Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Iguldens: "Mērķis - savākt 40 punktus"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Iguldens: "Mērķis - savākt 40 punktus"
Maiks Iguldens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pirmie iespaidi par Kontinentālo Hokeja līgu (KHL) ir ļoti labi, patīk tas, kādu hokeju šeit spēlē. ''Dinamo'' fani ir fantastiski, tādā atmosfērā vēl nekad nebiju spēlējis,'' pēc pirmās oficiālās spēles Rīgas ''Dinamo'' atzina komandas jaunpienācējs - 26 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Maiks Iguldens.

- Kādi pirmie iespaidi par KHL?
- Lielisks hokejs – ātrs, spēlētājiem ir augsta individuālā meistarība, visu laiku notiek kustība, un ir lieliski spēlēt tādu hokeju.

- Un fani?
- Iespaidīgi. Iespējams, ka šī bija labākā un skaļākā atmosfēra, kādā līdz šim karjerā esmu spēlējis hokeju. Spēles sākumā no fantastiskā fanu atbalsta ieguvām papildus enerģiju, kas ļāva ''lidot'' uz ledus. Spēles otrajā pusē spēles temps kritās.

- Kas notika otrā perioda beigās, kad nepilnas minūtes laikā zaudējāt divus vārtus?
- Vienubrīd ilgi netikām ārā no savas zonas un pēc tam kļūdījāmies vidus zonā. Pretinieku komanda ir ļoti meistarīga un sodīja mūs par to.

- Tavuprāt, otrā perioda beigas izšķīra spēles likteni?
- Domāju, ka jā. Tiklīdz viņi izvirzījās vadībā ar 3:1, mums bija ļoti grūti atspēlēties, bet vēl līdz pat brīdim, kad ''Salavat Yulaev'' guva ceturtos vārtus, mums bija nelielas cerības kaut ko mainīt.

- Ko treneris Juliuss Šuplers teica pārtraukumā pēc otrā perioda?
- Teica, lai turpinām spēlēt par visiem 100%. Brīdināja, lai mēs uzmanāmies no viņu aktīvajiem aizsargiem, kam patīk pieslēgties uzbrukumiem.

- Kāds bija noskaņojums komandas ģērbtuvē pēc mača?
- Uzreiz pēc spēles ''veči'' bija nomākti, bet apzināmies, ka tā bija tikai pirmā spēle, un viss vēl ir priekšā. Nospēlējām ar pilnu atdevi, nebija tā, ka kāds taupītos vai spēlētu nenopietni, tāpēc neko sev nevaram pārmest. Ar savu spēli nevaru būt pilnībā apmierināts, jo varēja just, ka mača sākumā vēl ''nejutu'' maiņas partnerus, bet mača gaitā sadarbības uzlabojās.

- Kā šis zaudējums psiholoģiskā ziņā varētu ietekmēt komandu pirms nākamās spēles pret Omskas ''Avangard''?
- Nedomāju, ka tas kaut kā ietekmēs komandu. Uztraukumam nav pamata. Viss būs kārtībā!

- Runājot par sadzīviskām lietām, kā esi iejuties Rīgā?
- Viss ir lieliski pagaidām. Gan man, gan sievai patīk Rīga. Cilvēki šeit ir atsaucīgi un izpalīdzīgi. Nav, par ko sūdzēties (smaida). Dzīvojam ''Panorama Plaza''.

- Kas līdz šim sagādājis vislielākās neērtības?
- Iepirkšanās pārtikas veikalos ir apgrūtinoša, jo nezinām latviešu valodu, bet lielākā daļa tāda tipa veikalos strādājošo nerunā angliski, tāpēc ir grūti komunicēt. Bet gan jau tuvākajā laikā apgūsim valodu un būs vieglāk.

- Latviešu valodā kaut ko jau iesi iemācījies?
Jā, dažas standartfrāzes. ''Paldies''. ''Lūdzu'', ''Čau! Kā tev iet?''. Garākus teikumus vēl neprotu, bet ir dažas lietas, ko saprotu no komandas biedru teiktā. Mācos, bet latviešu valoda ir ļoti grūta.

- Kas ir bijusi visdīvainākā lieta, ar ko līdz šim esi saskāries, būdams pie mums?
Latvijā neko tādu pagaidām nevaru nosaukt, bet, kad bijām turnīrā Baltkrievijā, kādā restorānā cilvēki ēda govs mēli. Man tas likās dīvaini, jo nekad neko tādu dzīvē vēl nebiju redzējis.

- Ar kuriem spēlētājiem komandā ir vistuvākās attiecības?
- Lī Svetu, Martinu Kariju, Marselu Hosu. Noteikti tāpēc, ka viņi visi labi runā angliski un tāpēc ir vieglāk saprasties. Bet komandā visi ir ''forši''. Rodrigo Laviņš ir patīkama personība, tāpat Sandis Ozoliņš, kuru jau agrāk pazinu. Komandā mani ļoti labi uzņēma jau pašā sākumā, katrs personiski ar sevi iepazīstināja. Pie mums ir radīta tāda atmosfēra, kurā var justies komfortabli. Tas patiešām ir ļoti jauki.

- Kuri spēlētāji komandā ir lielākie jokdari?
- Noteikti mēs ar Lī, visu laiku jokojam. No latviešu hokejistiem pagaidām nevienu nevaru izcelt, bet gan jau sezonas laikā vēl kaut ko jaunu uzzināšu.

- Kādi ir tavi personīgie mērķi šajā sezonā statistikas ziņā?
- Ceru gūt 35-40 punktus. Viss gan būs atkarīgs no tā, kādu spēli no manis prasīs komandas interesēs, tāpēc nevar būt nekāda runa par egoistisku hokeju un savas statistikas taisīšanas izbīdīšanu priekšplānā.

1 2 64 komentāri

 +42 [+] [-]

, 2009-09-14 13:26, pirms 15 gadiem
Tad arī novēlu gūt šos un vēl vairāk punktus

 +19 [+] [-]

, 2009-09-14 13:28, pirms 15 gadiem
Nu, taa teikt - lai izdodaas! Un tureesim pie vaarda

  +8 [+] [-]

, 2009-09-14 13:32, pirms 15 gadiem
Būtu ļoti labi.

 +42 [+] [-]

, 2009-09-14 13:32, pirms 15 gadiem
IllaGhee rakstīja: 35 līdz 40 punktus Ja čalis jau pirms pēdējām spēlēm būs savācis tos 40 punktus, tad speciāli dos neprecīzas piespēles un speciāli metīs garām vārtiem
Cik tu gudrs.

 +29 [+] [-]

, 2009-09-14 13:35, pirms 15 gadiem
Iepirkšanās pārtikas veikalos ir apgrūtinoša, jo nezinām latviešu valodu, bet lielākā daļa tāda tipa veikalos strādājošo nerunā angliski, tāpēc ir grūti komunicēt. Bet gan jau tuvākajā laikā apgūsim valodu un būs vieglāk.

Nu ļoti drosmīgi !

 +28 [+] [-]

, 2009-09-14 13:35, pirms 15 gadiem
Malacis, ka cenšas latviski kaut ko iemācīties arī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2009-09-14 13:36, pirms 15 gadiem
apollo.lv: Apollo - Sports: Lī Svets: esmu laimīgs, ka...

sheit Sveta intervija laba un sakariiga.

 +10 [+] [-]

, 2009-09-14 13:41, pirms 15 gadiem
Tieshaam! Un sheit buus intervija ar Njizhiviju:

diena.lv: Ņiživijs: neiebilstu, ja katrā spēlē būtu...

Ehh rakstīja: apollo.lv: Apollo - Sports: Lī Svets: esmu laimīgs, ka...

sheit Sveta intervija laba un sakariiga.

 +10 [+] [-]

, 2009-09-14 13:52, pirms 15 gadiem
tieshaam patiikams chalis un iespaids par komandu uzlabojas ar katru jauno zinju

  +4 [+] [-]

, 2009-09-14 14:07, pirms 15 gadiem
Par to govs mēli bija labs joks!

  -2 [+] [-]

, 2009-09-14 14:13, pirms 15 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Par to govs mēli bija labs joks!
kalab joks? daudzi cilveki ed govs meli, ari latvija! pats gan neesmu meginajis un pat netaisos to darit, bet fakts ir tads ka nekas neparasts tas nav.

  +6 [+] [-]

, 2009-09-14 14:15, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: kalab joks? daudzi cilveki ed govs meli, ari latvija! pats gan neesmu meginajis un pat netaisos to darit, bet fakts ir tads ka nekas neparasts tas nav.
Garšo labi, tikai ēdot nevajag domāt no kurienes viņa ir nākusi...

     [+] [-]

, 2009-09-14 14:20, pirms 15 gadiem
Nu, cerams, cerams, lai gan pēc pirmās spēles diez ko neizskatījās, ka viņš varētu nopietni konkurēt ar Hosu. Drīzāk tad jau Karija, kas bija pelnījis kādu golu. Nekas - gan jau šodien iebliezīs Omskai kādu hattrick - viens vai otrs, var pat abi.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-14 14:21, pirms 15 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Par to govs mēli bija labs joks!
Normāli garšo - iesaku pamēģināt. Protams nav jādomā, kas tas ir, bet, ja labi pagatavota, par to nav laika domāt

     [+] [-]

, 2009-09-14 14:24, pirms 15 gadiem
Viesulis rakstīja: Nu, cerams, cerams, lai gan pēc pirmās spēles diez ko neizskatījās, ka viņš varētu nopietni konkurēt ar Hosu. Drīzāk tad jau Karija, kas bija pelnījis kādu golu. Nekas - gan jau šodien iebliezīs Omskai kādu hattrick - viens vai otrs, var pat abi.
Hosa pats arī īpaši nespīdēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-09-14 14:24, pirms 15 gadiem
Ehh rakstīja: apollo.lv: Apollo - Sports: Lī Svets: esmu laimīgs, ka...

sheit Sveta intervija laba un sakariiga.
Svets vispār tāds sakarīgs un labdabīgs puisis izskatās. Kad pirms spēles viņš svaidīja ripu vārtos, padomāju, ka čalim labs tēmeklis, jo gandrīz katra ripa lidoja vārtos,-redz, spēlē viņš to pierādīja! Lai tikai pirms spēles un pārtraukumos abi ar Iguldenu uzceļ puikas uz viļņa ar saviem jokiem citādi Ozo brīžiem tāds pavisam saskābis slido!

     [+] [-]

, 2009-09-14 14:25, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Hosa pats arī īpaši nespīdēja.
Golu neiemeta, bet vairākas izdevības bija, kamēr Iguldenu kaut kā īpaši nevaru atcerēties...

  +2 [+] [-]

, 2009-09-14 14:27, pirms 15 gadiem
Viesulis rakstīja: Normāli garšo - iesaku pamēģināt. Protams nav jādomā, kas tas ir, bet, ja labi pagatavota, par to nav laika domāt
Nē nu es jau nestrīdos, īstenībā nekas pārāk traks, arī nav, jo galu gala, tā nav jau nekāda zarna vai dzimumorgāns, par ko būtu daudz un dikti jādomā pagaršot vai nē, bet no tāda kanādiešā diezgan komiski izklausās, ka aizbrauc uz tādu Baltkrieviju un viņam tā liekās eksotika!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-14 14:30, pirms 15 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Nē nu es jau nestrīdos, īstenībā nekas pārāk traks, arī nav, jo galu gala, tā nav jau nekāda zarna vai dzimumorgāns, par ko būtu daudz un dikti jādomā pagaršot vai nē, bet no tāda kanādiešā diezgan komiski izklausās, ka aizbrauc uz tādu Baltkrieviju un viņam tā liekās eksotika!
Bija viņam moments pie vārtiem. Čalis kārtīgi cīnās.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-14 14:31, pirms 15 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Nē nu es jau nestrīdos, īstenībā nekas pārāk traks, arī nav, jo galu gala, tā nav jau nekāda zarna vai dzimumorgāns, par ko būtu daudz un dikti jādomā pagaršot vai nē, bet no tāda kanādiešā diezgan komiski izklausās, ka aizbrauc uz tādu Baltkrieviju un viņam tā liekās eksotika!
Viņš jau pa tādām valstīm ir braukājis, kur ar pārtiku nav problēmas... būtu redzējis, ko ēda PSRS laikā, vispār acis būtu uz kātiņiem...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-14 14:32, pirms 15 gadiem
Viesulis rakstīja: Viņš jau pa tādām valstīm ir braukājis, kur ar pārtiku nav problēmas... būtu redzējis, ko ēda PSRS laikā, vispār acis būtu uz kātiņiem...
PSRS ēda normālas lietas. Cik esmu dzirdējis, tad galdi gluži tukši nebija un garšoja labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-14 14:34, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: PSRS ēda normālas lietas. Cik esmu dzirdējis, tad galdi gluži tukši nebija un garšoja labi.
Kā kurā laikā un kā kuram...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-09-14 14:40, pirms 15 gadiem
Kharlamovs123 rakstīja: Ja govs mēle(delikatese) skaitās,ēdienu problēmas,tad par ko ar tevi runāt ! Izrādās Baltkrievijā restūzī ieturās trūcīgie. Un pastāsti vēl ko šausmīgu tiem bērniem,kas nav dzīvojuši PSRS laikā un noticēs tev uz vārda.
Ko tu lec uz ecešām, ja nesaproti, kas tiek rakstīts!? Vai es teicu,ka govs mēle ir trūcīgo ēdiens?

  -3 [+] [-]

, 2009-09-14 14:47, pirms 15 gadiem
govs meeli un citus orgaanus ko mees eedam liek eest baiļu faktorā šķiet bailes latviešiem nebūtu šķērslis

  -2 [+] [-]

, 2009-09-14 14:48, pirms 15 gadiem
Loģiskāk gan Iguldenam būtu būtu mācīties krievu valodu,to saprot gan mūsu,gan Krievijas veikalos,un ,ja vēl iznāk vēlāk mainīt klubu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-09-14 14:52, pirms 15 gadiem
Kharlamovs123 rakstīja: Ja govs mēle(delikatese) skaitās,ēdienu problēmas,tad par ko ar tevi runāt ! Izrādās Baltkrievijā restūzī ieturās trūcīgie. Un pastāsti vēl ko šausmīgu tiem bērniem,kas nav dzīvojuši PSRS laikā un noticēs tev uz vārda.
Tikai neaizmirsti, ka ne viss, kas ir delikatese labi garšo.

  +4 [+] [-]

, 2009-09-14 14:53, pirms 15 gadiem
mrPO rakstīja: govs meeli un citus orgaanus ko mees eedam liek eest baiļu faktorā šķiet bailes latviešiem nebūtu šķērslis
Nu ir starpība ēst gardi pagatavoti vai jēlu un nedaudz iepuvušu.

     [+] [-]

, 2009-09-14 14:54, pirms 15 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Par to govs mēli bija labs joks!
Bet veģetārieši noģība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 64 komentāri