Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHF plāno izveidot Starptautisko leģendu līgu, nodod MHL rīkošanas tiesības KHL

Rolands Eliņš

KHF plāno izveidot Starptautisko leģendu līgu, nodod MHL rīkošanas tiesības KHL
Vladislavs Tretjaks
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks paziņojis, ka pieņemts lēmums par Jaunatnes hokeja līgas (MHL) rīkošanas tiesību nodošanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) rīcībā, kā arī kopā ar IIHF atbalstījis iniciatīvu par Starptautiskās hokeja leģendu līgas izveidi, kurā piedalītos bijušie hokejisti, kas vecāki par 45 gadiem.

Jaunatnes hokeja līga tika izveidota 2009. gadā pēc 20 KHL klubu, KHL vadības un Krievijas Hokeja federācijas iniciatīvas (KHF), un līdz šim turnīra rīkošanas tiesības KHF bija uzticējusi tieši MHL, kuras valdē kā viens no locekļiem ietilpst arī Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, taču sadarbības līgums iztek pēc šīs sezonas, un KHF vadītājs Vladislavs Tretjaks paziņojis, ka turpmāk šīs tiesības tiks nodotas KHL.

Līgums ar KHL tiks noslēgts uz trim sezonām. KHL savā paziņojumā norāda, ka šī lēmuma rezultātā tiks centralizēta MHL pārvalde, sniegtas iespējas uzlabojumiem mārketinga un finanšu organizācijas jautājumos un samazināti klubu izdevumi. Joprojām paliks divas divīzijas - MHL A un MHL B, taču MHL A divīzijā plānots samazināt klubu skaitu. Ņemot vērā Tretjaka un KHL retoriku, ka MHL prioritāte neapšaubāmi ir hokejistu sagatavošana Krievijas izlasei, iespējams, ka apdraudēta "Rīgas" vieta MHL A divīzijā, tiesa, Tretjaks vismaz pagaidām noliedza lielas izmaiņas.

"KHL līdz šim visvairāk devusi MHL sarīkošanai, līdz ar to loģiski, ka piešķiram viņiem lielākas pilnvaras," komentēja Tretjaks. "KHL gan nevienas intereses neapdraud, nekādas globālas štatu samazināšanas arī nebūs. Viss paliks kā bija, tikai KHL varēs plašāk darboties mārketinga jomā. Galvenās izmaiņas skars MHL B divīziju. Situāciju valstī paši saprotiet, tad nu jātērē mazāk. Tāpat mūs satrauc lielais spēļu skaits, tad nu ņemsim vērā Ziemeļamerikas paraugu un veidosim divīzijas pēc ģeogrāfiskā iedalījuma, lai būtu mazāk jābraukā un varētu spēlēt vairāk ar kaimiņiem."

KHF par šādu lēmumu gan saņēmusi arī pretimnākšanu no līgas puses, jo nu KHL valdes locekļu skaitu papildinājis KHF viceprezidents Nikolajs Urjupins. Tretjaks gan uzsvēra, ka sadarbība ar KHL ir ļoti auglīga un abu organizāciju starpā nepastāv nesaskaņas, turklāt kopīgi radīts Starptautiskās hokeja leģendu līgas formāts. Tajā piedalīsies spēlētāji, kas vecāki par 45 gadiem, un turnīrs notiks 2015. gada beigās.

Tretjaks paredzēja, ka šajā līgā varētu piedalīties Krievijas, Somijas, Šveices, Čehijas, Slovākijas un Vācijas izlases. Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs portālam Sportacentrs.com norādīja, ka LHF oficiālu uzaicinājumu piedalīties šajā līgā nav saņēmusi un pagaidām šāds variants netiek apspriests pat ideju līmenī.

Starptautiskās hokeja leģendu līgas direktora amatam nominēts slavenais krievu hokejists Pāvels Burē, kurš atklāja, ka pirmais turnīrs notiks Maskavā un līgas izveidošanu apstiprinājusi arī IIHF. Galvenais nosacījums hokejistu dalībai šajā turnīrā ir tas, ka viņiem iepriekš jābūt spēlējušiem savas valsts izlasē. Burē arī cer, ka nākotnē izdosies iesaistīt ASV un Kanādas leģendu izlases, taču atzina, ka situācija šajā ziņā ir sarežģītāka nekā Eiropas izlašu gadījumā. Paredzēts, ka līga tiks oficiāli prezentēta 15. maijā.

Izmantotie resursi:
Исполком ФХР проголосовал за передачу КХЛ прав...
Ущемлять и сокращать Молодежную хоккейную лигу...
Молодежная хоккейная лига - МХЛ : Правление МХЛ

  +2 [+] [-]

, 2015-03-13 14:40, pirms 10 gadiem
Kolhozs galīgi saspiedies.Pareiz kaut kas jau pretīm jāliek Eiropas līgai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-13 14:44, pirms 10 gadiem
Tiklīdz MHL translēšanas izmaksas sāks augt, Latvijas sabiedriskie kanāli rādīs tikai Pensionāru Līgas spēles. Pat ja Rīgas komandas lielākās zvaigznes būs aizņemtas ar KHL komandu trenēšanu.

  -4 [+] [-]

, 2015-03-13 14:49, pirms 10 gadiem

nekam nevajadzīgo, veco perdeļu hokeja līga...

  +3 [+] [-]

, 2015-03-13 15:01, pirms 10 gadiem
Galveno balvu ierosinu nosaukt par Mauzoleja Kausu.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-13 15:01, pirms 10 gadiem
No izmisuma jau nezina,kur likties.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-13 15:02, pirms 10 gadiem
Prussian2 rakstīja: Kuru intresē kā kapājas pensionāri?
Ta jau nav naudas un tad izdoma kaut kadu ideotismu ar pensionaru ligu, varbut ari taisit ligu tiem kam pari 60...
Lai krievs ar savu KHL tiek gala un tad sak domat visadas mulkibas, ok par MHL neko nesaku ta ir laba lieta, noder gan krievam gan ari tam valstim kas taja piedalas, jo nevisiem ir jauniesu ligas.

     [+] [-]

, 2015-03-13 15:48, pirms 10 gadiem
Un kam tas vaidzigs?

  -1 [+] [-]

, 2015-03-13 16:29, pirms 10 gadiem
Liigums iztek? no kurienes? kkaads jociigs domu grauds izteceejis.

     [+] [-]

, 2015-03-13 19:41, pirms 10 gadiem
Pajāt uz to veco perdeļu līgu! Mums te veči tāpat līdz gadiem 45 un citreiz pat vairāk (piem. kā savulaik vecmeistars Povečerovskis) LAČā var kapāt uz nebēdu pie lielas gribēšanas!