Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Austrumos - bez pārsteigumiem, rietumos no spēcīgākajām tikai ''MVD''

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Austrumos - bez pārsteigumiem, rietumos no spēcīgākajām tikai ''MVD''
Balašihas ''MVD'' bija vienīgais augstākizsētais klubs Rietumu konferencē, kas spēja iekļūt 2. kārtā. Tagad jāspēlē pret Rīgas ''Dinamo''
Foto: hcmvd.ru

Šodien noslēgusies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmā izslēgšanas spēļu kārta. Varam pavilkt svītru, apskatot, kas šajos mačos noticis. Nevienā no astoņām sērijām nebija nepieciešamas visas piecas spēles. Austrumos uzvaras svinēja augstāk izsētās komandas, bet rietumos to spēja paveikt tikai Balašihas ''MVD'', pārējos dueļos uzvarot pastarīšiem.

Protams, mūs visvairāk interesējošā dueļa iznākums pārsteidza ļoti daudzus - Rīgas ''Dinamo'' četros dramatiskos mačos apspēlēja Rietumu konferences regulārā čempionāta uzvarētājus, līgas 2. labāko komandu Sanktpēterburgas ''SKA'', pierādot - nekas nav neiespējams, un brīnumi tomēr notiek. Jekaterinburgas ''Avtomobilist'' galvenais treneris Mareks Sikora pēc iekļūšanas ''play off'' atklāti pateica - sezonas sākumā viņš savas komandas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs novērtēja kā 30 pret 70. Rīgas ''Dinamo'' hokejistu izredzes lielākā daļa novērtēja līdzīgi vai pat zemāk, tomēr tieši mūsējie spēlēs pret Oļega Znaroka vadīto Balašihas ''MVD''.

Tieši miliči bija vienīgā Rietumu konferences komanda, kas ar augstāk izsēto numuru spēja iekļūt nākamajā kārtā. Balašihas kluba hokejisti arī bija vienīgie rietumos, kas sēriju noslēdza jau trīs mačos, pārliecinoši tiekot galā ar Maskavas ''CSKA''. Pagājušā gada fināliste Jaroslavļas ''Lokomotiv'' uzvarēja vienu spēli viesos un abas savā laukumā, sērijā apspēlējot Mitišču ''Atlant'', bet Maskavas ''Spartak'' derbijā tika galā ar Maskavas ''Dinamo''. Šobrīd jau izskanējušas dažādas prognozes par pusfinālu rezultātiem, taču vienota viedokļa nav - cits uzvaru atdot ''MVD'' un ''Lokomotiv'', cits - Rīgas ''Dinamo'' un ''Spartak''. Vien jāpiemin, ka Miloša Ržigas vadītā komanda, Maskavas ''Spartak'', duelī pret Maskavas dinamiešiem nodemonstrēja ļoti saturīgu sniegumu, atklāti piesakot savu kandidatūru Gagarina kausa finālam. Laiks gan vēl ir atliku likām, un vispirms jāpārvar iepriekšējo finālistu izliktie šķēršļi.

Pretēja aina vērojama Austrumu konferencē - nākamajā kārtā jeb konferences pusfinālā iekļuvušas visas augstāk izsētās komandas. Tiesa, neliels pārsteigums par Omskas ''Avangard'' pārliecinošo kapitulāciju pret Ņižņekamskas ''Neftekhmik'' - zaudēts visos trīs mačos, tomēr jāpiemin, ka omskieši vien paši sev raka bedri, pirms ''play off'' sākuma nomainot treneri. Jauniesauktais soms eksāmenu neizturēja, tādēļ ļoti ticams, ka visai drīz arī viņam darbs tiks uzteikts. Tomēr pastāv iespēja, ka Omskas kluba vadība veiks iespaidīgus atjaunošanas darbus - visticamāk, komandu pametīs vairāki vadošie spēlētāji, viņu starpā arī čehu superzvaigzne Jaromirs Jāgrs, tāpēc somu speciālistam varētu tikt uzticēta atjaunošanas mehānisma kontrole.

