Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Par "Salavat Yulaev" galveno treneri kļūst kluba leģenda Culigins

Andrejs Siliņš

Par "Salavat Yulaev" galveno treneri kļūst kluba leģenda Culigins
Nikolajs Culigins
Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas "Salavat Yulaev" vadība pavēstījusi, ka par komandas galveno treneri iecelts vietējās skolas audzēknis Nikolajs Culigins, kurš savulaik tieši Ufā apguva hokeja gudrības un lielu daļu spēlētāja karjeras pavadīja šajā komandā.

"Salavat Yulaev" šajā sezonā izcīnīja 31 uzvaru 56 spēlēs un ar 93 punktiem ieņēma otro pozīciju Austrumu konferencē. Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 4-3 izdevās uzveikt Omskas "Avangard", bet Austrumu konferences pusfinālā ar 3-4 nācās atzīt Čeļabinskas "Traktor" pārākumu. Pēc izstāšanās no cīņas par titulu Ufas kluba vadība atlaida somu speciālistu Erku Vesterlundu.

Tagad galvenā trenera postenī nozīmēts 45 gadus vecais Culigins, kurš šajā sezonā strādāja par galvenā trenera asistentu. Iepriekš Culigins bija asistents Ufas "Tolpar" vienībā Krievijas Jaunatnes līgā (MHL). Divas sezonas Culigins strādājis arī par "Salavat Yulaev" U16 un U17 komandu galveno treneri.

Spēlētāja karjeras laikā Culigins stiprināja ne tikai Ufas, bet arī CSKA, "Ak Bars", "Severstal", Magņitogorskas "Metallurg", "Neftekhimik", Maskavas "Dynamo", "Sibir" un "Torpedo" aizsardzības.

1993. gada NHL draftā Culiginu ar 30. numuru otrās kārtas sākumā izvēlējās Anaheimas "Mighty Ducks". Līdz spēlēšanai NHL Culigins arī nonāca, taču nostiprināties neizdevās - vien 22 aizvadīti mači. Culigins uzspēlēja arī fārmklubos, bet 1999. gadā atgriezās dzimtenē.

Izmantotie resursi:
https://hcsalavat.ru/news/salavat-y...

     [+] [-]

, 2018-04-11 15:49, pirms 6 gadiem
Niks Kaligans?!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 20:31, pirms 6 gadiem
Nu leģenda,par skaļu teikts.