Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroks domāja par pagarinājumu, Ņičuškins paliks "Traktor" rīcībā

Agris Suveizda

Znaroks domāja par pagarinājumu, Ņičuškins paliks "Traktor" rīcībā
Valērijs Ņičuškins (priekšplānā)
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Maskavas "Dynamo" šovakar prata atspēlēt trīs vārtu deficītu, tomēr beigās ar rezultātu 3:4 zaudēja Gagarina kausa izcīņas finālsērijas piektajā spēlē. Čeļabinskas "Traktor" izdevās panākt 2-3 un pagarināt sēriju, bet Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks izlēma, ka viens no potenciālajiem Krievijas U-18 izlases līderiem Valērijs Ņičuškins varēs piedalīties sērijas sestajā mačā, kas paredzēts trešdien. Pasaules U-18 čempionāts Sočos sāksies jau ceturtdien.

"Pirmajā trešdaļā pieļāvām kļūdas, otrajā - izvilkām spēli. Varējām pat gūt vārtus vairākumā, ar to spēle būtu beigusies. Bet trešā trešdaļa...Gribējām spēlēt no aizsardzības. Bija grūti aizvērties, tāds skaļš stāvēju. Varējām izlīdzināt, kad noņēmām vārtsargu, bet trāpījām pa stabu. Domāju, ka būs pagarinājums. Nekā traka, braucam uz Čeļabinsku. Pēc vecas tradīcijas," sacīja Oļegs Znaroks.

Žurnālists Znarokam atgādināja teicienu, ka izslēgšanas spēlēs laukumā ejot pat miroņi, un vaicāja par jauno aizsargu Andreju Mironovu, kurš spēlēja ar smadzeņu satricinājumu. "Viņš nepavisam nav vesels. Nevēlējāmies viņu izģērbt, bet...Izgāja laukumā pēc tam, kad rezervē apsēdās aizsargs Derļuks, kurš pieļāva divas rezultatīvas kļūdas. Ar Mironovu es uzminēju."

"Trešajā trešdaļā lūdzu puišiem stingrāk spēlēt aizsardzībā. Viņi tika galā, bet ceturtie vārti - veiksme," pēc spēles sacīja "Traktor" galvenais treneris Valērijs Belousovs. "Vai trešā trešdaļa aizritēja pēc plāna? Ne gluži. Divi spēlētāji guva savainojumus, tāpēc nācās pāriet uz spēli trīs maiņās. Ņičuškina palikšana? Mums jau tāpat trūkst uzbrucēju. Ja vēl arī Ņičuškinu paņemtu..."

"Pieņēmām lēmumu atstāt Valēriju Ņičuškinu vēl uz vienu spēli. Lai paosta visaugstākā līmeņa kausa spēles," par Ņičuškina atstāšanu "Traktor" rīcībā sacīja Vladislavs Tretjaks. "Mums bija vienošanās ar Čeļabinskas kluba vadību, ka Valērijs paliek komandas rīcībā līdz šodienai. Tā kā "Traktor" uzvarēja, tad es, pārrunājot ar jauniešu izlases treneru štābu, precīzāk, Igoru Kravčuku, izlēmu dot Valērijam iespēju ilgāk paspēlēt finālā."

"Vai viņš paliks līdz septītajai spēlei? Vispirms pagaidīsim, ar ko beigsies sestā. Uzskatu to par pareizu lēmumu, ejam pretī "Traktor"," Tretjaks turpināja. Izlases treneris Kravčuks esot izteicies, ka Ņičuškins viņam ir vajadzīgs jau pirmajā spēlē pret galveno favorīti ASV. "Saprotiet, Ņičuškins ir izlases līderis. Uz viņu balstās trijnieks, tiek būvēta izspēles shēma vairākumā. Ceram, ka pašreizējā pieredze no spēlēm pret "Dynamo" palīdzēs viņam izlases izškirošajos mačos. Saprotu, ka, ja "Traktor" bez viņa iegūs Gagarina kausu, tad Valērijam būs ļoti skumji. Pie tam pat gadījumā, ja sērija izstiepsies līdz septiņām spēlēm, viņš paspēs palīdzēt izlasei."

"Tikko pienāca kluba direktors un teica, ka viss ir nokārtots. Godīgi sakot, arī gaidīju, ka tā būs. Kaut gan uz "Dynamo" arēnu atvedu visu ekipējumu - biju gatavs nepieciešamības gadījumā doties uz Sočiem. Ar nūjām un mantām. Tiesa, Kravčuks vēl pirms spēles uzmundrināja - spēlē, ne par ko nedomā, nevienā neklausies. Viss būs labi," sacīja Valērijs Ņičuškins. "Protams, esmu priecīgs, ka varēšu turpināt palīdzēt "Traktor". Nu, izlaidīšu vienu junioru čempionāta spēli. Bet izlases perspektīvas uzvarēt Soču turnīrā tas neietekmēs, vai ne? Puiši arī bez manis tiks galā ar amerikāņiem. Man patiesībā bija ļoti interesanta alternatīva. Nevis izvēle starp "labi" un "slikti", bet gan - "labi" un "labi". Ar prieku spēlēšu abās komandās."

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-16 08:49, pirms 11 gadiem
Virsnieks rakstīja: Tiitars ar domaaja...
Spēlētājs kurš nevis pats ir iedomājies,ka bez viņa nevar iztikt bet reāli viņš tiešām ir tāds par kura nepieciešamību nešaubās gan izlases gan kluba speciālisti ir TALANTS jefreitora k-gs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja