Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Metallurg'' uzvar un iekļūst pusfinālā

''Metallurg'' uzvar un iekļūst pusfinālā
Magņitogorskas Metallurg līderis Jans MareksFoto: ITAR-TASS

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) play off ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē Magņitogorskas ''Metallurg'' savā laukumā pārspēja Mitišču ''Atlant'' ar rezultātu 4:2, tādējādi panākot visā sērijā 3:1 un kvalificējoties pusfinālam.

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu otrās kārtas ietvaros ceturto savstarpējo spēli aizvadīja Mitišču ''Atlant'' un Magņitogorskas ''Metallurg''. Līdz šim sērijā līdz trim uzvarām vadībā ir ''Metallurg'' ar 2:1 un ja šodien tā savā laukumā izcīnīs uzvaru, tad nodrošinās sev vietu pusfinālā.

Jau ar pirmajām minūtēm mājinieki ļoti apņēmīgi uzbruka, divas reizes izveidojot bīstamus vārtu gūšanas momentus, tomēr veiksmīgi vārtos darbojās ''Atlant'' vārtsargs Rejs Emerijs. Arī turpmākajās dažās minūtēs ''Metallurg'' daudz vairāk kontrolēja ripu un tikai viesu disciplinētā spēle aizsardzībā neļāva tiem gūt vārtus. ''Atlant'' koncentrēja spēkus aizsardzībā, gaidot mājinieku kļūdas un izdevību doties pretuzbrukumā. Līdz perioda vidum spēles temps gan nedaudz samazinājās, jo komandas apzinājās šīs cīņas nozīmīgumu, tomēr pieauga emocijas starp abu klubu hokejistiem. Trešdaļas beigās ''Atlant'' bija iespēja atklāt rezultātu, izmantojot vairākumu, tomēr viesi nespēja to realizēt, savukārt mājinieki gan spēja gūt pirmos vārtus, realizējot vairākumu, kad precīzs bija Aleksandra Maļenkiha spēcīgais metiens no zilās līnijas. Pirmais periods noslēdzās ar 1:0 par labu ''Metallurg'', kas arī bija pietiekoši loģiski, jo visu pirmo divdesmit minūšu laikā mājinieki spēlēja nedaudz labāk par viesiem.

Otrā perioda sākumā atšķirībā no pirmā vairāk un bīstamāk jau uzbruka viesi, kuri vēlējās atspēlēties. Kopumā spēle nedaudz izlīdzinājās un komandas vairs nespēja izveidot daudz vārtu gūšanas momentus. Perioda vidū ''Atlant'' bija iespēja realizēt vairākumu, tomēr līdzīgi kā pirmajā trešdaļā, tas netika paveikts, tomēr viesu aktivitātes uzbrukumā deva nepieciešamo rezultātu, jo tie panāca neizšķirtu, kad precīzs bija Aleksandrs Ņesterovs. Pēc ''Atlant'' gūtajiem vārtiem aktīvāki jau kļuva ''Metallurg'' hokejisti, un līdzīgi kā pirmajā periodā arī šajā mājinieki guva vārtus tā izskaņā, kad precīzs pēc ļoti labas Staņislava Čistova piespēles bija Tomašs Rolineks, tādējādi panākot 2:1 ''Metallurg'' labā, kas arī bija rezultāts pēc otrā perioda.

Trešo trešdaļu daudz aktīvāk iesāka viesi, kuri, apņēmīgi uzbrūkot, mēģināja panākt izlīdzinājumu un vienā no spēles momentiem tiem radās lieliska vārtu gūšanas iespēja, kuru gan ''Atlant'' hokejisti nespēja realizēt. Tomēr nākamo iespēju viesi izmantoja, tādējādi panākot neizšķirtu un atjaunojot spēlē intrigu, kad visā trešdaļā bija nospēlētas vien četras minūtes. Ilgi gan rezultāts nebija 2;2, jo ''Metallurg'' hokejists Aleksejs Kaigorodovs, izmantojot rupju ''Atlant'' aizsargu kļūdu, izvirzīja trešo reizi vadībā mājiniekus - 3:2. Arī turpinājumā spēle bija ļoti interesanta, ar vairākiem vārtu gūšanas momentiem un vienā no tiem viens no viesu hokejistiem netrāpīja praktiski tukšos vārtos, tādējādi nepanākot izlīdzinājumu. Perioda vidū komandas apmainījās vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, tomēr nevienai neizdevās gūt vārtus, tādējādi piecas minūtes līdz spēles beigām ''Metallurg'' joprojām atradās vadībā ar 3:2. Divas minūtes līdz spēles beigām ''Atlant'' vārtsargs Rejs Emerijs tika nomainīts pret laukuma sesto spēlētāju, bet tas nelīdzēja, jo viesi izpelnījās noraidījumu, burtiski sagraujot cerības atspēlēties. ''Metallurg'' izmantoja vairākumu, kad tukšos vārtos ripu raidīja Nikolajs Zavaruhins, panākot 4:2 un uzvaru mājiniekiem. Spēles beigās, nesamierinoties ar zaudējumu, ''Atlant'' hokejisti izprovocēja mājiniekus vēl uz kautiņu, bet spēles rezultātu tas neietekmēja un ''Metallurg'' svinēja uzvaru ar 4:2, tādējādi iekļūstot KHL pusfinālā.

KHL Play Off Ceturtdaļfināls, 15.marts

Magņitogorskas ''Metallurg'' - Mitišču ''Atlant'' 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Sērijā: 3:1
Vārti 19:04 Maļenkihs (Mirnovs, Kaigorodovs, vair.) 1:0, 31:43 Ņesterovs (Boikovs) 1:1, 39:54 Rolineks (Čistovs, Atjušovs, vair.) 2:1, 43:54 Boikovs (Ņesterovs) 2:2, 45:33 Kaigorodovs (Mirnovs, Platonovs) 3:2, 58:49 Zavaruhins (Mirnovs, vair.) 4:2

Izmantotie resursi:
khl.ru

  +6 [+] [-]

, 2009-03-15 16:24, pirms 15 gadiem
interesanti kāda play - off spēle beigsies bez kautiņiem??
Slēpts komentārs: aivars409xa

     [+] [-]

, 2009-03-15 16:36, pirms 15 gadiem
Šaise!!

  +4 [+] [-]

, 2009-03-15 16:39, pirms 15 gadiem
aivars409xa rakstīja: Kad beigsies speelju paardosana-intersanti cik tas maksaa.Tagad vairs nebriinbos,kaapeec Riiga zaudeeja- laba nauda apgrozaas totalizatoraa,zeel tas vairs nav sports...
nu tad jau rīgai vajadzēja uzvarēt, jo uz rīgu koeficients noteikti bija daudz lielāks!

     [+] [-]

, 2009-03-15 16:55, pirms 15 gadiem
aivars409xa rakstīja: Kad beigsies speelju paardosana-intersanti cik tas maksaa.Tagad vairs nebriinbos,kaapeec Riiga zaudeeja- laba nauda apgrozaas totalizatoraa,zeel tas vairs nav sports...
tu doma R2000 vai Dinamo?

  +1 [+] [-]

, 2009-03-15 17:02, pirms 15 gadiem
kurš bija tas kurš teica, ka Atlantam finālā vieta rezervēta?

     [+] [-]

, 2009-03-15 17:24, pirms 15 gadiem
Skaidrs viens - laikam pēc šādas gaļas mašīnas AK Bars vai Avangards nav reāli kandidāti uz to Gagarina vāzīti.
Ja vinnē AK Bars - tad Maskavas Dinamo atkal dabū pretim nomocītu pretinieku. Ja vinnē Avangards - pilna laime Jaroslavļai.

     [+] [-]

, 2009-03-15 17:29, pirms 15 gadiem
riat80 rakstīja: kurš bija tas kurš teica, ka Atlantam finālā vieta rezervēta?
džekam sezona ātri beigusies - viņam derētu uzprasīties kļavu lapu izlases vadībai... Nav jau viņš nekad izlasē spēlējis... moš sezonas beigas var kompensēt ar zelta bambāli kaklā... (tikai konkurence tur ievērojama... laikam jau pietiks ar "saviem" (NHL) kadriem...)

     [+] [-]

, 2009-03-15 18:04, pirms 15 gadiem
Avangards domaa vinnees?

  -2 [+] [-]

, 2009-03-15 18:58, pirms 15 gadiem
Riigai po vozrastu nepolozjeno uzvareet,naakosgad pirmo kaartu paarvarees-ja labi samaksaas,un ja KHL veel pastaavees.

     [+] [-]

, 2009-03-16 02:54, pirms 15 gadiem
Atlants pievīla cerības, švakas pārāk izrādījās. Bet Avangards var atdzimt kā Fēnikss no pelniem! Tur vēl viss ir zem jautājuma zīmes!

     [+] [-]

, 2009-03-16 09:29, pirms 15 gadiem
riat80 rakstīja: kurš bija tas kurš teica, ka Atlantam finālā vieta rezervēta?
Es jau meklēju tavu komentāru zem šī raksta ...un atradu. Ņemu savus vārdus atpakaļ - mani favorīti CSKA, Ufa un Atlants ir sakauti.

     [+] [-]

, 2009-03-23 18:58, pirms 15 gadiem
exGMT rakstīja: Es jau meklēju tavu komentāru zem šī raksta ...un atradu. Ņemu savus vārdus atpakaļ - mani favorīti CSKA, Ufa un Atlants ir sakauti.