Titula aizstāvēšanu ar pirmās kārtas barjeras pārvarēšanu sāka Kazaņas ''AK Bars'' hokejisti, arī trīs spēlēs pieveicot Kazahstānas klubu Astanas ''Barys''. Viena no spēlēm (pirmā), kas norisinājās Kazaņā, kļuva par īstu hokeja maratona - teju tika nospēlētas divas spēles vienā, proti, mājinieki uzvaru guva tikai 105. spēles minūtē, izmantojot muļķīgu viesu uzbrucēja noraidījumu. Pirmajām divām komandām gadījās nelielas aizķeršanās trešajos mačos, tomēr šķēršļi tika pārvarēti, šodien iekļūstot konferences pusfinālā. Šāds notikumu attīstības scenārijs pierādījis, ka Rietumu konferencē ir vairāk konkurētspējīgu komandu, kas gatavas apspēlēt galvastiesu pārākos pretiniekus. Austrumos šāda situācija nav vērojama, vismaz pagaidām.

KHL ''play off'', 1. kārta

Rietumu konference

Spēle1.2.3.4.Sērijā
Sanktpēterburgas ''SKA'' (1) - Rīgas ''Dinamo'' (8)0:21:34:22:41:3
Balašihas ''MVD" (2) - Maskavas ''CSKA'' (7)3:14:25:2-3:0
Maskavas ''Dinamo'' (3) - Maskavas ''Spartak'' (6)3:4 P0:13:10:41:3
Mitišču ''Atlant'' (4) - Jaroslavļas ''Lokomotiv'' (5)1:24:3 P3:41:2 P 1:3

Austrumu konference

Spēle1.2.3.4.Sērijā
Ufas ''Salavat Yulaev'' (1) - Jekaterinburgas ''Avtomobilist'' (8)5:14:13:48:13:1
Magņitogorskas ''Metallurg'' (2) - Čeļabinskas ''Traktor'' (7)5:23:11:2 P3:2 P3:1
Kazaņas ''AK Bars'' (3) - Astanas ''Barys'' (6)4:3 P4:23:1- 3:0
Ņižņekamskas ''Neftekhmik'' (4) - Omskas ''Avangard'' (5)2:06:22:1-3:0

KHL ''play off'', 2. kārta

Rietumu konference

Komandas
Balašihas ''MVD'' (2) - Rīgas ''Dinamo'' (7)
Jaroslavļas ''Lokomotiv'' (5) - Maskavas ''Spartak'' (6)

Austrumu konference

Komandas
Ufas ''Salavat Yulaev'' (1) - Ņižņekamskas ''Neftekhmik'' (4)
Magņitogorskas ''Metallurg'' (2) - Kazaņas ''AK Bars'' (3)

Nākamās sērijas, konferenču pusfināli, noritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Rietumu komandas pirmās spēles aizvadīs piektdien, 19. martā, bet austrumnieki sāks dienu vēlāk. Pirmie divi mači augstāk izsēto komandu laukumos, nākamie divi - pastarīšu laukumos.

Izmantotie resursi:
khl.ru

1 2 3 76 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2010-03-15 21:15, pirms 14 gadiem
Nekur nevajadzēja 5. spēli, tātad vairak vai mazak parliecinošas uzvaras

 +13 [+] [-]

, 2010-03-15 21:18, pirms 14 gadiem
Tas ka play-off`os neuzvar "stiprākie"(līderi regulārajā sezonā), tas visu padara tikai interesantāku

 +11 [+] [-]

, 2010-03-15 21:19, pirms 14 gadiem
Nu ko.. Znarokam priekšroka.. delj ta ka zin ko no katra musu LV čaļa gaidit

  +9 [+] [-]

, 2010-03-15 21:22, pirms 14 gadiem
Tas pierāda, ka rietumi ir spēcīgāki un vienlīdzīgāki...

  +5 [+] [-]

, 2010-03-15 21:23, pirms 14 gadiem
maucnenormal rakstīja: Tas pierāda, ka rietumi ir spēcīgāki un vienlīdzīgāki...
Nu spēcīgāki nē,bet vienlīdzīgāki tas toč.
Slēpts komentārs: uusipaavulnieni

 +10 [+] [-]

, 2010-03-15 21:28, pirms 14 gadiem
Šogad solās būt interesantas cīņas par Gagarinu. Daudzas komandas, kuras pieskaitīja pie tām, kuras varētu tikt finālā jau izlidoja pirmajā kārtā - SKA, Dinamo Maskava, Avangard.. vēl diezgan spēcīgas - Atlant, CSKA..

Un domāju, ka Ak Bars šogad nedabūs Gagarina kausu.

