas gļēvā sabiedrībā jau kādam ierasts, te nebūs!
Ja cilvēki uzskata ka ir iespējams cenzēt runu ,ja tā neatbilst viņu viedoklim ,viņu vieta ir Putina Krievijā

  -2 [+] [-]

, 2022-03-17 21:39, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Neglaimo, jo tas nav viedoklis, bet vateņu atgremota liliputa Putlera&Co propagandas naratīva.
Arī Putina propoganda ir viedoklis , stulbs ,nepareizs ,bīstams ,bet tomēr viedoklis

  +2 [+] [-]

, 2022-03-17 21:57, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Arī Putina propoganda ir viedoklis , stulbs ,nepareizs ,bīstams ,bet tomēr viedoklis
Propoganda NAV viedoklis. Propoganda ir propoganda un viedoklis ir viedoklis. Un kara laikos propoganda potenciāli ir tik pat bīstama kā kalašņikovs, ja ne vēl bīstamāka. Tas, kas šobrīd notiek Ukrainā ir ilgstošas propoganda sekas. Bet protams, sūds par nāvi un iznīcību, galvenais, lai tikai Stīvs un co varētu pļurināt visu, kas ienāk prātā.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-17 22:11, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: Propoganda NAV viedoklis. Propoganda ir propoganda un viedoklis ir viedoklis. Un kara laikos propoganda potenciāli ir tik pat bīstama kā kalašņikovs, ja ne vēl bīstamāka. Tas, kas šobrīd notiek Ukrainā ir ilgstošas propoganda sekas. Bet protams, sūds par nāvi un iznīcību, galvenais, lai tikai Stīvs un co varētu pļurināt visu, kas ienāk prātā.
Vai es uzskatu ka vārda brīvība svarīgāka par dzīvbu , principā Jā. Kā teica Voltēra tulkotāja Beatrise Hola- Man ir galīgi nepieņemams Jūsu viedoklis ,bet es esmu gatavs atdot dzīvību lai Jūs to varētu izteikt .

     [+] [-]

, 2022-03-17 22:32, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Vai es uzskatu ka vārda brīvība svarīgāka par dzīvbu , principā Jā. Kā teica Voltēra tulkotāja Beatrise Hola- Man ir galīgi nepieņemams Jūsu viedoklis ,bet es esmu gatavs atdot dzīvību lai Jūs to varētu izteikt .
Ir viegli teiks šādus vārdus, kad paša dzīvība netiek apdraudēta. Tas viens. Otrs (un atkārtošos) - propoganda NAV viedoklis!!! Meli NAV viedoklis. Tiešām būtu gatavs atdot savu dzīvību, pat ja tikai vārdos, lai kāds cits varētu melot un nevis vienkārši melot, bet melot tā, lai gaļa rezultātā vārda brīvība nebūtu pilnīgi nevienam.

     [+] [-]

, 2022-03-17 22:38, pirms 2 gadiem
Nelaime tāda, ka tev visa tā galējā brīvības ideoloģija ir sagājusi galīgā putrā un, lai iegūtu malku, ar ko māju iekurinat, zāģē zaru, uz kura pats sēdi.
Slēpts komentārs: Ezils Omerinskis

  -2 [+] [-]

, 2022-03-17 22:49, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: Nelaime tāda, ka tev visa tā galējā brīvības ideoloģija ir sagājusi galīgā putrā un, lai iegūtu malku, ar ko māju iekurinat, zāģē zaru, uz kura pats sēdi.
Nekas man nav sagājis grīstē ,ja cilvēks kaut ko uzskata viņam ir tādas tiesības,ja cilvēks tic Putina meliem viņam ir tādās tiesības.Es varu nepiekrist .strīdēties bet nedrīkstu aizsiet viņam muti
Slēpts komentārs: Ezils Omerinskis
Slēpts komentārs: Ezils Omerinskis

     [+] [-]

, 2022-03-17 22:54, pirms 2 gadiem
Ezils Omerinskis rakstīja: Vai pats esi pieteicies brīvprātīgajos lai karotu Ukrainā, ka šitā raksti?
Esmu izkarojies un ja būs vajadzīgs, karošu arī savā Dzimtenē pret okupantiem. Nesatraucies un čuči mierīgs !
Slēpts komentārs: Ezils Omerinskis

  +8 [+] [-]

, 2022-03-17 23:00, pirms 2 gadiem
Ezils Omerinskis rakstīja: Pasaki labāk par Jagru, ko domā par viņu? Mērglis, okupantu varzas atbalstītājs, Ukrainas genocīda veicinātājs?
Pašol nah*i !
Slēpts komentārs: Ezils Omerinskis
Slēpts komentārs: Ezils Omerinskis

  -1 [+] [-]

, 2022-03-17 23:02, pirms 2 gadiem
Ezils Omerinskis rakstīja: Vai pats esi pieteicies brīvprātīgajos lai karotu Ukrainā, ka šitā raksti?
Pāris eiro noziedot ir lielāka jēga
Slēpts komentārs: Ezils Omerinskis
1 2 69 komentāri