Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sāksies pirmās ''play off'' cīņas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sāksies pirmās ''play off'' cīņas
Oļegam Znarokam un Balašihas ''MVD'' šovakar debija KHL ''play off'' turnīrā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šodien ar četrām spēlēm sāksies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) otrās sezonas pirmie ''play off'' mači. Piedāvājam ieskatu šodienas spēlēs, kas risināsies Rietumu konferencē. Balašihas ''MVD'' debitēs izslēgšanas spēlēs, uzņemot Maskavas ''CSKA'', Maskavas derbijā tiksies ''Dinamo'' un ''Spartak'', kā arī Mitiščos spēlēs ''Atlant'' pret Jaroslavļas ''Lokomotiv''.

Balašihas ''MVD'' - Maskavas ''CSKA''
Pulksten 18:30 Balašihā pirmo play off spēli KHL pastāvēšanas vēsturē aizvadīs vietējie ''miliči'', tiekoties ar Maskavas ''CSKA''. Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais klubs šosezon kļuvis par lielāko pozitīvo pārsteigumu, Rietumu konferencē izcīnot 2. vietu. Tiesa, sezonas izskaņā viņu pozīcijas tika apdraudētas, tomēr ''MVD'' iekrāto pārsvaru izdevās saglabāt. Maskavieši, prom dodoties galvenajam trenerim Vjačeslavam Bikovam un lielai daļai sponsoru, spējuši saglabāt pozcījas labāko komandu skaitā, taču ''CSKA'' sezonu varēja noslēgt tikai 8. vietā. Izpalīdzēja Rīgas ''Dinamo''.

Savstarpējās spēles: Šosezon abas komandas tikušās divas reizes. Abos mačos laukumu kā uzvarētāji pameta Maskavas ''CSKA'' hokejisti, tiesa, iegūstot divus punktus. Pirmajā spēlē Maskavā mājinieki bija pārāki ar 4:3. Uzvaras bullīti iemeta Deniss Paršins, kuram šajā mačā arī rezultatīva piespēle. Otrā spēle, kas noritēja pēc gadu mijas, vairs nebija tik rezultatīva - 2:1. Pirms pēcspēles metienu sērijas ''armijnieku'' treneri veica viltīgu gājienu, kas pilnībā attaisnojās - Nolanu Šēferu vārtos nomainīja Konstantīns Baruļins.

Sportacentrs.com prognoze par sēriju: Vadoties pēc kopvērtējuma, priekšroka būtu jādod ''MVD'', tomēr savstarpējās spēles parāda citu ainu. Sērija būs ļoti līdzīga - ar 3:1 pārāki būs play off debitanti, neplānotās piespiedu brīvdienās aizsūtot Maskavas galveno klubu.

Spēles: 10. un 11. martā 18:30 Balašihā, 13. martā 16:00 Maskavā. Ja nepieciešams, 14 martā Maskavā un 16. martā Balašihā.

Oļega Znaroka un Sergeja Ņemčinova vadītās komandas nevēlēsies apstāties jau pirmajā kārtā, tādēļ šādas epizodes nebūs retums. Foto: cska-hockey.ru

Maskavas ''Dinamo'' - Maskavas ''Spartak''
Tādā pat laikā pirmo spēli aizvadīs niknie pretinieki Maskavas ''Dinamo'' un ''Spartak''. Regulārajā sezonā pārāki bijuši pirmie - 101 pret 92 punktiem. ''Labas iespējas ir abām komandām. Grūti nosaukt favorītu, taču - lai ''Dinamo'' saturas,'' pēc regulārās sezonas beigām piesardzīgāks nekā parasti bija allaž runīgais ''Spartak'' galvenais treneris Milošs Ržiha. Viņa trenētās komandas spēks slēpjas otrajā, slovāku, uzbrucēju trijniekā - centrā Martins Cibaks, malās Štefans Ružička un olimpiskajās spēlēs Slovākijas izlasē spēlējušais Branko Radivojevičs. Pagājušās sezonas Rīgas ''Dinamo'' pāridarītājiem ambīcijas gan ir lielākas - pēc neoficiālām runām par pieciem miljoniem spēlējošais čehs Jirži Hudlers, jaunie zviedru talanti Linuss Umarks un Juhans Harju. Būs karsti!

Savstarpējās spēles: Spēlējot vienā divīzijā, jāaizvada četras savstarpējās spēles. ''Spartak'' hokejisti izrādījušies pārāki, virsroku gūstot trīs reizes. Tiesa, pirmajā spēle visai pārliecinoši ar 5:1 uzvarēja ''dinamieši''. Pēcāk trīs ''Spartak' uzvaras - 4:1, 4:2 un 4:3 (pēcspēles metienos). Pēc augšupejošās līknes redzams, ka ''Dinamo'' viņiem sagādā aizvien vairāk problēmu. Divas ripas ''Dinamo'' vārtos šosezon metuši trīs spēlētāji - Martins Cibaks, Kirils Kņazevs un Branko Radivojevičs. Savukārt 2+3 šajās četrās spēlēs sakrājis talantīgais zviedru uzbrucējs Linuss Umarks.