Un interesantākās spēles šajā kārtā noteikti būs starp Rīgas Dinamo - MVD un Salavat Julajev - Ņeftekhimik. Tur būs īsta sišanās. Protams otras divas spēles būs ne mazāk interesantas.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-15 21:30, pirms 14 gadiem
uusipaavulnieni rakstīja: Nesaprotu to lietu ar pusfinālu pāriem. Kapēc Rietumos 1pret8 komandu uzvarētāja cīnās ar 2. pret 7., bet austrumos pirmā pret 4urto?
no atlikusajam pec sezoans ranga sakarto lai vajaka pret stiprako tapec vnk austrumos ta sakrita a rietumos 2vs 8 un ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-15 21:36, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Tas tik liecina,ka KHL ir uz pareizā ceļa. Ja vel starpsezonā atkal nesāks radikāli ko grozīt reglamentā, tad ar laiku viņa tiešām izveidosies par vienu no pasaules vadošām hokeja līgām.
Sportiskā ziņā viņa tada jau ir. Cik Sējējs izteicās SA tad radikālu parmainu nebūs.

Es tik nesapratu kapēc parliecinošas uzvaras norāda ka tiek iet pareizs ceļs....

  +1 [+] [-]

, 2010-03-15 21:38, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Tas tik liecina,ka KHL ir uz pareizā ceļa. Ja vel starpsezonā atkal nesāks radikāli ko grozīt reglamentā, tad ar laiku viņa tiešām izveidosies par vienu no pasaules vadošām hokeja līgām.
Domāju, ka labākais ir tas, ka ir pārsteidzošas uzvaras un vinnē pāru pastarītes. Tas padara KHL izslēgšanas cīņas interesantākas un neparedzamākas, jo kurš gan bija pārliecināts, par Rīgas Dinamo uzvaru pār SKA?

     [+] [-]

, 2010-03-15 21:45, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Sportiskā ziņā viņa tada jau ir. Cik Sējējs izteicās SA tad radikālu parmainu nebūs.

Es tik nesapratu kapēc parliecinošas uzvaras norāda ka tiek iet pareizs ceļs....
Noskatijos visas ak Bars-Baris spēles, ja skatās tikai sērijas galarezultātu tad varētu domāt ka ak Bars pārliecinoši uzvarēja, bet tikpat labi varēja būt arī 0-3. Diemžēl, bet ja ak bars tā spēlēs viņi pamatīgi norausies no Metalurga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-15 21:47, pirms 14 gadiem
reali tizla sisteema ar nakamajiem pretiniekiem. Normali pleiofos 1-8 vietas uzvaretajs tiekas ar 4-5 vietas un attieicgi 2-7 vietas ar 3-6 vietas uzvaretajiem, a te pakartots lai SKA un Ufai butu bijis izdevigi. Nu tagad vismaz SKA vairs nav ... A musejie pret Znaroku vel jo vairak velesies paradit labako speli un Suplers gan jau ko izdomaas. vienigi Masalska zaudejums musu speku samazina par 10-15%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-15 21:56, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Tieši tā. Naudas maisi sev pārkāpa pāri,un ļauj pastarīšiem savas miljonāru komandas vinēt. Tas šo pasākumu padara daudz interesantāku.
Kaut gan no Rietumu konferences par izteiktu pastarīti varēja nasaukt tikai komandu no Rīgas. Pēc budžeta,un komplektācijas. Pārējās komandas +/- gan pēc komplektācijas, gan bud;žeta ir vienādas. Nu,SKA vienīgi mazliet izceļās virs vidējā.
MVD visvienādākā, gan pēc budžeta, gan komplektācijas

     [+] [-]

, 2010-03-15 21:59, pirms 14 gadiem
Agris 77 rakstīja: Noskatijos visas ak Bars-Baris spēles, ja skatās tikai sērijas galarezultātu tad varētu domāt ka ak Bars pārliecinoši uzvarēja, bet tikpat labi varēja būt arī 0-3. Diemžēl, bet ja ak bars tā spēlēs viņi pamatīgi norausies no Metalurga.
Es paskatijos rezultatus, var saprast ka līdzīgas spēles bijušas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-15 22:08, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Vai Tu zini MVD budžetu???
Jā.MVD ir ļoti laba komplektācija. Nav spožu zvaigžņu,bet ir labas visas četras maiņas. Kaut vai tas pats Elisons. Nav zvaigzne,bet jau otro gadu KHL apliecina sevi par labu KOMANDAS spēlētāju.
MVD treneru kolektīvs starpsezonā ir labi pastrādājuši.
Vai tu zini Spartaka, Loko, Atlant, SKA, MD, CSKA budžetus? Protams RD komplektācija ir galīgi garām, visas 4 maiņas sliktas, visi ir zvaigznes un visi sevi apliecina kā slikti KHL spēlētāji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-15 22:19, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nē,nezinu kādi ir pārējo PO komandu budžeti,bet zinu ka tie ir puslīdz vienādi. Un šīs komandas nodrošina pašas sevi.
Bet kāda man daļa gar kaut kādu RD? Par viņiem man vairāk neko nejautā,jo tāpat neatbildēšu. Par pārējām KHL komandām lūdzu.
ka tas ir, nodrosina pašas sevi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-03-15 22:30, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Viņām nav jaatrojas no vienas siles kopā ar kādu citu komandu,un jagaida vai šīs siles saimnieks vienu dienu neizdomās atšūt,ja kas nepatiks.
Visi tai līga ir pie kadas siles, neviens sevi neuztur pats, tapec nepadari sevi par apsmieklu muldot muldēšanas pēc

  -2 [+] [-]

, 2010-03-15 22:36, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Visi tai līga ir pie kadas siles, neviens sevi neuztur pats, tapec nepadari sevi par apsmieklu muldot muldēšanas pēc
Tev ir visas iespējas pierādīt,ka RD nav ietekmējams no GAZPROM puses. Kamēr Tu to nevari izdarīt,tikmēr arī Tavam komentāram ir nla,bla,blā vērtība.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-15 22:40, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Tev ir visas iespējas pierādīt,ka RD nav ietekmējams no GAZPROM puses. Kamēr Tu to nevari izdarīt,tikmēr arī Tavam komentāram ir nla,bla,blā vērtība.
Kamēr Tu nepierādi savus vārdus tieši tava muldēšana ir bla, bla, bla

     [+] [-]

, 2010-03-15 22:42, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nē,nezinu kādi ir pārējo PO komandu budžeti,bet zinu ka tie ir puslīdz vienādi. Un šīs komandas nodrošina pašas sevi.
Bet kāda man daļa gar kaut kādu RD? Par viņiem man vairāk neko nejautā,jo tāpat neatbildēšu. Par pārējām KHL komandām lūdzu.
Atkal BLA, BLA, BLA

     [+] [-]

, 2010-03-15 22:48, pirms 14 gadiem
man šito rakstu lasot ienāca prātā doma ka varētu būt interesanti palasīt kāda zinātāja skaidrojumus par komandu nosaukumiem un to izcelšanos
ja MVD ir miliči CSKA armijnieki un Salavats Lujajevs bija kkāds bandīts tad daudzi nav īsti zināmi un būtu interesnati šādu rakstu palasīt.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-15 22:48, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Tev ir visas iespējas pierādīt,ka RD nav ietekmējams no GAZPROM puses. Kamēr Tu to nevari izdarīt,tikmēr arī Tavam komentāram ir nla,bla,blā vērtība.
Principā 80% tavu komentu ir bla bla vertībā. Un galvenais ka bieži tie ir pretruna ar tevis kur citur sacito. Bet nav svarīgi.
Man nekas nav japierāda, es skaidri uzrakstiju ka Tu izgazies apgalvojot ka pārējās PO komandas nodrošina pašas sevi. Ja ta nav tad pastasti kur, ka un cik tas pelna.
Par Gazprom atkarību - naudu vini dod, tatad kaut kadas sviras viņiem ir, nekad to neesmu noliedzis. Dabusim citu sponsoru, busim atkarīgi no tā. Tapat ka citas komandas no saviem sponsoriem.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-15 23:07, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nē,nezinu kādi ir pārējo PO komandu budžeti,bet zinu ka tie ir puslīdz vienādi. Un šīs komandas nodrošina pašas sevi.
Bet kāda man daļa gar kaut kādu RD? Par viņiem man vairāk neko nejautā,jo tāpat neatbildēšu. Par pārējām KHL komandām lūdzu.
Redzu tu visu laiku gribi iestāstīt ka Krievijas PRO līmenī varētu būt kādas aizkulišu netīras darbības, šajā sakarā man jautājums. Kāda tev ir izglītība? Parasti ar šādām "gudrībām" izceļas jabkuras tautas zemākie slāņi.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-16 00:24, pirms 14 gadiem
sandza rakstīja: reali tizla sisteema ar nakamajiem pretiniekiem. Normali pleiofos 1-8 vietas uzvaretajs tiekas ar 4-5 vietas un attieicgi 2-7 vietas ar 3-6 vietas uzvaretajiem, a te pakartots lai SKA un Ufai butu bijis izdevigi. Nu tagad vismaz SKA vairs nav ... A musejie pret Znaroku vel jo vairak velesies paradit labako speli un Suplers gan jau ko izdomaas. vienigi Masalska zaudejums musu speku samazina par 10-15%
NHL ir tieši tāpat kā KHL Plof sistēma.
Tā ka nevajag meklēt ko SKA un Ufa nopirkuši