Sportacentrs.com prognoze par sēriju: Izslēgšanas spēlēs hokejs ir citāds, tādēļ priekšroku, neskatoties uz veiksmēm savstarpējās spēlēs, atdodam ''Dinamo'' hokejistiem. Īsts garastāvokļa cilvēks ir Radivojevičs - vienā dienā viņš vienatnē var izvilkt komandu, otrā - to nogremdēt. Izšķirošo lomu gan nospēlēs kāds no ''dinamiešiem'' - leģionāriem. Varbūt Jirži Hudlers?

Spēles: 10. un 11. martā 18:30 ''Dinamo'' laukumā, 13. martā 16:00 ''Spartak'' laukumā. Ja nepieciešams, 14 martā ''Spartak'' laukumā un 16. martā ''Dinamo'' laukumā.

Maskavas derbijā jebkurie ieroči ir labi. Četrās savstarpējās spēlēs ne reizi vien pārbaudīts pretinieku vaigu stiprums. Foto: dynamo.ru

Mitišču ''Atlant'' - Jaroslavļas ''Lokomotiv''
Regulārās sezonas 4. un 5. spēcīgākā rietumu komanda. Pēc šādas skalas tieši šim vajadzētu kļūt par interesantāko dueli Rietumu konferencē. Pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste Jaroslavļas ''Lokomotiv'' sezonu pabeidza zemākā pozīcijā, taču tiek uzskatīta par šā pāra favorītu. Kāpēc? Komandu pēdējos trīs mačos vadījis pieredzējušais Pjotrs Vorobjovs - treneris, kurš komentārus neprasa pat plašajā Krievzemē. Par viņa darba metodēm bijuši strīdi un diskusijas, tomēr svarīgākajos brīžos mehānisms darbojies ideāli. ''Atlant'' pusē ir galvenais trumpis - tehniskais uzbrucējs Sergejs Mozjakins. Neapstādinot viņu, neizdosies apstādināt arī visu Mitišču komandu. Tiesa, Vorobjovs plašāk pazīstams tieši ar savas komandas dzelžaino aizsardzību.

Savstarpējās spēles: Šosezon aizvadītajās četrās savstarpējās spēlēs uzvaras dalītas uz pusēm, turklāt - allaž uzvarējuši mājinieki. ''Lokomotiv'' savā laukumā ar 4:3 un 4:2, ''Atlant'' - 2:1 (pēcspēles metienos) un 2:0. Divās spēlēs Mitiščos 2+1 Nikolajam Žerdevam, 0+2 - Sergejam Mozjakinam. Izbraukuma mačos KHL rekordists gūto vārtu ziņā klusējis, arī Žerdevs tukšā. Jaroslavļā 0+3 Vitālijam Višņevskim, 1+2 Jozefam Vasičekam. Iespējams, dueļa uzvarētājs izšķirsies, spēlējot viesos?

Sportacentrs.com prognoze par sēriju: 3:2 uzvarēs ''Lokomotiv'', pretiniekus viņu laukumā pieveicot tikai piektajā spēlē. Vorobjova dzelžainā aizsardzība pratīs rokas sasiet Mozjakinam un Žerdevam, tomēr līderu lomu uzņemsies citi hokejisti. Lielisks vārtos būs slovāks Jans Lašāks, tomēr ar to ''Atlant'' nepietiks. Arī pretējos vārtos teicami darbosies Georgijs Gelašvilli, bet viņa komandas uzbrucēji darbosies daudzveidīgāk.

Spēles: 10. un 11. martā 18:30 Mitiščos, 13. martā 16:00 Jaroslavļā. Ja nepieciešams, 14 martā Jaroslavļā un 16. martā Mitiščos.

Pjotra Vorobjova vadībā ''Lokomotiv'' gatava vismaz atkārtot pagājušā gada sasniegumu - iekļūšanu finālā. Lai to paveiktu, vispirms jāuzvar Mitiščos, kas šosezon vēl nav izdevies. Foto: hclokomotiv.ru

Izmantotie resursi:
khl.ru
allhockey.ru

     [+] [-]

, 2010-03-10 09:04, pirms 14 gadiem
M.Dinamo un M.Spartakam principiālas cīņas būs! Tāds smuks dērbijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-03-10 09:41, pirms 14 gadiem
Mani intresē tikai divi rezūltāti:1)lai uzvar Dinamo pret SKA,un pakāš tas čečenu muļķis Radulovs ar savu Salavat bandu!!!

     [+] [-]

, 2010-03-10 10:02, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: [..] un pakāš tas čečenu muļķis Radulovs ar savu Salavat bandu!!!
Nezinu kapeec, bet shoriit as mani drausmiigi uzmundrinaaja. +
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-10 16:37, pirms 14 gadiem
Nu par uzvarētājiem piekrītu, bet domāju, ka MVD būs vajadzīgas visas 5 spēles, lai tiktu tālāk!