  +3 [+] [-]

, 2010-03-16 00:32, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nē,nezinu kādi ir pārējo PO komandu budžeti,bet zinu ka tie ir puslīdz vienādi. Un šīs komandas nodrošina pašas sevi.
Bet kāda man daļa gar kaut kādu RD? Par viņiem man vairāk neko nejautā,jo tāpat neatbildēšu. Par pārējām KHL komandām lūdzu.
bija te viena tāda pati sevi nodrošinoša komanda. LADA sauc...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-16 08:57, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Zinu,ka pretuzbrukums ir vislabākā aizsardzība,bet velreiz Tev saku,ka ja Tev nav reālu pretargumentu,tad Tu ar saviem plikiem komentāriem vari iet kādam citam stāstīt. Uz mani tas neiedarbojas.
Un velreiz Tev saku,ka tas ir skaidrs pat mazam bērnam,ka katrai komandai ir savs sponsorus. Citiem tā ir kāda ministrija, vel kādiem citiem tā ir apgabala pārvalde,biznesa grupa vai atsevišķs oligarhs,bet katram tā ir sava. Tomēr nevienai citai nav jabarojas ar pretinieku pie viena saimnieka. Bet nevienam no šiem saimniekam nelemj KHL likteni un attīstību.
LM variants. LAČ Play Off spēlē divas LM komandas, un ja abas tiktos kādā no PO stadijām,tad principā nav šaubu kura no šīm komandām uzvarētu. RD gadijums ir stipri līdzīgs,bet tikai atšķiras ar to, ka saimniekam ir ļoti globāli mērķi. Un tāpēc KHL attīstības vārdā viņš var veikt dažādus manevrus.
Ja KHL nemainīs konferenču sadalijumu,tad RD katru sezonu (kas zin cik tādu RD vel būs) pastāv iespēja jau pirmā kārtā uzdurties uz sava saimnieka otru komandu,un tad atkal varēs zīlēt-ļaus kaut ko uzvarēt vai nē.
Ej un apkakājies kaut kur stūrītī :

ITERA Latvija принадлежат 16% акций Latvijas gaze, германскому Ruhrgas AG - 48%, российскому "Газпрому" - 34%. Природный газ компании LG поставляют "Газпром" и ITERA . Акции LG котируются по официальному списку Рижской фондовой биржи.

lg.lv

  +1 [+] [-]

, 2010-03-16 09:10, pirms 14 gadiem
Ivar, jasaka ka ir, Tu esi stulbs demagogs, lai gan iepriekšēja komantā par tādu centies pataisit mani. Es skaidri un gaiši apliecināju ka atzīstu Gazprom ietekmi, es teicu ka KHL komandas pašas nepelna - (tu augstāk rakstīji ka pelna, beb nodrošina, kas ir viens un tas pats), tās atkarīgas no sponsoriem...Tu mal atkal ko citu, nevis par manis rakstītos jo nevari atzīt savu izgāšanos, liels onkulis, bet uzvedas ka niķīgs ēzēlis.

Turies, gan arī tavā būdiņā iespīdēs kāds saules stars

     [+] [-]

, 2010-03-16 09:12, pirms 14 gadiem
[+] [-]Ziņot
IIZ 70, 2009-06-18 00:08, pirms 9 mēnešiem, citēt
Atcelt Ziņot
Ko var gribēt no komandas,kam kopējais budžets grozas ap 10.Mio. Ls.
Algu budžets no tā varētu būt ap 45%, jeb Ls 4,5 Mio.
Ja kāds ir iedomājies, ka GAZPROM veic tiešos maksājumus RD budžetā, tad tas smagi maldās. Cik Itera Latvia iedod tik arī ir.

Nez, kurš to ir rakstījis?
1 2 3 76 komentāri